På väg...

Nu är duggan skriven, måste säga att den gick bättre än förväntat och det känns skönt. Inte för att det spelar nån större roll, men några extra poäng till tentan kan alltid vara bra att ha. Innan jag åkte till skolan tog jag och killarna en tidig morgonpromenad i Hagaparken. Solen sken och det var tyst och lugnt. Doc var lyhörd och Dalton inte så hungrig så det var en väldigt trevlig promenad, vardags lycka! :)

Igår när jag var i Ursvik med killarna och Choice passade jag på att träna lite med Doc, ett kort och effektivt lydnadspass. Känner att många bitar börjar falla på plats hos Doc nu, han är mycket mer fokuserad nu. Känns riktigt kul att träna med honom! Jag kedjade ihop ett nästan tävligsmässigt frittfölj och läggande under gång.  Vi testade vår lilla början på framförgående och det funkade bra även på plan. Skryt!

Ikväll ska Camilla och jag springa. Känns lite tungt då jag har träningsvärk sen förra rundan. Första turen med Doc i koppel, få se hur det ska gå!

Mina favorit tjejer!


Stortjejen Moa


Bus Maja

Tidigt imorgon bitti åker Doc och jag till Smålandsstenar för att gå på utställning och se Doc´s syskon och halvsyskon i utställningsringen. Sen åker vi alla vidare till Riitta och Jerker i Baggebo för kennenlläger. Det ska bli jätte roligt att träffa alla och umgås och träna tillsammans en hel helg! Doc och jag kommer att bo i en stuga tillsammans med hans syskon och deras mattar. Kan nog bli lite busigt i vår stuga ;) Dalton kommer att stanna hemma med Jakob. Jag har försökt övertala Jakob om att inte ha Dalton i sängen medans jag är borta men i slutändan vet jag nog hur det kommer att bli, direkt jag stänger ytterdörren på fredagmorgon kommer Dalton lägga sig på min sida av sängen!


Finbesök

Idag har killarna och ja finbesök av Choice. Hon är betydligt busigare nu än när hon var här sist tillsammans med Doc som alltid vill busa blir det ganska stökigt här till och från. Jag får gå in och styra upp galenskaperna lite då och då. Dalton vill mer än gärna gå in och styra upp skitungarna och blir lite sur på mig när han inte får. Nu när jag ätit lunch ska jag åka till Ursvik och promenera med alla tre.


Liten Choice som idag är betydligt större!

Igår spenderade killarna och jag två timmar i Ursvik. Doc fick ett litet pinnspår och sen promenerade vi omkring i den underbara värmen. Killrna badade och fick sen tokryck. Jag fick skatta åt dem många gånger! Efteråt tog jag äntligen tag i mig själv och åkte till Annicas klinik i Duvbo och vaccinerade Doc. Doc tyckte det var super spännande att sitta i väntrummet och blev besviken när vi visades in i undersökningsrummet. Sprutan märkte han inte ens av.

När Jakob kom hem från jobbet åt vi lite mellanmål innan vi for ut och sprang. Killarna fick vänta i bilen, kändes både konstigt, dumt och skönt att springa utan någon hund. Annica rekommenderade att Doc skulle ta det lugnt efter vaccineringen och Dalton vågar jag inte riktigt springa med, speciellt om vi springer kring sjöarna (som igår) får då måste han vara i koppel och jag tycker det blir så statiskt för honom. Springningen var tung som bara den, jag trodde jag skulle dö den sista biten men bet ihop. Kan tänkta mig att Morfar såg ner och var stolt över mig! Han tränade mycket! Åkte skidor, sprang och cyklade mer än de flesta! En bra människa tränade och jobbade mycket hårt enligt honom. Han blev inte glad när jag la skidorna på hyllan och började rida istället! För som han hejade och ropade när jag åkte lilla Vasaloppet på skolan, det var bara vinst som spelade roll! Älskade Morfar!

Lyckad träning!

Ikväll har vi varit på måndagsträning med Malin och Sofie. Jag är jättenöjd med träningen idag! Körde fritt följ, jag väntade lite längre med att belöna, Doc behöll samma fina fokus hela tiden. Sen tränade vi läggande under gång, när vi körde med boll blev det snabba "buganden" istället för läggande. Doc hade inte tid att lägga sig med rumpan också. :) Efter det fick Doc vila och Dalton fick ett pass med fritt följ, läggande, ställande och sittande under gång och inkallning med ställande.

