Matvägran!

Är inte så flitig med bloggandet nu när jag är hemma. Är så trist när jag inte har några bilder på den här datorn.  Idag har Dalton och jag varit och promenerat med Helena och Balto i lappberget, det var väldigt trevligt och skönt väder ute! Dalton och Balto busade för fullt, Dalton for och jagade lite renar också men han kommer tillbaka direkt så jag bryr mig inte så mycket. Balto var så duktig och stannade och väntade tills Dalton kom tillbaka, han är lydig han! Eller kanske lite feg ;) 

På eftermiddagen for Jakob och jag och sparakde en sväng, det var jätte kul! Synd bara att vägarna är sandade annars hade det gått riktigt fort. Dalton drog på bra i början men sen när vi vände och for hemåt så drog han inte alls, han brukar göra så på vägen hem. Ludde har det bra här, han är ute och jagar råttor och möss på dagarna. Men han matvägrar fortfarande, blir tredje veckan nu. Han äter bara lite torrfoder och julskinka inte ens lax duger! Vet inte varför han gör så förhoppningsvis är det bara för att han är tjurig! 

I morgon ska Pernilla och jag ut och åka skidor med hundarna, hoppas att det inte blir alltför kallt.

image46       image47       image48       image49

GOD JUL!

Vi önskar alla bloggläsare en riktigt God Jul!

Bus och vurpa

Här har det blivit ganska kallt nu, 10 minus ungefär. I fredags var Dalton och jag till stallet med Helena och hennes ursöta finska lapphunsvalp Balto. Dalton och Balto busade väldigt bra med varandra. Dalton sov väldigt gott på kvällen sen efter en dag med mycket bus, först med Nova och sen med Balto. Han var så trött att han inte ens ville gå ut och kissa på kvällen! Slö!

Igår var vi ut och promenerade ett gäng med hundar, Dalton var ensam kille och var mycket eftertraktad bland tjejerna ;)  Det är väldigt isigt och halkigt här så Dalton ramlade och slog sig i vänster bakben så han började halta, kändes inte kul om han skulle ha sträckt sig. Vi som kommit hem för att vara ute och åka skidor och INTE vila. Men det verkade inte vara så allvarlig, han visade väldigt lite idag. Han kanske bara ville att tjejerna skulle tycka synd om honom!

Ludde har varit ute på äventyr i morse. Mamma var väldigt orolig och sprang och sökte honom, hela grannskapet var involverade i Luddes försvinnande. Haha! Men efter en och en halvtimme så kom han hem igen, kanske har han hittat en kattjej/kille som han är ute och flörtar med.

image41       image42       image44       image45
I Ebbenjarka             Varghund                  Puddingen                  I vintersolen       


Äntligen hemma!

Efter en liten tur med bilen på drygt 100 mil så är vi nu hemma i Lansjärv hos mamma och pappa. Dalton är så duktig i bilen fast det är så länge, vi åkte från Solna kl 6 på morgonen och var framme i Överkalix kl 20. Dalton är lugn och ligger. Ludde började resan med att bajsa i sin transportbur!
 
Dalton stormtrivs här hos mamma och pappa, han är kung här. Gör lite som han vill, springer ut på gården när han vill, kommer inte när man ropar, tigger och tjuvar mat konstant. Alltså lever han ett drömliv här. I dag har vi varit och busat med Daltons goldentjej Nova, de kommer så bra överens och busar som galningar så nu ligger Dalton och sussar sött.  Jag har tyvärr inga bilder att sätta in...

Hundungdoms avslutning

I måndags var det avslutning för hundungdoms måndagsträning för detta år. Planerna var träning och pizza, men då vi var så få blev det ingen pizza. Men träning blev det i alla fall. Dalton var riktigt taggad, alldeles för taggad han gjorde allt han skulle bra men med alldeles för mycket ljudeffekter, jag måste ta tag i det! Men jag vet inte riktigt hur, måste fundera på det. Han gjorde riktigt snygga vänster svängar  så det är jag lite nöjd över. Camilla och jag håller på att bli gråhåriga över rutan. Jag har tyckt att min metod med godis långt bakom rutan har varit bra men ju mer man tränar ju mer små negativa effekter dyker upp och samma sak verkar det vara med andra metoder. Jag gillar inte riktigt det momentet!


Träning med Camilla och Chenin

I söndags åkte Camilla och jag med hundarna till Kista och tränade. Men efter många om och men då mina kära gamla Passat inte alls ville starta när jag skulle åka. Fick be en karl på parkeringen komma och hjälpa mig och till slut fick vi igång gammel härket. Verkligen snällt av honom att komma och hjälpa mig!

