Nerver

I veckan har det blivit mycket lydnadsträning. Jag har anmält till tävling och är som vanligt stressad och pressad av det. Jag blir opedagogisk och otålig i träningen. Ställer mycket högre krav och blir irriterad om det inte fungerar som jag tänkte mig. I går hade jag en frustrations-topp på träningen. Tränade först moment och det gick bra. Mycket platsliggning och det gick riktigt bra. Men sen när vi skulle kommenderingsträna blev Doc ofokuserad och inte alls lika peppad som han brukar. Jag blir irriterad och då blir det självklart ännu värre. Gah! Måste skärpa mig! Hur kan man bli så jäkla nervös inför en tävling. Vad spelar det för roll egentligen om det går åt pipan?!

Dalton agerade Milovakt i bilen. Milo försökte börja skälla när Sofie och Tristan tränade men fick en rejäl utskällning och sen var det tyst. Stränga farbrorn Dalton!


Vallkurs

I söndags åkte i trevligt sällskap av Sofia, Camilla, Lisa, Florence till Peter Nilsson i Lerkulan för vallkurs. Jag har hört mycket positivt om Peter och jag blev inte besviken, i många kurser (allmänt) tycker jag att det fattas pedagogik och analys. Vilket inte var fallet nu. Det kändes bra att förstå allting och få höra både negativt och positivt. När man är helt grön inom vallning och för det mesta känner sig vilsen är det viktigt att få höra att det finns ljusglimtar.

Det jag ska jobba med Doc är;

-Att kommer ner i koncentration. Han är alldeles för flamsig.

- Fullfölja när Doc inte lägger sig på ligg.

- Alltid mjuka ligg.

- Klicker rösten och alltid fullfölj, inte hota.

- Inget ”lydnads” bra i vallningen. Då det taggar (tycker att jag borde kunna räkna ut det själv)

- Flankeringar, ha fåren i ryggen och pressa bort Doc, pyscha när han ger efter för pressen.

Jag är riktigt nöjd med kursen och hoppas vi kan gå för Peter igen.


Januari

"Nästa möte är i januari" svarar jag, Camilla tillägger " Det är januari nu"- jaja, det tar väl ett tag att vänja sig vid det nya året.
Hämtade Camilla eftersom hennes bil satt fast i snön. Planen var densamma som på nyårsafton, promenad, lydnadsträning och sen skidor. Doc drog massor på promenaden och Dalton åt massor, allt som vanligt med andra ord.
Även förra vintern var det mycket snö och killarna var busiga.
När vi skulle träna kände båda Camilla och jag oss ostrukturerade och strukturerade upp med kommenderingsträning. Doc har alldeles för hög förväntan när vi blir kommenderade. Ett skall i ff och antydan till pip, ajaj inte likt min tysta prick. Jag har märkt det tidigare också men idag var det alldeles för mycket. Kommenderade fjärren också, ser bra ut men alldeles för hetsig sinnesstämning där också. Apporteringen var katastrofal, tjuvstarter, många tassar på apporten, slarviga ingångar och säkert lite till. Nåt att jobba på har vi.
Avslutade med skidåkning. Mycket folk i spåret idag igen. Doc skötte sig bra men det var svårt att komma förbi då det snöat så mycket. Doc fick springa mycket i djup snö och drog inte riktigt på lika bra som vanligt. Lite mer träning för mig, kanske inte så dumt. Nu ska jag återgå till garderobsrensning, hittills tre påsar med trasor som ska slängas. Terapeutiskt för mig, jag gillar inte alls att slänga, "kan vara bra att ha".

RSS 2.0