Spår

I kväll har vi varit och spårat med Pernilla och Nova. Först tog jag en promenad med Dalton och Doc till rengärdan. Där det fanns mycket intressant att utforska. Sen la vi spår, Dalton fick ett spår som var kringelkrokigt och mycket vinklar ca 300-400 meter. Dalton var ganska trött i slutet, det var ju ganska varmt men han kämpade på och det är jag jätte nöjd över. Föremålen tog han jätte bra idag, han har ju struntat i dem tidigare.  Jag är väldigt nöjd med Daltons spårinsats. Doc fick ett spår som var ca 100 steg och med en vinkel. Nu fattade han direkt vad han skulle göra och spårade jätte bra hela tiden. Tempot vad stundtals lite högt men jag är jätte nöjd. Även Nova var duktig i kväll, som vanlig!


En tom rengärda


Doc undersöker omgivningen


Dalton med renhalsband, han hade lite svårt att hålla i det.


Nu fick han till det


Doc hittade ett renhorn som var jätte roligt att springa och reta Dalton med...


...tills Dalton tog det, då var det inte lika kul.


Dalton fjantar med renhornet


Men snäll som Dalton är så lämnar han tillbaka hornet till Doc.


Nova på språng


Dalton spårar


Nova och Pernilla vid slutet av spåret där Nova hittade sin älg


Bockan bus spårar


Doc hittar godisburken i slutet


I Lansjärv


Sötaste tjejerna med Doc




Dalton på favoritstället


Snacka om bortskämd hund! (nya favoritstället)


Doc får ligga bakom hammocken, rättvist?


Äntligen en ståbild

På stranden


Tassarna utåt!




Jakob åker wakeboard


Doc har placerat sig taktiskt mellan fikat och maten.


På begäran!

Nu ska jag efter många påtryckningar uppdatera med nya bilder! Tyvärr så har jag inte många då batterierna i kameran tog slut efter fem kort :(

I dag har vi varit ute med bastuflotten, alldeles underbart! Dalton fick stanna hemma och vila, det blir så mycket spring på stranden och hans höfter tar stryk. Men när vi kom hem for vi och simmade. Nu är vi uppe i 13 minuter och det går jätte bra. Dalton blir överlycklig när flytvästen kommer fram. Doc fick komma med på bastuflotten och tyckte att det var allatiders på stranden (badkruka!). Han skötte sig bra och tjuvade ingeting, ett under för att vara den tjuvhunden. Han äter från soporna var och varannan dag och står på borden lite då och då.

I tisdags var vi och spårade med Lillis och hundarna. Alla hundar spårade skitbra och det var två mycket nöjda mattar efteråt. Jag tror inte att Dalton har spårat så bra på ett halvår! Är så supernöjd med hans insats, spåret var väldigt klurigt  kringelkrokigt, mycket vinklar och tung terräng. Men det löste han galant. Bara trist att han inte tog slutet då han var galen i nåt vilt. Men men allt kan ju inte vara helt perfekt. Doc fick ett ca 60 (?) meters spår med en vinkel, första gången jag la vinkel. I början av spåret har han lite svårt att förstå vad han ska göra men jag väntar tills han gör det och sen när han väl fattar så spårar han jätte bra, speciellt i slutet av spåret. Vinkeln var lite klurig men han löste det fint. Duktiga killar!

I går var vi på allmänträning. Dalton fick ligga en plats men inte så mycket mer. Det var så mycket knott som han blev väldigt störd av så han ville hellre ligga i bilen och klia sig än att träna. Doc skötte sig bra och börjar få en bra fotposition även utan klossen. Jag tycker han har bra bakdelskontroll (kanske för att jag är van vid Dalton som inte har nån alls?) och fin kontakt. Men han ska fram till alla hundar. Jobbigt att få springa och hämta han hela tiden och be om ursäkt men jag tycker att det blir lite bättre ju mer vi är där. Jag tycker att han måste få vara lös för att lära sig så det är bara att bita ihop, förhoppningsvis så kommer det med tiden.

Varning för dåliga bilder!


Bockan bus på språng


Stor Balooba och liten Balooba


Kutrygg


Kors i taket Doc badar! Helt frivilligt och UTAN Dalton!

Lite mer bilder...

Har inte så mycket att skriva. I går var vi ute med bastuflotten. Dalton fick köra ett simpass, badkrukan Doc stod på stranden och såg på. Sen roade sig bröderna bus åt att gräva gropa och sanda ner alla saker, filtar, kaffekoppar, väskor och fikat. Mysigt med hundar på stranden ;)


Dalton badar, Doc fegar










Bäver

Promenad på Lappviksheden ikväll, Jakob bakom kameran därav inga bra bilder ;)



Doc är ute och går med Dalton


Nya bilder

Nu har jag äntligen tagit lite nya bilder på Dalton och Doc. Vi har gjort ganska mycket sen sist, varit och spåret några gånger vilket går väldigt bra. När vi spårade i torsdags var jag slö och la ett av Doc´s spår (med korv som slut) ganska nära bilen. När jag släppte ut honom stack han iväg och tog spåret själv :) Först sprang han mest men efter bara några meter satte han ner nosen i marken och spårade fint tills han fick vind av korven och rusade dit. Daltons motivation verkar bli bättre och bättre men jag måste hålla mig från att nöta sönder den igen. Var och spårade i helgen och det gick väldigt bra med både Dalton och Doc, Dalton tuffade på i bra tempo och höll motivationen i hela spåret. Doc var lite osäker i början av spåret och viste inte riktigt vad han skulle göra men sen föll poletten ned och han spårade bra  och ville inte sluta spåra när spåret var slut. Jag har märkt att det funkar bättre att ha korv som slut än leksak, det uppskattas mer av lilla godisgrisen ;)

Vi har varit på allmänträning några gånger, trots att Doc är väldgt intresserad av de andra hundarna tycker jag att han koncentrerar sig när jag tränar med honom. Men när vi inte tränar så är det fullt fokus på alla hundar runt omkring. Håller på att lära honom att inte springa fram men det är ju så svårt att hålla sig. Dalton är inte alltför motiverad på lydnad nu men vi kör lite smått, sånt som vi kan utan att belasta hans höfter så mycket. Igår var Dalton och jag och simtränade, han älskar det verkligen! Han blir lite väl speedad men bättre det än att han inte gillar det. Det var lite väl kallt i min smak så nu har jag ännu mer ont i halsen.






Dalton spanar












RSS 2.0