Dalton var SÅ bont (=uppspelt), han drog iväg när jag skulle knyta fast honom och självklart var han tvungen att springa förbi Chenin och kolla om hon ville med. De for och stökade lite grann, Camilla och jag stod och ropade  lagom glada och när de hade busat av sig lite grann så kom det, jag var lagom irriterad på Dalton som låtsades ligga och skämmas över vad han gjort! Camilla började skicka Chenin och det gick bra tills sista skicket då Chenin inte riktigt var motiverad att gå ut på djupet. Sen när Dalton och jag skulle köra så var Dalton så busig och uppspelt, han hade avverkat alla små träd där han satt! När jag skickade honom sprang han direkt och hämtade en jätte stor pinne istället som han sprang omkring med. Visst är han charmig tänkte jag då! Nä, faktiskt inte! Jag kände mig lite lätt irriterad! Efter två misslyckade skick gjorde vi ett med kraftig synretning och då lyckades han springa ut på djupet och sökte där tills han hittade. Vi fick ju i alla fall sluta med ett lyckat skick!

Vi gick spåren efter denna succé i rutan, så det kunde bara gå bättre och det gjorde det! Camilla och Chenin började och Chenin spårade jätte bra! Dalton spårade bra men han kunde ha gjort det bättre! Första halvan spårade han mesta dels vid sidan av spåret  vittringen hade antagligan blåst åt det håller. Han missade helt en vinkel men sen tyckte jag att han började spåra lite bättre och tog även nästa vinkel bättre. Måste träna på vinklar, han har en tendens att rusa fram och missa dem.

image39
Dalton spårar (Gammal bild)


Hund2007

I lördags var jag på Hund2007 i mycket trevligt sällskap av Malin, Lisa och Carro. Tack tjejer för en jätte trevlig dag!Det var väldigt trevligt och mycket fina hundar att se på! Vi kollade på Aussisarna som, enligt mig, var en besvikelse bara några få som var fina. Jag är helt ny på utställningsgrejen (blandrasägare som jag är) och blev förvånad över hur långdraget det var, trodde att det skulle gå lite fortare.

Vi gick omkring och såg på olika hundraser, finns så många fina hundraser! Vi såg på freestyle tävling också, det var verkligen roligt att se på, vilken show! Agilitytävlingar var det också, vilken fart det var på hundarna! Sen hann vi med lite shopping också! Jag köpte en tävlingsbok till Dalton, ett reflexhalsband och lite smarriga ben till honom också. Tror det var allt. Dalton var ut och sprang med Jakob i Hagaparken, när han inte fick följa med, han var nog lika nöjd över det tror jag.

image36
Finaste killen i spårskogen i Luleå

image37


Gott och blandat

Idag har Dalton och jag varit på en långpromenad i Hagaparken. Jag var så slö när jag kom hem från skolan! Men till slut så tog jag mig i kragen och gick ut, väl ute så är det ju jätte skönt. Jag tycker det är ganska skönt att vara ute och promenera när det är lite kyligt i luften. Jag vallade upp en korridor och körde lite uppletande, jag försökte göra ganska djup korridor, Dalton fick sitta och titta på medan jag vallade upp den och la ut föremålen så synretningen blev ganska kraftig. Varning för skryt!!! Han är så duktig, springer ut på djupet och söker där, han har lärt sig att det alltid finns någonting där så han söker på bra och ger inte upp. Jag är lite mallig!

Igår åkte Malin, Camilla och jag med hundarna till klubben och tränade. Det var så kallt ute att min motivation, som jag laddat upp hela, dagen frös bort! Dalton tränade sina röstresurser mycket i början av passet, medan jag fick träna mitt tålamod! När Dalton insett att han inte var hos sin vocalcoach så började vi träna på vänstersvängar och bakdelskontroll, det tog sig ganska bra. Tränade inkallning med ställande som gick jätte bra. Det är så roligt när det blir riktigt snabba ställanden! Borde kanske börja dra ut lite på varsågod och göra hela momentet ibland, men då försvinner tempot i ställandet. Vi kör nog så här ett tag till, det är ju så kul när det går bra, varför förstöra det? Rutan gick dåligt, helt mitt fel då jag började med att göra en tabbe och Dalton blev frustrerad. Han stannar  väldigt snabbt  när jag säger stanna. Men har en tendens att springa runt den, förmodligen för att jag har godiset bakom. Kanske måste skicka mer raka skick igenom.. Jag får ta och fundera på det lite grann, rutan är riktigt klurig!  Tips mottages! :)

image30
Sötaste!


