Spår

I dag har Dalton och jag åkt till Kista och spårat. Efter att jag lagt spåret och var och gick med Dalton började jag må SÅ illa. Men jag vägrade åka hem utan att spåra så efter lite kräkande så gick vi spåret. Dagen till ära så bestämda sig Dalton att han inte skulle spåra så sakta som han gjort på sistone utan höll ett bra tempo, alldeles för högt enligt illamående mig. Daltons spårade bra lite slarvig men han plockade alla föremål och hade bra attityd. Så jag är nöjd med hans insats. Det märks tydligt på Dalton att han vilat i nästan två veckor nu, han är understimulerad och jobbig. Han drar i kopplet när vi är ute och i dag skällde han när det ringde på dörren som han inte brukar göra.  Jag försöker att aktivera honom så gott det går här hemma, har shejpat in lite grejer. Roligt att shejpa och se hur han tänker och när poletten trillar ner.

image194
Spårbilden är från i höstas nu är det betydligt "vårigare" i skogen

Fortsatt vila

Dalton har vilat i en vecka nu men det verkar inte ha blivit bättre, i går kom han in i vardagsrummet och stod på tre ben :( Så i dag har vi varit till klubben för att Annica skulle känna igenom Dalton. Det verkade som att det var i hasen som Dalton har ont, så nu ska han få äta smärtstillande och antiinflammatoriskt och fortsätta vila. Känns inte alls kul att han ska måste vila i minst en vecka till, det märktes på tydligt på träningen i kväll att han är understimulerad, han skällde som en galning på de som tränade agility och var allmänt jobbigt. Jag gick lite linförighet med honom och det gick jättebra! Så det är jag jätte nöjd med. Belönade (med klick och godis) bara när han var tyst och det gick jätte bra. Han gick toppen och var tyst!


Åååka pendeltåg

I dag har Dalton och jag tagit pendeltåget in till centralen och suttit där och titta på människor. Jag tänkte att vi måste hitta på nåt nu när vi inte kan varken träna, promenera eller springa. Dalton skötte sig jätte bra. Dalton är så rolig han ser ut några personer som han tycker verkar vara bra kompisar och dom vill han hälsa på, han söker ögonkontakt, wooar och viftar på svansen som en galning. Han är för söt!  På tåget var han jätte duktig när vi åkte in mot centralen låg han och tog det lugnt hela vägen, när vi åkte tillbaka så var det brödsmular i vagnen som han bara var tvungen att nosa upp och äta.



Hipp hipp hurra!

I dag är det Daltons födelsedag! Han blir hela 5år våran bästa kille! Dalton har firat dagen med korv, grisöra och ett tuggben, mycket bra men det kunde väl ha varit större kvantitet tycker nog Dalton!

image193
Älsklingskillen!                                                         Foto: Malin Hamner

Dalton blev halt igår igen så nu är det strikt vila i minst en vecka som gäller. Det känns jätte tråkigt! I kväll har jag varit ut och sprungit men Dalton har stannat hemma, känns konstigt! Men nu måste han vila och jag hoppas att det ska göra susen med vila.


Heldag med träning

I dag har Dalton och jag varit till klubben och tränat med Camilla och Chenin, Anna och Gibson och Minna med Lovis. Vi spårade och tränade lydnad. Det var väldigt trevligt! Anna la ett spår till Dalton på ca 300meter, det gick jätte bra. Dalton spårade noggrannt och med bra motovation. Känns jätte roligt, nu måste jag bara hålla mig från att spåra för mycket. En vinkel tog han så himla snyggt, jag växte ganska mycket! ;) I lydanden kommenderade vi varandra och jag fick många bra tips, det uppskattar jag! Jag orkar inte skriva så mycket men här kommer lite bilder i alla fall.

image187
Dalle palle kramen

image188
Minna med kameran i högsta hugg, Lovis i bakgrunden

image189
Gibson
image191

image192
Chenin är duktig

Valpmys

I går åkte Jakob och jag till Baggebo och Kreivis kennel för valpmys. Valparna var så himla fina! Var inte enkelt att åka hem sen igen ska jag säga. Raffa tyckte det var lite onödigt att vi skulle hålla på med hennes valpar och Zorba var glad att vi kom dit för att hälsa på henne ;) Riitta bjöd på fika och god mat, det tackar vi för! Carina som äger Robby kom också dit och hälsade på, så vi fick träffa pappa Robby och hennes andra hundar Yoggie och Jippo. Det var väldigt trevliga och fina. Jippo överföll mig med pussar :) Robby var väldigt fin, jag har sett bilder på honom och tycker han är jätte fin men nu gillar jag honom ännu bättre! Här kommer lite bilder från dagen som Jakob tagit.


