Dagens bilder

Busar!
Slutbusat
Söt hamsterprick





Mina fina killar

Dalton kan verkligen se dryg ut


Också kan han vara galet söt


Grattis


Puss på födelsedagen Bäjby!

Insnöade?

Snöröjningen fungerar allt annat än tillfredsställande i Solna nu efter "snöovädret". Vägarna oplogade och fulla av snömodd, svårt att parkera då vår parkering inte blivit skottad ordentligt under hela vintern. Höll på att glida in i bilen bredvid när jag parkerade idag, inte kul. MEN för att inte verka negativ så ska tilläggas att gångvägarna skottas och sandas ofta och väl, det kanske är där dödsolyckorna sker vad vet jag.
Killarna och jag har spenderat några timmar i Ursvik med Sofie och Tristan. Först tog jag en promenad med Dalton och Doc. Trodde de skulle kunna springa lös utan alltför mycket bus, jag misstog mig. All snö gör Dalton busig och då är det ohållart. Doc fick bli fängslad i snöre, ja så tror ja han känner. När Sofie och Tristan kom gick vi ner på plan och tränade lydnad. Planen var snöig men det gick bra, trampade upp stigar. Doc gick riktigt bra i ff och hade inte problem att skilja på läggande och ställande. Tränade lite allltmöjligt och det kändes som ett bra pass. Avslutade med platsliggning, förutom försök till att rensa tassarna från snö låg Doc bra. Efter träningen tog vi en promenad i skogen. Killarna tre fick turas om att vara lös, orättvist tyckte Tristan i koppel. Rättvist tyckte Dalton och Doc och retades. Dalton gillar Tristan och ville gärna busa med honom när Tristan var lös. Väl på parkeringen var Sofies och mina ben möra, tungt att pulsa i snön. När vi kom innanför dörren la sig båda killarna och sov, inte bara jag som kände mig nöjd.

Ursäkta, ni tappade något...

Gammal bild på fina killar
Igår kväll var det måndags träning med hela gänget i vanlig ordning. Killarna och jag var först. Det var alldeles tyst i skogen vid klubben, ovanlig, där brukar det annars susa förbi en massa skidåkare och hästar. Tränade, rutan och läggande. Doc var lite lost i rutan och svammlade vid läggandet. När Camilla kom tog vi en promenad, Dalton den enda lugna, istället äter han hästbajs, han är enveten och inte den lättaste att avbryta (bajsade hästbajs fyra gånger under dagens långpromenad). Efter promenaden tränade vi ett till pass. Mattarna tränades i hur man ska gå i helt om marsch, mest jag som snubblade på mina egna fötter. Doc försökte sticka till Tristan och fick en rejäl utskällning av mig, väldig jobbigt tyckte han. Inte så ofta Doc är en blöt fläck. Annars tycker jag träningen gick bra, Doc´s fotposition har blivit betydligt bättre bara sen innan jul.
Idag har killarna och jag varit på långpromenad i Hagaparken. Doc och jag tränade lite. Bara en gång som han inte la sig vid läggande. Ställandet går bra nu, inga småsteg. Killarna gick väldigt lugnt och fint i kopplet idag, vardagslycka! Igår tappade jag tålamodet redan efter gatan, som förövrigt är som en enda lång isbana, vilket bidrog till den korta stubinen. Nu ska Doc få krypa för sin middag och sen matlagning.

Kors i taket

Dalton och jag pussas och Doc skakar bollen
Imorse åkte killarna och jag återigen till klubben för träning. Sofie, Johan och jag började med lite sök övningar för prickarna. Trisan fick popuper och det funkade jätte bra för honom. Bara två skick för Doc, första utan synretning, Doc sprang ut bra men vek av bara nån meter innan Johan för att gå på Sofies spår. Fick skicka om några gånger, han tjurade med att spåra. Ett sista skick med popup. Kändes inte alltför lyckat men för att ta upp det positiva så är Doc fokuserad på vad han ska göra, han springer ut bra på djupet och tycker det är galet roligt. Efter söket la Malin och jag spår till Tjabo och Dalton. Medan spåren låg körde i uppletande, gick ganska bra, men Doc hittade inte andra grejen som var en liten vattenslangbit. Tydligen var den lite klurig för Tristan hittade den inte heller. Johan däremot var duktig och hittade :) Dalton gick sitt och Tjabos spår utan problem, lite springigt bara. Dalton har verkligen utvecklats som spårhund det sista året. Han spårar med sånt självförtroende och så självständigt, härligt att släpas efter honom!
Jag hoppade över lydnaden för att åka hem och ta en mysig promenad med Jakob och killarna. Vi gick runt sjön där det blev en del hundmöten. Killarna skötte sig riktigt bra. Nu ska jag koka thé och se Johan Falk.

