Helgen

Så var det söndagkväll igen. Veckorna bara springer förbi. På lördag morgon åkte Camilla, Sofie, Lisa, Malin och Nathalie till Linda för att valla. Det var trevligt, vallningen gick bra men det var kallt. Väldigt kallt. Dagens bästa var när tre påhittiga tackor rymde från lada och Doc och jag fick hämta dem och transportera dem till hagen. Doc var jätte duktig, kul att valla i "skarpt läge".  Kvällen spenderade Jakob och jag med O´learys middag och bio i form av Psalm 21, riktigt läskig.
Innan regnet och slasket kom.

Idag har Camilla och jag spenderat några effektiva timmar i Ursvik. Vi la spår och medan spåren låg tränade vi uppletande. Det var längesen vi körde uppletande. Kändes som att det var mycket spring och lite nos för Doc´s del. Dalton fick gå Chenins spår och lyckades med konststycket att inte komma runt ett godisspår. Doc spårade riktigt bra idag. Ett kort och lite mer tekniskt spår. Doc löste alla svårigheter mycket fint. Han har spårat så bra på sistone, känns riktigt bra efter vår svacka. När alla hundar fått spåra bytte vi om och gav oss ut på springspåret. Det var ruskigt tungt! Doc sprang lös nästintill hela tiden (på slutet var jag tvungen att fuska och få draghjälp), två hundmöten och Doc valde att lyssna vid båda! Kan låta basalt men har man en hund som är besatt av andra hundar så är det stort. Vi avslutade med att köra 4x100m teknikträning enligt Camillas maratonbok. Har även hunnit  med en sväng på Solna centrum, handla mat och städa. En effektiv söndag!

tid

Just nu finns inte tid för kontinuerligt  bloggskrivande, timmarna ska göras på jobbet, hundarna måste aktiveras, handla mat, laga mat, äta mat, städa, tvätta och allt annat som är livet. Det hemska mörkret som kommit för att stanna ett tag nu gör mig trött, många timmar sömn behövs för att orka.
Helgen har mestadels spenderats åt hundliga aktiviteter. Lördag, Ekeröspår med det stora aussiegänget. Sofie la ett bra spår till Doc som han tog riktigt bra. Tror nån har bytt ut min prickiga odåga mot en spårhund. Den trevliga dagen avslutades med en mindre trevlig punka på vår bil. Tack till Maria och Malin som köpte däck på burk som vi tog oss hem på och fortfarande rullar på.
I söndags åkte Camilla och jag till Ingrid för vallning. Ingrid meddelade att hon var sen och vi kunde börja själva. Vi delade in fåren i tre grupper utan hjälp av hundarna som kändes alldeles för laddade för uppgiften. Våra grupper kanske inte blev de mest jämna men de blev bra. Kändes nervöst att gå in i hagen, Doc kändes alldeles för laddad. Men förvånade med att från start ha en riktigt bra attityd och hade det alla fyra pass. Duktig lillis!
Nu lite film innan sängen.

RSS 2.0