Helgen som varit

På lördag hade Camilla och jag planerat spårträff, Camillas kusin med sin terrier gjorde oss även sällskap. Jag åkte tidigare för att ta en varsinpromenad i skogen med killarna och träna lite lydnad med Doc. Till Daltons inte så stora förtjusning hann jag även borsta igenom honom ordentligt.  Doc spårade bra och var fokuserad. Han tog båda pinnarna men den första tänkte han fortsätta spåra med men efter lite uppmaning kom han till mig. Den andra pinnen tog han och kom till mig med.


Stor och liten beigerumpa

På söndag väntade Lötsjön och Gröna stugan på oss. Dalton och jag promenrade dit och Jakob och Doc tog bilen, mysigt att få en egen promenad med Dalton. Sen gick vi alla runt Lötsjön. Doc drog i kopplet som en galning, men skötte sig bra vid de få hundmöten som blev. Så det vägde upp hans koppeldragande ;) På kvällen åkte Malin och jag på ridhusträning med oss följde Sofie med aussien Tristan. Trevligt med nytt träningsällskap! Tristan var en månad yngre än Doc och en busig och härlig prick. Doc och jag tränade mest kontakt och fokus. Kändes väldigt bra, Doc var fokuserad, till saken hör kanske att vi var ensamma i ridhuset :)

Blåsig, kall och städig fredag

Idag har jag varit helt ledig, hade slutseminarie igår och början ny kurs på måndag. Ska läsa juridik, ska bli spännande och roligt att läsa nåt annat än företagsekonomi. Jag började dagen med att ta tag i röran här hemma, städa städa städa. Så nu är det fint och jag är nöjd!  Doc har hållit på att dö av tristess medan jag städat! Så när skurmoppen jobbat klart åkte killar och jag till Hagaparken för varsinpromenad. Det var så kallt, blåste rakt in i själen! Doc var galen och skenade omkring med en boll eller pinne i munnen hela tiden. Härliga lilla galna hund! Dalton och jag lekte smygleken, han tyckte det var jätte kul och försökte få in några hokeytacklingar på mig men jag lyckades hoppa undan i sista sekund, tackling i magen av 30-kilo Dalton  tackar jag nej till.



Vår onsdag

Choice är här idag också. Doc tycker det är superkul och Dalton är lite sotis när Doc bara busar med den nya kompisen. Igår åkte Doc och jag med Camilla och gänget till stallet och ge mat och borsta islänninen Gustur. Gustur var busig och ville inte komma in från hagen, med muta kom han tillslut. Doc skötte sig bra, vi tog en promenad  med Gustur, jag tänkte att Doc skulle vara galen men han skötte sig bra, nosade och pysslade med sitt och brydde sig inte om Gustur.

Idag har jag åkte till Ursvik med alla hundarna. Många blickar får man när man går efter gatan med tre hundar. Jag gick med alla samtidigt igen. Det går faktisk mycket bra. Doc  och Choice springer lös, de busar faktiskt inte så mycket. Ibland får Doc springfnatt och vill att Choice ska jaga. Han fick ett extremt idag. Jag satt och skrattade när han skenade runt på ängen. vi satte oss under ett träd, hundarna gick omkring och stal varandras pinnar och jag satt och solade. Jag tog några bilder, jag fick pyssla en del med inställningarna. Sist jag fotade var det mulet och nu var det skinande sol.




Choice jagar Daltons koppel






Doc på språng som vanligt!

Ikväll blir det klubben och träning med Malin!






Morgonstund

Sitter i soffan och känner lugnet, lugnet efter stormen. Choice kom hit i morse, vid sju. Mycket bus även om Chice verkar vara lite trött idag, blev nog mycket bus med Loi igår.  Alla hundar har somnat, Choice ligger vid dörren, Doc har trängt in sig i hörnet vid soffan och Dalton vid mina fötter.

Igår var Malin och jag på klubben och tränade. Effektivt träningspass för Doc, det var så kallt så det gick inte att stå still. Externbelöning i form av boll bakom Doc gjorde susen för positionen i fritt följ. Dalton fick också ett träningspass, han skötte sig bra. Platsliggning direkt vi gick in på plan, gjorde att han taggade ner lite och inte var lite pipig som han brukar.

Jag fick några vallningsbilder av Lisa som jag tänkte dela med mig. Tack Lisa!