Spårx5

Idag har vi spårat. Doc fick ett jaktspår igen, idag fick han jaga Camilla. Verkligen bra för Doc, han spårar mer motiverat och med mer jävlaranamma men samtidigt tycker jag att han är noggrann. Duktig prick! Dalton fick gå Choice och Doc´s gamla spår. I Choice var han lite springig och hade lite svårt med alla stigar. I Doc´s villade han bort sig vid slutet och vi hamnade vid en stackars liten fågels sista viloplats.  Inte Daltons bästa insatser med andra ord men han tyckte det var kul och det räcker för mig. Efter att alla fyra fått sina spår, blev det uppletande för Doc och Choice. Doc gick bra, inga konstigheter. Medan Malin och gänget tog en busig promenad värmde Camilla, jag, Dalton och Chenin oss i klubbstugan. Dalton knuffade ner mig från fåtöljen för att upptäcka att det inte var så mysigt att sitta där själv. Innan vi åkte hemåt tränade vi lite lydnad Doc kändes inte lika taggad som han brukar och insisterade på att ligg betyder stå.
Nu film och ett glas vin. Imorgon träning och bio. Vill passa på och skriva Grattis till duktiga Madde och Billy som idag tagit första pris i Lkl 1!

torsdag

Igår åkte killarna och jag till klubben för promenad och träning med Camilla och tjejerna. Träffade Janne och Dino på parkeringen, Dalton kände igen dem direkt och började woua och satte igång de andra hundarna. Vi gick promenad alla tillsammans, Doc var tokjobbig. Drog i kopplet och väldigt intresserad av en löpande Chenin. Tillbaka på klubben fick Dalton vänta i bilen medan Doc och jag tränade. Skulle visa till Camilla hur trög Doc var när jag försöker träna in stegförflyttningar bakåt men då kunde han minsann. Tränade det mesta med varierad framgång. Medan Camilla gick spår med Chenin gick jag iväg med småttingarna så att de fick toka av sig lite. Doc är så himla mjäkig med Choice, hon gör vad hon vill med honom! Han vet hur man ska behandla tjejer! ;)
Idag har vi varit och promenerat i Hagaparken, Dalton och Doc  fick ett ryck och avverkade lite träd. Vet inte vad vi ska hitta på ikväll. Nu ska jag ta fram klickern och träna lite kryp.

Slutkörd

Återvunna bilder
I dag har Sofie och jag varit ute med hundarna, planen var att hinna med både lite sök och jaktspår för prickarna och spår för Dalton. Vi började med att valla en ruta. Var himla mycket snö i rutan. Det gick både bra och lite mindre bra. Det som ar bra var att Doc hade full koll på vad det var han skulle göra, hade bara synretning på första skicket, han springer ut som en kanonkula. Det som var lite mindre bra var att det var så mycket snö i rutan att båda prickarna sprang i gamla spår och inte rakt ut.
Sen agerade Sofie hare och sprang iväg, Doc och jag väntade några minuter innan vi selade på och följde efter. Doc tyckte det var väldigt roligt, han spårade i en rasande fart men ändå noggrant. Galet tung för mig att springa efter i den djupa snön. Precis innan jag hörde Sofies röst trodde jag att jag skulle dö. Vi gjorde detsamma med Tristan, spåret gick uppför en brant backe, Tristan var uppe på nolltid medan det var lite tyngre för mig! Sen var det Daltons tur, han fick gå båda spåren, gick inte i samma rasande fart men ändå tillräckligt för att totalt köra slut på mig. De två trapporna upp till lägenheten var väldigt tunga när jag kom hem! Bra träningsdag för oss alla med andra ord :)

Det senaste

Zorba och Doc busar på kennellägret. Nu ska Zorba blir bra och busa igen!


