Så var Julen över, mycket trevligheter och...

Så var Julen över, mycket trevligheter och lite mindre trevliga händelser. Vi har varit ute mycket i snön då det varit väldigt härligt väder. Doc kan inte få nog av uteaktiviteter han vill vara ute hela tiden. På juldagskvällen lyckades jag pricka norrbottens största ren på väg till Överkalix. Det var väldigt obehagligt men gick bra för min bror och mig. Min turkosa pärla däremot tog mycket stryk och försäkringsbolaget löser in den. Renen dog på fläcken. Imorgon ska jag och köpa en ny bil, mycket pengar är det men jag måste ha en bil. Jakob och jag är nu på väg till Haparanda där vi ska checka in på spahotell. Förhoppningsvis god mat och trevligt spa.


2011 - inte bara jumbo

Sitter i Lansjärv hos mamma och pappa. Jag är mör i kroppen och trött efter att ha kört hela natten. Men nu är vi här och ska stanna i en vecka. Det känns så skönt med lång julledighet. Nu ska jag försöka sammanfatta tävlingsåret 2011.


1:a pris och klassvinst i lydnadsklass II i somras.

 Vi har kämpat med att kunna prestera på tävling och nu känns det som att vi är på rätt väg. Tävlingsresultaten är inte mycket att skryta med men jag är nöjd. Vi har tagit LP2 och blivit godkända i lägre spår. Vi har gjort godkänt Mt med  469p och gjort godkänd exteriörbeskrivning och därmed fått titeln KORAD. Vi har gjort officiell debut i utställningsringen, första och sista gången skulle jag tro. Doc startade i bruksklass och fick utlåtandet excellent. Vallningen har som vanligt varit en berg och dalbana, vi får inte till den kontinuitet i träningen som vi behöver. Vi tävlade på ASCA, två gånger på får och tre gånger på anka tror jag. Det resulterade i två leg i Started ducks men tyvärr var det för samma domare. Vi lyckades få högst poäng på ena starten vilken kändes väldigt kul.


ASCA "rosetterna"


Nu ligger fokus på tävlingsåret 2012. Jag har inte funderat så mycket på mål men LP3 och uppflyttad till högre klass spår känns realistisk.

Daltons mål är att forsätta att bli charmigare för varje år som går. Helt klart ett trygghetsmål.


Dagens

Sudddig bild på promenadsällskapet.
Vaknade av ett smatter mot rutan, regnet vräkte ner. Åkte till Lövgatan och hämtade upp Choice och styrde sedan mot Bogesundlandet. Ett stopp på Shell för morgonkaffe som jag drack i bilen medan jag drog mig för att gå ut. Hundarna var lyckliga över att komma ut i skogen. Förvånansvärt var det Dalton och Choice som var vildungarna. Doc är lite hårthållen av sin flickvän. Mysigt med tre hundar som springer tillsammans och är glada och busiga. Balsam för själen. Som vanligt gick jag lite vilse men hittade tillbaka till bilen till slut. Trots det motiga vädret åkte jag till Danderyd Täby BK. Ställde ut en ruta med externbelöning innan jag tog ut Doc. Vi tränade hopp-apport och gjorde några rutan skick. Doc var duktig och engegerad medan jag frös och var genomblöt.
Jag åkte hem och bytte om till torra kläder och åkte sedan till Camilla och Hebbe som höll på att flytta. Bytte ut Dalton mot Chenin och tog en Solna promenad med aussietrion. Choice ville egentligen hellre stanna hemma med Camilla men fick lov att följa med. Chenin slickade kiss tillsammans med Doc och åt fyra äppelskrutt. Mysig promenad med duktiga trion. Doc gillar att gå promenad med C-tjejerna liksom jag. Åt mat och spanade in Camilla och Hebbes nya lägenhet som är jättefin. Bra planlösning, bra läge, fräsch och ny. Där kommer de att stormtrivas.

Hemlängtan

Äntligen landat i soffan efter en ganska tuff jobbvecka. Känner nöjd över att jag tog tag i disken, städningen och slagit in julklappar innan jag hamnade här. Moa och Maja hade några fler julklappar än jag trodde, men det är de värda finaste tjejerna, saknar dem. Jag längtar hem nu. Saknar Jakob, familjen, släkten, snön, långa skogspromenader, skidåkning och lugnet som finns hemma hos mamma och pappa. Det är bara hemma hos mamma och pappa jag kan sitta med en kopp kaffe och bara vara utan att känna att jag måste göra en massa saker. Hösten och vinern har varit ganska tuff så det känns som att julledighet är välbehövligt.
Längtar
I veckan har vi tränat fyra pass lydnad. Vi tränar på med treans moment. Allt känns bra förutom fjärren som vi kanske är tävlingsklara med 2015 som det känns nu. Tränat mycket stadga i stå som också gör att skiftena blir bättre. Bara nöta på.

