28/1-09

Nu är det längesen jag har skrivit. Vi har pysslat med lite allt möjligt. På lördag spårade vi och sen simmade Dalton och Chenin i Sundbyberg. Camilla och jag var sena och stressade (vi var lite tidsoptimister när vi spårade) vilket gjorde att Dalton var hypertressad. Han påverkas lätt av att jag är stressad. Dumt av mig att stressa in med honom! Dalton och Chenin simmade samtidigt i poolen och det gick över förväntan trots att Dalton var så stressad. På kvällen hade Camilla och Hebbe fest, en väldigt trevlig kväll!  

Doc är stundtals unghundig och jobbig, igår kämpade jag med att han skulle gå fint i kopplet i en och en halv timme. Väl på vår gata gick han fint, skam den som ger sig. Hundmöten är fortfarande en huvudvärk, ibland går det bättre och ibland känns det som att det bara går sämre. När jag går med honom själv går det oftast bra men när jag går med båda killarna är det svårare att hålla reda på honom.  Doc och jag har varit i Hagaparken själv idag och då gick det väldigt bra. Så det känns kul! Men det roliga med unghundar är att imorgon kan hundmöten gå sämre än någonsin, charmen med unghundar ;) Nu lät det som att Doc är jätte jobbig men så är det inte, han är världens underbaraste lilla Prick! 

Jakob och jag har varit till ÖB i Bromma ikväll, jag hittade ett täcke till Doc för 69kr, ett likadant som Dalton har. Doc var överlycklig för sin present, så lycklig att han försökte springa iväg när han skulle prova det. Efter shoppingen åkte killarna och jag till klubben. Dalton och jag gick en promenad, Dalton drog omkull mig då han trodde att han såg rådjur. Doc fick ett lydnadspass. Han var duktig och det var roligt. Planen var som en skridskobana men jag lyckades hålla mig på fötterna.

Idag fyller Jakob år! Vi firar med att äta kräftor och vitlöksbaguetter. På fredag har jag fixat en överrraskning till Jakob, han är så nyfiken och försöker få mig att försäga mig men jag tiger som muren!


Jakob och jag på min studetbal

Spår och uppletande

Idag har killarna och jag åkt till Ursvik för lite träning. Killarna fick varsitt spår, Daltons ca 300 meter med köttbullar i slutet och Doc's ca 400 meter med två leksaker. Medan spåren låg gick vi en liten promenad och vallade en uppletanderuta. Doc fick börja, han stack ut bra på djupet och letade bra båda gångerna. Han kom in och lämnade bra trots att jag hade glömt att ta en extra grej att köra byteshandel med. Duktig prick! Dalton skötte sig jätte bra och tyckte det var superkul! Dalton fick börja ta sitt spår, i början sprang han mest men skärpte till sig och spårade lite bättre mot slutet. Allmänt slarvigt men med bra motivation och det är det viktigaste.  Doc fick en liten apportstig med 5 pinnar innan spåret. I spåret var Doc lite kluven, pendlade mellan att spåra och att spana efter annat. Vilket han haft en tendens att göra på sistone. Mot slutet skärpte han till sig och spårade bra och klarade övergången till äng mycket bra. Han tog båda leksakerna och kom till mig för att kampa med dem, förut hade han lite svårt att koppla bort spåret och leka men idag gick det utmärkt. Roliga timmar i skogen, extra roligt är det ju självklart när det går bra ;)


Bröderna bus förstör julklappskartong, Dalton spelar oskyldig inför kameran (ögontjänare!)

Träning och aj i ögat

Sitter i soffan och väntar på att vilddjuren ska lugna ner sig så att de kan få mat. De har nämligen börjat gå upp i varv väldigt mycket vid middagstid. Det är så irriterande och nu ska det bort. Ingen mat förrän alla är lugna! Dalton piper och Doc klättrar på mig. Påfrestande!

Långpromenad med killarna innan min första föeläsning för terminen. Ny kurs i marknadsföring, första marknadsföringskursen jag tar och det verkar vara intressant. Läraren var engagerad och speedad, trummade med fingrarna och knäppte med pennan hela tiden. Kursupplägget kändes bra och ämnet intressant. Ska bli kul!

Efter min föreläsning åkte jag till klubben för att träna. Doc fick ett lydnadspass med lite av varje. Mycket bra pass, Doc är super härlig att träna med. Det känns som att mycket har fallit på plats under julledigheten. Tänkte valla en korridor och träna uppletande men Doc fick tyvärr ont i sitt öga så jag hoppade över det. Om han har ont i ögat nåt mer tror jag att jag ska åka med honom till veterinären. Jag ringde till Albano och de tyckte jag kunde avvakta till imorgon så det får bli så.  Dalton och jag tog en promenad på ängarna, Dalton var lika busig som han alltid är när det bara är han och jag.

