Det bara regnar och regnar...

Eftersom det inte blev så mycket till träning igår tänkte jag att jag skulle åka till klubben  idag och göra ett nytt försök. Kollade ut genom fönstret, inget regn. Tog på mig ytterkläderna och börjar gå till bilen. Och vad känner jag då!? Om inte regndroppar, inte idag igen!!! Japp, samma veva igen. Börjar bara regna mer och mer så en promenad var allt killarna fick nöja sig med. Jag blev genomfrusen och blöt idag igen. Doc fick ett litet träningspass här hemma istället. Stockholms vintern i ett nötskal, blåsigt, kallt och regn. Fast imorgon skulle det bli sol i hela landet, kanske ett träningspass utomhus utan regn?
 

Så här ser riktig vinter ut! Kall, gnistrande snö och klar himmel. Härligt!

Torsdag

I dag har jag haft slutseminarium i enterprise risk management kursen, vi fick redovisa en uppgift och det gick bra. Skönt att avsluta med en lite bättre redovisning än den i tisdags som jag inte alls kände mig nöjd med. I morse var killarna och jag i Hagaparken. Kampleksak var med som valigt och vi tränade lite och busade mycket. På väg tillbaka fick jag vara väldigt stolt! Jag har nämligen världens duktigaste killar som gick så fint vid min sida. Jag gick leende hela vägen från Hagaparken! Precis innan porten mötte vi Daltons värsta vän (en golden hane, som vanligt, Dalton gillar inte golden hanar). Dalton fyllde på sitt pluskonto genom att inte bry sig om den.  

Kom precis hem från klubben, var riktigt träningssugen. Det började regna när jag gick till bilen så det blev inte så mycket träning på klubben. Bara lite kontaktträning med Doc och det kändes bra, sen en liten promenad och in i bilen blöt och frusen. Det var min dag det. Nu ska jag laga middag, gravad lax och potatis?

Spår

Idag har killarna och jag varit och spårat. Dalton fick ett kort spår med en påse korv som slut. Han var lite ofokuserad i spåret men motivationen tyckte jag var bra. Stundtals spårade han riktigt bra. Doc fick ett spår på ca 200 meter och med två pinnar. Innan spåret fick Doc en apportstig med fem pinnar som gick jätte bra! Doc som alltid brukar vara så fokuserad och spåra noggrannt spårade inte alls som han brukar, han slog en del och var lite ofokuserad. En man med en schäfer hade gått i området men det tycker jag att han brukar klara av bättre. Doc är i en period nu då han är lite splittrad och vi tappat en del kontakt. I måndags på klubben var det väldigt tydligt. Han är så nyfiken på allt annat och bara måste hålla koll på vad de pratar om vid sidan av plan och varför schäfern gnäller. Det är inte lätt att gå från att vara en bebis till att bli en man! Då kan man ju inte heller alltid prestera på topp.  Vi ska ta och göra kontakt övningar så att lillkillen vet vad han ska hålla koll på för att det ska hända roliga grejer.

Imorse har Doc agerat dokumentförstörare med vår pappersinsamling (igen!). Dalton är inte sen att haka på, han vet att han inte får hämta det själv men det gör ju Doc så det är bara att förstöra på. Fattar inte vad som är så roligt med att finfördela kartong  och papper över hela vardagsrummet, inte särskilt kul att gå och plocka upp allt i alla fall.

Riitta har utsett min och killarnas blogg till en av hennes hjärtebloggar. Gulliga hon! Så nu antar jag att jag ska utse några bloggar som jag gillar. Klurigt...
Men dessa har jag kommit fram till (inga genomtänkta motiveringar bara ord):
Malin och Moas blogg - De roligaste busbilderna och de "fulaste" bilderna på Moa. ;)
Camilla och Chenin - Utförliga rapporter om allt från Idol och krogäventyr till Chenuskans äventyr i spårskogen.
Lisa, Loi och Eskil - Hög blogg frekvens om Ligisten Lois upptåg och  prickiga farbrorn Eskil, fina bilder pryder bloggen.
Madde, Billy och Ville - En blogg om Doc's prickiga bror Billy. Lika prickiga med ändå så olika.
Sanna, Misty och Elton - Doc's syster Misty och hennes flock. Alltid roligt att följa släkten!
Malin och Freja  - En blogg om Doc's busiga syster Freja. Kan knappt läsa rubriken utan att skratta!
Riitta, Raffa, Zorba och Molly - En blogg om Doc's mamma och halv syskon. När Doc fortfarande bodde i Baggebo var jag ständigt inne på bloggen för att läsa och se på de många fina bilderna på vår underbara Docka och hans syskon. Är fortfarande in och läser  och ser på fina bilder (gamla som nya) ofta.