image35
Softar                                                                                                         Foto: Malin Hamner

Måndagsträning

image29
Läggande under gång  (gammal bild)

Igår var vi och tränade på Sosubk med Malin och Moa. Vi tränade inkallning med ställande, rutan och apportering. Inkallning med ställande går jätte bra, Dalton kastar sig bakåt! Rutan gick också bra, tempot i apporteringen var bra men ingångarna var allt annat än bra så vi tränade några ingångar och då blev de lite bättre. Vi tog en obligatorisk fika också, det är ju så trevligt! Camilla, Chenin och Lazy kom när vi satt och fikade så  vi fortsatte att  surra och hade det trevligt medan hundarna fick passivitetsträning.

image28
Härligt höstväder! (bilden är från tidigare i höst)                              Foto: Malin Hamner

I morse har Dalton och jag varit och promenerat runt sjöarna, vi blev inte attackerade av någon svan den här gången! Annars brukar de komma och fräsa efter oss. Riktigt läskigt!


5 tunga km i Ursvik

Idag har Jakob och jag varit och sprungit 5km spåret i Ursvik. Jag var inte alltför entusiastisk inför detta. Det gick väldigt tungt, jag fick håll direkt och sprudlade av negativ energi. Som tur var så hade jag min positiva coach Jakob som peppade mig så att jag tog mig runt.  Nu kommer jag nog att ha träningsvärk hela veckan, jag är verkligen
vältränad!

image24
Långfärdsskridskotur i Luleå

image25
Det var riktigt härligt!

Träning på Värmdö

Idag har vi packat ihop oss ett helt gäng i Passaten, Malin med Moa, Camilla med Chenin och Lazy, Carro med Jessi och Dalton och jag. Ja, allihopa rymdes faktiskt! Bara det finns hjärterum så... Vi åkte till Lisa  på Värmdö, där väntade Lisa med lilla Loi och Eskil och Linda med lilla Modja och Elsa. Vi gick till en skog där vi stannade vid en eldstad som vi slog läger och gjorde upp eld vid.

Vi la spår åt varandra, det var roligt att lägga spår på nya marker. Linda la till mig och Dalton och jag la till Linda och Elsa. Daltons spårande var allt annat än bra! Han var rätt så stressad när vi gick på det och det kändes inte så bra. Han började aldrig riktigt att spåra utan var väldigt intresserad av något annat i skogen. Jag kände att det inte var någon idé att fortsätta när han inte alls var intresserad av spåret utan bara sprang omkring så vi gick tillbaka. Jag som hade varit så laddad inför att åka och spåra någon annanstans, men men det är sånt som händer...  Jag och Camilla vallade en ruta och körde uppletande, förutsättningarna var inte alltför bra men Dalton och Chenin skötte sig jätte bra. Skönt att avsluta med nåt som gick riktigt bra! Tyvärr så kom mörkret alltför snabbt och vi fick packa ihop oss och gå tillbaka.

Tog lite bilder idag. Som ni ser så är det jag som tagit bilderna, därav kvalitén.
image20
Dalton ligger  och undrar när han ska få fika

image21
Eskil vill ha grillad korv.

image22
Moa ser rött!

image23
Jättefina Elsa!

Tack allihopa för en jätte trevlig dag!

Nattgäst och fredagsmys

På torsdag tog jag och Dalton en långpromenad i Hagaparken. Sen gick vi och hämtade Camillas Chow chow Lazy som skulle sova hos oss. Lazy är en väldigt speciell hund, inte riktigt som alla andra. Dalton blev väldigt uppspelt när Lazy kom men han insåg snabbt att hon inte var så rolig. På kvällen gick vi ut och träffade Malin och Moa, Dalton och Moa hittade en kompis som de busade med. Sen sov Dalton väldigt gott efter attha sprungit och busat. Lazy smög upp på natten och åt upp Luddes (katten) mat. Varför ska man äta sin egen mat när det finns kattmat?
image12
Söta Lazy                                                                                                 Foto: Malin Hamner

På fredag gick jag och Dalton och lämnade Lazy hos Malin då jag hade skola. Efter skolan kom Malin och hundarna och hälsade på. Malin och jag fikade och hade trevligt medan Moa och Dalton busade som galningar. Lazy låg vid ytterdörren.

image17
Dalton och Moa tycker om varandra väldigt mycket! Och visst syns det!?