Nästa pass med Doc blev ställande under gång, vi har tränat stadga ett tag så nu tyckte jag att de var lite segare.Sen lite hopp över hinder också, har tränat det väldigt lite så vi gör det väldigt grundläggande. Sen fick Dalton ett pass med lite fritt följ, läggande, skiften mellan sitt och ligg, slalom mellan mina ben och skäms och sen avslutade vi med en lite platsliggning. Sista passet med Doc blev frivilliga skiften mellan ligg och stå med fokus på att inte flytta framåt och lite apport som fortfarande ger mig huvudbry! Avslutade med budföring och platsliggning. Blev ett väldigt upprabblande och tråkigt inlägg, ber om ursäkt för det! Väldigt effektiv träning och båda killarna skötte sig mycket bra! Känns som att Doc verkligen börjar få tillbaka sitt fokus!


Bild från tidigare i våras



Bra dagar!

Sitter och skjuter upp duggaplugg genom att äta långsam frukost, surfa och nu blogga. Lördagkvällen bjöd på utgång med Camilla med flera. Jag är inte den om trivs på trendiga utställen utan någonstans att sitta ner och prata så min kväll blev inte så lång. Trots inte så sen kväll var jag väldigt trött på söndag, efter morgonpromenad med killarna gick jag och la mig och vilade igen. När Jakob vaknade hade vi mys i sängen, Jakob, jag, Dalton och Doc. Myset blev ganska snabbt mer busbetonat. Jag gillar inte riktigt att ha hundarna i sängen men det var väldigt gosigt med morgonmys i sängen igår!

Efter lite degande framför tvn och onyttig lunch gick vi till Hagaparken, som så många andra i sommarvärmen. Killarna badade och vi satt på en brygga och njöt av sommarvärmen. Det blev många sköna timmar ute i värmen. Sommaren har kommit till Stockhoolm nu, härligt!

Vi tog fram renkött till middag men då det inte alls ville tina gick vi till Råsunda och åt pizza och pasta, vi satt ensamma på uteserveringen och åt sen middag.  En riktigt härlig dag trots den sena uppstigningen!


Bild från i vintras

Spår och uppletande

Idag tänkte jag låta bilderna tala för sig själv!


























Premiär springet

Som jag skrev tidigare hade Jakob och jag planerat springtur igår. Jag var både spänd av förvätan och nervös. Jag promenerade till Hagaparken med Dalton och Doc, sen fick Dalton vänta i bilen medan vi sprang. Första springturen med Doc, jag hade förväntat mig en trasig jacka och blåmärken på armarna. Men icke, inte ett försök att nagga trots att han sprang och hoppade max 1,5 meter ifrån mig. Doc sprang med en pinne i munnen nästan hela tiden och var mer i luften än på marken, härliga prick! Jag skrattade konstant de första två hundra metrarna då Doc var helt galen! Vi sprang om två hundar vilket gick över förväntan trots att jag vid den sista omkörningen var så trött att jag inte orkade vara pedagogisk utan tog tag i linan och försökte fumligt avleda med godis, märks att vi verkligen börjar komma framåt med hundmöten för trots detta inget utfall eller skall. Duktig prick! Nu när jag skrev så kommer det förmodligen att gå dåligt med hundmöten framöver ;)

Idag sitter jag och läser och ska försöka raffa åt mig en tvättstugetid. Solen skiner  och det är underbar vår/sommarluft så jag och killarna ska nog ta en tur till Hagaparken också. Nackdelen med våren och sommaren är att det är för varmt för killarna att sitta i bilen medan jag går promenad med den andra. Det ställer till det lite grann då jag inte gärna vill lämna Doc ensam när jag går ut med Dalton. Det är så orättvist att han bara vill dö trots att han varit ute innan!


Snötårtebyggande på påsken. Doc stjälper till som vanligt!