Vallning

I söndags styrde Camilla och jag kosan mot Skärblacka. Trots nåt extra stopp och en lite sen Camilla var vi först på plats.  Camilla tyckte det var en unik känsla och jag med på ett sätt; att vara lagom tidig. Annars är jag den som är mellan en halv- en timme för tidig. Vi kompletterar varandra bra. När vi kom fram rastade vi hundarna och sedan blev det samling under tak för att komma undan regnet. Sedan bar det av ner till fållan, först ut var hundarna som hade testat tidigare. Det var väldigt spännande att se de olika hundarna och efter lite coachning av Camilla såg jag skillnader i de olika stilarna som hundarna vallade på. En liten familje fotografering (alla utom Freja) hann vi också med, det var inte det enklaste då Doc och Billy var alldeles tokiga i varandra. Men efter många om och men tror jag vi fick alla att sitta/ligga bredvid varandra, pust. Det var verkligen ett kärt återseende mellan bröderna bus! De var helt galna i varandra! Billy hade MYCKET mer päls än Doc och såg lite mer vuxen. De var så lika men ändå så olika, våra prickiga killar. Misty var super söt och man kunde verkligen se att det var hon som var syrran av dem tre. Sen var det legendernas tur, Doc var sist ut. Jag var lite nervös, jag har inga kunskaper om vallning och hade ingen aning om vad jag skulle göra. Men det kändes bra när vi var inne i fållan, Nina sa hela tiden hur jag skulle göra och hur jag skulle gå. Nina sa fina ord om Doc efteråt, att han höll koncentration på både mig och fåren och var balaserad men att han ville bestämma hur vi skulle gå (var det jag kom ihåg). Jag tyckte det var jätte roligt och fick verkligen mersmak! Jag hoppas att vi ska kunna valla fler  gånger! Sammanfattningsvis var det en jätte rolig dag, med mycket trevligt sällskap!

Ett stort Tack till Riitta som fixade valldagen!

Här kommer lite bilder, tyvärr blev det inte så många bilder och många av dem blev dåliga...


Kreivi's Legend Billy the kid


Billy i fållan
Alla bilder på mig och Doc har Sanna tagit. Tack!


Doc och jag i fållan










Jennifer och  Molly - Kreivi's Pirate Jane de Belleville


Doc's fina pappa Robby - Crofter Holding's Leyenda Viva



Veckan...

... har bestått av plugg, plugg och åter plugg och självklart med tillhörande stress och ångest över ett inlämnat grupparbete som jag inte alls ansåg höll den nivån det borde ha gjort. Så mycket hundaktiviteter har det inte funnits utrymme för. Vi har gått promenader i Hagaparken och Doc har fått några små träningspass i vardagsrummet. Imorse ansåg jag att vi kunde unna oss några timmar i Ursvik då arbetet lämnades in igår, killarna skötte sig bra, enda "incidenten" var när Doc sprang och hoppade på en man men det är sånt som händer ibland (läs; ganska ofta), som tur var var det i början av promenaden innan han sprungit i en massa lerpölar (mannen var inte riktigt skogklädd, inte i min bemärkelse i alla fall då skogs-/utekläder är leriga från gummistövlarna till toppeluvan, observera att detta är sen Doc flyttade in hos oss, Dalton har oftast alla fyra tassar på marken).

Imorgon ska Jakob och jag låna Camillas pappas garage och verktyg för att försöka få ihop en mellanvägg till bilen så att Doc och Chenin kan åka där bak båda två på söndag (inte bara för på söndag utan bra att ha också) när vi ska åka till Skärblacka och valla. Ska bli jätte kul, vet inte vad som ska bli roligast av att träffa Doc's kull och halvsyskon och alla andra hundmänniskor eller att få valla med Doc.