Träning och lite annat

I måndags var Camilla och jag och tränade på en parkering i Frösunda. Planen var att träna med kommendering men inte kedja. Vi började med ff. Doc var som en vild arabhingst, frustande och hetsig. Positionen blev inte bra. Jag fick bryta flera gånger för att Doc var för långt fram. Avslutade ff utan större framgång. Jag blir frustrerad så det kändes bättre att låta bli att träna det då. Vi körde lite apportering med Annes tips på hur jag ska få Doc lugnare i åtanke. Doc lugnade ner sig liite men jag skulle vilja ha honom lugnare. Han gjorde iaf några snygga utföranden utan stök och tugg. Med metallen gick det riktigt bra, snabbt ut, bra gripande, snabbt in utan tugg. Vi körde sättande under gång som känns bra, det behövs mer säkerhet och rutin. De känns långsamma så det får vi jobba på. Vi tränade vittring, två pass. Det känns som att det går framåt. Doc har ganska fint letandebeteende men i måndags var han hetsig och rörde de andra pinnarna. Tror vi ska köra med godis mellan pinnarna nästa gång. Rutan gick inte alls bra. Doc virrade och sprang snett. Fjärren tränade vi också, det gick ganska bra men det känns omöjligt att få till alla skiften på avstånd. Jag står fortfarande väldigt nära.  Men det är väl bara att träna på. Tvåans fjärr har vi ju faktiskt fått till, nu vågar jag nästan säga att den är helt fri från låsningar.
Jakob har varit här i veckan så det har inte blivit någon träning förutom ett pass i fredags. Vi tränade alla moment i trean och det kändes bra. Vi är på väg framåt men har en lång bit kvar. Det har varit så mysigt att ha Jakob hemma men desto tyngre att behöva skjutsa honom till Arlanda idag. Tur att vi hade ett pass inbokt hos Anne Dahlin med Sofie och Camilla så att tankarna kunde skingras. Doc och jag tränade vittring och ff. Vi ska börja om med inläringen av vittring till en metod som Anne föreslog kändes bra. FF körde jag lite oplanerat för att det fanns speglar i den fina inomhus hallen och det var så kul att se.

LPII och dåliga mobilbilder

Jag sitter med en kopp kaffe i soffan, Dalton ligger bredvid och myser. Han kan konsten att vara mysig. Idag ska vi och valla till Ingrid, Camillc och jag. Ska bli kul, vallningen har gått bra sedan Peters kurs och det känns väldigt kul.
Igår var Sofie, Malin och jag till Österåker Bk för att Doc och jag skulle tävla tvåan. Förhoppingsvis sista gången i tvåan. Jag har inte Lp som mål men jag vill inte gå över till tvåan förrän jag känner att det funkar lika bra på tävling som på träning. Vid platsliggningen fick jag en rejäl pulshöjare när det blev slagsmål på planen bredvid precis när vi gömde oss. Doc hade tittat men legat tungt. Känns bra. Jag vet att han ligger bra men är lite tuff med andra hundar. Vi hade startnummer ett. Vi fick några minuter på oss innan vår tur. När jag värmde upp kändes Doc väldigt busig, kändes som att han skulle explodera ut i nån busighet. På plan kändes Doc väldigt fokuserad under momenten men jag tyckte han låste lite på tävlingsledaren mellan momenten så jag fick jobba lite med honom för att ha honom med fokus på mig. Så till betygen:
Platsliggande 10
Fritt följ 8 långt fram, hoppar
Läggande 8 vinner mark
Inkallning 9 ngt extra steg
Rutan 7 ligger
Apportering 5 Dk, lek (Doc drar en toklov med apporten!)
Hopp 10
Fjärr 10 (Vårt problem moment! )
Helhet 10
Poäng 171p som räckte till en andra placering.
Efter tävlingen åkte Malin, Sofie, Johan och jag till Bromma blocks för lunch och shopping. Först gick vi på Bromma zoo. Doc var i extas som vanligt och kladdade på alla leksaker han kom åt. Det blev ingen leksak men lite gott tugg som killarna fick roa sig med medan vi andra shoppade. Vi började med en god räklunch. Jag hittade lite julklappar och två klänningar och en byxdress till julfesten med jobbet på onsdag. Nu ska jag bara bestämma vad jag ska ha på mig. Lutar mot en kort paljettklänning.
Lite dåliga mobilbilder från den senaste tiden.
Mysig Doc
Busig Dalton
Fina kissen
Dalton sover i väntan på prisutdelning för Camilla och Choice på Nacka cup
Doc och Dalton väntar påvåfflor på Österåker Bk igår
Doc busar med sin pokal
Hittade en adventskalender för hundar på Bromma zoo. Killar fick tyvärr ingen. Tror att Dalton skulle ha svårt att förstå att det här med en lucka per dag.

RSS 2.0