Spår

I dag har Camilla och jag och självklart de fyrfotade varit i Kista för att spåra. Camilla la ett spår till Doc som var ca 200 meter eller nåt sånt med två pinnar, det var lite kringelkrokigt och i snårig terräng. Doc spårade super bra, han missade en pinne men det struntar jag i med det spårarbetet. Det känns inte som att Doc blir det minsta trött i spåret, känns som att han bara vill fortsätta när spåret är slut (vilket han ofta gör också). Dalton fick ett kort spår utan föremål och med Camilla med godis som slut vilket var väldigt uppskattat. Dalton hade en urhärlig attityd och den höll hela korta spåret så jag är jätte nöjd, jag kan inte komma ihåg sist han spårade med den attityden och det känns jätte roligt! Mina duktiga killar! Chenin fick ett spår fullt av godis och hon spårade lugnt och fint. Bara duktiga vovvar idag med andra ord!

Här kommer lite bilder, tyvärr tog batteriet i kameran slut i Chenins spår så det blev inga spårbilder på Dalton...


Dalton och Doc på grönbete





Mysigt att få på sig selen






Doc lämnar av pinnen


Doc får en puss efter att han varit så duktig!


Ovanlig att hinna ta kort under Chenins spår!



Två dagar av våldgästande...




På lördag morgon promenerade jag och Doc för att möta upp Camilla och Lisa med bilen. Väl i bilen blev planerna lite ändrade så vi var plötsligt ganska tidiga så vi försökta komma på hundmänniskor att våldgästa. Tillslut beslöt vi oss att åka till Marie som har kennel Chess player och fött upp Chenin. Där fick äntligen Loi och Doc springa av sig med Chessie, hon blev ganska uppvaktad av grabbarna kan man nog säga, Doc och Loi har inte riktigt lärt sig att ett nej alltid är ett nej. Vi fick träffa Figge som var en riktigt härlig filur som verkade älska livet väldigt mycket och tog vara på varje sekund av det med en boll eller annat i munnen! Efter det trevliga besöket hos Marie styrde vi kosan mot Vårgårda och Doc´s halvsyster Vinna och hennes jätte trevlig och gästvänliga människor. De hade ett väldigt fint stort hus med gamla urhärliga tapeter (vill ha!) och inte att glömma en jätte fin lydnads och agilityplan alldeles bakom huset, lyx! Efter god pasta tog vi en promenad med Vinna i de härliga skogarna nära deras hus. Även här fortsatte grabbarna med sitt uppvaktande, de blev lite väl på så de fick turas om att leka med Vinna som var alldeles för snäll för sitt eget bästa. Efter vin och en massa hundsnack gick vi och la oss, Emelie och Claes var så snälla att de erbjöd oss husrum!

På morgonen skulle Emelie åka till Göteborg och hålla kurs så efter frukost, lite promenad med hundarna och träning och bus med Vinna åkte vi mot Norra Unnaryd och Riitta, Doc´s gammelmatte. Där möttes vi av Riitta och hennes familj och Raffa, Zorba och Molly och inte minst hembakat gott fika. Molly har flyttat till Riitta då hon ska omplaceras till ett lämpligt hem. Molly var väldigt charmig och så söt. Det var kära återseenden med mamma Raffa och syrran Zorba och kaninen för Doc. Det märks verkligen att de känner igen varandra, Raffa blev så glad att se sin lilla gosse och glädjen var mer än besvarad! Doc busade med halvsyrrorna Zorba och  Molly och mamma Raffa  så det blev en massa bus för Doc som var överlycklig att ha så många kompisar!


Söta Loi vill ligga bak i bilen, gräset är alltid grönare på andra sidan




Camilla klappar en av Maries hästar


Söta Vinna


Lisa och Raffa


Riitta och Molly


Halvårs jubilaren!



I dag fyllar Doc och hans kullsyskon ett halvår. Grattis till alla dem! Vi har firat dagen med skogspromenad och spår. När vi skulle gå Doc´s spår så ser jag att det går ett par med tre hundar precis där spåret går. Irriterad som f*n blev jag och det kändes så surt att inte gå spåret så jag gjorde det ändå. Jag förberedde mig för ett nederlag MEN Doc spårade jättebra under omständigheterna. På vissa ställen hade han det lite svårt men han ringade och sen kom han på rätt spår igen. Våran godisburk i slutet var borta men Doc förstod att spåret var slut när han fick massa beröm och godis och selen åkte av. Super duktig lillis!