Nu ska Jakob och jag ner till Solna cetrum en sväng, köp tre skor betala för två på Stadium! Jag hoppas att det blir jag som får gratisparet!


Chenuskan!



Söndag

Nu har mamma åkt hem. Trist, det blir så tomt här. Vi har shoppat lite, varit på bio (Patrick 1,5, se den!),ätit gott och självklart varit ute och promenerat med bröderna Stjälp. På fredag förmiddag for vi till Ursvik för promenad och lite fika, som mamma sa;  "andra åker till Stockholm för att gå upp och ner på drottninggatan, men jag åker till Stockholm för att fara ut i skogen." Haha! Dalton har varit i extas hela helgen, han bara älskar mamma! Vi har varit och promenerat och fikat i Ursvik, Hagaparken och idag har vi varit och promenerat i Huvudsta längs med vattnet. Sen fikade vi på ett fik där jag tappade en kaffekopp på golvet och spillde ut kaffe och slog sönder muggen, typiskt mig! Doc klarade av ett hundmöte lös, duktig skit men det krävdes en hel del ansträngningar från mig. Annars är ju hundmöten vår akilleshäl, Doc vill väldigt gärna fram och tar till skall när han inte får det. Busen!

Mamma har tagit med massa mat till oss så nu njuter vi av gravadlax, renkött, älgkött och blåbär ett tag framöver! Mums! En hemsk vecka väntar, har sjukt mycket att göra, sviterna av en helg utan att plugga.


Mormor är snart här!

I kväll kommer Dalton,Doc och Puddings mormor hit (kan inte låta bli att kalla henne mormor, hon gillar inte riktigt att vara mormor till tre lurviga!) Dalton kommer att bli helt galen!!! Helgen kommer nog inte bestå av hundaktiviteter som i vanliga fall utan det blir nog mer shopping, bio och god mat. Självklart ska jag motionera mamma i helgen, killarna måste ju få sin dagliga dos.


Pappa och Dalton i Lansjärv

Veckan har varit ganska lugn på hundfronten, i måndags var jag på klubben. Började regna när vi klev ut ur bilen och slutade när vi klev in igen. Inte så mycket träning där inte, men lite skogspromenad. Jag fick avstå skotträningen igår då det var mycket annat som behövdes göras. Doc fick ett träningspass här hemma istället.  Annars har vi gått våra dagliga morgonpromenader i Hagaparken. Doc har hittat två nya kompisar, två spaniel herrar. Jag tyckte Doc var lite långt ifrån Dalton och mig så vi gömde oss, fick vänta ovanligt länge så jag kollade efter Doc, då hade han hittat några andra att göra följeslag med. Den "nya hussen" var väldigt trevlig och jag tror faktiskt att han tyckte det var trevligt att Doc kom och hälsade, han tyckte Doc var väldigt vacker. Jag bad om ursäkt men det tyckte inte han behövdes, snäll! När Dalton var ung och for fram till folk och hundar fick jag nästan alltid utskällning, lite annan attityd när Doc far fram då de flesta blir glada.

Vi kom nyss från en skogspromenad i Ursvik. Doc gjorde två avstickare. Den första till en golden hane. Doc var duktig och kom tillbaka när jag ropade men tyckte säga till golden hanen "kom och lek med min storebror också", Dalton och den spände sig lite åt varandra på håll och sen sprang den tillbaka till sin matte.  Vid klubben stack Doc iväg efter nåt som jag trodde var rådjur då Dalton också blev galen men det var några schäfrar som busade. Så jag vet inte varför Dalton blev knäpp, kanske var rådjur också, troligt? Nä, kanske inte men vi säger så.


Dagen i bilder

I dag har Jakob och jag varit på utflykt i Ursvik så klart har grabbarna också varit med.  Härligt höstväder!  Vi har promenerat, tränat lite och fikat. Här kommer bilderna från idag.






Orättvist!


Kolla surmulen i bakgrunden!


Kamphunden med sin favorit kampleksak som vi fått av Malin






Härlig höstdag i Ursvik!


Dalton står och betar och myser i höstsolen...




