Bra dag!

Har precis landat i soffan efter många timmar ute. Nio träffades Camilla, Sofie och jag vid Stockholmsavdelningen för skotträningen. Då det var agilitykurs där och vi var osäkra på om det verkligen var skotträning begav vi oss till vårt nu gamla spårställe för skotträning. Vi började med budföringar och sen la vi platsliggning. Alla hundar var duktiga och skotträningen känns väldigt bra. Lugna trygga hundar!
Sen åkte vi till Sthlm avdelningen för lydnadsträning. Jag körde igenom trean med Doc medan Sofie filmade oss. Känslan var inte helt bra. Doc var lite okoncentrerad och kändes inte så engagerad. Vi har en del kvar innan vi är tävlingsklara. FF - jag hade velat ha lite mer attityd, slarv vid vändningar på stället. Speciellt vänster om. Vid sättandet stod Doc. Det brukar vara ett säkert kort så vi har väl slarvat med träningen. Inkallning m ställande - Doc är väldigt störningskänslig i just inkallningen. Nu blev han lite störd av att Sofie stod och filmade. Segt ställande (ser dock bättre ut på film) och dålig fart på andra sträckan. Rutan- sprang fint in för att sen springa ut för att kolla på nåt bredvid rutan. Sprang in igen och sen inga konstigheter. Hopp-apport - Doc sprang bredvid hindret. Metallen var bra. Vittringen kändes lite osäker. Han tog rätt men det såg nästan ut som att han tänkte byta pinne. Fjärren hoppade vi över då den allt som oftast strular. Lyfte ut sättandet, rutan och hopp-apport och tränade dem separat. Vi har nu uppenbarligen problem med sättandet och idag sprang Doc på höger sida om rutan. Passets plus blev sen hopp-apport, ff, fjärr och kryp. Fjärren har varit ganska fri från låsningar i veckan vilket känns bra. Nu måste vi bara få till bättre signalkontroll. Annars kändes Doc lite seg för att vara honom, som om han också hade missat morgonkaffet.
Dalton gillar att ligga och sola
Efter träningen åkte jag hem och kokade mitt efterlängtade kaffe som dracks i Hagaparken i sällskap av Johan och Sofie. Dalton njöt av att ligga och sola och tigga lite fika medan Doc låg och tittade på alla busande barn och hundar.
Ikväll ska Helena och jag på bio och imorgon vankas privattid för Anne Dahlin. Ska fundera på vad jag vill ta upp med henne men det blir väl fjärren som vanligt.

Grattis!

100media_imag087 (MMS)

Grattis på födelsedagen Doc! Grattis också till Freja, Billy och Misty!


bruksat

Idag har killarna och jag varit och spårat med Camilla och Jocke. Camilla la ett spår till Doc, 700m och mycket pinnar. Doc spårade riktigt bra. Men spårstarterna är inte bra. Doc är alldeles för fjesig och har lite svårt att fästa på spåret. Så nästa gång får vi köra spårstarter. Dalton gick godisspår med Chenin. Dalton älskar att gå godisspår, leta mat är  hans grej. Efter spåren la vi platsliggning medan Jocke sköt tre skott. För första gången låg Doc med skytten bakom och det gick riktigt bra. Efter skogen åkte jag till Dtbk för att träna hopp-apport. Då apporten låg hemma blev det istället, rutan, fjärr och hopp. Doc var alldeles för trött för att göra fjärrskiften utan låsningar men kunde springa fort till rutan och hoppa över hindret. Jag har suttit och kollat tävlingskalender och känner mig riktigt tävlingssugen. Vi har en del att träna på innan vi kan starta trean och lägre. Det svagaste momentet är helt klart fjärren. Platsliggning med skott och sittande i grupp behöver vi bara lite mer rutin i. Så imorgon skotträning och lydnadsträning.

måndag-fredag

Nu har en hel arbetsvecka hunnit gå, dagar har rusat förbi. Onekligen lite annorlunda dagar än i Thailand. Ingen öl innan lunch och ingen tupplur på stranden. Lite mer av fullspäckade arbetsdagar, datastrul och vardagspussel med killarna. Verkligheten med andra ord.
Vi har tränat lydnad under veckan. Det märks att Doc inte tränat på två veckor. Han blir väldigt fort trött i lilla huvudet vilket är väldigt främmande för mig. Doc som alltid kännts outtöttlig! Fysiken är dock fortfarande lika outtröttlig som vanligt. Har sprungit i tisdags och idag. Choice har motvilligt gjort oss sällskap. Doc släpar mig framåt medan Choice mest springer bakom. Dalton känns väldigt nöjd med att vara hemma igen. Han maskar på promenaderna och äter mer än någonsin. Dalton vill nog aldrig mer bo på landet när han upptäckt hur mycket det finns att äta när man bor i en stad.
Glassdagarna är slut.



Thailand

Vackra Thailand. Här Banana Beach.
Hattshopping

Fina mamma och pappa på pappas 60-årsdag.

På väg till stranden
Rawai
Bror och Moa
Banana Beach
Man blir trött av att snorkla
Jakob gör sig redo för snorkling
Moa och Maja på båten utanför Phi Phi öarna
Phi Phi
Maya Bay
Maya Bay igen

RSS 2.0