Spårdag

I dag har vi varit i Ursvik med Malin och  Robin och Moa och Tjabo, Camilla och Chenin, Nora och Markus och Lisa och Loi för att spåra. Dagen började mindre bra med transporten från bilen till vårt läger. Doc drog i kopplet som en galning och Dalton var hysterisk av fåren som står nedanför lydnadsplanerna. Jag kan tala om att Dalton och Doc var två mycket billiga hundar då! Ska tilläggas att detsamma gällde med transporten tillbaka till bilen, fast de var lite lugnare då.

Lisa la ett jätte bra spår till Dalton, han spårade bra i början av spåret men sen kom han av sig och tappade helt motivation/självförtroende och la helt av. Kändes tråkigt då jag vet att han kan och jag har ingen aning vad jag ska göra när han blir så där. Fick tips av Lisa att ta en paus när han blir så där och det ska vi testa nästa gång! Jag la ett ca 75 meters spår till Doc med en vinkel och en pinne. Doc plockade upp pinnen men fortsatte att spåra med den i munnen och släppte den sen. Vinkeln tog han bra och jag är nöjd med min lillam docka.

Dalton och Doc har fått sitta uppbundna en del i dag, Dalton är ju van men för Doc var det första gången och han skötte sig jätte bra. Men protesterade lite när jag gick, speciellt orättvist var det när jag var mottagare i budföring till Loi, Chenin och Moa. Doc fick också testa springa till Camilla och det gick jätte bra. Jag ville inte köra med Dalton då jag vet att han springer som en idiot på budföring och jag är rädd att han skulle få ont, känns onödigt.

Det var lika trevligt som alltid och tiden bara rinner iväg så har vi varit ute i nästan sex timmar fast det känns som två, jag har verkligen saknat våra spårdagar och det är så roligt att vara tillbaka med "familjen" igen!


Moa och Tjabo


Loi är bara så fin!


Nora och Markus busar med en jättepinne


Chenin sitter snällt och väntar


Daltons sköna stil


Doc


Lisa och Loi

Skotträning och spår

Nu har vi kommit tillbaka till Solna. Till lika skönt att vara tillbaka och framförallt roligt att träffa Malin och Camilla igen. Det blir så mycket roligare att träna med bra träningskompisar. I tisdags var vi på klubben och tränade, eller de andra tränade och jag bara var mest. Dalton fick ligga en platsläggning men så mycket mer var det inte. Igår var vi på skottträning med samma gäng, Camilla, Nora, Nome  Malin och Robin. Doc reagerade inte alls på skotten vilket är väldigt skönt. I går var vi organiserade och turades om att träningstävla. Dalton var hemma med Jakob så Doc fick gå lite fot med kommendering av Camilla. Det var inte så seriöst som det låter. Doc fick även ett litet spår som gick mycket bra, han gick sakta med låg nos och var noggrann.

Det är inte lika enkelt att vara ute på promenad här som hemma där skogen är runt hörnet och Dalton och Doc kan vara lösa mestadels av promenaderna. Vilket har resulterat i att  Dalton inte har gått i koppel vid min sida på hela sommaren och Doc har aldrig gjort det så det blir en del släpande av matte på våra promenader. Doc vill gå längs ut i kopplet på höger sida så vi tar upp hela trottoaren i vår framfart. Jag var och gick i Hagaparken för att träna hundmöten och sitta och titta på människor. Första hundmötet skällde Doc som en galning men han fattar väldigt snabbt att det är bättre att ta kontakt med mig då han får godis och godis gör man vad som helst för!


Dalton som ren


Spår (uppdaterat med bilder)

I går var vi och grillade med min kusin och hennes familj. Doc plockade blåbär och Dalton hetsade efter renar som inte fanns ( i alla fall inte syntes).  Doc fick även ett spår som gick bra förutom att det var en fet och äcklig snigel på pinnen som jag var tvungen att få bort, usch!

I dag har vi varit och spårat med Pernilla och Nova. Dalton fick ett ca 400 meters spår som var ganska knixigt, mycket vinklar och på en väg. Han spårade väldigt bra i början sen spårade han sämre i mitten av spåret och avslutade med att spåra bättre igen. Men jag tyckte att han blev lite trött. Doc fick ett spår som var ca 100 meter och med en pinne i. Pinnen markerade han bara men efter lite uppmuntran så tog han den. Novas spår vet jag inte riktigt hur långt det var men hon spårade jätte bra, hon spårar på självständigt och bra, är det nåt problem eller om hon tappar spåret så fixar hon det själv. Nova och Doc hann också fara och jaga en ren innan vi skulle spåra. Men de var duktiga och kom tillbaka snabbt.

