obalans

Gårdagen spenderade jag i soffan med huvudvärk och nästtäppa vilken jag idag tog igen. Städning förmiddagen och sen två timmar i Hagaparken. Doc hade mycket spring i benen. Han är i en väldigt jobbigt period nu. Jag märkte att han inte var sig själv på tävlingen i lördags, sen dess har han varit jobbigt på promenaderna, helt galen i kiss. Så pass att han inte har tid att stå och vänta på Dalton när han bajsar. Han har nosen i backen nästan hela tiden. Hemma försöker Doc ge Ludde kärlek, Ludde är snäll och säger inte emot, vilket jag däremot gör. Inte ok att våldta liten katt. Vi har en del löptikar kring oss så det är nog det som satt lite spader i Doc´s tonåriga hjärna. Vi lägger mycket fokus på att vara lugn på promenaderna, funkar sådär just nu och är enormt tålamodskrävande. Men vi kämpar på, förhoppningsvis lugnar sig hormonerna snart igen och vår vanliga Doc är tillbaka.
Liten och ännu ovetande om lockelsen till brudar

inte som jag tänkt mig

Idag var det dags för andra starten i lydnadsklass 1. Det gick skitdåligt! Doc var inte alls med, på en helt annan planet. Ff började bra men slutade katastrofalt. Resten utfördes mer eller mindre bra men känslan fortfarande sämst, vi var inte direkt där för att jobba tillsammans. Usch vad besviken jag känner mig! För att se i en lite ljusare nyans så låg Doc mycket bra trots att tre hundar reste sig på platsliggningen. Förnedrar oss genom att visa poängen ändå.
Platsliggande 10
Tandvisning 10
Linförighet 0- vi förtjänade minuspoäng
Läggande 9
Inkallning 8
Ställande 6
Apportering 8 - bra gripande men tugg
Hopp 10
Helhet 5 - och det var snällt!
Det hela slutade med 133p

igen

Då sitter jag här igen och försöker få ner vad vi gjort på sistone. I torsdags tog killarna och jag en lugn och skön lunchpromenad, de sprang så lugnt och fint bredvid varandra, mina hjärtan. Stannade på en parkering för lite lydnadsträning med Doc. På kvällen gick killarna och jag till Lötsjön för att möte upp Camilla och Jocke med Chenin och Choice. Doc var TOKkär i höglöpande Choice, Dalton fattar som vanligt ingenting, duktig kille!
Idag har killarna och jag gått en trevlig tur i Hagaparken med Sofie och Tristan. Kylan gjorde allt den kunde för att slå ned vårt mod men vi stod på oss och tog till och med en fika. Vi jobbade med hundmöten med klicker igen, tyvärr gick det inte lika bra som i torsdags då Doc var väldigt lätt att bryta. Kanske måste ha ännu godare godis för när jag testade med Sofies köttbullar så gick det mycket mycket bättre. Planen var att Camilla och jag skulle springa ikväll men halsont satte stopp för det så istället sitter jag i soffan och varvar thé med halstabletter. Ser Let´s dance blev imponerad av öppningsnumret, riktigt snyggt!
Doc har fin kontakt och jag dålig hållning

dagens träning i bilder

Sofie och Tristan
Doc kryper
Tristan kryper
Fina Tristan!

Motion

Idag har vi motionerat ordentligt. Först har vi gått i Hagaparken i 2 timmar. Fokus på hundmöten, korv i fickan och klicker i handen tog vi oss an dem. Var så besviken på hundmöten igår på promenaden, inte på Doc utan på mig. Kände att jag inte alls agerade som jag vill. Idag däremot tycker jag att både Doc och jag var på topp. :)
Ikväll har Doc och jag varit och sprungit, Doc galopperade som en galning ända till Gröna stugan, då han började trava på i ett betydligt behagligare tempo. Tillbaka vid bilen var benen riktigt stumma och jag helt slut. Dalton fick en rejäl omgång med borsten, han fäller ordentligt! Kan inte riktigt fatta vart allt hår kommer ifrån.
Finaste killen, min älskade!


Känns som att jag måste...

