Mars 30, 2010

I torsdagskväll efter springningen hämtades kusiner från Arlanda. Helgen har således ägnats åt shopping, god mat och vin. Killarna har fått långpromenader men inte mer. Igår gick vi till Hagaparken, det småregnade och var inte särskilt trevligt väder. Våren är här med tillhörande sandtag i lägenheten. Jag hatar det, hur noga man än torkar av killarna efter promenad kommer det in en massa sand. Tacka vet jag snö!
Gårdags kvällen spenderade jag på klubben, först träning med Doc på en extremt lerig plan och sen styrelsemöte, båda killarna var möteshundar och skötte sig fint. Doc var lite intresserad av en 8veckors dvärgpudelvalp, jag förstår honom, den var så liten och söt.
Imorgon styr vi kosan uppåt, mot Överkalix och Lansjärv. Jag har hemlängtan! Ska åka skidor, grilla korv och skaka rumpan på pubafton i Lansjärv!
Nu ska jag äta havregrynsgröt och sen gå till Hagaparken för promenad och lydnadsträning.

208mil tur och retur

I torsdags eftermiddag åkte jag hem till Lansjärv över helgen. På fredag tog vi ett sista farväl av min älskade Mormor. Det var en väldigt fin begravning, en bra präst som hittade de rätta orden för att beskriva Mormor. Det var mysigt att vara hemma över helgen, träffa släkten och familjen. Jakob och killarna stannade i Solna, Jakob har varit så flitig med killarna och gått långpromenader varje dag. På fredag fick vi passningshjälp av Sofie och Johan, TACK och på lördag motionerade Camilla och tjejerna Doc, TACK. Snälla vännerna och bästa killen! När jag kom hem på söndag var Dalton glad, ungefär lika glad som han är när Jakob kommer hem från jobbet, dryga hund. Doc var utom sig av lycka, skakade, pep och var så pussig. I måndags gick vi promenad med Sofie och Tristan, mycket mysigt valpprat och en skitjobbig Doc. Måndagstränig på klubben som vanligt, Doc´s position var bra men det känns som att vi står och stampar lite i träningen. Igår sprang Camilla och jag, tungt. När ska det bli lättare? Idag är det underbart väder. Vi gick till Hagaparken direkt på morgonen, promenerade långt och borstade länge. Killarna fäller =borsta, borsta, borsta.  Igår fick jag till och med tummen ur och klippte Doc´s stump. Den var gräsligt lång och ful, sist jag klippte var nog vi jul (klippte då rakt av med två saxklipp). Tog en vanlig sax och klippte rakt av, Jakob tyckte det blev gräsligt så jag putsade lite med uttunningssaxen sen och det blev faktiskt inte så dåligt. Inte som när Riitta klipper men helt ok. Nu lunch och sen städa.
Doc tackar för alla grattishälsningar!

Grattis älskade lilla prick!

Idag fyller världens sötaste bästa prick 2år! I skrivandes stund firas dagen med kattmat till frukost.
Blog Image
Fina fina pricken!


Grattis alla härliga Legender!


Alla bilder är snodda från Riitta

Dagens

Idag har vi haft en underbar dag! Dryga två timmars promenad på Järvafälten med en skinande sol och klarblå himmel. Doc var helvild, skenade omkring och busade hela tiden, han är rätt underhållande. Dalton är lite lugnare, när han är lös lufsar han omkring och nosar som tjuren Ferdinand.
Ikväll har vi varit och tränat på klubben, inledde med en promenad med Camilla och tjejerna som vanligt. Dalton och Doc var värre lugna och Dalton var inte ens särskilt intresserad av hästbajs. Träningen gick ganska bra men Doc´s fria följ  var inte riktigt bra, han hamnade lite långt fram och svamlade till det alltför ofta.

Helgen i bilder

Lydnadsträning  på klubben i lördags. Körde igenom det mesta med Doc och han var duktig. Dalton fick två pass, publik i form av en liten kille, typ 3-4år gav betyg som bravo medföljt av applåder.
Finaste Dalton!
Doc spanar på Choice
Doc kan verkligen se ful ut på bild!
Duktiga Choice

Utflykt idag
Killarna blir uppbundna. Doc sätter sig och protesterar längst ut i kopplet. Dalton kan inte ens tänka tanken att han ska bli uppbunden.

Dalton protesterar. "Vad är detta?! Hundar ska vara uppbundna (Doc) och människor sitta och fika tillsammans (husse, matte och Dalton!)"
Kaffefixarn
Doc med sin älskade älg!
Dalton tigger godis.
Bästa killen!

Vart är du?

Bytte Hagaparken mot Ursvik idag. Konstigt nog åt inte Dalton så mycket hästbajs, han var till och med resonlig på den punkten! Tränade ett kort lydnadspass med Doc. Inte det bästa, ostrukturerat och oplanerat blir inte bra. Vi stökade mest, Doc tacklade omkull mig två gånger. Har köpt två nya leksaker som invigdes idag, en repboll och en avlång kampälg. Kampälgen var det roligaste Doc sett på länge, han var helt galen. Så roligt hade vi i alla fall. Väl hemma på gatan när jag skulle ta ut killarna hittar jag inte min telefon. Letade igen bilen och ryggsäcken, ingen telefon. Åkte tillbaka till klubben är den låg snällt och väntade på parkeringen. Ikväll väntar springning, tror Doc är redo för springning nu. Vill egentligen inte springa med honom, han håller ett så jäkla högt tempo. Alldeles för högt tempo för en otränad matte!

