Spår

I dag har Camilla, Lisa och jag varit med vovvarna och spårat på det nya stället. Camilla och Lisa var sena så jag hann gå promenad med killarna, träna lite med båda två och frisera Doc's stump. Till spåren: Dalton spårade stundtals slarvig och stundtals mycket bra. Han flög fram i spåret och var riktigt motiverad, kul! Doc var splittrad, det var något annat än spåret som var väldigt intressant. Leksak i slutet istället för godisburk tyckte Doc var kul.

Efter spårandet stressade jag hem och sen till Kista gallerian för julklappsshopping. Blev inte så mycket julklappar istället mat och en marängsviss utan maränger efter maten. Väl hemma har Jakob, Niklas och jag druckit glögg och ätit lussekatter med tända ljus. Mysigt, jag älskar glögg, gott och härligt julig.


Ludde och Dalton på bron hos mamma och pappa i Lansjärv

Gröna Lunds jul

I dag har Jakob, Jakobs vän och jag varit och ätit lunch på stan, sen tog vi smockfull buss till ett julpyntat Gröna Lund. Vi åkte galna musen, så otäck! Jag var skräckslagen och satt och blundade hela tiden, bilden fångade verkligen känslan ;)

I morse gick killarna och jag till Hagaparken, många hundmöten som överlag gick bra. I fredags bestämde jag mig för att killarna skulle få varsin promenad. Jag och Doc tog en lunchpromenad i Hagaparken, busade i massor och tränade på hundmöten, gick väldigt bra. Dalton och jag gick en promenad i ett kolsvart och folktomt Hagaparken. Lite läskigt var det allt. Dalton fick springa lös mest hela tiden och slutade promenaden med att jaga en hare. Han kom tillbaka när jag ropade så jag tror inte att det gjorde någon skada. Men hjärtat hamnade i halsgropen ändå.

Har pratat med Moa idag, hon hade gjort en adventskalender till mig som skulle komma på posten, kanske imorgon sa hon. Vi räknade dagar tills jag ska komma till Lansjärv. När jag pratade med Maja sist trodde hon att hon skulle få prata med Docki Doc och Dalton och blev besviken när det bara var jag. 


Moa


Maja

Träning och promenader

Paus i idogt exceltabellande då stack jag och grabbarna till Ursvik. Gick en promenad med Dalton med klövjeväskan som ännu en gång ramlade av (utan ansträgningar från Dalton). Måste fixa bättre förlägningsanordning. Doc fick ett lydnadspass, fritt följ, snabba lägganden och apport. Gick bra! Sen gick vi ner till ängarna där jag vallade en ruta och körde uppletande. Doc arbetar som ett litet bi i rutan! Jag hade lagt ut två grejer, den första hittade han efter lite letande, kom in för byteshandel med kampleksak (funkar jätte bra!). Vid andra skicket tvivlade han lite (hade ju redan hittat grejen?) men sen stack han ut och letade verkligen som en galning, men han hittade inte. Jag gick ut och gav honom synretning och skickade sen igen då gick det kalasbra. Doc gillar verkligen uppletande och jag tycker han är jätte duktig, så liten och springer ut jätte bra på djupet och letar verkligen ute i rutan, han ger inte upp i första taget. Nä, åter till excellande. Jakob har skolmöte och kommer hem sent så jag får hungra lite till innan middag...

Lite bilder på Ludde och Doc


Doc njuter när Ludde tvättar honom


Busa?


Jag vet inte riktigt vad de gör men jag tror inte att Ludde är snäll, han jamar argt och biter tag i Doc.
Doc tycker det är lite knasigt och mysigt och busigt samtidigt.

From heaven?

Idag har vi varit och gått i Ursvik. Killarna skötte sig bra. Dalton fick gå med sin klövjeväska i en kvart. Enligt rehab på Arninge får en hund max bära 5% av sin kroppsvikt så jag mjukstartar lite och början med 2%. Precis när Dalton gått med väskan i en kvart blev han less och rullade sig i snön så att den åkte av. När vi kom tillbaka till klubben passade jag på att träna hundmöten med Doc. Det gick jätte bra, det är ju inte riktigt samma att möta hundar på promenad som på klubben.
Lite snöbilder från idag.











