Spår, vallning och lydnad.

Kom åt publicera knappen lite för tidigt i förra inlägget och orkade inte fortsätta sen. Jag skulle skryta om söndag kvällens lyckade spår också. Skryt för inte förglömmas! Dalton fick gå Tristans gamla 700meters spår. Att ta med Dalton till spårstarten  där han fick se Tristan tuffa iväg gör jag inte om. Han var så galen, så galen som jag inte trodde Dalton kunde vara. Jag flängde bakom i linan, ramlade och gjorde illa mig. Dalton gasade på i alla 700meter, jag förstår inte varifrån han fått sin spårkondition. Doc fick två spår, ett på ca 3oometer och ett på ca 200 meter. Det första med Johan som slut gick riktigt bra. Lite tveksam start men efter ca 5o meter kom han igång ordentligt och spårade så bra. Motiverat och med jävlar anamma. Han blev mer och mer motiverad ju närmare slutet vi kom. Nästa spår hade Sofie lagt och fick agera slut i också. Doc började tveksamt (ska vi ta tag i nästa gång), kom igång och tuffade på bra. Stannade för att äta rådjursbajs två gånger(?)  men annars spårade han bra och motiverat hela spåret. Så duktigt killar!


Igår kväll spenderade vi kvällen hos Ingrid för en helkväll med vallning. Efter lite missförstånd om platsen kom vi till Ingrid lite senare än beräknat. Jag är riktigt nöjd med Doc´s insats. Han jobbade verkligen bra alla pass i hagen. Han föste lite och gick väldigt lugnt och fokuserat även om jag kände mig väldigt förvirrad.

 

Ikväll har vi varit på klubben och tränat. Bara killarna och jag. Doc gick bra men är lite värmekänslig. Dalton bråkade med en skata som tänkte sno frolic. Det är väldigt fint väder nu, soligt och väldigt varmt, 27 grader när jag körde hem från jobbet idag.  Nu ska jag ta en dusch och sen väntar sängen. tyvärr inga bilder idag...


Sol, bad och vallning

Snygg Doc på Kaananbadet idag.
Vips så var helgen slut. Mycket har vi hunnit med, mycket trevliga saker. Började långledigheten med vallning i Enköping hos Linda. Känner att vallningen har blivit lite konflikt fylld för mig och Doc. Besviken på mig själv och min oförmåga! Nåja, vi hade det i alla fall väldigt trevligt hos Linda och vädret var helt underbart! På fredag åkte Jakob och jag till Kaananbadet, Camilla, Jocke och Choice var redan på plats. Mot kvälls kvisten tog vi bussen ut på Ekerö för att spendera midsommar kvällen där. Vi åt alldeles för god mat och hade det väldigt trevligt. Dalton låg i soffan, blev masserad och mådde som en kung. Bussarna hem lös med sin frånvaro så vi spenderade natten i gästrummet. Tog morgonpromenad i mysig skog innan vi tog bussen hem. Camilla, Jocke, Mark och Choice kom förbi och jag gjorde sällskap med dem till Hagaparken för promenad. Åt middag på O´Learys i Sumpan för att sen ta det mycket lugnt hela kvällen. Idag har det varit toppen väder igen och vi har spenderat många timmar ute i solen på Kaananbadet. Jakob och jag har ätit isglass, stekt i solen, badat och simmat, Dalton har simtränat, Doc har inte vågat simma men badar gärna.
Linda och Elsa


Choice på Kaananbadet.


Busig Doc på Kaananbadet


Dalton myser i solen, han vägrar ligga i skuggan.


Jakob badar


Dalton är sugen på midsommarmiddag!


Två fula hundar på morgonpromenad på Ekerö midsommardagen.



veckan

Ska försöka bli lite bättre på att blogga nu tänkte jag, men samtidigt känns det inte som att det finns så mycket intressant att skriva om. På måndag var det fullt upp på jobbet, men än så länge känns det bara roligt. Efter jobbet åkte killarna och jag till klubben för lite lydnadsträning. Blandade ettans och tvåans moment, kul att träna! Doc går bra nu men jag märker att han är påverkad av värmen. På tisdag var det en helkväll på klubben igen. Först promenad (som vanligt) sen träning och sist springning. Springningen kändes ganska bra trots att det var tokvarmt. Idag har vi inte gjort nåt speciellt, gått promenad i Hagaparken i det underbara vädret, så mysigt! Sen tog jag tag i lite välbehövlig städning som vi varit alltför slarviga med på sistone. Imorgon jobbar jag halvdag och sen blir det vallning, längtar!
Gammal bild på Mikko och Tim

Lite mobilbilder

Doc en vallningssöndag.


Sockersöt Moa

Dalton och Doc tigger när vi äter på uteservering.

Jakob och Dalton på Kaananbadet en onsdag kväll.


En riktigt fin kväll var det!


Killarna var sugna på grillmiddagen.



Idag har Jakob, jag och killarna varit på Kaananbadet. Det var underbart väder, vi solade, grillade och hade det mysigt.






fem trötta

Längesen sist. Tiden läggs på annat som känns viktigare, jobb, springning, lydnadsträning, grillning på Kananbadet, minigolf och stekande i solen. Det är vad vi gjort i korthet den senaste tiden. Vi har också hunnit spåra, valla och festa lite. Jobbet känns fortfarande riktigt bra, så kul och jag lär mig nånting nytt varje dag. Kvällarna spenderas antingen i springspåret, på klubben eller på promenad. Dalton har även hunnit bli en tand fattigare, han visade tydligt hur synd det var om honom efteråt, stackars liten! Inte nog med operation, självklart har stackarn fått en infektion så nu går han på antibiotika och jag tycker det ser bättre ut nu. Idag /kväll gör Chenin och Choice oss sällskap. Vi har varit på klubben ett tag, promenader, bus och träning. Choice håller Doc kort, kanske skulle jag lära mig lite av henne ;)
Nu ut ska fyra hundar kissas innan jag kan gå och lägga mig, vilket är efterlängtat.

RSS 2.0