Torsdag

Imorse gick killarna och jag långpromenad i Hagaparken innan jag åkte på föreläsning. Alldeles för tidigt för min smak men som tur var börjar det bli vår nu så nu är det inte kolsvart i alla fall. Efter föreläsningen (då jag egentligen skulle städa) åkte vi till klubben för att träna lydnad och uppletande, det är ju så soligt och härligt väder! Doc fick tre skick, gick inte så bra, Doc ville inte komma in med bollen vid första skicket och vid andra ville han inte riktigt sticka ut på djupet och svamlade lite innan han sprang ut. Vi slutade med ett tredje skick med synretning som gick bättre. Dalton hade bara lust med ett skick, så det fick det bli. Sen gick vi till lydnadsplanen och tränade lite. Vi gick igenom det mesta och det gick bra. Mest nöjd med positionen i fritt följ. Körde apportering med Dalton, mest för att få lite konkurrens då Doc inte var så intresserad av apporten. Jag hade faktiskt med kameran så här kommer lite bilder...






Dalton ser dryg ut








Försök till ståbild

Íkväll kommer mamma hit och stannar hela helgen. Ska bli roligt. Vi ska gå på bio och åka till Ikea mer har vi inte planerat. Dalton älskar verkligen mamma, att slita omkring med henne på promenader, hoppa omkull henne, tigga och självklart klättra upp och sitta i famnen fast han inte ryms.

Plötsligt händer det! (Varning för skryt!)

Måste bara skriva vad som hände idag när Doc och jag tränade hundmöten lös. Doc var ca 10 meter framför mig när det kommer ut en hund ur skogen och vad gör Doc, jo han vänder sig om och springer till mig. Jag behövde inte ens ropa. Sen kom hunden och mötte oss på gångvägen och Doc gick lös brevid mig. Jag är fortfarande lycklig! Min älskade lilla prick!



Sitter och ...

...dricker te och vaktar mina smörgåsar med rökt kalkon från kisse. Doc är förvisad till hallen efter att han inte kunde låta bli att tigga. I söndags kom min äldsta bror på besök. Det var väldigt trevligt. Vi har haft väldigt mycket besök på sistone och nu till helgen kommer mamma hit och hälsar på. Igår började jag en ny kurs, jag lyckades åka till föreläsninen en timme för sent (!!!), jag vet inte riktigt vad jag tänkte. Jag är ju inte den som brukar komma försent, snarare tvärtom. Så jag missade den första timmen av föreläsningen, när jag kom dit och såg vem som höll föreläsninen blev jag nästan glad att jag missat en timme av den.

På kvällen åka vi till klubben med Malin, Tjabo och Moa och Vanessa och Singha. Doc blev så förälskad av Singha när han såg henne på gatan så han (med hjälp av Dalton) drog omkull mig. Väl på klubben började jag med att ta en promenad med Dalton och Doc, så härligt att gå ensam i en skog med massa snö!  Jag passade på att bara vara med Doc då det var många nya hundar och dels för att min förkylning gjorde sig tillkänna. Innan vi åkte hem busade Doc med Tjabo och Singha, Doc älskar verkligen att busa med Tjabo! Doc flörtade friskt med Singha som var en av de sötaste han hade sett ;)

Idag tänkte jag att jag ska gå varsin promenad med killarna i Hagaparken. Ska träna hundmöten lös med Doc. I går när vi gick till Hagaparken var verkligen både Dalton och Doc skitjobbiga, de drog i kopplena, skulle nosa och kissa överallt. Jag var så förbannad på dem. Det kändes inge kul så vi gick till en stor äng där vi stannade och busade som galningar. Dalton och jag jagade Doc och tvärtom. Vi hade verkligen skitkul och jag var helt slut av att springa  i all snö. Det gick förbi tre hundar och Doc stack inte fram till någon av dem.


Dalton i Lansjärv på sitt favoritställe

Vallning

Idag har Malin, Lisa och jag varit och vallat hos Ingrid. Doc har nu börjat fatta vad det är som väntar och är väldigt förväntansfull så passiviteten utanför hage gick inte lika bra som den brukar. I fålla gick det jätte bra! Ett stort framsteg från förra gången tycker jag. Doc var betydligt vildare än han brukar, så det var lite kämpigt att hänga med ibland.  Men han var mer självständig och var inte alls mycket framme vid mig som han var sist utan höll sig där han skulle för det mesta. Så jag är mycket nöjd med lillise idag! Jag tycker även att en del har fallit på plats för min egen del, väldigt lärorikt att se Ingrid i fållan med sin duktiga hundar för jag vet att det är jag som klantar till det när det blir fel. Jag lyckades även klura ut hur jag ska byta varv, lättare sagt en gjort ;) Men med mycket hjälp av Lisa så fick jag till ett snyggt byte. Det är så himla mycket att hålla reda på när man vallar och nu idag gick det så himla fort så då blev det ännu klurigare, till exempel så bytte jag håll fast till samma håll som tidigare flera gånger, inte lätt att hålla reda på vilket håll man gick i tidigare. :)



Lava


Lisa och Loi



Ingrid och Chispa



Ingrid och Elda


Ingrid och Elda igen

Här nedan några bilder på Doc och mig som Malin tagit.