Camilla och jag smidde planer i måndags och idag har vi gjort verklighet av dessa. Vi har tränat hundmöten med Doc med långlina och skrammelpåse. Jag var lite nervös men det gick över förväntan. Doc var så duktig! Det ska nog bli fason på honom snart.

From hell

I morse hade jag tänkt mig en mysig långpromenad i Hagaparken, så mysigt med all snö. Men istället blev det lång promenaden from hell! Doc drog i kopplet som en galning till Hagaparken, han skällde vid alla hundmöten och stack fram till två hundar när han var lös. Skit hund! Dalton fick springa lös och var busig och retades med Doc, jag brukar inte tycka det är ok men idag så såg jag förbi det. Hämden är ljuv ;) Nej, det var faktiskt så att det värmde så mycket i hjärtat att se min gose springa och busa i snön <3

I går trotsade Camilla och jag snön och åkte till klubben. Jag åkte tidigare för att hinna träna med Doc lite innan Camilla kom och vi börjar surra ;) Vi tränade mest fot och kontakt och belönade med kamplek. Bäst enligt Doc. När Camilla kom la vi ett spår till Chenin, Doc följde med och var väldigt sugen på Chenins godbitar. Vi gick en promenad med Dalton och Chenin i den härliga snön. Det är helt galet vad ljust det blir när det är snö, vi kunde till och med gå efter en oupplyst väg, härligt! Som vanligt stod vi och surrade på parkeringen innan vi kom oss i väg, men igår smidde vi onsdagsplaner. Jag säger bara moahahaha!


Dalton är busig!

Helgen...

I torsdags hämtade Jakob och jag mamma på Arlanda. Doc blev helt galen och Dalton har varit jobbigt exhalterad HELA helgen.  Doc's hälsande går inte riktigt hem hos mamma som hellre hälsar på hundar som har alla fyra tassar på jorden. Helgens citat är helt klart : "kan du inte bara vara normal" som mamma sa till Doc när han ville gosa på sitt galna sätt. Jag skrattade och Jakob konstaterade att nu kommer mamma bli citerad i bloggen och det är väl självklart. Helgen har bestått av promenader med hundarna, shopping och god mat.

Det är snö här vilket är så himla härligt! Stockholms barnen är lyckliga och åker pulka på alla ställen man kan tänka sig, de är inte kräsna. Även Doc tycker det är jätte kul och blir busig av snön, Dalton ät lite mer rutinerad och bryr sig inte. Nu stormar det och snöar samtidigt, inte så trevligt att vara ute med andra ord. Men det är bättre än regn! Jag hoppas verkligen att snön får vara kvar i alla fall i nån vecka, det skulle vara skönt att slippa slasket.


Jag på långfärdsskridskor i Luleå våren 2007

Kurs, snö, bus och bildäck

I går var jag åskådare på en tävlingslydandskurs med Niina Svartberg. Niina var väldigt duktig och jag fick en del tips, bland annat om rutan, vittringsapportering och lite tips och atityd på tävling och att ge hunden de bästa förutsättningarna för tävling. Det var lite trist att alla var i ettan och ville ha hjälp med fot. Doc var med och var lite unghunsspökig och skällde åt de andra hundarna lite grann. Men vem kan klandra honom, det är ju inte så kul att bara stå och se på. Det var väldigt kallt och jag har legat och frusit hela natten, tills jag drömde en mardröm och var tvungen att springa för mitt liv, då blev jag varm.

Imorse har vi varit i Hagaparken, Doc var härligt galen och busig, det är så kul. Han bet mig rejält i rumpan när vi busade. Den är ju inte så lätt att missa haha! Dalton var också busig så jag fick springa lite så att han fick busa lite i koppel.  Doc hittad två hinkar och flippade ut totalt, sprang som en galning, han delade med sig (motvilligt) så Dalton fick en hink att förstöra. Innan vi gick hem fick killarna ligga en liten platsliggning. En hund gick förbi men Doc  låg snällt. Doc liggar ganska mycket plus på mötahundkontot trots att han stack iväg till en liten pudel, han kom tillbaka ganska snabbt, den såg inte så rolig ut. Vi mötte nämligen en golden hanne och ett dagis på en smal gångväg, det var väldigt trångt mellan hundarna men både Dalton och Doc skötte sig jätte bra, snacka om att jag blev förvånad! Dalton hatar Golden hannar och det hör till ovanligheterna att Doc sköter sig vid hundmöten. Fast det har blivit mycket bättre, nu är han oftast tyst. 