Dalton fick nöja sig med skogspromenad, några skick till rutan och en platsliggning. Han skötte sig galant! Här kommer lite bilder, måste säga att Dalton blir lite bättre på bild än Doc, han ser ofta lite korkad ut.




Förstår ni vad jag menar med att bli bra på bild?


Han är inte så dum som han ser ut ;)




En varulv på platliggningen

I kväll ...

...har vi varit på klubben och tränat med Malin och Robin (börjar bli en standardfras här i bloggen ;)). Jag började med att träna med Doc, vi körde det vanliga också har vi börjat träna sitt stanna kvar och ligg stanna kvar. Sitt stanna kvar går jätte bra  men ligg stanna kvar är lite svårare. Doc brukar sitta uppbunden bredvid planen när jag tränar med Dalton men han skäller en del och det stör Dalton så i kväll fick Doc ligga i bilen när jag tränade med Doc och det gick mycket bättre. Avsevärt mindre pip. Robin kommenderade mig och Malin i fritt följ och det gick mycket bättre än sist. Jag fortsatte med extern belöning och nästa vecka tror jag att jag ska börja baklängeskedje tvåan.

Vi har varit och promenerat i Hagaparken idag. Doc har sprungit som en galning, som vanligt. Han är så duktig och kommer alltid när jag ropar, idag kom han till och med när jag ropade fast det var något väldigt intressant som han ville till. Det börjar gå bättre och bättre att gå i koppel med busarna, när vi gick hem från Hagaparken idag så gick de så fint båda två. Morgonrundorna däremot är en pina, det ska nosas här och det ska nosas där och jag tycker att kommunikationen mellan grabbarna är lite dålig för när den ena ska nosa så måste den andra ha bråttom framåt och tvärtom. Doc lyfter på benet väldigt ofta nu, flera gånger per promenad.


Bästaste Dalton!           (Gammal bild igen. Måste börja ta med kameran!)

Måndag

I kväll har vi varit på klubben och tränat med Malin och Robin. Jag började tvivla lite mer på att ställa upp i tvåan i november med Dalton efter idag. Under kommendering gick Dalton inte alls bra.  Men i början av träningen tränade jag med extern belöning, en burk med godis vid sidan av plan och då tyckte jag att det gick ganska bra så jag ska nog fortsätta med det och kedja lite fler moment, jag körde bara fritt följ och läggande under gång. Det är ju ännu länge kvar så vi kanske kommer igång lite bättre. 

Doc har börjat skälla när jag tränar med Dalton, det gillar jag inte alls så det får han ju lov att sluta med. Han är lite galen och skällig när vi inte tränar och andra hundar gör nåt roligt eller spännande, men det  är ju inte så lätt att sitta och ha tråkigt medan andra har så kul, fattar ju vem som helst! Själva träningen går jätte bra, han är så duktig lillisen. Han har börjat lyfta på benet allt oftare nu.


Vår stackars Ludde som inte har det så lätt sen Doc flyttade in hos oss.

Spår och uppletande


Dalton och Chenin i höstas                                     Foto: Camilla Appelgren

I går var jag  och tränade med Camilla, Chenin och aussien Banshee och labben Roccisen som Camilla är hundvakt till. Roligt att se att Chenin var så pigg och sig själv och super söt i sitt nya täcke! Hon var kanske inte super nöjd över sitt 10 meters spår, men vem skulle vara det? Spår och uppletande stod på schemat. Roccisen fick börja med två skick, han jobbade på bra, sprang som bara den. Sen var det Doc´s tur, jag sprang ut med hans repboll och latjade lite med den. Han sprang ut och letade hittade bollen och kom tillbaka lycklig men utan boll men han vände direkt tillbaka till bollen utan att jag sa nåt och kom tillbaka med den. Han är inte super sugen på att komma med den direkt till mig men då sprang jag ifrån honom igen och igen och igen och då blev det ju jätte roligt att komma till mig. Tack Camilla för hjälpen och de braiga råden! Sen fick han ett skick som gick lika bra. Duktig liten stump! Dalton vågade jag inte skicka, vill inte att han ska bli halt så han fick stå över. Sist var det Bansheens tur och han skötte sig exemplariskt, och sprang tillbaka till en Camilla med hakan i backen ;)

Sen var det spårens tur Doc var först ut, för första gången så fick han ett spår som inte jag lagt och det hade legat ganska länge också men han skötte sig mycket bra. Han slog lite mycket i början men jobbade jätte bra. Pinnen tog han och kom med den till mig. Daltons spår började med att han var fixerad med en hare som vi tror sprungit i spåret och var helt fäst vid det. Men efter ett tag började han spåra, han spårade ganska bra när han väl kom igång, han missade första pinnen när han svamlade men jag tror att han tog de andra. Sist var Roccisens spår som var 550 galna meter! Vilken härlig hund!