Lite för gas kanske






Kramar får


Åker får






Förkylning

Jag har blivit besegrad av förkylningen! Ligger i soffan och tycker synd om mig själv. Det är underbart väder ute,  solen skiner och det är 3 minusgrader. Vilket gör att det känns extra ruttet att vara sjuk, jag älskar vintersol och får panik är jag inte är ute när det är sånt här väder. Killarna har fått två korta rastpromenader och leta en massa godis vid huset medan jag satt och solade. Vi har klickat lite tricks här inne för att stilla lite myror i brallan på Doc.

Jakobs lillasyster lånade vår kamera och tog lite kort på killarna när de var här.


Dalton var inte helt nöjd att posera med en skitunge, vilket  syns


Doc ser enrom ut


Söta Dockan


Dalton kör sin "tyck synd om mig" pose

Så var den gjord...

Imorse har jag varit och skrivit tenta, gick helt ok. Tycker att jag, med lite tur, borde klara den. Kändes ganska bra trots att jag bara pluggat en och en halv dag. Doc var rastlös igår när jag behövde plugga så vi stämde playdate med Tjabo så att han skulle få springa av sig ordentligt. Sen kunde jag plugga i lugn och ro (nåja, ganska lugnt iaf)  eftermiddagen och kvällen.

Idag har vi varit till klubben och tränat med Malin, Moa och Tjabo. Doc´s position i fritt följ var inte den bästa.  Vi tränade inkallning, läggande och ställande under gång. Det gick bra! Dalton spang omkring på plan och var glad och snodde mitten av min bulla, det godaste som jag sparat till sist. Skithund!

Snor bilder från Malin:


Gänget


Dalton bontar sig i snön!


Busarna!


Fina lilla pricken


Fullt upp!

Här i bloggen har det inte hänt nånting på länge (igen). Vi har haft fullt upp med mycket annat. Mycket plugg, mycket frustration över plugget (jag säger bara dessa j*vla grupparbeten!) också har vi haft gäster sen i onsdags kväll. Hundarna älskar när vi har gäster, speciellt sånna som tillåter gos i både soffa och säng och därmed har de varit uppspelta nästan konstant. Dalton har varit mer i soffan än på golvet och Doc har varit busig hela tiden. :D

Nu känns det lite trist och tomt, från att vara sex personer i vår lilla lägenhet till bara vi två. Samt att jag nu tvingats återgå till verkligheten och en massa tentaplugg som blivit åsidosatt. 

Det var nära att Doc hamnade på blocket i kväll. Han rev ner en stor glasskål från bänken så att det var glassplitter över hela köksgolvet.  Ännu en skål att lägga till hans meritlista. Sedan tidigare står det bland annat, vinglas, tallrikar, stora och små djupa, några plastbunkar och ett durkslag. Ibland har man trist så är det bara...  ;)


Va?! Jag?! 

Lääängesen

Nu var det längesen jag skrev! Har varit ganska mycket i skolan på sistone vilket kanske inte sporrat lusten att blogga direkt. Sammanfattning av vad vi pysslat med. många långpromenader i Hagaparken. Hundmöten har gått väldigt bra den sista veckan, jag börjar se ljuset i tunneln. Tränat en del lydnad också, i fredags åkte Malin och jag med alla killar till klubben. Doc var lite splittrad, lååångt fram i position vid fot. Malin har satt ihop en film på vår träning. Doc går alldeles för långt fram i position och är "fladdrig" men attityden är härlig!  Kolla här http://www.youtube.com/watch?v=-3Mmt_YkpcA

I måndags var vi på måndags träning. Jag bestämde mig för att lita på Doc och ha han lös hela tiden, vilket gick över förväntan. Han smet fram till Choice, vilket kanske inte var så oväntat, när han ser Choice ser han ut som om hon vore ett får (enligt Camilla). Träningen gick bra och jag började med att vara nitisk med positionen och det gav resultat snabbt. Efter träningen gick vi promenad, Choice trakasserade Dalton som var upptagen med spårarbete. Egentlige är Dalton en enda stor nos med en liten liten kropp bara för att ta sig fra mellan luktfläckarna!
Har äntligen satt in bilder från jul så här kommer några på busungarna i Lansjärv!