Vallning

Idag har Malin, Lisa och jag varit och vallat hos Ingrid.  Fållan som Doc och jag brukar valla i var alldeles isig så vi fick ge oss på den stora (för oss iaf) ankhagen. Jag var ganska nervös och det kändes som att det kunde gå hur som helst på så stor ytor. Det gick över förväntan, trots att jag började med att drutta på rumpan det första jag gjorde. Doc är väldigt intensiv, det går fort och är svårt att hänga med. Han splittrade bara några få gånger så det är jag nöjd över. Men det skulle vara ganska skönt om han kunde puttra på en lägre växel ibland. Alla hundar skötte sig bra idag men enligt Lisas far som jag uppfattade som vallningsrutinerad så var det Doc som var bäst  :D


Malin och Moa


Malin och Tjabo




Malin och Lisa samlar på pinnar


Lisa och Loi




Lördag

Dagen har Jakob och jag spenderat i Ursvik med killarna. Vi promenerade och fikade, Doc fick ett minipass lydnad (med underbart fokus!) och båda killarna fick träna lite uppletande. Kvällen har Doc och jag spenderat hos Camilla med Camilla, Annica, Kim och självklart Chenin och Choice. Vi såg på Robinson, drack lite vin och surrade en massa, väldigt trevligt! Nu måste jag sova, klockan är alldeles för mycket för en kvällstrött Anna!















Gårdagen i bilder

Igår åkte Malin och jag till Ursvik uppletande och bus. Alla hundar fick 2-3 skick men buset stod Tjabo och Doc för. Malin hjälpte mig att trixa med inställningarna på kameran. Hoppas jag ska komma ihåg alla grejer man kan fixa med. Doc skötte sig mycket bra i uppletandet, han var galet busig så när jag skulle skicka honom en tredje och sista gång så tog(stal) han en boll från ryggsäcken och sprang ut med den i rutan, bushund! Dalton skötte första skicket snyggt men andra skicket gick inte alls. Det blir lite kortslutning för honom när han får sitta uppbunden och ladda ett tag, för sen när han ska prestera så blir det bara fiasko.


Moa och Tjabo


Dalton är lite uttråkad. Doc roar sig med att tugga på trädet.












Doc luktade inte särskilt gott så han åkte i duschen direkt vi kom hem!







Grattis!





Idag säger vi Grattis på 1-årsdagen till vår älskade prick!

Promenad, uppletande och spår

Idag har killarna och jag spenderat några timmar i Ursvik. Jag la spår och medan spåren låg tog vi först en promenad och sen vallade jag två uppletanderutor. Doc skötte sig mycket bra, första gången jag skickade honom i två rutor. Klockan var lite mycket så det blev inte några skick för Dalton, han fick gå på spåret istället. Jag hade lagt ett kort och kringelkrokigt spår till Dalton. Han skötte sig bra och jobbade hela spåret. Doc fick en apportstig innan spåret. Doc spårade bra, han blev lite störd när det kom en lös hund springande mot oss så vi tog en liten paus och lät dem passera.  Doc spårade lite ofokuserat men bra och det bästa var att han tog båda pinnarna och kom med dem till mig!





Lite bilder på myskissen...






Promenad och måndagsträning igår

Igår fick killarna varsin promenad i Hagaparken. Dalton och jag utforskade lite och gick där vi aldrig gått tidigare, spännande för oss båda. På äg tillbaka till bilen gick vi förbi en hästhaga och jag vara bara tvungen att gå och hälsade på den fina pållen som visade sig vara en riktig myspålle. Han ville gärna stå med sin mjuka och väldoftande mule mot min kind, det var så mysigt, jag ville verkligen inte gå därifrån. Saknar stallet och hästar, när jag var yngre var jag i stallet varje dag. Doc fick också en promenad, han skötte sig bra vid hunmöten, han var ganska intresserad men la band på sig själv. Han hade väldigt mycket spring i benen och rejsade fram och tillbaka hela tiden och var busig. Roligt!

På kvällen åkte Malin och jag och alla hundarna till klubben. Dalton och jag började med en promenad, blev livrädd när en stor schäfer dök upp i mörkret. Malin var snäll och gav mig en liten kameralektion, mycket att komma ihåg!

