Påsken i bilder

Maja och Doc. Mycket lek med Moa, Maja och Alma har det blivit i helgen. Något som killarna verkligen uppskattar!
Maja och Doc´s rumpa.

"Jag och min hund ska ut och springa"
"Han gillar mer att vila"
Dalton och Doc har varit helt perfekta gårdshundar i helgen. Hållt sig på gården hela tiden (med undantag för Daltons små kulinariska utflykter).
Moa och Alma pysslar om Doc.
Kisse Ludde har njutit av utevistelse och råttjakt.
Doc tvättar sig efter ett bad.
En hyena i Lanjsärv?
Och en bäver
Nyaste tillskottet i släkten. Fina kusinbarnet Sixten. Underbart söt!

Hemma

Efter en lång natt i bilen är vi nu hemma. Killarna var helt överlyckliga när vi kom till mamma och pappa i morse. De har inte tid att vara ute och kissa utan måste in direkt. Ludde har mest varit ute sen vi kom fram, han är så glad lilla kissen. Kommer bara in för att äta och ska sen ut igen. Snön är nästan helt borta så spårgrejerna hade inte varit så dumt att ha med sig. Nu ska mamma och jag ut och ranta på byn.


Kaffe dricker vi mycket av i Lansjärv.


Daltonvalp

100media_imag045 (MMS)

Daltonvalp


Grattis på 8 årsdagen Dalton

100media_imag045 (MMS)

Grattis på 8 årsdagen Dalton


Spårat

Idag har vi spårat och skjutit med Sofie och Johan. Doc fick för första gången springa till en mottagare och inte skytten. Gick toppen bra! Vi sköt även i fredags med samma upplägg som innan vinter, att springa till skytten. Till spåren; Doc spårade riktigt bra idag, han hade lite svårt vid ett slyigt parti. Han höll ihop riktigt bra, 600meter med bara slut. Jag hade lagt ut en pinne men den hittade varken Doc eller jag. Dalton spårade också bra och hade inga som helst problem att avverka sig fram i slyet. Dalton hittade även två rådjursben och en död fågel som han ville ha med sig. Efter spåren åkte vi till klubben för att göra Malin, Linda och Amanda sällskap. Vi sällskapade mest, träna lite lite med Doc och borstade killarna. Riktigt mysig dag ute i det härliga vårvädret!
Dalton spårar
Hittat slutet
En till?
En som är ledsen över att snön försvinner
Doc smyger på pipisen
Kasta?

En dag i solens sällskap

Idag har vi varit och vallat i Oxelösund. Soligt och fint väder om än lite blåsigt. Gunnar och Marianne hade byggt ny större fålla på nytt ställe, riktigt fint! Det var riktigt kul att valla men jag kände mig opedagogisk och dålig, var för hård med Doc och gjorde det inte lätt för honom. Vi hamnar i en ond cirkel, när jag blir arg klistrar Doc på mig och jag blir ännu mer frustrerad. Flaneringarna kändes ganska bra men vi måste börja jobba på baksidan också. När jag lät Doc valla precis som han ville gick han riktigt fint faktiskt. Nåt som jag är väldigt nöjd över är hur Doc beter sig utanför hagen. Han lyssnar och jag kan ha honom lös hela tiden. Dalton var med men låg i bilen med ett smarrigt ben. Skönt med Dalton för han är faktiskt nöjd med det. Efter vi varit på promenad hade han bråttom in i bilen till sitt ben igen. Nu ska jag återigen springa ner i tvättstugan.
Sofie och Milo
Doc suktar efter höglöpande Choice
Camilla och Choice hånglar
Marita och Tipi
Marianne och Mikes mini me
Marianne och Race
Doc
Vad i!?
Sofie och Milo

9-5 och lite till

Den sista tiden har det mesta handlat om jobb, att pussla ihop det med killarna för att få så många övertidstimmar som möjligt. Men nu är det lugnt, revisorerna har granskat och allt är klart. Känns otroligt skönt, även om jag gillar när det är högt arbetstempo och mycket jobb så blir man trött och allt annat blir åsidosatt, J, städ, tvätt och  killarna. I onsdags när allt var klart flydde jag kontoret och åkte hem för att träna med killarna på en solig fotbollsplan. Sofie och jag var först på plats och tog en promenad.  Våren är ett faktum nu. En stor solig fotbollsplan som vi delade med en pappa och son som spelade fotboll, livet är bra härligt ibland! Dalton strosade omkring medan jag tränade med Doc, eller rättare sagt han gick bredvid och tiggde godis och protest skällde när han inte fick nåt. Precis när jag var klar kom Malin och Maria, killarna och jag parkerade i solen och mös. Dalton fick ett busil och jag jagade honom. Han älskar att bli jagad och skenade omkring och morrade. Mitt hjärta blir verkligen varmt när han är lycklig!
Mitt hjärta

RSS 2.0