Kvällen har Jakob och jag spenderat på OKQ8 Bergshamra för att byta till vinterdäck. Det kändes som att allt tjorvade, vi fick byta plats tre gånger och fick inte lös framdäcken. Men nu är bilen tvättad både in- och utvändigt i alla fall. Det har snöat här idag och det är faktiskt kvar litegrann på marken.



Måndagsträning

I går kväll var killarna och jag på måndagsträning på klubben, hämtade upp Malin med Moa och Tjabo "på det vanliga stället" Dalton och Doc fick sitta ihoptryckta på ena sidan mellanväggen (Dalton var INTE nöjd) Moa och Tjabo fick sitta på andra sidan. Bra med mellanvägg. På klubben fick vi sällskap av Camilla och Nora med Chenin, Markus, Banshee och Roccisen och en tjej med en storpudel. Doc var först ut och fick träna på fot med fokus på kontakt, igår var en bra dag, Doc var inte så "unghundssplittrad" som han varit på sistone trots att det var mycket hundar på plan. Jag tänkte att Dalton skulle få ett träningspass, han var så duktig och taggad förra veckan, men det var han inte igår så vi gick promenad istället, först med Malin, Robin, Moa och Tjabo och sen med Camilla, Nora, Chenin, Markus och Banshee.

Vintern har kommit till Stockholm, ganska skönt faktisk, inget slask längre men däremot är det väldigt kallt med gummistövlar.

Jag har tvättstuga nu men de håller på att renovera i tvättstugan så det finna bara en tvättmaskin och det luktar illa i torkrummet så ännu en gång får all tvätt hänga i lägenheten. Hoppas att de fräschar till ordentligt i tvättstugan nu men jag tror bara att de byter rör i golven eller nåt sånt.  När jag är klar i tvättstugan tror jag att jag och killarna ska till Hagaparken, jag tror jag ska gå med dem en och en...

Dalton fick låna mössan av sina bästa "glasskompis" Kriss

Söndag

Snart var helgen slut, så fort det går. Jag ska hämta Jakob på Arlanda kl 23, vet inte hur jag ska orka hålla mig vaken. Jag är i en riktigt trött period, nu är jag både kvälls- och morgontrött. Förmiddagen har jag spenderat med excel och enkätsvar. Det har snöat här idag också, riktigt mycket men tyvärr så försvann det direkt. Hade varit skönt med lite snö så att det blir ljusare.

 På eftermiddagen åkte Doc och jag till Hökarängen för friträning. Vi åkte lokaltrafik, pendeltåg till centralen och sen tunnelbana. Doc är helt underbar att ha med sig, han är så lättsam. Han stressar absolut inte upp sig och kopplar av bra i alla miljöer. Friträningen var perfekt för Doc, nya hundar av olika raser och storlekar. Det kändes mer som en kurs än friträning, två instruktörer  på sex hundar som hade planerat övningar. Kändes väldigt billigt att betala 30kr (eller som jag 28kr) tycker jag. Vi tränade att gå slalom mellan de andra hundarna och hundmöten på alla möjliga olika sätt. Sist tog vi en liten gemensam promenad. Doc skötte sig ganska bra, han gjorde sina små utfall när han inte kunde hålla sig. Doc har fattat att det är bättre att söka kontakt med mig än att vara galen mot de andra hundarna.  Det var verkligen perfekt träning för Doc och jag tänker absolut åka dit fler gånger trots att det tog ganska lång tid.

Dalton har haft en ganska tråkig dag men så får det vara nån dag till för han rör sig inte bra. Skit trist men han verkar faktiskt inte så berörd av det än så långe.