Träningen med Doc gick bra, jag börjar  lite på honom mer när han är lös och det känns bra. Är inte så kul att alltid ha koppel på när man ska träna. De två sista gångerna har jag haft honom lös hela tiden. Doc har nu lärt sig sätta sig med apporten!

Nu måste jag sätta igång med tentapluggandet, känner mig inte alls motiverad!


Spår, promenad och lite träning

Idag har killarna och jag varit och spårat på det "nya stället" med Camilla, Chenin och Choice och Mikko med aussien Tim. Jag åkte dit lite tidigare och hann med en liten promenad med båda killarna, lite lydnadsträning och en apportstig med Doc. Doc spårade stundtals bra och stundtals ofokuserat. Dalton fick spåra efter Chenin, han tyckte det var roligt och kämpade för varje liten bit av godis som Chenin missat.

Tränade lite med killarna här hemma innan vi gick en promenad runt Lötsjön. Doc sprang mestadels lös, några hundmöten blev det och han skötte sig mycket bra. Jag är nöjd! Sen tränade Doc och jag lite, mest för att jag vill ha lite träningsbilder och passade på när Jakob var med. Dalton fick sitta och vänta och protesterade ljudligt som vanligt!


Dalton surar!








Fotografen










Skogspromenad...

Idag har Jakob och jag vari på skogspromenad med killarna. Kameran var med men det blev knappt några bilder, det var så ruggigt väder, snöblandad regn.


Jakob och Dalton. Det oranga sträcket till höger i bilden är Doc.

Imorse roade jag mig med att ta lite kort, fotade det mesta. Kisse Ludde fastnade på många bilder, här kommer några.


Ludde sitter på diskbänken och ser blyg ut





Choice är här


Hon är bra för underbart söt!



Tuggar på Doc´s öron och drar lös Doc´s "dödapäls" vid öronen! Sådan matte sådan hund (trimningen av öronhår det vill säga!)!




Choice börjar bli trött








I Ursvik på promenad med Dalton


Jag har inte nypt henne!










Mååånga kort!

Idag har jag invigt den nya kameran! Så kul att ta bilder med en bra kamera. Jag har beskurit och exprimenterat lite med vissa bilder så en del är lite gryniga. Det får bli bilder istället för ord idag.


Killarna spanar på två labradorer


Jag ÄLSKAR snö!!! Så vackert vitt!








Dalton skulle ligga plats och vänta...



Skaka bollen


" Du kan inte ta mig!"








"Min min min"


Dalton är lätt missnöjd över att inte få mangla Doc


Träning

Ikväll åkte Malin och jag till klubben för lite lydnadsträning. Dalton  började med att hoppa ut ur bilen innan varsågod så att han knockade mig. Jag blev rosenrasande och Dalton fick hoppa in i bilen igen och bli utan promenad.

Doc blir lätt ofokuserad när det är folk som passerar planen.  Jag är nöjd med träningen ikväll, men mest nöjd är jag över att Doc var så duktig när hans favorit schäfertjej Nova letade efter hans boll som försvann i snön. Det röck i den lilla prickiga kroppen men han var så duktig! Han börjar förstå att han inte får springa fram till de andra hundarna och det känns väldig bra. Jag håller däremot på att bli gråhårig över ingångar med apporten. Det verkar vara fysiskt omöjligt för Doc att sätta sig med en apport i munen, att lägga sig går däremot hur bra som helst.

Dalton fick komma ut ur bilen för en promenad och lite träning. Dalton var högljudd och busig, han fick träna fritt följ, ställande och läggande och inkallning med ställande. Han var så duktig!


Överraskning!

Jakob kom hem från jobbet igår och tog bilnycklarna och sa "jag ska bara fara och fixa en grej". Jag frågar ju självklart vad det är men Jakob svarar INTE, en överraskning sägen han! Jag som är världens mest nyfikna håller på att dö av nyfikenhet. Han kommer tillbaka efter många (för mig i alla fall) minuter, går in i sovrummet, jag får inte se! Han säger att han köpt en tidigt födelsedagspresent, tänkte att jag behövde den nu på grund av vädret, yes ett par gummiestövlar tänker jag. Jakob kommer ut med någor bakom ryggen, hmm kan inte vara gummiestövlar, för litet. Vad är det då? En  NIKON D40!!!!! Min bästa älskade har köpte en Nikon D40 i födelsedagspresent till mig! Jag blev så glad att jag fick ont i magen! Kändes alldeles för mycket! Jag är, som alla som känner mig vet, väldigt ekonomisk (snål!) så jag fick en chock av en så dyr present! Jag har världens bästa och snällaste kille, inte bara nu för att jag fått en kamera, utan så är det! Så nu håller jag på att läsa manual och har bokat en privatlektion med Malin som ska lära mig alla inställningar och sånt, det kan behövas! Jag ska åka till Clas Ohlsson och köpa ett minneskort idag så att jag kan börja fota och testa olika inställningar! Ska bli kul!