Sol sol sol! Härliga sol!

Även idag har solen förgyllt dagen! Men börjar bli lite bortskämd av att vakna med klarblå himmel och strålande sol. Förmiddagen har jag pysslar med lite styrelsegrejer, lyckades ju bli "inlurad" som sekreterare på Sosu bk. Längtade tillbaka till tiden då man fyllde i blanketter istället för vilseletande på internet. Hittade inte.
Killarna och jag har varit och promenerat i Hagaparken (som vanligt), längre tur än jag tänkt men vädret var bara så härligt. Doc var så vild och galen, det är verkligen underhållande att se honom skena runt. Dalton ät verkligen i en leta mat period, han letar mat hela tiden. Han är tjurigast också, stod och tittade på mig med ond blick och vägrade gå framåt när jag inte lät honom gå tillbaka och äta en servett. Sötaste tjurskallen!
Doc är busig och Dalton letar mat, allt som vanligt med andra ord.

tisdagen

Idag har solen visat sitt vackra ansikte hela dagen. Killarna och jag har varit och promenerat i Hagaparken, vi gick ut på isen på Brunnsviken. Släppte Doc och lät han skena runt lite, tränade lite koppelgående som gick över förväntan. Dalton lufsade runt lite lös, men han verkar ha lite ont i höfterna. Förmodligen på grund av den långa vilan. Har också tränat lite med Doc, position, kryp och fjärren. Doc var taggad och tänkte kanske inte så mycket utan var lite överallt. Doc började nysa och höll på att kvävas, lät som att han fick godisen i näsan, läskigt! Dalton rusade ut ur sovrummet för att komma till undsättning och få slut på Doc´s lidande (läs bli av med pricken). Tisdag utan halsont betyder sprinning med Camilla men först promenad runt Lösjön. Doc var helt omöjlig i kopplet, gah! Lämnade av killarna i bilen (kändes dumt att springa med Doc redan första hostfriadagen) för att sedan springa båda sjöarna. Det kändes verkligen att det var längesen sist, så tungt!

Gasad!

Killarna och jag börjar bli riktigt less på kennelhostan och tillhörande vila, Doc är galet uttråkad och visar det genom att vara mindre trevlig på promenaderna, hets och drag i koppel. Dalton har nerverna på utsidan, osäker och lätt stressad. Dalton har inte hostat på några dagar och Doc hostar/harklar ytterst lite så idag har vi gått till Hagaparken i det underbara vädret, efterlängtat! Doc var gasad och drog i kopplet som en galning. Dalton njöt, nosade på många väldoftande fläckar och hittade en nutellaburk. Nu ska jag koka kaffe, första koppen för dagen faktiskt!

Konstapeln

Dalton är en ganska lustig hund. Han tycker läskigt att Doc harklar och spyr. Igår låg han och morrade varje gång Doc harklade och i natt var det mycket muller från bädden. Idag håller han sig i sovrummet för att undvika det äckliga och att bli upprörd, harkel konsatpeln.

Host

Veckan började med att jag vaknade av att Dalton hostade. Det är inte alltför ovanligt att Dalton sätter i sig olämpligheter på promenaderna så jag trodde han hade nåt i halsen, vilket hänt flera gånger. Väntade på att han skulle spy upp det men icke. På eftermiddagen började jag förstå att det kanske inte var nånting i halsen utan att det var kennelhosta. Trist! Dalton har fått stanna hemma när Doc och jag varit på långpromenader. I tisdags var det underbart vårväder och Doc  skvallrade hundar vid två tillfällen, bra dag! Som jag skrev i förra inlägget så var onsdag ingen rolig dag, tankarna var långt borta och tårarna hela tiden nära.
Jag har varit tokförkyld hela veckan och hostar fortfarande. Precis när jag trodde att Doc hade undkommit hostan så började han spy slem. Gah! Vi som är anmälda till kurs och tävling! Kommer att bli en tråkig vecka utan hundträning alltså. Ikväll ska jag på styrelsemöte på Sosu, Dalton och Doc lyckas smita undan mötet i och med hostan.

Ett farväl

I onsdags tog min Mormor sina sista andetag. Hon somnade in bland sina barn och jag tror att det var en lättnad för henne. Hon har levt ett långt liv och nu på slutet visat hur stark hon verkligen var. Nu kan hon och Morfar åter vara tillsammans, läsa böcker och lägga patiens. Jag tror att hon är lycklig nu. Trots att jag tror att det var det bästa för Mormor så är det jobbigt, det blir så definitivt, nu är hon borta. Hon kommer inte att sitta vid matbordet och stryka duken mellan sina fingrar längre. Ingen mer kram. Älskade Mormor.

RSS 2.0