Det var ett tag sen jag skrev, mycket har vi gjort. I fredags hämtade Jakob och jag vänner som bott hos oss i helgen, därav har vår lägenhet blivit nåt av en ungkarlslya. På lördag morgon åkte killarna, de med fyra ben, till Stockholms avdelningen för aussieträningsträff. Doc och jag var med i sökgruppen tillsammans med Sofie &Tristan, Åsah & Vazy, Malin & Vegas, Benny & Misty och Linda vars lilla tjej jag inte kommer ihåg namnet på. Det var bara Doc och Tristan som var nybörjarhundar de andra var mer rutinerade och jätte duktiga. Doc skötte sig väldigt bra, fyra skick totalt. Först två med synretning, ett utan och avslutade med ett skick med synretning. På skicket utan synretning hade Doc lite svårt att hittad men sökte som en galning och hittade tillslut. Vi måste verkligen komma igång ordentligt! Innan vi åkte tillbaka till klubben tog jag ut Dalton och plockade ner snitslarna i rutan. Dalton toksprang i snön och var underbart busig!
Tillbaka på klubben tränade vi lite lydnad. Platsliggning med två nya hundar bland annat. Sen avslutade vi med uppletande. Dalton var med och vallade rutan, han och människorna, precis som det ska vara! Skickade även honom en gång, han letade bra och hittade. Han kan vara duktig när han vill! Jag skickade Doc två gånger, han kom in med en börs och en liten mjukisgrej som var lite för kul för att komma in med på en gång. Det var verkligen en väldigt lyckad dag, duktiga hundar och mycket trevligt sällskap. Hoppas vi alla snart ses igen!
Lördagkväll hade vi lite fest och kvällen avslutades på Patricia. Kul på festen men inte så kul på båten. Söndagen var seg, som den brukar efter en utekväll. På eftermiddagen gick Jakob och jag till Hagaparken med killarna, mysigt att få sällskap av bättre hälft! Sen åkte vi in till stan. Gick på Götgatn, Jakob köpte strömmingsrulle och jag äcklig hamburgare på Burger King. Fick vänta på tåget på södra station så Doc fick träna lite med hamburgaren som externbelöning. Lite för god belöning.  Doc drog till sig en alkoholiserad man som Doc hälsade glatt på. Dalton gillar inte okända fyllon men Doc verkade inte ha något emot, bara man blir klappad. Doc är skön att ha med sig i stan, han är sitt vanlig jag oavsett var vi är.
Igår gick killarna och jag en inte så trevlig promenad. De båda drog i kopplen som galningar och var ostyriga. Fast de var faktiskt jätte duktiga när vi möte en hare. Dalton släppte det ovanligt snabbt. Det var nog det enda positiva på hela promenaden. Jag var sur på killarna och därmed opedagogisk och grinig. Blev sur och besviken på mig själv. På kvällen åkte vi till klubben för träning, eller Dalton åkte med Jakob till Ekerö för att hjälpa vän att byta punkterat däck, det första han gjorde var tydligen att springa in i huset och sno bullar. Dalton i ett nötskal! Doc och jag tränade med Malin och Sofie. Doc var duktig men tyckte att tollartjej luktade gott. Tränade det mesta, kedjade ff, läggande, inkallning och ställande. Fick vänta lite på Jakob så Doc och jag tog en promenad, det var underbart fint, snövitt landskap. Doc var busig, väldigt följsam och lyssnade så himla bra! Underbart! När Jakob kom gick vi en till promenad då Dalton fick springa och busa. Bra kväll!!!

nöjd

Började dagen med sovmorgon, skönt. Vaknade självmant utan att killarna väckte mig, skönt! Efter morgonpromenad började projekt slänga skrot här hemma. Vi har fem stora korgar i vardagsrummet som har en tendens att bli fyllda med en massa skrot. Jag är nog lite av en samlare, men nu slängde jag en massa och organiserade lite bättre. Röjde i vårt lilla kontor har varit så stökigt på skrivbordet. Nu ser det lite snyggare ut. Försökte släng kläder också med det är lite svårare men två trasiga plagg fick säga hejdå till garderoben. Doc  har varit i vägen hela tiden så vid lunch tyckte jag att det var dags för honom att få ett efterlängtat lydnadspass. Sofie och Tristan gjorde oss sällskap till klubben.
Först promenerade vi, Dalton var väldigt fokuserad på att försöka äta så mycket hästbajs som möjligt. Tycker han lyckades ganska bra. Dalton fick missnöjt vänta i bilen medan prickarna tränades. Kändes som ett bra pass. Kedjade läggande, inkallning och ställande, Doc har en tendens att lägga sig på ställandet med nu stod han. Han galopperade även på bra när vi tränade inkallning med ställande. Trodde jag skulle få kämpa mer med det men träningen under julledigheten verkar ha gjort sitt. Innan vi åkte hem släppte jag ut Dalton ur bilen en stund. Han skuttade omkring och retade snorungarna som var i koppel. Tristan blev nog lite chockad tror aldrig Dalton har gjort lekinviter till honom tidigare. Dalton älskar att retas när han är lös och andra i koppel, han lyser av jävulskap. Älskade B1!
Sofie och Tristan tränat hoppstå
Doc ser avundsjukt på Tristans tennisboll som piper
Fin

Lättad!