Skotträning igår, klick och vånda

Igår åkte Sofie och jag till klubben med våra prickar och Dalton. Vi tränade på som vanligt under skotten, Doc reagerar inte alls på skotten, skönt! Doc och jag tränade på fritt följ, ställande under gång, apport, inkallning, budföring och en platsliggning. Ett bra träningspass det enda som ger mig huvudvärk är ingångar med apporten. Doc tycker det är jätte svårt att sätta sig med apporten, han kommer in och ställer sig bra men när han sätter sig backar han och sitter bakom mig. Så det får vi pyssla med lite. Apportering är inte riktigt det roligaste jag vet i hundträningsväg!

Dalton fick träna på lite fritt följ, ställande, läggande och sittande under gång, budföring och platsliggning. När Dalton ligger på platsliggningen ser jag att han har en hals som en giraff och vädrar frenetiskt. När vi sen går från platsen ser Dalton rådjuren som han vädrat. Han sticker, jag skriker som en idiot med hjärtat i halsgropen, tänker på hans höfter. Han stannar och kommer tillbaka fort. Jag blir så jäkla rädd när han gör så, vill inte att han ska bli halt och behöva gå på smärtstillande. Han rörde sig bra idag på långpromenaden så det känns bra. Jag vet hur mycket en sån där liten grej kan förstöra.

Idag har jag börjat med nåt jag har bävat lite för, jag har börjat shejpa in framförgående med Doc. Det gick bättre än förväntat. Jag fukade lite och hade target några gånger först för att få tankarna framåt, sen tog jag bort den och shejpade bara.

Idag har jag gjort nåt dumt! Sagt till Jakob att vi ska fara ut och springa och att han ska drilla mig. Jag ångrar mig redan, kanske måste hitta på någon undanflykt!

Lite mer bilder från lägret och nu fungerar vårt bildredigeringsprogram så nu kan jag exprimentera med bilderna också!


Solo (från Crofter Holding´s) hälsade på med Agneta och matte


Solo och Choice


Malin vackert utsmyckad


Camilla






Början av veckan

I måndags var killarna och jag på klubben med Camilla och Sofie. Det blev inte mycket träning för mig och killarna, Doc´s mage släpade nästan i marken så det kändes inte så peppande. Killarna fick ligga varsin platsliggning, båda låg lugnt och tryggt. Vi pratade en del om platsliggningar och olika problem men kom väl inte fram till så många lösningar ;) Camilla och jag agerade utställningsdomare till Sofie och Tristan som ska på utställning på söndag.

I tisdags gick jag varsin promenad med killarna runt Lötsjön. Doc var helt galen, sprang omkring som en skenande häst i den organgalinan. Det var inte så mycket hundar ute som jag hade hoppats på men de fem hundmötena som blev skötte sig Doc exemplariskt! Så överlycklig man kan bli av så lite! När jag sen gick med Dalton känns det alltid så lugnt och skönt, han är lite mer pålitlig och lugn även om han blir extra busig när han får egen tid.


Min älskling! Bilden har jag snott av Malin

Doc var så gullig på morgonpromenaden, han hittade en stor fleecefilt som han sprang och busade med. Dalton såg på honom med stora ögon. Han tycker nog att Doc är lite för busig ibland. Ikväll ska killarna och jag på skotträning med Sofie och Tristan. Ska strukturera upp lite vad jag ska köra. Känns som att det är ett tag sen vi körde lydnad, har mest varit i skogen på sistone. Så det ska bli kul med ett lydnadspass!


Träningsläger i Marma och tjock Doc

I helgen har vi varit på träningsläger i Marma utanför Gävle med Solna-Sundbyberg bk. Malin och jag åkte lite tidigare för att hinna hälsa på Agneta med aussien Tjira och heelern Jack. Efter en trevlig pratstund och gott kaffe och fika åkte vi till Marma och militäranläggningen som vi skulle bo på.  Helgen har för det mesta spenderats i skogen och varit mycket trevlig! Varje kväll har vi suttit och druckit lite vin och surrat strunt. Fanns mycket och bra skog i närhet till lägret så det var perfekt!

Torsdagen började med en mycket stressad Dalton och det var väldigt jobbigt men men han lugnade ner sig och har varit lugn för det mesta efter det. Dalton har tagit på sig lite vaktuppdrag när han tyckte det behövdes. Jag är helt imponerad av Doc som inte en enda gång skällt ut hundarna som passerat vårt rum, vi hade dörren öppen med kompostgaller och de andra hundarna passerade alldeles utanför vår dörr. Han har inte heller terroriserat Moa. Duktigaste prick!


