Gjutet

Första dagen på extra jobbet i söndags, Macken, ni som såg dokumentären om Lansjärv vet att det är mitt drömjobb! Det var galet  mycket folk och inte en tanke att sitta ner på de 8,5 timmar jag jobbade förutom att slänga i mig maten. Det positiva är att tiden går galet fort, första gången jag kollade på klockan var den redan 18. Jobbade sent och i säng först kl 12 och sen upp 6, det är inget för en bebis som mig som behöver mycket sömn! Killarna och jag pysslar med det vanliga, promenader, och träning i olika former. Jag måste inhandla ett halsband mot mygg till Dalton, myggen och svirrona är på honom som bara den och han tycker det är jätte jobbigt! I Lördags när Pernilla och jag var och promenerade såg vi en älg, inte så stor en fjoling kanske.

Idag har killarna fått ta det ganska lugnt, en prommis på Lappviksheden och lydnadsträning på gården. Doc var riktigt duktig. Jag har varit och hälsat på min kusin och hennes familj som är på semester i Lansjärv. Jätte kul att träffas, blir inte så ofta då de bor i St Louis.


Plattan, gjuten och klar!

23 juni

Ett tag sen jag uppdaterade, har varit och spårat med Pernilla och Nova och själv och kört uppletande också en massa skogspromenader. Uppletandet har inte gått alltför bra på sistone men det gör ingenting för killarna har spårat SÅ bra! Jag var ute med killarna själv igår efter jobbet. Spårade och promenerade medan spåret låg. Killarna sprang lös tillsammans och det fungerade bra. Tyvärr slutade det med lite gruff vid bilen då Dalton vaktade ett ben och jagade flugor och det blev lite missförstånd när Doc ville vara med och jaga. Doc var i kopplet och jag kunde avstyra det hela snabbt. Kan inte komma ihåg när killarna bråkade sist, känns riktigt bra mellan dem nu och det är så skönt och framför allt roligt för de har så mycket glädje av varandra då, ligger och gostuggar på varandra på jobbet när de har långtråkigt.

Trots att Dalton springer mycket lös nu har han faktiskt varit bra i höfterna. Han stukade vänster fram idag när han och Doc ruschade (man måste nämligen det!) från gården på väg på promenad. Dalton är så gullig för när han gör illa sig kommer han till mig och visar vart han har ont och så ska jag böja och massera lite och sen är det bra.

Känns förövrigt ganska stressigt nu, pendlar till Överkalix (5 mil) och jobbar hela dagarna samtidigt som Jakob är i Svartbyn och fixar med stugan och jag vill vara där och hjälpa till. Jag behöver verkligen pengarna så jag vill inte vara ledig heller. Det är grunden som ska stå klar på lördag då Jakob åker tillbaka till Solna för att  jobba två veckor och sen kommer han tillbaka och då ska stugan upp. Känns riktigt bra med stugan, fått en bra tomt och det känns som att vi placerat stugan bra på tomten också. Jakob har tagit några bilder idag men jag orkar inte sätta in dem i datorn nu. Nu måste jag hoppa i sängen, klockan ringer 05.40!



 


Glad Midsommar!

Ville bara önska Glad Midsommar!

Jag jobbar på, Doc jagar och är billig, Dalton blir uppäten av svirron och båda killarna spårade som gudar idag, lycka!!!

Igår efter jobbet åt jag och Helena Thaimat, var till stallet och sen hundträning. Helenas kyckling var underbar, Ior var inte alls liten, väldigt snäll och super fin.  Doc var lite loj på träningen (?!), Dalton tokpep. Framförgåendet börjar ta sig.

Imorgon blir det flottur till Sanningslandet, grilla korv och dricka öl, eller rättare sagt vin men det lät bättre med öl ;) Jakob kommer hem imorgon, har saknat honom!


Bästa Dalton med leksaken han fick av Moa och Maja när de var och hälsade på.


