Dagarna som varit

Jag har inte skrivit på länge nu. Imorgon åker vi tillbaka till Solna, känns trist att åka tillbaka till vardagen med tentaplugg. Dalton och jag har hittat på många roliga saker under veckan. Vi har åkt skidor med Pernilla och Nova, varit och sparkat, promenerat med Lillemor och hundarnai Svartbyn också har vi varit på skoterutflykt, Dalton och jag åkte skidor medan de andra åkte skoter. Här kommer en massa bilder från veckan.
 
image166

image167

image168
Ludde har inte lämnat bron på hela veckan. Fegisen.

image169
Dalton och Gubben

image170

image171

image172
Ida och Gubben

image173

image174


Snöig promenad

Idag har Dalton och jag varit och promenerat efter skoterleden med Pernilla och Nova. Dalton och Nova busade som galningar i vanlig ordning. Jag hade med mig kameran och här kommer några bilder.

image160

image161

image162

image163

image164

image165

Mitt Vinterland

I går packade vi in våra grejer i Passaten och började vår maratonresa hem till Lansjärv och Överkalix. En resa på ca 14 timmar men det låter värre än vad det är. När man väl börjat köra så går det bra. Också stannar vi och tar lite promenader med Dalton längs vägen så man inte bara sitter i bilen. Kom fram till Lansjärv vid tre tiden i natt men ändå kunde jag inte sova längre än till kl 7 på morgonen så jag känner mig lite mör nu faktiskt.

Dalton och jag har varit på en härlig promenad idag på Lappviksheden, det är väldigt mycket snö så vi fick pulsa och det var ganska tungt. Jag hade tänkt att vi skulle gå över isen men jag sjönk till knäna i snön så vi vände om. Har tagit några bilder men det var ganska grått ute så de blev lite mörka.

image152


image153
Dalton har hittat nånting spännande i snön. Gräva gräva gräva

image154
Nosa nosa nosa

image155
Oj, skulle vi gå åt andra hållet.

image156


image157


image158
Lite lättare att gå på vägen

image159
Vi ska hälsa på Mormor där Dalton alltid får en korvbit. Och den som väntar på något gott väntar ALLTID förlänge enligt Dalton.








Veckan hittills...

I måndags var Malin och jag och tränade. Träningen gick ganska bra, fritt följ gick bra tycker jag. Det var sjöar lite överallt på planen men Dalton bryr sig inte alls, han sätter sig gladeligen i pölarna. Inte som Moa som tycker det är sååå äckligt, men vad ska man göra när man är en liten sessa, då kan man ju inte smutsa ner sin söta lilla rumpa. Inkallning med ställande gick bättre idag, snabba ställanden. Att utesluta belöning var inte alls bra för Dalton, jag tror att jag istället ska hjälpa honom att göra snabba ställanden så att han slipper misslyckas. Kommer inte ihåg så mycket mer från träningen, var ju några dagar sen. Malin lärde  mig och Dalton en del trix som vi tränar hemma nu. Roligt att lära honom lite andra grejer än bara "vanlig" lydnad.

Igår var vi, Malin, Camilla, Camillas kompis Jocke och jag också självklart alla hundar och sprang. Vi sprang runt Råsta och Lötsjön (ca 5km?). Det gick bättre än förväntat jag behövde inte stanna och gå en enda gång! Däremot så var jag helt slut de sista hundra meterna. Trodde jag skulle dö men jag klarade mig med nöd och näppe ;)  Dalton skötte sig bättre än jag trodde, drog lite grann i kopplet men inte alls mycket. Han tyckte nog att det var ganska konstigt att vara i koppel när vi sprungit tidigare har han alltid varit lös och sprungit som en galning. Imorgon  ska vi springa sjöarna igen. Roligt att se om det går lika bra då också, kroppen kanske var i chocktillstånd sådär första gången.

På fredag styr vi kosan hemåt! Jag ser fram emot att spendera 14 timmar (ca 100mil) i Passaten, speciellt då vi ska åka på kvällen och natten och jag som är så himla kvällstrött hur ska jag lyckas hålla mig vaken? Svar: Kaffe, kaffe och kaffe. Termos ett måste! Resan upp går bättre för då sitter man som ett litet förväntansfullt barn då vi längtar hem ganska mycket nu. Ska bli så roligt att komma hem till snö, vinter, skidåkning, sparkturer,skoterkörning, familj, släkt och mycket annat. Ni kanske förstår att jag längtar.

image151
Vinterpromenad på isen i Luleå


Träning idag

Idag åkte Malin och jag till klubben där mötte vi upp Vanessa och hennes pappa med Singha och Linda med Wilma och Lizzy. Vi gick till eldplatsen där la vi spår och vallade en ruta. Uppletande gick bättre än igår men inte så bra som tidigare, Dalton var lite ofokuserad på vad han skulle göra på första skicket det andra gick lite bättre. Spåret gick inte alls bra, Dalton hade inte alls någon motivation att spåra. Dalton har haft motivationsproblem ett tag men jag tycker att det varit lite bättre nu men igår och idag så verkar motivationen lägre igen. Känns väldigt trist då spårning är det roligaste jag vet. Jag tror jag får ta en motvillig paus (från min sida) från spårandet och se om motivationen kommer tillbaka då...

image150


Spår och uppletande

Idag var jag väldigt sugen på att träna, jag fick med mig Jakob till Kista där jag la ett spår på ca 200 meter med 7 föremål och vallade upp två djupa rutor med två föremål i varje. Vi började med uppletandet, jag var skit taggad men det var tyvärr inte Dalton, han var ofokuserad och inte alls sugen på att jobba. Så resultatet blev två dåliga och ett halvdåligt skick. Trist!

