Vardagssnurret


Dalton med lång tunga, en ovanlig syn.


Då har helgen passerat och ännu en måndag är här. Helgen har spenderats i spårskogen. På lördag spårade vi med Sofie, Malin, Linda och Camilla. Jag la ett spår på ca 400 meter till Doc, det var mycket rådjursspår i spåret och Doc hade lite svårt tyckte han jobbade på bra första halvan av spåret men sen föll han tillbaka till gamla vanor och la av när han inte hittade tillbaka till spåret efter ett tapp. Mycket besviken selade jag av och band upp Doc medan jag hämtade slutet, han verkade tyvärr inte särskilt besviken. Skitprick! Dalton fick gå samma spår, han hade också lite svårt men jobbade på och kom till slutet som jag glömt lägga ut till honom. Innan vi åkte hem busade Doc med Moa, Lizza och Wilma snacka om en lycklig kille, bara snygga brudar!


På söndag skulle Camilla och jag ta tag i småttingarnas nonchalans och vi la konkurrensspår. Ett på äng och ett i skogen, ca 300 och 400meter. Choice och Doc fick turas om att spåra, fram till apport och sen bytte vi hund. Kändes väl helt ok. Doc gick varken dåligt eller superbra. Innan vi åkte hem busade Doc och Choice tills benen inte orkade springa mer. Dalton och Chenin fick gå godisspår, Dalton gick långt och fint och letade Chenins missade godisar.


Väl hemma bytte jag om från hund till stadskläder. Jakob och jag åkte in till stan och strosade lite, Jakob shoppade lite och jag snålade som vanligt. Vi fikade och gick på bio. Mysigt! Kom hem och stressade iväg till Ica Maxi för att hinna handla och laga middagar innan klockan skulle hinna bli för sent. På grund av fotbollsidioter var frösundaleden avstängd. Vi fick köra omväg och köa. Vi hann laga både kvällens middag och veckans matlådor innan sängen.


Kvällen har vi spenderat på klubben. Promenad och lydnadsträning. Inte så mycket att säga om träningen, iIngenting att jubla över och ingenting att vara besviken över. Nu ska jag sjunka ner i soffan en stund och sen väntar sängen.


Tillbaka i Solna, på jobbet, i Hagaparken och på klubben.

Då har jag hunnit komma hem från semestern hemma i Lansjärv och är tillbaka i vardagssnurren. Vi har promenerat en del i Hagaparken, den både älskade och hatade morgon timmen. Vi har även hunnit med en svängom i fårhagen.Kände mig riktigt nöjd med dagen, Doc var jätteduktig. Japp, jag säger det själv! ;) Tror jag skötte mig ganska bra jag också för inte ens en gnutta frustrations fanns det i nåt av passen!

Bevis finns på Camillas hemsida i form av filmer.


Vi har även börjat en kurs i tävlingslydnad. Första träffen var i tisdags och då var temat linförighet/fritt följ. Först lite berätta om sig själv, teori och sen en kvart var med en instruktör. Jag fick mycket bra tips på hur jag ska få Doc längre bak i position och kriterier för vad som ok att belöna och vad som inte är. Riktigt träningssugen blev jag. Tyvärr var onsdagskvällen tvungen att spenderas i tvättstugan och med tråkig koppelpromenad  istället för på appellplan. Men ikväll har vi äntligen varit på klubben igen tillsammans med Malin, Linda och Sofie. Ett bra pass, tränade det mesta. Dalton fick också träna lite, gullig och lite gapig är han.

 

Maja trycker sitt ansiktet tätt mot Daltons och säger "Visst är vi lika!"


När man är som sämst

Var i skogen med Pernilla och Mattias, först skotträning med Doc. Känner mig riktigt nöjd! Tack för hjälpen Pernilla och Mattias! Mutade Pernilla med vin för att hon varit första skjutare i sommar. Till spåren då, Nova var duktig som vanligt och mina killar var duktiga. Men jag var allt annat än duktig! Först tappade jag linan och Doc sprang i rasande fart halva spåret innan jag kommit ikapp. Då insisterade jag på att Doc var fel ute, blev lite irriterad över att han spårade vilt. Jag tog tillbaka honom tre gånger men han skulle bestämt åt samma håll hela tiden. Visste inte hur jag skulle göra och följde efter trots allt varpå Doc hittar slutet. Så irriterad på mig själv! Att man kan vara så dålig! Men Doc var duktig trots puckot längst bak i linan. Ska ut i blåbärsskogen idag igen, tror jag lägger spår. Idag ska jag vara duktig.




Lansjärv

Alltför längesen några rader skrevs här! Nu är killarna och jag på semester i Lansjärv. Jag målar, springer och dricker kaffe kring byn, går skogspromenader, umgås med familjen, myser med Moa och Maja, tränar lite, sitter och kör mellan Lansjärv och Svartbyn, äter alltför god mat. Men på fredag rullar Volvon ner mot Solna. Känns sådär, längtar efter Jakob men kommer att saknar friheten och hur lätt allting är här. Killarna myser på gården och slipper koppel. Men snart vardag igen. Nu spår med Pernilla och Mattias.


RSS 2.0