Choice

På fredagmorgon åkte vi ut i skogen (fanns mycket fin skog!). Doc fick testa på sök för första gången. Eftersom det var första gången körde vi att Doc skulle springa ut till figuranten efter synretning och leka med denne. Doc tyckte det var kalaskul! Springa ut och busa allt vad man kan, kan det bli bättre?! På eftermiddagen spårade jag med Dalton, inte det bästa spårarbete jag varit med om men han letade sig tillbaka själv varje gång han kom av sig och tappade inte motivationen. Innnan vi åkte tillbaka för middag tog jag en promend med killarna så att Doc fick skena av sig.


Planering ute i skogen


Thomas busar med Spike
Även lördagen spenderade vi dagen i skogen. Doc och jag fortsatte med söket och Dalton fick ett spår som boxerMaja hade gått innan. Dalton jobbade på som tusan och i ett (för honom) rasande tempo och han tyckte det var superkul. Kändes så bra! På eftermiddagen la Thomas ett spår till Doc, ca 350-400meter med en del vinklar, två pinnar och en trasa som slut. Doc spårade bra men lite försiktigt, han tappade bort sig lite i en vinkel men apporterade båda pinnarna till mig, tjoho! Efter middagen tog jag en långpromenad i skogen med killarna. Så att de fick springa av sig lite, det var skönt att vara själv med dem och busa i de små snöfläckarna som var kvar.


Sazza med fokus på sin boll


Sazza


Bibbi

På söndagförmiddag hann vi med mycket. Först sök med Doc, vi ökade på avståndet lite, Doc fick koppla på nosen lite mer, han fixade det bra! Camilla gick Chenins gamla spår med Dalton medan jag körde sök med Doc, lite jobbigt att släppa iväg honom men Camilla sa att hon inte varit dum med honom ;) Dalton och jag gick Moas gamla spår, han jobbade på bra men tappade bort sig i slutet.  Hann även lägga ett spår till Doc som jag efteråt fick veta korsade ett annat spår. Det var svårt för Doc i början av spåret men han apporterade båda pinnarna. Mot slutet gick det bättre, tror att det andra spåret inte gått där. Vi avslutade förmiddagen med två uppletande skick med Doc. Doc fick synretning då jag inte ville göra det så svårt då han borde vara lite trött. Han skötte sig mycket bra, sprang ut utan tvekan efter första skicket!


Thomas och Nilo


Malin och Moa


Choice i uppletandet






Efter lunchen packade vi ihop och åkte hemåt. Jag var så trött när jag kom hem, ville bara gå och sova men Jakob var rastlös och tvingade ner mig till Solna centrum. Jag köpte ett par springskor på rea på Stadium, som hittat, så nu måste jag väl börja springa. Fast jag fösäkrade mig genom att säga att jag i första hand köpte dem som promenadskor ;)

Jag är fortfarande trött efter den hårda helgen (jag har även blåmärken över hela kroppen, i fredags blödde jag från näsan, sök verkar vara hårt ;) ) så jag tog en tupplur efter några timmars plugg. Doc passade då på att göra inbrott i skåpet där vi har hundmat så nu ser han ut som Raffa gjorde när Malin och jag hälsade på nån vecka innan Doc och gänget kom. Han mår inte heller så bra, travade hela promenaden och några enstaka galoppsprång. Stackars tjocka prick, kanske han lär sig att synden straffar sig själv? Skulle faktiskt inte tro det! :)


Mellanlandning i Solna

Tillbaka i Solna och tillbaka till vardagen med plugg och hundträning. I tisdags ängnades förmiddagen åt plugg och eftermiddagen spenderade killarna och jag tillsammans med Malin på klubben. Vädret var underbart, soligt och varmt. Det kändes som att Doc var lite påverkad av värmen faktiskt. Även idag har förmiddagen bestått av plugg. På eftermiddagen trängde Malin, Sofie, jag och alla fem hundar in oss i Volvon och åkte till Järvafälten för att spåra. Det var riktigt kul att spåra på nya marker. Doc skötte sig bra men överglänsdes av Dalton som var en dammsugare i spåret, jag blir så lycklig när han spårar så bra och är så motiverad! Han tappade spåret litegrann två gånger men jobbade tillbaka själv. Jag la spår till Tristan, tror det var första gången han gick spår efter någon annan än matte och husse. Han jobbade på bra trots att han blev lite trött i slutet. Moa spårade riktigt bra och enligt uppgift så gick det bra för Tjabo också. En lyckad spåreftermiddag med andra ord!