Sen gick vi spåret även där lyste Daltons koncetration och arbetsförmåga med frånvaro. I början av spåret spårade han riktigt dåligt, det blev lite bättre i slutet när spåret gick på en äng. Jag hade gjort en spetsvinkel och den villade Dalton bort sig i. Ingen skrytblogg idag inte! Tyvärr...

Här kommer lite bilder från idag som Jakob tog.

image141
Skickar ut i rutan

image142


image143
Leker

image144
Fint avlämnat

image145
Medecinburk med frolic

image146
Trassel

image147
Mot slutapporten

image148
Med slutapporten


Torsdag med bindande överenskommelse

Igår var vi och tränade på klubben med Malin och Camilla. Vi var lite sega och trötta allihopa så för att komma igång och bli lite mer motiverade kommenderde vi varandra i fritt följ. Dalton gick faktisk ganska bra, mycket bättre än vad jag trodde att han skulle gå. Nu måste vi ut och tävla. Vi tränade på hoppet och Dalton hade bestämt sig för att sitt nu mera betyder backa. Så istället för att sätta sig så backade han några meter. Jag tränade sitt några gånger för att friska upp minnet och då gick det bättre. Vi körde inkallning med ställande bara med stannavarsågod då Dalton var lite förvirrad sist vi tränade. Rutan gick bra som vanligt, inga konstigheter. Vi körde en platsläggning också, jag gömde mig inte, jag vill inte gömma mig för ofta då Dalton lätt börjar nosa, pendla med rumpan och andra konstigheter.

Efter träningen tog vi vår obligatoriska promenad, nån gång under promenaden, vet inte riktigt hur, kom överens om att vi ska börja springa två gånger i veckan 5km. Alltså kommer vi att träffas sex dagar i veckan, två dagar lydnad, spår på helgerna och nu springa två dagar. Haha! Jakob har nog rätt när han kallar Malin och Camilla för min andra familj! Vi har ju så himla roligt tillsammans så det är klart att det blir att vi umgås ganska mycket och så har vi alla samma intresse och vill träna lika mycket. Skit kul!!!

image140
Två tredjedelar av Familjen, Malin saknas (står bakom kameran)

Träning

I kväll har vi varit och tränat på klubben. Vi började med en platsläggning Moa har inte velat ligga men idag låg hon jätte bra! Sen körde vi fritt följ då vi gick lite längre sträckor för att få upp uthålligheten och  det gick ganska bra, koncentrationen var inte riktigt lika bra. Hopp över hinder gick jätte bra. Dalton satte sig snabbt och bra placerat och han kom tillbaka och satte sig i bra position. Det enda som jag kan påpeka på är att Dalton piper ganska mycket när vi tränar hoppet, så jag försöker att vara lugn och inte dra upp honom ännu mer.

image138

Rutan gick ganska dåligt i dag, det som hade blivit mitt favorit moment. Dalton var fokuserad på nånting som luktade gott på planen brevid. Han sprang inte rakt igenom rutan utan sprang med en böj och ställandet hamnade inte mitt i rutan där jag vill ha det. Efter det tog vi en fika och fortsatte träningen uppe på planen.

Där började vi med inkallning med ställande, jag tänkte att jag bara skulle belöna de ställanden som jag var helt nöjd med men det var inte alls uppskattat av Dalton, han blev förvirrade och stannade inte alls så jag tror inte att vi ska träna så nåt mer utan träna som vi tidigare gjort. Vi körde lite fritt följ igen, träningen går alltid lite bättre andra halvlek, Dalton är inte lika pipig då. Vi petade lite med vänster svängarna som snabbt blev mycket bättre. Sist la vi en platsläggning och sen blev det en kort promenad och sen hemmåt för att blogga ;)

Aussiträff

Igår morse åkte Camilla och jag från Solna, vi hämtade Lisa och Loi vid Slussen och sen bar det av till Katrineholm där det var aussieträff. Nej, Dalton var inte den enda hunden där som inte var en aussie :P

Vädergudarna var inte direkt med oss, det regnade mer eller mindre hela dagen men det var väldigt trevligt ändå! Camilla och jag var med i en spårgrupp så vi åkte ut i skogen och la spår, vi var sammanlagt 6 personer. Dalton fick ett spår som var ca 150m lång, lite kringelkrokigt med 4 apporter. Det gick ganska bra men det bästa var att när spåret var slut så ville Dalton fortsätta och det är verkligen bra med tanke på hur han varit på sistone! Vi vallade även upp en uppletande ruta, och turades om att skicka, Dalton fick 2 skick. Rutan var inte riktigt lika djup som vi brukar ha så Dalton tyckte det var lite konstigt att föremålen låg så nära men det är ju bra att träna på det också.

Tillbaka från spåret fikade vi, tränade lite och surrade ganska mycket. Vi körde en platsläggning jag gömde mig men efter bara några minuter ropade Camilla då hade Dalton ställt sig upp (!!!), han tänkte gå till Camillas frolicpåse. Dalton har varit så fixerad på mat den sista veckan, han har försökt lura sig till middag fast han redan har ätit och sökandet av mat på promenaderna är värre än någonsin och det är så irriterande! Jag har börjat avmaska honom nu så får i se om det blir bättre.

Det var en väldigt trevlig dag med mycket fina hundar att titta på och det blev ju inte sämre av att Lena från Windedos hade med sig en rödtrefärgad tik på bara 10v snacka om söt!  Det var ganska många som blev valpsjuka kan jag tänka mig, med tanke på mina egna känslor!!! Tack allihopa för en trevlig dag! Tyvärr så lämnade inte min kamera bilen så jag har inga bilder att lägga in...  Så det kommer några gamla istället...

image136

image137

RSS 2.0