Igår kväll packade Malin och jag in alla lurviga i bilen och åkte till klubben. När vi kom till klubben var det kolsvart, kallt och ruggigt. Min träningsmotivation blåste bort fort! Jag började men en liten promenad med Dalton och Doc. Sen fick Dalton vänta i bilen (jag orkar inte lyssna på hans skällande när han sitter uppbunden) medan jag och Doc tränade. Vi började med fritt följ, började bra men när det började komma kursare och gå förbi plan blev Doc ofokuserad och splittrad. Jag struntade i fritt följ då, Doc kunde inte koncentrera sig. Tränade stadga i läggande under gång istället, Doc var fortfarande nyfiken på allt annat så vi tog kaffe och vilade en stund. Camilla kom med Chenin, Choice och Lazy och en till tjej med sin lilla vovve (som Lazy snabbt blev kär i). Doc blir galet busig när han ser Choice, vill busa till varje pris. Efter att jag druckit kaffet var Doc mer fokuserad, trots mycket fler hundar på plan. Han fick vara lös hela tiden och jag känner att jag litar på honom mycket mer nu. Han försökte springa fram till Tjabo när Tjabo busade med en boll men kom tillbaka efter ett nej från mig. Malin avslutade sin träning med att tokbusa med först Tjabo och sen Moa. Jag passade på att träna att Doc inte ska springa fram. Doc var så himla duktig! Han bara skakade av vilja att springa fram men la band på sig själv. Doc=duktigaste prick. Jag =lyckligaste matten!

När jag tränar klart med Doc, fick Dalton komma ut och vi alla tog en promenad tillsammans. Vi gick alla och log när Choice fick tokryck och sprang som en galning i skogen på sitt valpklumpiga sätt. Underbart att se! Dalton gillar att gå tillsammans med vår måndagsflock!


Spår och annat

Idag har vi spenderat hela eftermiddagen med Camilla, Chenin, Choice och Lazy. Först tog Dalton och jag en promenad runt kyrkogården vid Lötsjön sen gick Doc och jag och mötte upp Camilla och tjejerna. Vi gick ett varv runt Lötsjön med dem.  Sen tryckte vi in alla hundarna i bilen och åkte till Akalla för att hälsa på hästen Gustur. Vi stannade på vägen och Camilla la spår till Chenin och Doc. Sen åkte vi och hälsade på Gustur och de andra djuren på gården. Doc brukar skälla mot hästar så han fick komma med och titta på hästarna. De var alla islandshästar och underbart fina, fastnade för en som var grå/beige i färgen, väldigt fin! Doc skötte sig mycket bra, han var till och med tyst är hästarna flyttades till andra hagen. Sen gick vi in till gården och hälsade på lamm, hästar, grisar och kor. Doc tyckte det var väldigt spännande men skötte sig bra ändå. På vägen hem tog vi spåren, Doc spårade intensivt och bra. Han kom av spåret efter pinnen, som han förövrigt apporterade till mig (tjoho!), och tjorvade på lite grann tills jag insåg att vi var helt fel ute och gick tillbaka till där han tappade spåret. Då spårade han lite okoncentrerat fram till slutet. Det var längesen vi spårade sist och både Doc och jag tyckte det var buskul att spåra igen. Tanken var att Dalton skulle få gå Chenins spår efter hon gått det, men det började regna och klockan var mycket så det blev inget spår för honom idag. Annars hade Choice blivit jätte stor sen jag såg henne sist, långa ben och tuffare attityd. Känns jätte roligt att Camilla är tillbaka nu, vi har saknat henne!