Bloggen känns inte så rolig längre, mer som ett måste. Helgen är nu över, fredag kväll spenderades i ett ridhus i Bålsta med Malin, Malin, Maja, Sofie och Mariah. Träningn gick ganska bra, tränade lite allt möjligt. På lördag åkte Jakob och jag till Ikea för att köpa födelsedags present till kvällens födelsedagsbarn. Åt god trerätters middag och köpte doftljus. Sen gick vi promenad med killarna på Järvafälten bakom Ikea, Dalton och Doc sprang lösa och festade på alldeles för mycket hästbajs. Doc slutar äta när jag säger till, Dalton slutar över sin döda kropp. När vi kom hem färgade jag håret med HM färg, färgen var mörkbrun men mitt hår blev rödaktigt, Jakob skrattade, jag var inte lika munter. Efter dusch började förvandlingen till Amy Winehouse, mycket eueliner och storthår. Klockan 20.30 hoppade vi in i Johan och Sofies bil och fick skjuts av Johan till Rissne där vi entrade Hollywood. Festen var väldigt trevlig men blev lite för blöt och lite för sen med tanke på söndagens styrelsemöte kl 9 på Sosu, inte den bästa uppladdningen inför första mötet som sekreterare. Efter mötet tog Sofie, Johan och jag en promenad skogspromenad, huvudet dunkade och gårdagen gjorde sig påmind så efter promenaden åkte jag hem och såg film resten av dagen.


Det senaste...

Längesen sist. Har inte hänt så jätte mycket, killarna har inte mått så bra så det har vilat. I måndags åkte vi till klubben, mest för att umgås då killarna inte var i form för träning. Tog en promenad med Camilla och tjejerna, mycket lugn sådan, Dalton och Doc ur form och Chenin skendräktig, trevligt! Tillbaka på klubben tränade jag lite med Choice, konstigt att träna med någon annans hund. Choice var duktig och gasad. I tisdags sprang Camilla och jag med Choice, killarna fick nöja sig med promenad runt Lötsjön, kändes dumt att pressa Doc som fortfarande inte var helt kry. I onsdags tränade Malin och jag på Stockholmsavdelningen med några från HI-gänget. Doc var lite ofokuserad men ändå ganska duktig. Igår gick vi promenad i Hagaparken med fokus på lugnt koppelgående, gick över förväntan, några fina hundmöten blev det också. På kvällen sprang Camilla och jag och denna gång också Doc. Så galet tungt att springa! Till och med värre än förra gången!
Idag ska det städas och tvättas, en sväng till Hagaparken och ikväll fredagsmys i ett ridhus med Sofie, Malin, Malin, Maja och Mariah.
Doc tar hand om sin favorit tjej
Choice är måttligt leds på Doc ständiga uppvaktning

Doc Holliday på duken

Snälla Malin filmade tävlingen idag och har gjort en jättefin film, Tack snälla! Se extra noga vid gripandet av apporten...

Choicebus, ridhusträning, Sosu-träning, styrelsemöte och tävling.

Som rubriken antyder har vi pysslat med en del på sistone. På fredag var Choice här, uppskattat av killarna, speciellt Doc. Vi tog en långpromenad i Hagaparken med mycket bus mellan småttingarna. Det går väldigt bra att vara ute med alla tre. De (läs Doc och Choice) drar ganska mycket i kopplen men med mitt byggbälte går det väldigt bra. Dalton är så lugn och snäll! Som vanligt ett smärtsamt farväl när vi lämna av Choice hos Camillas föräldrar. Choice stod vid grinden och pep och jag fick bokstavligen släpa med mig Doc.
På fredag kväll åkte Sofie, Malin och jag till Bålsta för ridhusträning med Malin med Vegas, Maja med Link och Mariah med Redo. Doc var ganska ofokuserad och låste sig lite vid Redo som verkade ha så kul. Kanske var lite trött efter allt bus med Choice. Efter individuell träning valde vi varsitt moment som vi ville ha hjälp med. Jag valde frittfölj och fick många bra tips! Tack för hjälpen! Väldigt bra ridhus att träna i, väldigt stort! Vi tackar Malin och Maja att vi fick följa med och hoppas kunna göra det fler gånger.
På lördag vaknade jag på fel sida. Huvudvärk, fastande med bilen på parkeringen och omöjliga killar på morgonpromenaden. Som tur var kunde killarna och jag lifta med Camilla till klubben. Väl där möttes vi av Lisa, Malin och Sigrid. Vi tränade lite lydnad och hade det allmänt trevligt. Klockan 14 var det dags för Sosu Bk´s årsmöte där Sofie och jag lyckats bli invalda i styrelsen. Mötet tog mååånga fler timmar än väntat och valet av att inte ta med smörgåsar kändes inte så bra. Dalton fick vara med under mötet och trivdes som fisken i vattnet. Men redan på fredag kväll märkte jag att Dalton var lite loj, han spydde två gånger under kvällen och på kvällspromenaden gick han bakom mig.
Idag började dagen med en tidig morgon, kl 6 ringde väckarklockan och jag steg motvilligt upp. Halv åtta var det samling på Viksbergsridhus för lydnadsklass 1. Började med en lugn platsliggning och sen tandvisning, Doc satt fint vid min sida och visade tänderna. Vi var sist ut av de 7 tävlande. När vi värmde upp kändes Doc lite seg, inte samma klipp i leken och inte lika taggad. Fick peppa honom en del under lydnaden men han var duktig och vi slutade på ett första pris och en andra placering. Så här såg poängen ut.
Platsliggande          10
Tandvisning            9
Linförighet              8,5
Läggande               9
Inkallning               10
Ställande                9
Apportering             5 - Doc la sig med apporten
Hopp över hinder    10
Totalt                     180,5p
Efter tävlingen märktes det tydligt att Doc inte mådde så bra. Så nu får båda killarna vila resten av dagen. Hoppas bara att de har ätit nåt olämpligt, vilket inte är alltför ovanligt. Tack för sällskapet Sofie, Johan och Malin och ett speciellt tack för det goda fikat Malin!

