Vattenflaskans under

Sitter och slötittar på Desperate housewives,  har så svårt att koncentrera mig och se på ett tv-program, kollar sbk´s tävlingskalender, kokar thé, surfar och nu bloggar.  Igår gick vi långpromenad och var på måndagsträning. Träningen gick bra, har fått backa tillbaka lite i rutanträningen, blev knäpp över tugg på apporten, snabba distinkta ställanden och fin platsliggning. När vi gick promenad efter träningen med Camilla och tjejerna stod Dalton och luktade på nånting och kröp ihop, började skakad och hade svansen mellan benen. Han kan göra så ibland när han känner en viss lukt. Jätte konstigt, vet inte alls vad det är. Första gången han har gjort så i skogen. Men han släppte det snabbt och när vi gick mot parkeringen kom Jakob och mötte oss, Dalton blev överraskad och överlycklig att se Jakob.
Ikväll har vi varit och sprungit, Jakob, Camilla och jag. Jakob pressar upp tempot och jag blev sjukt trött. Det var andra gången jag sprang med vattenflaska för att styra upp hundmöten och det gick så bra. behövde knappt använda den trots trånga möten och bolljagande hundar, duktiga prick!

Vallning.

Igår åkte Camilla, Lisa och jag till Gunnar och Marianne för vallning. Florence  och Gunnar som även vallat lördag var också där. Trevligt sällskap! Doc var till en början taggad och jobbig utanför fållan men med tålamod och vattenflaska lugnade han ner sig snabbt. Doc vallade två pass i fållan. Kände mig inte riktigt nöjd då han när jag är på honom för mycket börjar äta bajs och nosa rumpor. Det positiva var att det fortfarande är kontrollerat och han är väldigt snäll med fåren. Känns som att han är väldigt säker med fåren, inte rädd för fem öra att tränga sig in när det är trångt. På eftermiddagen vallade vi i stora hagen och där är jag verkligen nöjd med Doc. Han var väldigt lyhörd, hade bra avstånd och tappar inte fåren. I sista passet fick vi även till ganska bra lägganden och stanna. Inget rumpnosande eller bajsätande heller. Så stolt över min duktiga prick!!!  Tack Gunnar för att vi fick komma och för alla tips och råd!
Chica
Camilla och Chica myser
Choice fina bror Milton
Chica myser i solen
Doc´s långa tunga och Doc
Milton
Florence och Milton. Milton vallade SÅ fint!
Bra stopp.
Lisa och Loi. Taggad Loi lugnade ner sig snabbt.
Choice
Lugnt och fint
Doc ligger och ser på när Choice vallar. Observera vattenflaskan ;)
Florence och Milton myser.
Doc tycker inte fåren behöver vila.
Florence solar.
Gunnar och Mike, Mike är verkligen en härlig liten kille!

Kort springning och sök

Springningen igår blev kort och gick därför himla lätt och det kändes skönt. Blev kort då jag inte hade nån bil att lämna Dalton i, det kändes inte schysst att lämna ärkefienderna Chenin och Dalton i Camillas bil skiljda bara med en liten mellanvägg. Dalton pinnade på bra bredvid Doc som levde rövare som vanligt. Var väl inte det bästa för Daltons höfter, promenad till Lötsjön, springning och sen promenad hem blev lite mycket så han får vila idag.
Sötmulen
Idag har vi varit och tränat sök med Sofie, Anna, Pia och Gila. Doc var duktig, han verkar ha väldigt naturligt för sök. Känns trist att vi inte får till kontinuerliga träningar för det är verkligen kul. Snart kommer Jakob hem från jobbet och då ska vi ut på en springtur, kommer att bli jobbigt att hålla Jakobs tempo.

torsdag?

Idag har killarna och jag varit och spårat med Johan och Sofie och deras killar. Dalton och Doc är så snälla och duktiga med lilla Milo, Dalton hade koll på sina fyra tassar, inga tassar på Milo. Doc råkade vid ett tillfälle skaka sin pinne så att Milo fick en liten snyting men annars var han ganska försiktig. Dalton gick Tristans gamla spår och gjorde det bra, som vanligt nuförtiden. Doc fick ett jaktspår, känner att jag åstadkommit vad jag vill med jaktspåren så nästa gång ska vi testa ett vanligt spår och se hur det går.
Annars har vi långpromenerat i Hagaparken. Måndagstränat på klubben, kändes riktigt bra. Doc fick även testa på lite agility med Malin, vilket han tyckte var superkul. I tisdags var Jakob och jag duktiga och bytte däck på bilen och städade den ordentligt både in och utvändigt. Plötsligt händer det! Igår var Sofie, Camilla och jag på skotträning, kom hem iskall och blöt efter drygt två timmar ute i regn och snö. Ikväll blir det springning med Camilla, känner mig inte alls sugen men ett måste då jag var sympatisjuk med Camilla förra veckan (läs sjukt slö!).

Sommarhundar?