...tills attackstumpen får syn på honom

Jag har bråkat med det här inlägget i snart 1,5 timme och jag börjar bli jvligt less! Ja, jag är ganska tjurskallig och nu tänker jag aldrig ge upp!!! Ogillar publishme. se!

Spår


Bästaste Balooban!

Idag har vi varit och spårat med Camilla och Chenin i Kista. Mitt i allt efter vägen såg vi Lisa och Loi som var där och spårade med ett gäng kelpiesar. Efter spårläggande och prat och godis i Camillas bagage med en absolut icke tiggande Chenin så var det dags för spåren. Först ut idag var Dalton som spårade så j*vla bra! Istället för att krokna mer och mer så blev Dalton mer och mer taggad och jobbade så bra i hela spåret.  Mot slutet (där Camilla satt) orkade jag knappt hålla emot i linan. Jag blir så himla glad när han spårar så här bra! Min bästa finaste kille!

Sen var det Doc's tur. Han spårade bra och jobbade på bra, trassalde till det vid en vinkel där jag inte direkt hjälpte honom (nu var jag stjälparen, Dalton och Doc går under det gemensamma namnet stjälparna hemma hos oss). Jag måste sluta vara ett kontrollfreak (till Jakob: jag menar i spåret) och låta Doc jobba själv och inte hålla emot när jag vet att det kommer en pinne eller han inte går helt rätt. Bra med en Camilla som kommenterar när jag gör det! Vid första pinnen fick Doc leta en del och till slut hittade han den, kul att se att han inte gav upp. Jag är väldigt nöjd med grabbarnas spårinsatser idag, känns lite tjatigt nu när de skött sig så bra på sistone. Men inte tänker jag sluta skryta för det ;)


Stjälparna fick träna på att inte hoppa ut ur bilen utan lov, vilket har blivit lite av en ovana. (Kolla vad stor Doc ser ut!) Hoppas mamma och pappa inte ser hur smutsig bilen är! Det är bara där bak, annars är den helt fläckfri pappa ;)




Chenin spårade bra idag och hittade många godisbitar



Chenin är finast i sitt back on track tecke


Massa "måsten"

När man har en dag med massa tråkiga måsten som tvätt i mängder; kläder, handdukar, sängkläder, hundhanddukar och hundbäddar och plugg i form av 13 vetenskapliga artiklar  så måste man ju förgylla den med nånting roligt, eller hur!? Så när all tvätt hänger på tork passar jag på att sticka ut i skogen för promenad och spår. Bra beslut tycker jag! Doc fick en appportstig med 6 pinnar och ett spår med två pinnar. Första pinnen i apportstigen fick vi vänta lite på men sen tog han alla bra. Spåret gick bra och han tog båda pinnarna mycket bra. Apportstigen gjorde sitt. Idag var det rätt så högt tempo, jag höll emot en del, det störde inte Doc utan han tuffade på. Riktigt duktig lillebror! Dalton fick inget spår, vill inte spåra sönder hans motivation, vilket jag har gjort så många gånger. Känns trist att inte spåra med honom men han tycker ju inte att det är särskilt kul när det blir för ofta, det är ju jag som tycker det.

Åter till tvätten och plugget!

Effektiv träning

I kväll har Dalton, Doc och jag varit på klubben. Det var skotträning på klubben och vi gick lite närmare än vi brukar, vi busade medans de sköt och det gick  bra. Första skotten kollade Doc snabbt vad det var och sen reagerade han inte alls. Sen gick vi upp på plan och tränade. Det var bara vi på plan och det var ganska skönt att kunna springa och busa över hela plan. Vi tränade snabba lägganden med boll och Doc fattade snabbt hur man skulle göra. Vi tränade lite apport också och det gick bra. Testade även att hoppa över hindret och det var inga konstigheter. Ett effektivt och bra träningspass tycker jag att det blev (brukar väl bli det när man inte har någon att surra eller drick kaffe med). På parkeringen tränade vi hundmöten med en kvinna med en boxer, Doc har ju ganska svårt att hålla tyst när vi möter andra hundar men det gick bra nu. Det är ju lite lättare när jag bara har en kille att hålla reda på. Sen fick Doc hoppa in i bilen och Dalton och jag tog en promenad i skogen. Jag ville inte träna med Dalton idag då han gjorde illa sig igår så han ska få ta det lite lugnare nån dag till.