Spår

Idag har vi varit och spårat med Camilla och Chenin. Vårt tidigare nya spårställe kryllade av orienterare och spår som ett bevakningsgäng lagt. Så då åkte vi vidare till ännu ett nytt ställe. Doc var först ut att gå sitt spår, vi skyndade lite med det då det var några orienteringsstationer i hans spår för att undvika alltför mycket folk i spåret. Det var lite klurigt med mycket människor som hade sprungit i skogen men Doc jobbade på bra. Stundtals var han lite ofokuserad då det sprang ganska mycket folk i skogen. Jag tänkte verkligen på att inte styra Doc även om jag visste att han var lite fel ute och jag tycker att jag klarade det ganska bra. Jag är glad över att ha coach Camilla med när vi spårar, hon har många kloka idéer och ser mycket som jag inte ser! Vi gick en apportstig innan spåret, Doc var inte särskilt intresserad av pinnarna så vi får ta och jobba mer på intresset för dem hemma som vi gjorde när han var mindre.  

Dalton fick två spår, ett superkort med Camilla som slut, för att väcka intresse och det andra spåret som Chenin gått tidigare. Dalton jobbade på bra i både spåren, han gick väldigt lugnt och noggrant för att hitta Chenins missade godisar. Är jätte nöjd med Daltons insats, min duktigast Balooba! Det är ganska synd om honom nu då han gjorde illa sig i torsdags och är lite halt nu. Inge kul alls men det är väl så det kommer att vara av och till med honom nu. När jag var med till Arninge som sällskap till Camilla frågade jag om jag hade kvar några simningar på mitt simkort. Jag hade för mig att jag hade kvar en gång men det visade sig att jag hade kvar två gånger med instruktör. Så jag ska ta och byta till tre gånger utan instruktör! Känns jätte bra, då kan jag simma nästan fram till jul.

Innen vi åkte hem tog jag en liten promenad med bara Doc. Vi busade och hade kul också mötte vi några hundar och Doc skötte sig exemplariskt. Jag såg att han stack efter en stig, jag ropade och blev lite arg när han inte kom och då vände han och kom också hade vi kalas! Sen såg jag att det kom ett par med en hund därifrån. Så KANSKE avstod Doc från att springa fram till en hund. Känns kanske lite för bra för att vara sant om jag ska vara ärlig. Men jag tänker tro att det var så! :D

Igår kväll var jag och killarna till Camilla och Hebbe och såg på Idol och fick min jacka tvättad. Tack Camilla för lånet av tvättmaskinen! Dalton tycker som vanligt att det är skitkul att hälsa på hos kompisar, han springer omkring som ett ouppfostrat barn och undersöker varje vrå i lägenheten. Men han lugnar ner sig när han har fått gå husesyn och låg och sov i hallen. Doc var lugnt och snäll och intresserad av Chenin som vanligt! Vi gick en promenad innan vi åkte hem, var inte så trevligt, Dalton såg en kanin i början av promenaden och var galen resten av promenaden (Dalton i ett nötskal!).


Spårläggare Camilla


Doc vid spårets början, måste bara titta på orienteraren innan han kan börja spåra


Avlämning av spårpinne, efter lite tjat  ;)


Klurig stigövergång


Chenin blir borstad, "spårning är bara sekundärt" som Camilla sa tidigare i höstas ;)







Regnig fredag

Regn regn regn, vad less jag blir! Ingen långpromenad idag, har gått småpromenader och tränat lite med killarna här hemma. Har tränar apportering med båda två också har jag shejpat lite med Doc. Han var verkligen på allerten idag. Fattade snabbt vad som gav utdelning!

Jakob ska åka hem i helgen, jag är lite avundsjuk på honom. Jag har lite hemlängtan, jag hade tänkt åka hem i veckan och stanna en vecka eller nåt sånt men mamma kommer nästa helg så då slutade jag bort det. Jag ska försöka registrera de sista enkäterna och göra frekvenstabeller av dem i helgen. Kul? Nja, ganska. Lite avkopplande faktiskt, man behöver inte tänka så mycket och det är ganska skönt och omväxlande när det gäller uppsatsskrivande. Lite läskigt att jag skriver magisteruppsats och därmed min sista uppsats på universitetet. Jag vill inte sluta plugga och börja jobba! Skräck, vad händer med all min fritid och egna disponering av tiden?!