Nu var det lite för längesen igen. Vi har hunnit med en del, soliga promenader i Hagaparken, lydnadsträning och spår. I lördags spenderades hela dagen ute på Värmdö. Först spår med Malin, Camilla, Sofie, Johan och Lisa. Doc gick ett jaktspår och Dalton Tristans spår. Doc´s inställning blir bättre och bättre och Dalton spårar som en gud. Han är självständig, löser alla svårigheter och tycker det är toppenkul med spår igen. Jag kunde inte vara lyckligare. Det var himla trevligt att vara alla samlade och träffa Lisa efter hennes långa resa. Spännande att höra om deras äventyr. Doc är galen i lilla Milo (Johan och Sofies tillskott). I lördags gjorde han allt för att väcka Milo som sov så sött inlindad i sin filt. Först slog han med tassen, jag sa nej, han snor Milos leksak, jag säger nej igen, han skakar sin leksak som en tok och kastar den på Milo i hopp om att han ska vakna, jag säger återigen nej. Doc ger upp försöken att väcka Milo och rotar i Camillas ryggsäck istället. Min älskade lilla prick, han må vara jobbig ibland (läs ganska ofta) men han är så underhållande att man inte kan låta bli att skratta. Efter spårningen skyndade jag hem för lita klädombyte, lämna hundarna och plocka upp Jakob för att åka ut till Värmdö igen för att hälsa på Jakobs moster och familj.
Loi tränar budföring förra våren.
På söndagmorgon infann Sofie och jag och en alltför liten skala på klubben för den årliga städdagen. Konstigt att klubben är folktom en söndag då solen skiner. Sofie och jag valde att rensa diken runt planerna. Fyra timmar skottade och krattade vi diken. Det var väldigt tungt! Men vi hann rensa alla diken med hjälp av Johan de sista timmarna när modet och musklerna började ge upp. Även om det var tungt och kändes surt att så få hjälpte till och att några även hade mage att vara och träna på planerna men inte hjälpa till så hade Sofie och jag ganska kul. Vi smidde företagsplaner till exempel, hur bra låter inte Dikesgruppen AB, diken är vårt call?
Idag har vi varit i Hagaparken, många hundmöten och många ganska bra också, speciellt lös (eller i lina då). En sak som jag tänkt på nu flera gånger när jag varit ute i solen med killarna är att man ser så många hundar. Jag går i Hagaparken ofta och känner igen många hundar och hundägare som också går där ofta. Vi är liksom Hagaparkens stammisar. Men nu när solen förgyller dagarna så har det dykt upp väldigt många fler hundar. Vart är de hundarna på vintrarna?
Killarna och jag i soliga Hagaparken.

Hipp Hipp Hurra!

Idag är det älskade Daltons födelsedag! Hela 7år blir han, kan inte riktigt förstå. Känns som att det var igår han låg under sängen och suckade högt varje kväll när han somnade. Fina fina, älskade älskade <3

Värsting

Tänkte på en grej när jag gick promenad med Dalton, Doc och Choice i söndags, Doc ska alltid vara värst. Vara vildast, dra mest i kopplet, gå längst ned i gyttjan, bli smutsigast, vilja busa när alla andra tröttnat. Doc i ett nötskal!
Värsting?
Idag har vi spårat med Camilla och tjejerna, Camilla var inte alls i form så jag gick ut tjejernas spår och höll i linan en del. Doc fick ett kort jaktspår och hittade Camilla med älskade flickvännen älgen bakom ett träd. Bra spår av Doc, mycket motivation men ändå inte slarvigt. Dalton gick Chenins godisspår efter henne. Inte det roligaste att gå godisspår enligt mig iaf, Dalton tyckte det var väldigt gott. Ikväll har vi varit och träna med Malin och Linda på Malins lilla brukshundklubb. Trevligt värre och lyckad träning! Bra dag idag!

längesen

Har varit frånvarande länge nu. Påskvistelsen hemma var mysig. Killarna har sprungit mycket lösa tillsammans utan problem och njutit av livet på landet. skönt att slippa koppel. Sen vi kom till Solna har vi hunnit med en del. Dalton har försökt jaga Chihuahuor (stavning!!!) i tron att det var råttor. Doc har dragit i kopplet som aldrig förr. Vi har sprungit med Camilla och Choice. Upptäckt att vår fina grusplan nära oss är upptinad. Tränat där. Gått myspromenad med Jakob.
Idag har vi varit ute på skogspromenad i Ursvik, Choice var med oss då Camilla är och roar sig. Choice är världens snällaste hund, så lättsam och underbar! Doc och Choice har busat mycket och Dalton och Choice har nosat på många goda fläckar. Nu ska vi gå till grusplanen och träna, vädret är underbart, härligt att träna i skinande sol!

Glad Påsk!

Nu är vi hemma i Lansjärv. Kom fram halv sex i morse efter mååånga timmar i bilen, 12 för att vara exakt. Killarna blir alldeles stormtokiga när vi kommer fram till Lansjärv, skällande, springande, hoppande. Den missade nattenssömn känns idag, seg i huvudet och en ihållande huvudvärk, blir en tidigt kväll ikväll. Har varit och sparkat med killarna, Doc i lina och sele och Dalton lös. Det var perfekt sparkföre och Doc drog på riktigt bra (perfekt med Dalton som hare). Var lite rädd där ett tag när Dalton och Doc började tävla och hastigheten kändes på tok för hög. Men kul var det! Ska försöka få till ett pass med sparken varje dag. Imorgon blir det en skidtur!
Avslutar med att önska en Glad Påsk!


RSS 2.0