Igår gjorde Doc första buset när han var hemma ensam, han hade tuggat sönder plastgrejen som man har i mikon. Jag tror att det var lite teamwork mellan grabbarna. Skulle tro att det är Dalton som tagit ner den från bänken för att  slicka bort havregrynsgröten och sen tog Doc över. Doc är en riktig mattjuv! Man får verkligen hålla koll, idag så smakade han lite lax från spisen. Buse!


På skidtur i Luleå 2006.

Tisdag


Dalton och Doc på vår sommarstugetomt. Om några år står det en fin liten vit stuga i bakgrunden.

I går var vi på klubben och tränade lite. Började med att träna att Chenin inte skulle muttra till Doc. Camilla klappade Doc och gav honom godis och Chenin skulle vara tyst, gick snabbt framåt. Men då blev Camilla och Chenin mycket intressanta för Doc så när han var lös och vi skulle träna  var han väldigt fokuserade på dem och till slut sprang han till dem och Chenin gav honom en liten snyting. Doc fattade inte riktigt vad som hände och Chenin är fortfarande lika intressant.

Camilla var min coach och fick stå och se på när jag tränade med Doc och kommentera knasiga saker jag gör. Alltid bra att ha någon som kommenterar, man gör så mycket små saker som man själv inte tänker på. Tyvärr var Doc väldigt ofokuserad så det blev inte så mycket träning, istället busade vi en massa och det var kul. Doc hittade en boll förra veckan som han bara älskar.  Jag tror att okoncentrationen till viss del beror på att Doc börjar bli unghund med allt vad det innebär. Jag har märkt att Dalton har blivit lite hårdare mot Doc och inte låter han göra vad som helst som tidigare. Plus att jag tycker att Doc inte är lika fokuserad på mig på promenaderna utan nosar en del. I dag på morgonpromenaden i Hagaparken fick jag hämta honom två gånger, har jag aldrig behövt göra tidigare på grund av en luktfläck. Doc är väldigt duktig när man har honom lös men igår i Hagaparken (igen) så stack han iväg, han skulle spåra ikapp (nej, han jagar inte utan spårar) en joggare och kom inte tillbaka när jag ropade. Slutade med att jag fick söka honom och hittade honom när han höll på att trakassera en liten försynt tollartik. Jag bad om ursäkt, mannen var väldigt förstående och skrattade åt Doc. Vi mötte dem igen på promenaden, då ville inte tiken passera Doc. Haha! Stackars lilla tjej! Doc har inte lärt sig att ett nej alltid är ett nej utan tycker att man kan tjata lite så kanske dom ger efter.

Dalton fick ont i sin höft idag, stod på tre ben och rör sig dåligt nu :(  Vi var ute vid vårt hus för att Doc  skulle kissa snabbt, Doc retade Dalton och sprang runt honom och tillslut skulle Dalton ta honom och då var "olyckan" framme. Så dumt av mig att ta med Dalton, jag vet ju att Doc brukar göra så och att Dalton svara som han gjorde. Nä, nu måste jag ta tag i mitt plugg och läsa 7 vetenskapliga artiklar, kul!

Blött i spårskogen

I dag har Camilla och jag trotsat vädergudarna och gett oss ut i skogen. Sist vi var och spårade hittade vi ett nytt område som vi inte sett tidigare, mycket fin mark att spåra på. Vi var lite uppspelta över det och var "tvugna" att fara och spåra trots vädret. Det regnade konstant och vi blev snabbt blöta och kalla. Men tur att vi for för hundarna spårade jätte bra. Doc jobbade på som bara den, det var inte så lätt för honom men han kämpade på riktigt bra. Dalton var riktigt taggade och motiverad och han jobbade hela spåret! Camilla hade använt alla snitslar i Doc's spår så jag hade inte många snitslar att lita på utan jag fick låta Dalton fixa det helt själv och jag tror det är bra för hans självförtroende att han får känna att han klarar det själv. Camilla hade lagt sig i slutet den här gången också och det verkar ju göra susen! Mina duktiga spårkillar! Jag hade lagt ett spår till Chenin som var ca 200meter, fullt med godis, en spetsvinkel och "vanliga" vinklar, de klarade Chenin galant (som vanligt).