Camilla och jag skulle ut och göra Sundbyberg osäkert igår kväll men istället låg jag med en enorm huvudvärk hela kvällen, roligare hade jag kunnat ha en lördag kväll! Jag hade tänkt att  huvudvärken kanske skulle komma på söndag...

Måste bara skriva att min lilla bebis har börjat lyfta på benet, första gången var i onsdags. Han gör det inte så ofta men jag tycker att det känns väldigt tidigt. Fast jag vet inte riktigt vad som är normalt, jag kommer inte alls ihåg när Dalton börajde. 


Måndags träning


Gammal bild på fritt följ                                      Foto: Camilla Appelgren

I kväll har vi varit på klubben och tränat med Malin och Robin. Jag är riktigt sugen på att starta Dalton i tvåan i november då det är tävling på klubben. Jag körde igenom några momenten och det känns ganska bra, det som måste tränas upp är Daltons uthållighet, det är alltid det som spökar på tävlingar. Jag testade att skicka till rutan idag, är nästan ett halvår sen vi gjorde det sist men Dalton hade inte alls glömt hur man gjorde. La en platsliggning då jag gömde mig, Dalton kröp, så det är jag inte så nöjd över. Jag ska börja träna lite mer strukturerat och köra med extern belöning med Dalton så kanske jag får honom i tävlingsform till november. Det är ju ganska länge dit så det borde jag hinna, men jag vill inte köra för hårt med honom så att han får ont i höfterna.

Doc fick träna på fotposition och korta förflyttningar och svängar, apport, skiften mellan ligg och stå och skiften mellan ligg och sitt. Doc var duktigt och fick låna en kamp grej av Malin som var mycket populär! Efter träningen gick jag en liten promenad med Dalton och Doc. Doc var jätte duktigt på att låta bli att jaga joggare! På vägen tillbaka stack han in i skogen, jag ropade men han kom inte, jag ropade igen och igen men han kom inte. Jag väntade en stund och ropade men han kom inte, det var alldeles svart i skogen och jag blev mer och mer orolig. Så jag gick och letade lite men det var så mörkt. Doc var borta i flera minuter och jag blev jätte orolig men till slut kom min lilla skitis och jag kan tala om att han fick många kramar när han var tillbaka, jag hann bli ganska rädd inte för att jag vet vad som skulle kunna hända, det finns inga vägar i närheter eller så men han är ju min lilla bebis.


Utflykt, dag 2

I dag har vi varit på utflykt igen. Ja, tro det eller ej men jag fick med mig Jakob i dag också efter en del tjat. Vi promenerade i Ursvik, där Doc jagade joggare. Eller vi tränade på att inte göra det och det gick bra. Om han springer fram kommer han väldigt snabbt tillbaka men om man blir omsprungen är det jätte roligt att spåra järnet efter! Doc fick ett litet spår också, drygt 100meter, men en vinkel, en pinne också gick det över en väg. Doc spårade bra men var nog lite trött efter promenaden. Han tog vinkeln bra, hade det lite svårt med vägövergången men redde ut det själv sen till det roligaste, han tog pinne och apporterade den till mig. Annars har han tagit den i munnen och fortsatt spåra med den. Så sammanfattningsvis är jag jättenöjd över hans spårinsats. Känns lite tradigt att alltid skriva det men så är det ju :P

Jag var så sugen att lägga ett spår till Dalton men nu har jag bestämt mig att han inte ska få spåra på ett tag så kanske hans motivation blir bättre och så ska jag försöka att inte spåra så ofta också, men det är svårt att hålla sig, det är ju så roligt att spåra!








Utflykt

I dag har Jakob och jag varit på utflykt, självklart har Dalton och Doc varit med. Vi åkte buss ut till Gärdet, killarna skötte sig väldigt bra på bussen inklusive Jakob som annars brukar vara lite besvärlig. På Gärdet var planerna att promenera runt någon timme, vi hade med smörgåsar, kaffe och fika. Tyvärr var vädergudarna inte riktigt med oss och det regnade hela tiden så några timmar på Gärdet blev det inte men vi promenerade en bit och fikade. Sen gick vi tillbaka till Odenplan, slöblöta och kalla. Mycket miljötröning för lantishundarna att gå omkring på stadens gator men de skötte sig väldigt bra. Doc var lugn och snäll men försökte äta ALLt, ätbart och inte ätbart. Dalton var väldigt lugn, vad svamlar jag om att jag har en hund som stressar upp sig lätt. Det är nog bara i mitt huvud det sitter! Här kommer lite bilder från dagen.