På kvällen såg jag och Malin Idolfinalen och åt chips och godis. Mums! Dalton och Moa fortsatte med sitt bus även då, de skulle kunna busa hur länge som helst! Moa var väldigt nyfiken på och lite rädd för katten Ludde, som för övrigt är världens mesigast katt.

image19
Den fruktade kissakatten Ludde.


"Luggen"

Ja, det är mitt nya smeknamn. Åkte nämligen in till Solna centrum för att toppa min lugg lite grann. Brydde mig inte så mycket om vilken frisör jag gick till, vem som helst kan väl toppa en lugg lite grann, trodde jag. Det är den värsta frisörupplevelsen jag någonsin varit med om! Så för att fatta det kort så  är min lugg väldigt väldigt kort,  sne och ojämn. Snyggt ska ni veta! På grund av detta och andra små incidenter så har jag varit på dåligt humör hela dagen plus att jag tror att jag blivit smittad av Jakobs (min bättre hälft) hjärnskakning.  Dalton har haft en väldigt lugn dag idag, han har fått ett ben som han har legat och tuggat och annars bara tagit det lugnt.  Lägger in några gamla bilder.

image10
Skidtur i Luleå i våras.

image11
Finns inget dåligt  väder bara dåliga kläder.



Lydnadsträning

I dag har vi varit och tränat på klubben (sosubk) med Malin och Moa och Camilla och Chenin. Dalton var duktig men lite för pipig, är så svårt att få bort det. Rutan har börjat gå mycket bättre, funkar bra båda att skicka rakt igenom och att stanna i den. Vid inkallning med ställande har vi fått mycket snabbare ställanden, jag har börjat med belöningen bakom (nånting extra gott) och så ropar jag stanna-varsågod så att han kastar sig bakåt direkt. Sen tränade vi fot som vanligt och det gick bra, bakdelskontrollen i vänster svängarna blir bättre och bättre, men ännu inte riktigt bra. Stundtals var han lite långt fram, med köttbullar som belöning blir man lite ivrig.

image3
Bild från träningsträffen i Hagaparken                                                        Foto: Malin Hamner

Sen tog vi en liten promenad med hundarna och Chenin passade då på att ge Dalton lite stryk, han ska ju inte tro att han äger allt godis som ligger på marken heller!

Dalton och Moa passade på att hångla i bilen på vägen hem, Dalton har blivit värsta tjejtjusaren. Han spelar svårflörtade och tjejerna blir som galna!

Vi har varit och socialtränat lite idag, åkt buss hem från Solna centrum. Dalton är så duktig på att åka buss, fast det är ju lite svårt att hålla nosen borta från alla bästisar som åker på bussen.




Första bloggen och helgen som varit...

image1
                                                                                                                               Foto: Lillemor Landin

Nu har vi gjort en liten blogg Dalton och jag, här kommer jag att skriva om Dalton och vad vi hittar på tillsammans, vår träning och vardag.

I lördags var vi och tränade med Camilla, Chenin och Lazy. Först la vi två spår var åt hundarna. Sen vallade vi upp två rutor som vi körde uppletande i. Uppletandet gick jätte bra, Dalton har verkligen fattat att han ska gå ut på djupet och leta där. Jag skickade Dalton tre gånger med synretning och en gång utan, gick bra alla gånger.


image2
Kortet är inte från i lördags...                                                                                Foto: Malin Hamner

Sen gick vi spåren och det gick sisådär för Dalton, stundtals spårade han jätte bra men stundtals inte alls bra.  Första spåret gick bättre än det andra som inte gick så bra, vet inte om det var svårt för honom eller om han bara var trött och inte riktigt orkade.  Chenin spårade bra trots att det hade sprungit två hundar i hennes spår, som tur var var alla apporter kvar i spåret i alla fall. Men det verkade som att både Dalton och Chenin hade lite svårare än när vi var och spårade sist. Men då gick det i och för sig väldigt bra och det kan det ju inte göra alltid. Fast det hade ju varit kul!  ;)

Idag har Camilla och jag varit ut och promenerat i skogen vid Ursvik. Skönt att ta en lång skogspromenad som paus ifrån pluggandet, det var verkligen skönt väder ute. Skogen i Ursvik är jätte mysig (fanns ju faktiskt skog i Stockholm!) också såg vi tre rådjur, idylliskt!  Det var lika trevligt som alltid att gå och surra med Camilla. Dalton och Chenin njuter av varandras sällskap, Dalton är inte rädd för Chenin längre och Chenin verkar tycka att Dalton är en bra buskamrat nu, det är inte alltid första intryck stämmer...
Nä nu måste jag ta tag i min inlämningsuppgift, men det är inte alls kul...
Ha det bra!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0