Nu är tentan skriven. Kändes helt ok så jag hoppas att det blir min sista tenta efter fyra och ett halvt års studier. Fick stressa lite då den första frågan nästan tog två timmar att reda ut. Hann inte ens dricka kaffe! Känslan efteråt är så skön, lättnad och glädje. Det är nog inte bara jag som är glad att det är över, Doc har nog nått kulmen av tristess nu. Igår satt han och tittade på mig när jag låg i badet och försökte varva ner. Man får ju inte alls dåligt samvete. Tränade lite på promenaden idag, för lite för att göra Doc nöjd men ändå litegrann. Dalton är nöjd bara han får sin mat och göra ettan och tvåan ;)
Imorgon firas den skrivna tentan med städning och träning. Nu ska jag hoppa i sängen, klockan är väldigt mycket för en sömntuta som mig!

Medicinering?

Om Doc hade varit en människa kan jag slå vad om att han hade varit tvungen att medicinera nu. De senaste dagarna har han haft allvarlig damp! Han är tokig på promenaderna, drar i kopplet, skadar Dalton med sitt pinnruskande, studsar och hoppar på mig och kommer självmant och går fot med tokig blick. Imorse glömde jag långlinan när vi gick till Hagaparken. Därav lite mer koppelgående än vanligt, inte så trevligt med andra ord. På onsdag skriver jag tenta och efter det ska vi sätta igång med lydnadsträningen på riktigt. Snart börjar tävlingssäsongen. Just nu blir det bara lite träning på promenaderna och små inomhus pass. Är så kallt ute att Dalton inte kan vara i bilen eller sitta uppbunden och jag har lite svårt att lämna honom hemma, känns inge bra i hjärtat.
Dalton är verkligen en personlighet! Igår kväll tvingade han sig upp i soffan med Jakob, när jag sen kom och skulle sätta mig såg Dalton på mig med en ond blick och suckade högt. Tydligen ville han ha soffan själv. Tänkte sätta mig i fåtöljen.
Helgen spenderas på universitetetsbiblioteken med beskattningsrätt. Förhoppningsvis min sista tenta efter 4,5 år studier. Vemod.

Jan. 7, 2010

Nu är vi tillbaka i Solna, i tisdagskväll parkerade Volvon på Råsundavägen. Resan gick bra, blev inte ens trött. Jag börjar kanske bli van. Min bror hade fixat in en ljudbok på min mp3 som jag satt och lyssnade på tills batterierna tog slut i Härnösand. Killarna var ovanligt lugna, kisse var tyst hela resan. Han brukar alltid protestera lite grann efter vägen. De var nog trötta efter semestern.
På onsdag träffade killarna och jag Camilla och hennes tjejer, ett kärt återseende! Choice var tvungen att spöa Doc lite. Han tog emot det med glädje. De gillar verkligen varandra, småttingarna. Dalton och Chenin blev nog inte så glada att se varandra ;) Idag har jag varit på skolan, seminarium och tentaplugg. Innan jag åkte gick killarna och jag till Hagaparken, såg ut som när vi lämnade den, förutom några snögubbar.
Jag är ruggig tävlingssugen nu! Doc har gått bra på sistone. Men jag blir så nervös när jag ska anmäla mig att jag skjuter på det, måste bli ändring på det!

Slut på semestern...

Imorgon åker killarna och jag tillbaka till Solna. Även om jag saknar Jakob och vännerna så känns det lite tungt. När jag kommer tillbaka ska jag först skriva tenta och sen söka jobb. Känns jobbigt, men det blir säkert bra.


Doc är lite ledsen i ögat nu när vi ska åka ;)

Idag har vi varit och promenerat med Pernilla och Nova. Doc och Nova var lika busiga som vanligt. Det var rätt så kallt, väl tillbaka på kyrkvägen hade fingrarna tappat känseln. Nu ska jag gå och äta renköttsoppa, SÅ gott!


På promenad

Idag har killarna och jag varit på en härlig långpromenad. Två timmar ute i sköna minusgrader. Jag hade med mig kameran, vilket jag varit väldigt dålig på på sistone. Här kommer en massa bilder.


Doc passar på att retas lite när han springer förbi Dalton










Kissinspektionen










Dalton spanar på nånting i snön


Det var en busig prick


Iväg på äventyr tillsammans


Försökte fånga mina isiga ögonfransar men lyckades inte så bra

Måste bara skriva ner en enormt söt grej Doc har börjat med. Han har börjat skratta. Första gången jag såg det var när jag varit borta ett dygn och kom hem. Andra gången var när syskonbarnen kom ner från sovrummet på morgonen och nyss gjorde han det när han kom för att begära mys.


RSS 2.0