En dag på stan

Idag har Jakob, jag och Doc åkt in till stan och tagit en stadspromenad. Dalton fick stanna hemma då det var för långt att gå för honom när han varit halt. Vi gick från centralen, genom galma stan och ett runt Skeppsholmen. När vi gick tillbaka gick vi genom Kungsträdgården, gallerian och sergelstorg. Doc har skött sig exemplariskt, han tar nya miljöer med ro. I gamla stan såg han en stor dalahäst som han gav en liten utskällning. Vi träffade en Weimaraner tjej på Skeppsholmen som Doc busade med, han är en riktig tjejtjusare!













Dalton visar kärlek

Min kusin har varit och hälsat på, vi har varit ut och ätit italienskt gott och shoppat, väldigt trevligt! Killarna och jag har spenderat några timmar i Hagaparken. Jag lägger ner mest tid på allmänlydnad med Doc, jag tycker att det är viktigare än att stressa med tävlingslydnadsträning, det hinner vi! Jag har hellre en hund som kan uppföra sig vid hundmöten, är följsam och kan gå i koppel, än att debutera i ettan så tidigt som möjligt. Fast jag måste säga att allmänlydnad, de bitar vi brottas med i alla fall, inte är särskilt roande. Dalton fick följa med på långpromenad i dag, får se imorrn hur bra det var egentligen. Jag hade inte tid att gå med dem isär och bara rastpromenad tror jag inte han hade uppskattat. Här är några bilder från helgen när mamma var här.


Dalton myser med mamma! (Tog bilden där mamma syns minst, tror att hon uppskattar det)


Ludde gillar Ikeapåsar


Tråkig dag för Dalton...

Sitter och väntar på slutsignal i fotbollsmatchen så att vi alla kan gå och sova. Jag har varit på föreläsning med Eva Bodfält ikväll, hon var bra som föreläsare och sa mycket tänkvärt under kvällen. Hon pratade bland annat om följsamhet, lek och passivitet. 

Imorse gjorde Dalton illa sig i benet när han skulle säga till pricken. Han fick väldigt ont, jag blir ledsen av att se att han har ont. Ingen långpromenad vid lunch för Dalton, konstigt men det var som att han inte heller vilje följa med.

Blev ett av Sveriges, jag skulle nästan säga världens tråkigaste inlägg. Men så kan det bli ibland...


Jag längtar efter snön och skidåkning!

Busig dag

Idag har killarna och jag varit i Hagaparken för att nöta hundmöten som vanligt. Det var inte så många hundar ute idag heller men två lösmöten blev det och Doc skötte sig bra. Försökte inte springa fram. Jag vallade en ruta och körde uppletande. Doc fick tre skick som gick väldigt bra. Dalton skickade jag två gånger och han skötte sig också mycket bra. Skönt att fiaskot sist bara var en tillfällighet. Doc fick ett minipass lydnad. Doc var tokbusig hela promenaden så vi busade en massa och hade kul. En rolig promenad helt enkelt! Jag känner mig förkylningshängig ikväll. Tänkte hitta på nåt kul ikväll men jag tror jag tar det lugnt, vägrar bli sjuk igen!




Dagen

Idag har jag gått varsin promenad med killarna i Hagaparken. Hundmötes träning med Doc (som vanligt). Var kallt och blåsigt ute så hundarna lös med sin frånvaro, vi lyckdes möta några stycken i alla fall. Doc försökte springa fram till en busig vovve, men då tog det stopp i linan och matte blev arg. Ett koppelmöte på väg till bilen som gick lysande! Dalton sprang lös hela promenaden och hade lite knäck i öronen, mycket som skulle spåras och många fläckar att undersöka. Doc är förövrigt väldigt fokuserad på att hinna kissa så många gånger som möjligt på promenaderna, det ska kissas i tid och otid, kvantitet verkar vara det viktiga (inte som Dalton där kvaliteten är väldigt viktig).Till exempel försökte Doc kissa på Malin igår på ridhusträningen.

Ikväll har vi varit på klubben och tränat med Malin, Moa och Tjabo. Träningen gick bra, mest nöjd över att Doc var så duktig att vara lös och låta bli att springa fram till de andra hundarna. Malin och jag var och tränade på ridhusträning igår kväll. Även där hade jag Doc lös och han skötte sig bra. Han var lite ofokuserad i träningen men jag är nöjd att han inte stack till någon annan hund.


Jag försöker ta en bild när Doc sitter "kanin". Inte så lyckat. Jämför med bilder i Malins blogg!

RSS 2.0