Dalton spårar i Lansjärv i somras.

En dag på stan

Dagen har spenderats på knattefotboll på Hjorthagens IP och lördagsstrosande på söder. Doc har fått en massa miljöträning. Pendeltåg, promenad genom centralen, rulltrappor, tunnelbana, idrottsplats full med barn, föräldrar, fotbollar, stök och söndertrampade kaksmulor på marken. Promenad på söder tillsammans med många andra som gjorde detsamma. Många var fascinerades av Doc's utseende och ville klappa och ställa frågor. De flesta tror han är en gatukorsning och undrar om hans utseende verkligen är "godkänt" för rasen. Doc har skött sig väldigt bra, han har varit lugn och tagit alla olika miljöer väldigt bra.Duktig Lillebror!


På pendeltåget mot centralen

I går kväll hade vi det väldigt mysigt här hemma:


Inga hundar i soffan hemma hos oss!


Varning för maratoninlägg!

Det är längesen jag uppdaterade nu men tiden har inte riktigt räckt till och lusten har inte varit alltför stor att göra det heller. Vad har vi pysslat med i veckan då?

På söndag var Jakob och jag och gick till Gröna stugan där vi (efter en ganska lång väntan) fikade med Camilla, Herbert och några vänner till dem, trevligt! Dalton och Doc fick en del passivitetesträning vilket de klarade galant. Det borde vara en mänsklig rättighet att någon gång i sitt liv få smaka äppelpajen på Gröna stugan, gudomligt god!
På måndag var det måndagsträning som vanligt, fast den här måndagen blev det inte så mycket träning, för det första var jag sen och för det andra skulle Jakob ta bilen till Bromma och träna där och sedan komma och hämta mig. Vilket innebär att jag måste vara på klubben i två timmar och det var jätte kallt och alla var på väg hem för att se Idol så istället för att stanna och träna så åkte vi hem till Camilla och såg Idol. Grabbarna skötte sig bra och stal inge mat eller förstörde nåt! Doc var till och med duktig och rengjorde mattan med rester av kattbajs på. Chenin tyckte inte det var jätte kul att Doc skulle vara i hennes vardagsrum så några onda blickar blev det.

Jag har börjat en kurs nu så nu får killarna vara ensamma några timmar varje dag och det går jätte bra, Doc har slutat sitta och trycka mot dörren när jag lämnar honom och det känns bra i mattehjärtat. Han ligger lugnt och ser på när jag klär på mig. Innan jag lämnar dem så går vi morgonpromenad i Hagaparken. Doc springer lös hela tiden och sköter sig exemplariskt. Han springer inte fram till andra människor även om de springer och han bryr sig inte om alla cyklar som far förbi i en fasande fart. I går såg han en hund och sprang inte fram, lycka! I och för sig så var hunden ganska långt bort men jag var nästan säker på att han skulle sticka dit.

I onsdags var vi och tränade med Malin och Robin. För att vara få så effektiv träning som möjligt (och spara på mina nerver) så fick Dalton sitta i bilen när jag tränade med Doc och tvärtom. Dalton var super taggad av att sitta i bilen och vänta på sin tur. Han hoppade jämfota när jag hämtade honom. Han gick bra men skällde och pep som en galning. Jag har inte bestämt mig hur jag ska göra med tävlingen i november, prestationsAnna vill ställa upp men jag vill inte pressa Daltons kropp för mycket. Lutar mot att det inte blir någon tävling för oss :(
Doc var duktig och sprang inte fram till någon annan hund på plan trots att det var många nya hundar som busade i närheten.

Ikväll har Doc fått bada (efter alla kommentarer om kiss av Camilla), de var inte alls populärt. Doc stod stel som en pinne och såg bedrövlig ut. Dalton stod lycklig och såg på. Han hade också behövt bada efter att Doc kissade på hans huvud idag men jag orkade inte, det får bli nästa gång Doc kissar på honom. Doc's rumpa är super fluffig nu :D


Kom och rädda mig någon!


Dalton är sjukt skadeglad!


RSS 2.0