Första måndagsträningen

Igår packades Volvon full med hundar för att åka på årets första måndagsträning. Dalton, Doc, Moa och Tjabo bak i bilen. Chenin fick privilegiet att sitta fram. Kändes riktigt kul att komma igång med måndagsträningarna igen! Doc var taggad och det var super roligt att träna med honom (som vanligt). Träningen kändes riktigt bra! Dalton fick gå spår bakom Chenin, han tyckte det var jätte roligt och spårade verkligen. Brukar vara mer hets än spår men inte igår.

Idag har killarna fått varsin promenad i Hagaparken. Planen var att träna hundmöten med Doc men då det småregnade och var iskallt (trots 2 plusgrader) var det folktomt i Hagaparken. Bara ett hundmöte lös och det gick bra. Doc lyckades knocka både honom och mig. Han kom springande med snörbollen till mig, skakade den som en galning så jag fick den rakt i ögat. Aj! Sen sprang han och busade med bollen så att även han fick den i ögat. Ajaj!

Dalton var sjövild som vanligt när vi går själva. Han borde nog inte springa och galna sig så mycket men jag har inte hjärta att  inte låta honom. Han är så glad och lycklig! Dalton blev ännu lyckligare efter att ha stulit brödbitar som någon snäll människa kastat till fåglarna.


Lite fler bilder...

I dag har Jakob och jag varit och gått runt Lötsjön med killarna. Bra träning för Doc. Mycket folk, fåglar och en massa hundmöten. Doc skötte sig bra vid alla hundmöten men drog i kopplet som en galning. Inte så skönt då jag lyckades få en sträckning i armen igår. Jakob och jag har spenderat eftermiddagen i Kista, planen var att shoppa kläder men jag hittade ingenting, som vanligt. Här kommer några fler bilder från gårdagen...


Malin och Tjabo


Lisa och Tjabo


Malin och Moa


Loi


Doc låg för det mesta snällt och tyst när han väntade på sin tur


Tjabo och Moa


Lisa och Loi


Lisa och Loi

Vallning

Idag har Malin, Lisa och jag varit och vallat hos Ingrid i Bro. Jag tycker att samtliga skötte sig bra. Det är intressant att se olika hundar och hur olika de vallar. I dag vallade vi i Ingrids runda fålla som var riktigt bra. Doc fick börja i koppel och var taggad och frustrerad när han inte kom fram till fåren. Ingrid föreslog att jag skulle släppa honom. Jag kände mig lite skeptisk, men det gick över förväntan! Doc var väldigt lugn och inte alls så galen som jag trodde att han skulle vara, bara några enstaka försök till att bita fåren men han lyssnade när jag sa nej. Jag tycker Doc var lyhörd för mig och skötte sig riktigt bra i fållan. Duktig kille! Jag är väldigt stolt över honom och ser framemot nästa gång! Den duktigaste lilla pricken!

Alla kort nedan är tagna av Malin Hamner. Dåliga bilder tagna med min kamera laddar jag in imorgon...















Onsdag

Idag har jag varit duktig. Hela förmiddagen har jag städat. Diskat och torkat i köket, dammsugit och skurat också har jag rensat i garderoberna. Jag har väldigt svårt att slänga saker, nån gång kanske jag kommer att använda ett linne som är fult och för kort, kan vara bra att ha. Men idag tog jag mig i kragen och slängde några linnen, en väska och några par skor.

Efter all städning tog jag bilen till Hagaparken och gick med killarna en och en. Jag måste få ordning på Doc vid hundmöten, på sista tiden har han betett sig allt annat än bra. Det var soligt och fint väder vilket innebär att många är ute i Hagaparken. Vi mötte många hundar och Doc skötte sig mycket bra! Lillskiten kan när han vill. Dalton sprang lös hela tiden och var jätte busig och härlig.



Jakob och Dalton äter mjukglass.


En lååång väntan...