Oj, vilket spännande blogginlägg det blev. Håll i hatten!


Mina favorit tjejer!


Promenader

I går kväll var jag och gick vid Lötsjön för att träna hundmöten med Doc. Vi gjorde sällskap med Camilla med Chenin och Roccisen. Doc tyckte det var spännande att promenera med en massa kompisar och drog i kopplet en del. Hundmöten gick kalasbra! Sen fick Dalton komma med på promenad. Känns bra att båda killarna fick lite egen tid. 

Idag har vi varit i Ursvik och promenerat, vallade upp en ruta och skickade killarna två gånger var. Doc var jätte duktig, jag hade en kampleksak också körde jag med byteshandel (som Riitta tipsat om) för att Doc ska komma till mig. Det gick jätte bra! Dalton skötte sig också väldigt bra! Mina duktiga killar! Jag blev lite förargad på Doc då han stack iväg för andra gången, första gånger efter en joggare och andra gången efter en man som gick lång framför oss. Sen fick Doc gå i koppel och se Dalton springa lös.


Söt liten Docka!

En onsdag...

Sitter och klurar på lite uppsatsen, då kan jag passa på att uppdater här så kanske det har löst sig tills jag har skrivit klart ;)
I måndags var vi på klubben som vanligt. Jag var ganska tidigt och fick ett bra träningspass med Doc. Tränade lite på hundmöten sen, det gick självklart superbra. Vilket det alltid gör när man ska försöka rigga hundmöten, typiskt. Doc fick hoppa in i bilen och Dalton fick komma ut. Medan Camilla gick spår med Chenin fick Dalton ett träningspass, han var så taggad och gick så bra.  Sen fick han gå Chenins spår, det gick också jätte bra, Dalton jobbade på riktigt bra. Daltons pluskonto var så fullt att det rann över och han var tvungen att bli galen över vilt för att jämna ut lite mer. Jag var så jäkla förbannad, men det biter inte ett dugg på Dalton när det handlar om vilt. Jag tycker ändå att han lugnade ner sig ganska bra sen, han har ju ofta svårt att släppa sånt.

I morse har vi varit i Hagaparken. Vi träffade herren med cavaliererna. Passade på att träna hundmöte lös med Doc då jag vet att han och hans hundar är trevliga. Doc skötte sig jätte bra (först) vi lekte, han såg dem men stack inte utan fortsatte att leka. Men det slutade med att han sprang till dem tre gånger. De två första gångerna fick jag hämta honom. Men sista gången kom han tillbaka själv. Dalton var jätte duktig när jag tjorvade på med Doc, stod och väntade där han skulle. Guld värt i sånna situationer! Vi mötte ganska många hundar i dag (då Doc var i koppel) och Doc skötte sig bra förutom de två hundarna som busade men det är ju så orättvist så jag förstår honom :) Killarna skötte sig jätte bra idag, gick bra i koppel både till och från Hagaparken.


Dalton letar godis i Hagaparken

Haha! Ludde håller på att attackera Doc när han ligger och sover, han trampar och tuggar! Doc ser ut att tycka att det är skönt faktiskt. Ludde har en del att ta igen på Doc! Doc har varit mycket lugnare med Ludde (och allmänt inomhus) på sistone och jag tror faktiskt att Ludde tycker det är lite trist.