I morgon åker Malin och jag till Marma utanför Gävle för klubbläger, på Fredag sluter Camilla upp med oss. Ska bli riktigt kul!


Maja i Djupavan


Moa

Påsken i korthet

Nu är vi tillbaka i Solna efter en härlig liten semester hos mamma och pappa i Lansjärv. Dalton och Doc stormtrivs i Lansjärv. Det är en helt annan frihet för dem båda i Lansjärv. Det har varit mycket släkt i Lansjärv under Påsken och framförallt har det varit mycket barn, härligt!  Doc vill vara med och leka med barnen och delar ut många pussar. Dalton vill mest bli klappad, han har nog vuxit ifrån leken lite grann nu. Maja, min brors yngsta sa att hon gillar Dalton bäst för de tycker om att göra samma saker, "jag gillar att äta, fast mest godis och sånt men Dalton han gillar att äta allting", gemensamma intressen verkar vara viktigt. 


Dalton i centrum bland syskon- och kusinbarn.

Vi har varit ute med skotern, åkt skidor och promenerat. Dalton var tyvärr lite dålig i höfterna på lördag, det har varit ganska mycket spring och bus under helgen. Doc och jag har skumpat i skoterpulka för första gången, Doc skötte sig exemplariskt, han låg i min famn och sov nästan hela tiden.

Doc var väldigt nyfiken på renskinnen


Grillad korv varje dag!




GLAD PÅSK

Jag vill börja med att önska en Glad Påsk!

Nu är vi hemma i Lansjärv och njuter för fullt av påskledigheten! Doc har inte haft ett koppel på sig sen vi kom hit och Dalton njuter för fullt av att ligga och sova under ett fullt köksbord. Imorgon blir det Doc´s första skotertur. Jag tror Dalton får stanna hemma och bli bortskämd av mamma och pappa då han absolut inte gillar att åka skoter och det inte är någon bra tur att skidra heller.


Dalton på isen i Lansjärv förra Påsken


I sällskap av många aussiesar!

Igår styrde Camilla och jag Volvon mot Tina för vallning. Väl framme såg vi att det var många andra som gjort detsamma. Jag ger mig inte på att räkna upp alla men vi var väldigt många, bland annat tre av Choice kullsyskon. Killarna var verkligen kraftiga. Solen värmde oss hela dagen, en helt underbar vårdag i trevligt sällskap!

Jag fick hjälp och många tips av Karin i fållan. Hon visade hur jag skulle få Doc att lugna ner sig, det fungerade bättre än jag kunnat tro. Vi började i koppel med en koncentrationsövning innan vi släppte honom. Jag försökte verkligen suga i mig allt Karin sa och se hur hon hanterade Doc och fåren. Det var mycket som jag ska tänka på och när jag gick in andra gången själv så kände jag att jag faktiskt kunde hantera Doc och tänka på det Karin sa. Allra viktigast för mig tror jag är att jag måste tänka på att inte bli arg, att inte vara inne och kontrollera för mycket så att jag skapar frustration,  att fullfölja när jag gör nånting och att ta kontrollen från början genom att börja med en koncentrationsövning i koppel innan jag släpper Doc på fåren. Jag känner mig väldigt nöjd med vallningen, jätte kul! Ska verkligen försöka komma ihåg allt till nästa valltillfälle.  


Choices bror Milton (Crofter Holding´s Gambler)


Florence och Camilla med Choice, Mercy och Milton




Desi och Modja busar

Busig Modja


Linda, Desi och Elsa


Snygg-Loi


Karin med Bronce, Desi och Modja


Choice får lite flytthjälp av Desi




Finaste pricken


Florence, Karin och Milton


Marianne och Mercy

Ikväll har Malin, Camilla, Sofie och jag varit på ridhusträning. Vi var ensamma i ridhuset igen och strukturerade upp träningen bra tycker jag. Vi började med hundmöten, Doc skötte sig väldigt bra. Sen körde vi budföringar och sist en platsliggning, Doc låg lugnt och tryggt hela tiden, lite nosande i backen bara. Innan vi åkte hem stod vi och surrade en bra stund tills klockan blev alldeles för mycket!