Idag har jag åkt till universitetet, skulle prata lite med studievägledaren och registera mig till kurser, bara en snabb sväng tänkte jag. Jag åkte hem igen kl. 13 efter två timmars köande vid rörig registrering. Blä vad less jag var,  hade världens huvudvärk också. Vilade en stund när jag kom hem, huvudvärken släppte så jag och killarna begav oss ut. Tog med ryggsäcken med lite träningsgrejer och stannade på en parkering och tränade. Bra träningsplats jag hittat mycket utrymme, upplyst och len del störning.  Råkade kasta Doc's boll på en kvinna som gick förbi, Doc sprang och hämtade den och funderade vem han helst ville busa med, han valde mig. Dalton fick två pass, min fantasi sätts på prov när jag ska komma på vad jag ska träna med Dalton, som han tycker är kul och som funkar för hans höfter. Det blev lite slalom, backa, snurra, fjärr och lägganden, ställanden och sättanden under gång. och lite tricks. Doc fick tre pass, inkallning, fotgående, snabba lägganden och stanna. Doc var taggad som vanligt, han vill gå lite långt fram men det blev betydligt bättre när vi tränat en stund och han taggat ner lite. Stanna gick bra men lägganden var lite sega.  Det var så roligt att träna med killarna, var ganska längesen också. Dalton var glad och gjorde allt för en liten torr foderkula. Doc är så rolig att träna med och så lätt att belöna. Han älskar att kampa, han älskar bollar, han älskar godis och han gillar när vi gosar ocskå. Det är så roligt att busa med Doc, jag slipper kämpa så mycket som jag är van vid med Dalton som inte tycker det är så roligt med varken kamp eller bollar.

En liten rolig grej hade hänt när killarna var ensamma, Doc har gjort inbrott i träningsväskan, godiset var kvar men han hade tagit ut alla leksaker och kom med en boll i munnen när jag öppnade dörren. Prylgalning!



Älsklingskillarna! Doc's öron är fortfarande tunga, det är  blåsten som busat till det...


Galna dagar...

Idag har Magisteruppsatsen lämnats in efter många långa dagar och sena kvällar. Som alltid tar alla små grejer som ska fixas mycket längre tid än väntat så det var lite panik igår kväll och förmiddagen idag. Det känns nervöst att ha lämnat in samtidigt roligt men tomt. Hela hösten och vintern har vi arbetat med den och de sista veckan har jag haft uppsatsen i tankarna dygnet runt, har drömt om den varje natt. Killarna har blivit lite åsidosatta eller ändå inte. Vi har gått tidiga långpromenader i Hagaparken varje dag så motion har de fått men ingen träning. Doc har varit väldigt rastlös sen jag kom hem,idag (trots att jag stigit upp kl 5 för att ta en två timmars promenad i Hagaparken) så vi har klickat lite här hemma. Dalton fick träna  skäms vilket är hans favorittrick som enligt honom funkar i alla lägen. Hade tänkt åka till klubben ikväll men jag är så himla trött så det blir en tidig kväll ikväll tror jag.

Tillbaka...

I söndags morse kom vi tillbaka till Solna. Resan gick bra, jag var väldigt trött och sov faktiskt en del. Vi kom fram till Solna vid 6 på morgonen, jag tog en promenad med killarna och hoppade sedan i säng. Vid elva fick jag meddelande av Camilla om spårning. Doc var splittrad och disträ, tuggade på pinnar och var nyfiken på annat. Men vid slutet imponerade han, han valde slutet istället för en rottis. Då blev jag glad! Dalton spårade bra, fick Chenins gamla spår så det var inte så svårt men han hade rätt attityd hela spåret igenom. När jag kom hem efter spåren var jag rejält frusen, har gått och blivit kallt här nere också nu. Hela söndagen var som en dimma, jag var så trött!

Imorse kände jag mig utvilad efter mycket tidigt kväll på söndag. Vaknade dock av att kisse Ludde attackerade och bet Jakob i benet, blev två hål i skinnet. Vet inte vad som tog åt kissen, han var som ett vilddjur. Stämningen här hemma är lite spänd mellan Jakob och kisse.

Killarna och jag har tagit en promenad i Hagaparken idag, kallt, soligt och härligt och mycket folk i parken. Många hundmöten och jag kan stolt meddela att Doc var tyst vid varenda ett! Dalton däremot ansåg att det var nödvändigt att spänna sig mot en schäfer, knashund!


Bilder

Bilder från vår blåsiga promenad på nyårsafton.










Ikväll åker vi till Solna. Jag hade velat stanna längre men Jakob måste jobba  på måndag och samtidigt så känns det bra att ha några dagar tillsammans med min uppsatskamrat innan uppsatsen ska in. Känns trist att killarna inte kan ha samma frihet där nere som här då Doc nästan aldrig behöver ha koppel här. Men då har de (eller mest Dalton) blivit helt avsocialicerade. Det är ganska lustigt för Dalton blir det direkt vi kommer till mamma och pappa.

RSS 2.0