Vallning

I går åkte vi till Ingrid i Bro för att valla. Malin och Moa, Lisa och Eskil, Camilla och Chenin och Nora med Markus och Bansheen. Loi, Moa och Doc var de som skulle valla idag. Loi var först ut, jag har aldrig sett dem valla tidigare och jag tyckte de  var jätte duktiga. Loi var härligt unghunds intensiv. Moa imponerade verkligen idag, hon var verkligen duktig. Samlade fåren jätte fint! Malin växte en del efter det ;) Sen var det Doc's tur, jag tycker får är lite äckliga. Fjantigt jag vet! Jag var ganska nervös och precis innan jag skulle gå in sa Camilla att fåren försökt stånga Bansheen (när de skulle agera stopp vid ett hörn). Jag kände väl mig inte särskilt trygg när jag gick in i hagen. Doc var laddad som bara den. Fåren blev inte riktigt glada att se oss och försökte stånga Doc, jag försökte trycka bort dem men de var verkligen inte glada och fortsatte med sitt stångande. Doc blev inte ett dugg rädd han var riktigt modig (han fick ju inte direkt stöd av mig, jag var näst intill panikslagen), han tände rejält och bet fåren. Jag tyckte situationen var ganska obehaglig och kände att jag inte kunde kontrollera situationen så Camilla fick ta över men det var inte en enkel uppgift. Doc var på fåren ganska mycket och fåren var ganska arga.  Vi visste inte hur vi skulle göra och jag var rädd att fåren skulle göra illa Doc och att Doc skulle göra illa dem så vi avbröt. Jag frågade Ingrid om hjälp så hon tog Doc och gick in med honom i fållan. Ingrid var tydlig med Doc att han inte fick bita fåren. Det var inte en enkel uppgift, hålla Doc från fåren (han är jäkligt stark lillskiten) och fåren från Doc men hon var  och till slut blev det mycket bättre och jag är nöjd med hur vi slutade dagen. Doc började fatta att han inte fick bita fåren och tog kontakt med Ingrid lite då och då och fick avsluta med att vara duktig. Ett stort Tack till Ingrid som hjälpte oss!

En rolig och spännande dag. Jag ser framemot nästa gång vi ska valla med lite skräckblandad förtjusning. Jag tror inte att det kommer att bli en lätt uppgift att kunna hantera Doc i fållan med fåren. Men vi ska kämpa, det tycker jag Doc är värd för han är duktig och har det i sig (djurkänsla och eye tror jag Ingrid sa om honom). Dessutom tycker han att det är galet roligt, min eftertänksamma Doc är som bortblåst med fåren!

 Tack för en trevlig dag tjejer!



Doc och jag när vi var och vallade på Fätorpets kennel. Så här lugnt och kontrollerat var det inte igår!

Fredag

Idag är det fredag. Skönt! Dalton och Doc är uppspelta, säkert för att det är fredag :) Inte för att vi ska eller har gjort så mycket fredags aktiviteter, vad nu det är. Nåt gott till Idol och kanske ett glas vin.  Jag och killarna har varit och promenerat i Ursvik. Vallade en uppletande ruta också. Doc fick tre skick, det första sprang han ut bra på djupet och letade som en galning, han gav inte upp i första taget men han hittade inte. Så vi började om och då gick det bättre. Han fick springa ut två gånger sen, båda gick bra. Det som är är att Doc inte är så sugen på att komma och lämna till mig. Har jag hittat den själv ska jag väl få leka med den själv också tycks han säga. Det gick bättre idag än tidigare i veckan då han inte alls  ville lämna och jag fick motinera rejält (springer ifrån honom när han inte vill komma till mig). Dalton var riktigt taggad när han satt och väntade på sin tur. Men när det väl var hans tur så  blev det pannkaka. Han sprang ut, letade, hittade och fortsatta springa ut, släppte. Knashund! Skickade honom en gång till, gick lite bättre men han var inte direkt motiverad. Han sitter och laddar till tusen men sen när det är hans tur så pyser det bara bort. Ganska vanligt beteende för Dalton.

Tränade lite apport här hemma nyss, Doc fick träna på att bara sitta och hålla fast. Han är inte så förtjust i apporten (när man inte får springa och hämta den). Jag körde lite konkurrens, när jag tyckte att Doc var lite slarvig och inte ansträngde sig så fick Dalton apporten istället. Det funkade skitbra! Kom  på nu att jag har tränat så med Dalton tidigare med apporten, lånade Lillis Ida och tränat lite apport medan Dalton fick sitta uppbunden och se på för att få upp lite tempo och intresse.


Gubben, Ida och Lillis vintern -07 (Lillis ville inte vara med på bild).