Discomuggarna var självklart med!


... och en massa gott fika! Hallongrottorna var gudomligt goda och gifflarna är ju en stor favorit!


Två blöta hundar.


Dalton tar en kaffetår


Jag hann med att fika på bussen på väg hem också. (Smart att ta bomullsbyxor när det regnar!)


Kanske inte SL blir så glada med en blöt hund på sätet men vem kan säga nej till den blicken!?


Ganska mysigt att åka buss.


Torsdag

Vi har nyss kommit hem från Ursvik efter skogspromenad och ett litet spår med Doc. Spåret gick väldigt bra, ännu en gång tog han pinnen och fortsatte spåra med den i munnen, sötis. Jag tycker Doc är väldigt noggrann i spåret och spårar i ett lagom tempo. Jag är jätte nöjd med hans spårande och hoppas att han fortsätter så här!

I går var vi på skotträning med Malin och Robin och Moa och Tjabo. Inte heller denna gång reagerade Doc på skotten. Väldigt skönt! Vi tränade lite också och Doc var duktig som vanligt. Han är kontaktsökande och lättlärd. Dalton fick stanna hemma med Jakob. Jag känner att jag måste få egen tid med Doc också, jag och Dalton går ju långpromenader själv. Och det är så mycket skönare att bara ha med sig en hund på träningarna, lite lättare att dricka kaffet då ;)


Så liten och söt!

Nu ska jag vara en god husfru och börja med middagen så att den är klar tills Jakob kommer hem!


Bra dag idag!

I dag har det varit en mycket bra dag! Jakob har fått jobb, jag har varit på uppsatsmöte då vår (läs min uppsatskamrats) idé om magisteruppsats hyllades (ja, nästan!) också har jag varit på skogspromenad med Dalton och Doc, Doc fick även en apportstig som gick bra. Tyvärr så mötte vi ingen på promenaden så jag fick inte träna att inte springa fram till allt och alla med Doc, även hunniot med en promenad runt Råstasjön med bara Dalton. Alltså en väldigt bra dag! Fast på morgonpromanden halkade jag och slog mig så att jag började må illa och höll på att svimma. En konstig grej jag fått på sistone, när jag slår mig så svimmar jag eller håller på att svimma och börjar må väldigt illa, knasigt.

I söndags var Jakob och jag på utflykt med hundarna i Ursvik, då mötte vi en massa joggare och annat folk och Doc var jätte duktig och sprang inte fram till en enda, mycket tack vare pipleksaken Free willy , en späckhuggare som låter väldigt hög. Tyvärr så punkterades Willys fena igår så nu måste vi hitta en ny inkallningssignal som funkar även vid störning. Vilket inte "kom" gör. 

Igår var vi på klubben och tränade med Malin och Robin. Jag tränade lite med Dalton och Doc men det var ganska mycket "nya" hundar och det är väldigt nyttigt för Doc att bara sitta och titta, han är väldigt intresserad av andra hundar och protesterar ljudligt när han inte får busa med dem. Vi vallade en ruta och körde lite uppletande, Dalton skickade jag två gånger. Jag var lite rädd att han skulle sticka till fåren så Dalton fick låna Tjabos långlina men det var inga problem, Dalton var helt fokuserad på uppletandet och skötte sig bra. Men han var inte så villig att komma tillbaka med Willy (han har en tendens att göra så med för roliga leksaker och Willy är den populäraste grejen just nu). Doc fick också springa två skick och skötte sig bra, han hittade Willy och markerade och kollade på mig men kom tillbaka utan så jag fick hjälpa honom lite. Andra skicket letade han bra och hittade och denna gång tog han Willy och drog en repa med honom och kom sen in med Willy.  Även Tjabo och Moa fick två skick var (?) och skötte sig väldigt bra!

Här kommer några härliga bilder från sommaren!


Ute och fiskar i Lansjärv


Bönkroken


Vår sommarstuge tomt alldeles brevid älven.


Kalix Älv


Dalton och jag i båten.


På väg till vindskydd där vi skulle grilla vår middag. Dock utan tändstickor så vi fick åka hem hungriga.




RSS 2.0