En dag i solen!

Nu är våren och den underbara solen här! Doc och jag har spenderat någon timme i Hagaparken, promenerat, busat, solat och ätit glass. Dalton har också fått en ensampromenad, jag orkade inte gå till Hagaparken igen så vi gick häromkring. Dalton blev utskälld av en Chihuahua, ni skulle ha sett Daltons reaktion, jag svär på att han skrattade åt den!




Bevis på att badkrukan Doc faktiskt badade.


Snygging



 


Träning i Hallonbergen

Igår kväll stämde Camilla och jag träningsträff i Hallonbergen. Planen var att ta en hund i taget och gå igenom litegrann som man behövde vara två för att träna och hjälpas åt. Choice var först ut, bus med Camilla, springa till mig och busa, inkallning och sitt stannakvar var det Lillan fick göra.





Sen var det Doc´s tur, han hade legat i bilen och laddat medan vi tränade med Choice så han var ganska gasad och busig. Vi började med budföring sen tandvisning som inte är det enklaste för Doc som blir tokglad när det kommer fram någon till honom. Så vi fick gå ganska långsamt fram för att han skulle kunna sitta kvar och få vara duktig, tror att poletten trillade ner att han skulle sitta still är Camilla klappade. Sen tog vi tag i Doc´s ofokus när han kommer in och sätter sig i fotposition, Doc kommer in och sätter sig och sen sitter han ofta och tittar på annat medan jag väntar ut honom. Jag har inte belönat nog mycket att bara sitta fot helt enkelt. Vi la upp det så att om Doc släppte kontakten så fick han inte vara med, belöningen försvann och det blev ingen träning. Vi gjorde så några gånger och det gav verkligen resultat, kändes jättebra!

Camilla och jag trodde att det var någon som gjorde inbrott i hennes bil och fick panik när det stack ut ett par ben från baksätet. Vi blev lättade när det visade sig att det var Hebbe som hade vägarna förbi och gosade med Chenin i bilen. För Doc var det tydligen ett mycket kärt återseende, efter att han hälsat på Hebbe gick han och la sig och lekattackerade sedan Hebbe, lilla galna prick!





Det blev ingen träning för Dalton då han har haft lite dåligt i höftera i veckan. Istället gick han och jag runt Lötsjön när vi lämnat Camilla och tjejerna.

...

Choice är här. Hela morgonen har hundarna busat järnet! Choice var trött men Doc busig så jag stängde ut Dalton och Doc från vardagsrummet vilket gjorde att Choice bestämde sig för att inte vara trött längre ;)

Nu har det hunnit bli torsdag, har kommit igång ordentligt med nya kursen och det har blivit en del träning i veckan. Måndagsträning  med Malin i vanlig ordning. Jag har börjar träna en del med externbelöning med Doc och det går riktigt bra. Dalton gjorde en snyggt tävlingsmässigt inkallning med ställande. Tisdag gjorde vi inte så mycket speciellt, långpromenad i Hagaparken. I går var vi på skotträning och allmänträning med Malin och Sofie med Tristan. Under skotten var vi på den övre plan och busade. Tränade lite halv strukturerat. Hämtade Dalton från bilen, det visade sig att han var lite halt. Trist! Innan vi åkte hem med lerinpackade kläder la vi en gemensam platsliggning med Malin som tävlingsledare. Tandvisning gjorde vi också, Doc hoppade och strök sig, kunde inte alls ha rumpan i marken :)

Trägen vinner heter det väl, nu har Choice lagt sig vi mina fötter!

Nu ska jag packa in alla hundar i bilen och åka till Hagaparken, jag har planerat en träningsträff med en kvinna med två labbar, vi brukar ses i Hagaparken och vinka till varandra. De två senaste skotträningarna har vi stött på varandra på klubben så igår  bestämde vi oss för att träffas och träna lite. Kul!


RSS 2.0