Kalvmärkning








Kaffe kokades





Härligt att vara hemma, spårskog runt knuten för snabbt kvällspår och gräsmatta för lydnadsträning runt hela huset, inga koppel!

Hem ljuva hem!

Nu är jag hemma i Lansjärv. Kom fram vid 1 tiden i natt. Dalton och Doc var alldeles galna när vi kom fram till Lansjärv som vanligt. Idag har vi börjat dagen med en promenad på Lappviksheden för att se att de avverkat ännu mer där, blir lite ledsen, det är inte alls lika fint där nu! Har spenderat många timmar där på hästryggen och på cykeln och har många minnen därifrån.

Sen har vi rantat runt på byn, ätit nybakade kanelbullar och mjölk hos moster, mums! Vi har varit och promenerat med Pernilla och Nova. Nova blir lika besviken varje gång hon inte får busa med Dalton, pricken är inte alls lika rolig tydligen. Doc och Nova badade i ett lerhål och halva Nova var alldeles brun och fin!



Solnedgång över Lansjärv


Ensam hemma...

Nu har alla besökare åkt hem, Jakob jobbar och jag har tvättstuga. Ganska tråkigt alltså, fast ändå lite skönt efter en rolig, trevlig och intensiv helg. Helgens bästa var aquaria med många fina fiskar och en underbar regnskog och 3D bio på Cosmonova "Fly me to the moon".  Vi hämtade hem Ludde från Camillas föräldrar igår. Han var inte överdrivet glad att se mig. Han verkade trivas där väldigt bra och såg ut att känna sig som hemma. Camillas föräldrar och mormor verkade ha fastnat lite för Ludde som charmat dem. Han är ju världens gosigaste kisse! Ludde verkar ha haft det hårt i helgen för han har sovit hela dagen. Han har fått gå in och ut genom ytterdörren, vilket han gillar. Han har även skrämt slag i lilla Lazy genom att attackera henne. Bus kisse!



Jag packar lite och grejar. I morgon styr grabbarna och jag kosan hemåt! Det är mycket att packa! Ska vara hemma hela sommaren. Jakob kommer att stanna här och jobba till midsommar då han kommer upp och vi börjar bygga stugan. Ska bli så spännande med stugbygget men samtidigt läskigt, hur ska vi fixa det men med hjälp av nära och kära tror jag vi får ihop det.


Snart...

Tentan är nu avklarad! Så himla skönt! Snart ska jag åka till Arlande och hämta bror med familj. Igår var jag och lämnade Ludde hos Camillas mamma och pappa. Eftersom Rickard är allergisk och Moa också visat lite mot Ludde så känns det bäst så. Det kändes lite jobbigt att lämna honom där, även om jag såg att han tyckte det var jätte spännande med ett nytt ställe att undersöka. Han fick busryck uppför trappen, söt katten! Camillas mamma tyckte han var söt och jag hoppas hon tycker det på söndag också ;) Ludde kan vara lite jobbig ibland, jamig och överdrivet gosig. Mysigt tycker jag men inte alla andra.

Killarna och jag har varit på långpromenad i Hagaparken i morse, Doc badade och fick tokryck. Jätte kul att han börjat bada. Ett lösmöte med en Rottis gick kalasbra! Dalton hittade en massa gott, tre äppelskrutt, ett päronskrutt och nåt oidentifierbart.
Oj, nu måste jag åka!

Slutspurt...

Nu är det slutspurt inför tentan. Känner att jag bara vill få göra bort den nu! Jag vill ha sommarlov och att mina underbara syskonbarn ska komma och hälsa på! Ok, kul att bror och P och Jakobs bror också kommer men. Det ska bli kul att få umgås med bustjejerna!


Bus i mitt rum i Lansjärv

Igår vid lunch åkte Jakob, jag och killarna ut till Ursvik för att få lite frisk luft och sol. Jag låg på en filt i solen och pluggade medan killarna strövade omkring och åt gräs, hittade leksaker och smarrigt att äta, ja inte Jakob då utan Dalton och Doc. Ibland är det härligt att plugga ;)

RSS 2.0