Bra kväll!

Gårdagen var seg och jag känner inte att jag varit så produktiv som jag borde. Kvällen var desto bättre, Dalton och jag var och gick med Camilla och Chenin runt Lötsjön. Vi gick själv först och Dalton fick springa lös. Vi tränade lite simpla grejer så att Dalton fick vara duktig. Han är för söt!

Sen åkte vi vidare till klubben där Doc fick ett bra träningspass. Kändes som att vi var väldigt effektiva (man är ju ofta det när man är själv och tränar, inget surr eller kaffe).

I morse har vi varit i Hagaparken, Doc hittade en kompis, en ung och busig Bernertik. De busade som galningar, det var så roligt att se!




 


Helgen och måndagsträning


Finaste kissen får pryda bloggen idag

Lördagen bestod av spår med Camilla och Chenin. Dalton och Chenin råkade in i en meningsskiljaktighet, Dalton tyckte det var obehagligt och satt i bilen och putade med underläppen och tyckte synd om sig själv. Det var inte så farligt som det lät, Dalton hade bara lite blod vid ögat och i örat. Stockholmsbrudarna är inte lätta att ha och göra med! ;) Efter det skulle Dalton gå sitt spår, han spårade bra! Det hade varit vilt i Daltons spår, han gick av på det lite grann men blev inte alls lika galen som han brukade och kom tillbaka och spårade. Så nöjd över hans spårande, spårade bra och med mycket motivation!  Sen var det Doc's tur. Han spårade bra men var betydligt mer galen i viltet, när han ville gå på vilt kom han ingenstans och valde då efter en liten stund att spåra iställer (duktig skit) men då spårade han med jaktintensitet, han verkligen tokrusade! Han missade båda pinnarna,  det var vi dem så han strulade med viltet så det var inte så konstigt. Jag är nöjd med Doc's spårande även om det blev lite galet efter rådjur men det är sånt som händer i slutändan valde han ju spåret så det är jag nöjd över. Efter att ha gått Doc's spår och sett hur han agerade på viltet blev jag ännu mer nöjd att Dalton hanterade det så bra. Chenin var sist ut och hade även hon besök av rådjur i sitt spår, även hon valde spåret istället. Efter spåren fortsatta Camilla och jag vår turné, vi åkte till Bro och hälsade på Ingrid, Marianne och Gunnar. Vi fick se hur man friserar får och Mike valla, han var intensiv och väldigt duktig. Förutom att bli alldeles till sig av alla buskompisar så åt Doc enorma mängder fårbajs i hagen och fick springa "på toa" några extra gånger på kvällen och natten.

På söndag behövde Jakob chockas upp efter en utekväll med en skogspromenad i Ursvik. Skulle försöka passera en hund lös med Doc, det gick inte så bra. Han sprang fram men jag skyller på att det var en löptik :P Sprang dit och bad om ursäkt (och skyllde på att han sprang fram för att deras tik löpte), Doc var duktig och följde villigt med mig och pipkrokodilen därifrån.

På måndag var vi på klubben och tränade lite. Doc fick ett litet lydnadspass som kändes bra, mest kontakt träning och fotposition (tror jag, dåligt minne). Sen gick Doc och jag med Camilla och la ett spår till Chenin. Dalton gick spåret bakom Chenin, han tycker det är jätte roligt och är taggad. Sen tog vi en liten promenad och surrade en massa.

Har suttit och skrivit som en galning idag, men en tur i Ursvik har vi hunnit med. Vallade en rutan och körde lite uppletande med killarna. Doc fick två skick, han går ut bra på djupet men vill helst inte komma in med leksaken till mig så jag fick motionera lite :) Dalton fick ett skick (första på nästan ett år) och han skötte sig bra! Ville men vågade inte skicka honom fler gånger, vill inte att han ska bli halt. Nä, nu ska jag gå och plocka till och bädda i sovrummet så att vi kan gå och sova. Har tvättat idag och vårt värdelösa torkrum fungerade ännu sämre än det brukar så det hänger blöt tvätt i hela lägenheten på alla möjliga ställen.

RSS 2.0