"vad tuggar du på?"


Snyggis Doc!


Maja och Moa äter godis medan de väntar på tomten

Nu måste jag ta en lånpromenad med killarna innan jag ska på seminarie.


Duktiga killar och tv-kändis

I förmiddags var jag ute med kilarna i Hagaparken. Vi mötte många hundar och killarna skötte sig exemplariskt. Kan man bli gladare?! Kände mig lycklig när vi gick hemåt med så duktiga killar! Vi mötte den galna norrbottensspetsen på gatan och till och med då skötte sig killarna mycket bra! Behöver jag säga att mina mungipor var uppe vid öronen. Som Camilla sa bloggar är till för att skryta!

Nu ikväll har Jakob och jag suttit och sett på Uppdrag granskning om glesbygden. Det var ett reportage om min hemby Lansjärv, jag var med i ett inslag ca 10år gammal. Jag skulle jobba på macken när jag blev stor. Så nu är jag kändis ;) Var jätte roligt att se! Det var nostalgiskt och jag fick lite hemlängtan. Jag är en riktig byamänniska, tycker det är  trevligt att gå på byn och dricka kaffe.

Utmaning...

Killarna och jag har blivit utmanade av Lisa, "Gå in bland dina foton ta mapp nr 6 och bild nr 6. Lägg ut den på bloggen och skriv lite om den. Utmana därefter 6 st nya och länka till deras sidor."  Så här kommer bilden:


Bilden är tagen några dagar innan jul hemma hos mina föräldrar i Lansjärv. Mamma och jag slår in julklappar och killarna stjälper till. Doc snodde snören, papper och kartonger och var väldigt intresserad av barnens leksaker. Han höll nästan på att charma till sig ett av mjukisdjuren. Daltons grej är att komma och lägga sig där han är mest ivägen och så även i denna situation.

Igår åkte killarna och jag till klubben med Malin och Tjabo. Doc fick välbehövlig passivitetsträning ute vid plan och inne i klubbstugan. Doc busade lite med Choice, som han tycker är så spännande. Medan Camilla spårade med Chenin var Choice med Dalton och mig. Vi tog en lite promenad. Först tyckte Choice att Dalton var lite läskig men det tog inte lång tid innan hon hängde i hans täcke, bet honom i bakbenen och morrade ljudligt. Dalton skötte sig exemplariskt med lillan. Han är ju storebror nu och vet hur man ska bete sig bland bebisar ;)  Idag har vi varit och ått långpromenad i Hagaparken och tränat lite trix här hemma. Dalton vägrar göra nåt annat än skäms nu så det är det enda vi tränar, blir lite långtråkigt tycker jag men han tycker det är superkul. Han är ju bara för söt!

Helgen

I fredags promenerade Doc och jag med Camilla, Chenin och lilla Choice. Doc var väldigt intresserad av Choice. När vi hade lämnat Camilla och tjejerna tog jag en promenad med båda killarna. Vi gick till en hundrastgård där det var en stor isig vattenpöl som killarna roade sig med. På kvällen hade jag planerat en överraskning till Jakob. Han lyckades faktiskt inte lista ut vad det var, jag är listig! Kvällen spenderade vi njutandes av god mat och skrattande på Norra Brunn. Lennie Norman var helt klart kvällens roligaste!

På lördag stod vallning med Malin, Lisa och Linda på schemat. Det var en väldigt trevlig dag och vi konstaterade när vi åkte hemåt att alla hundar hade skött sig bra!  Ingrid var snäll och hjälpte mig med Doc, vilket skillnad när hon gick med honom i hagen! På kvällen gick Jakob och jag på bio, Benjamin Buttons otroliga liv, den var lång men jag gillade den.

Idag har killarna fått varsin promenad runt Lötsjön. Jag gick med Doc till hundrastgården där han busade en massa med en ung Dobermann tik, en Golden hane, en Cane Corso tik, en Jack russell korsning och en sibirien huskey kosrning. Roligast och mest attraktiv var enligt Doc Dobermann tiken. Nu ikväll har Malin och jag varit på ridhusträning med Tjabo och Doc. Doc skötte sig bättre än förväntat. Vi tränade mest kontakt och att uppföra sig bland de andra hundarna och lite fot, läggande och ställande. Bra träning för Doc, dit ska jag åka fler gånger!

Här kommer bilder från vallningen. Kameran fick mest vara i väskan så det var bara Linda och Elsa och Lisa och Loi som fastnade på bild...


Linda och Elsa




Loi







RSS 2.0