030210

I tisdags var jag ut med killarna i Ursvik för promenad och träning, det var underbart väder. Solen gjorde oss sällskap hela promenaden! Jag älskar snön och vintern men en sak som är lite jobbigt är alla skidåkare som ockuperat skogarna, de passerar med onda blickar. Här finns faktiskt inte så mycket skog så vi for nog faktiskt lov att dela den tycker jag! Jag har galen skidabstinens! Kollar blocket hela tiden efter begagnat men även det är lite för mycket för min plånbok just nu. Kameran gjorde oss sällskap i skogen så här kommer lite bilder. Kvällen spenderades i sängen med migrän liknande huvudvärk. Jakob var gullig och tog ut killarna på kvällsrundan.
Fantastiskt väder

Dalton tjurar längs ut i kopplet när jag stannar för att fota

Quasimodo






Kiss 1

Kiss 2

Idag har killarna och jag varit på promenad i Hagaparken. Doc fick lite träning i att hälsa utan att ta sönder människor. Gick sådär. Dalton fick möta döden på den smala bron över till Hagaparken, en Schäfer som skällde och gjorde utfall som en galning. Efter en del jobb från min sida tyckte jag att killarna skötte sig bra, båda tysta vid min sida. Tyckte synd om tjejen med Schäfern som fick många långa blickar av passerande.
Nu ska jag laga vegetarisk lasagne, ikväll blir det inomhusträning då vädret inte bjuder in till utomhusaktiviteter.

Måndagsklubben

Fotogeniska!?
Igår var det måndagsklubben i vanlig ordning men igår gjorde Åsah och Vazy oss sällskap. Åsah och jag började med en promenad, Doc var väldigt intresserad av Vazy. Blev lite irriterad över träningen, Doc var alldeles för lång fram i position. Positionen har känts så mycket bättre på sistone så jag har säkert slappnat av och inte tänkt lika mycket på belöningsplacering och varit lika noggrann med när jag belönar. Får fila på det i veckan. Läggande och ställande kändes bra, ingen förvirring mellan ligg och stanna. Hann även med tandvisning med Åsah som är relativt ny för Doc och en platsliggning.
Nu en kopp kaffe och sen lite tråkiga ärenden, handla mat och tanka bilen sen ut i skogen. Långpromenad med båda killarna och lite lydnadsträning med Doc.

Helgen

Fredagkväll firade Jakob och jag hans födelsedag, förra året bestämde vi att istället för att köpa presenter hitta på nånting roligt för pengarna istället. Så först åt i god mat till bristningsgränsen och sen popcorn (ja, lite till rymdes) och Snabba Cash, jag tyckte den var riktigt bra. Alla delar från boken var inte med men jag tyckte inte det gjorde nånting. Allt passar inte på film helt enkelt. Bra kväll med andra ord!
På lördag morgon delade Sofie och jag bil till Vällingby Bk där vi mötte Malin med Vegas, Maja med Link och Achilles och Camilla med tjejerna. Vi tränade lite av blandad kompott. Doc´s träning kan sammanfattas som katastrofalt uppletande och tandvisning. Det var trevligt att träffa nya träningskompisar och det blev ganska mycket prat. En skidåkare kommenterade till och med vårt surrande! "Står ni här och pratar fortfarande?" Haha! Mycket trevligt med andra ord!
Söndagen bestod mest utav promenader. Promenad runt Löt och Råstasjön med Camilla och Jocke och Choice. Doc och Choice busade massa och solen gjorde oss sällskap hela promenaden, härligt! Camilla fotade en massa och jag hoppas få se fina bilder! Kom hem och klippte Jakob, blev lite kort men bra. Promenerade till Hallonbergen för filmkväll och pizza med Camilla, Hebbe, Patrick och Veronica. Filmen var orginell och visade vad man verkligen kan kalla stor näsa med innebörden var en god far. Jakob och jag promenerade sen hem i mörkret utan att möta en själ. Mysigt! La mig i sängen med många promenadtimmar i benen.
Bild på söta Chenuskan för pryda bloggen idag

RSS 2.0