image179
Raffa med Doc Holliday och Nosey Kate

image180
Billy the kid

image181
Billy the kid

image182
Nosey Kate och Billy the kid

image186
Doc Holliday äter med god aptit

image183
Robby

image184
Robby och Jippo

image185
Yoggie

Målmedveten träning med tråkigt slut

Idag har jag anmält Dalton och mig till en lydnadstävling, första maj. Så nu är det målmedveten träning som gäller och det är riktigt roligt att träna då. Vi har varit och tränat med Malin och Camilla i kväll och vi började att lägga en platsläggning med okända hundar och det gick bra. Sen körde vi igenom det mesta. Tanken var att efter fikat köra samma upplägg som på tävling fast med beröm efter varje moment. Men vi kom inte så långt efter fritt följ så sparkade jag boll med Dalton som belöning och då blev han halt. :(  Sprang på tre ben stackarn, men bara 10 minuter senare var han inte alls halt. Men jag vågade inte träna nåt mer. Han har gjort så här några gånger senaste veckorna och det oroar mig lite grann. Det konstiga är att det verkar vara en väldigt kort och intensiv smärta. Och det uppkommer bara i situationer då vi leker med bollar eller pinnar, så vi får nog ta det lite lugnt med det i träningen. Trist när jag precist anmält mig till tävling, för att träna med godis gör att jag för en Dalton som skäller och piper som en galning.  Fast det är ju drygt tre veckor till tävlingen så jag hoppas att det blir bättre tills dess. Nu ska vi äta en galet sen middag, renskav och potatis, mums!!!


image178

Spår!

Idag har Camilla och jag varit till Kista och spårat. Camilla la ett spår till Dalton och jag la ett spår till Chenin. Dalton fick ett spår på ca 250 meter och Chenin ett på 600-700 meter. Dalton fick börja spåra, jag var ganska nervös då han inte spårat på sistone, han har helt enkelt inte haft motivationen. Men idag blixtrade han till och spårade jätte bra! Så lycklig jag blev! Han var till och med så intresserad av spåret att han knappt plockade upp föremålen. Men det känns bara positivt nu! Chenin spårade bra som vanligt, hon är så duktig! Men i vilken jäkla fart hon far fram, Camilla och jag har svårt att hänga med. Trots att vi börjat springa nu ;)

image177

I vecka har Dalton och jag promenerat med Chenin på dagarna och det har gått jätte bra mellan dem, de brukar ju trots allt knalla och slåss lite då och då. Men de har varit som två små änglar när vi varit ute.  Camilla och jag har sprungit tisdag och fredag den här veckan, i tisdags gick det jätte bra men i fredags var det tungt som bara den, jag fick springa på ren vilja. Tur att man är lite tjurskallig.  Men det känns jätte bra att komma igång nu, man mår så bra efter man  tränat!

Nu ska jag springa till tvättstugan, har tvätten allt som finns i vår lägenhet, känns det som i alla fall! God kväll!

image176

Tentaångest, träning, promenader och springning

Ja, det är vad vi pysslat med på sistone. Vi kom tillbaka till Solna förra måndagen. Kändes inte alls roligt att åka från den härliga snön och familjen till en massa plugg och tentaångest. Men jag hade inget val.  Vi har tränat med Malin och Linda med hundar förra veckan. På lördag hade jag tentan så det blev ingen träning men en långpromenad på morgonen för att rensa tankarna lite grann. På lördag natt hämtade jag Jakob som varit i Barcelona med sin skola. Det blev väldigt sent och därav en lång sovmorgon ( i alla fall för att vara jag) på söndag. När jag steg upp tog jag och Dalton en långpromenad i Hagaparken, sen gick vi och hämtade upp Jakob och gick runt sjöarna och stannade och fikade på Gröna stugan vid Lötsjön, vi var ute hela dagen, det var jätte fint väder hela dagen och en alldeles underbar dag.

I måndags var vi och tränade på klubben med Malin och Camilla. Det gick ganska bra. Lite för mycket pip, men jag belönade med godis istället för boll då jag tyckte att Dalton haltade lite grann på morgonen. Och Dalton blir mer pipig när man belönar med godis än med lek.

I dag har Dalton och jag varit ut och promenerat med Chenin. Det gick jätte bra! Jag hade förväntat mig gruff och koppeldragande men de var som två små änglar! I kväll har Camilla och jag varit och sprungit, det gick bra. Kändes inte alls lika tungt som jag trodde. Ska springa på torsdag också, känns bra att komma igång nu! Nu är jag jätte trött, så det är bara  "piss och ger lig" (överkalixmål).

image175
Trött Ludde

RSS 2.0