Imorgon åker vi tillbaka till Solna. Känns inte särskilt kul att åka tillbaka till verkligeheten och magisteruppsats efter våran långa sköna sommarvistelse här hemma. Men verkligeheten springer ikapp en...


Gammal suddig spårbild

På mamma och pappas gård ikväll...

Bus med frisbee. Det var en rolig grej, tuggleksak, kampleksak och "boll" allt i ett!


Mamma och pappas hus. Min bror som ska tvätta bilen till höger på bilden.


Moa och Majas lekstuga.


Min lekstuga. Ser ni skillnaden?!


Dalton med SIN pinne. Måste vaktas från skitisar.


En fredag

Nu är det ett tag sen jag uppdaterade. Jag gillar inte att uppdatera utan bilder så när jag inte tagit några så är det inte roligt att skriva heller, det för vara min ursäkt. I dag har vi fixat med bygglov till sommarstugan och bestämt hur högt den ska stå. Känns väldigt roligt nu när det verkligen börjar hända grejer. Vi har en väg ner till där stugan ska stå och grävt ut där stugan ska stå då det ska fyllas med massa. Så den här sommaren har vi kommit mycket längre än vi trodde att vi skulle göra och det känns jätte bra!

När jag väntade på att vi skulle börja greja på tomten idag så fick hundarna varsin apportstig. De satt uppbundna medan jag la och när jag skulle hämta Doc smet han i väg och skulle springa den själv men han dummade sig bara, toksprang, tog en pinne släppte den och stack mot nästa men bestämde sig att kissa nästan på den istället och sen fortsatte han iväg över ängen och över på våran tomt utan öron. Men då sket jag i honom och tog Dalton istället och gick apportstigen med honom. Han tog alla pinnar, även den som Doc dragit iväg med och den som Doc nästan kissat på. Dalton är inte så finkänslig. Doc blev avundsjuk när Dalton fick hämta pinnarna så då kröp han till korset och kom tillbaka. Vi pratade lite om vad han gjort och sen fick han också en apportstig. Han fick fundera lite vid första men sen gick de andra bättre. Vi han även med varsitt kort lydnadspass. Med Dalton körde jag inkallning med ställande, väldigt kort avstånd och med korv  som belöning bakom honom och sen fjärrdirigering med fokus på att inte flytta fram vid stå och "sitt upp" som på sistone har blivit väldigt svårt. Doc fick träna på fotposition och även att följa med med kontakt. Doc är fortfarande lika eftertänksam och gör inte nåt förhastat utan tänker efter före. Doc håller på att tappa tänder nu, har gjort det ett tag. Jag märker att han inte vill kampa nu då han får ont i sina små tänder. Så vi kastar boll istället tills han har tappat alla sina tänder.

På sistone har vi hunnit med några spår också. Doc får nu spår som är mellan 80 och 100 meter och med en vinkel och en pinne i mitten av spåret. Godis burken är ännu kvar som slut. Det går jätte bra. Sist så tog han inte pinnen men han tog vinkel så bra så jag var jätte nöjd ändå.

Nu ska jag slöa framför tv´n. Har ont i huvudet efter att jag fått bakluckan i skallen, jag nämner inga namn men mamma var inblandad när det skedde.

För att ni ska få några bilder att titta på kommer bilder på mina prinsessor.


Moa


Maja



Utställning igen

I dag har vi varit på utställning igen. Jag som har sagt att jag inte är intresserad av utställning men det var en inoff här hemma i Överkalix så då måste man ju vara med. Idag blev Doc BIR och fick HP men åkte ut direkt ur BIS finalen.

Kritik:
" Mask huvud. Bra bett. Vackert balaserat vinklad. Rörsig fin. Rör sig marknära fram och tillbak. Trevlig och välvisad."

Utställningsbilder och duktigaste Dockan!

Måste börja med att skryta! Vi var och spårade ikväll och för första gången fick Doc en pinne i sitt spår och han tar den direkt! Snacka om att jag blev överlycklig! Vi har gjort en del apportstigar och det går jätte bra men jag trodde att han skulle strunta i pinnarna när de hamnade i hans spår. Lycka lycka lycka! Har fått jobba mycket med att Dalton ska plocka pinnarna så det här kändes väldigt enkelt.

Daltons spår gick i galet tempo och med mycket slarv men motivationen och tempot gör mig bara glad! Han plockade också alla föremål så det var en helt klart godkänd insats från honom också.

Jag hade så bråttom då jag skrev sist så jag hann inte skriva så mycket om utställningen. Med Jakob och Lillis som sällskap styrde vi kosan mot Boden. Jakob lämnade oss för shopping efter att han tagit en promenad med Dalton. Dalton brukar inte vara så bra på att hantera sånna situationer som utställningar men i söndags skötte han sig exemplariskt. Han var helt lugn hela tiden.  Doc var överlycklig över alla hundar att dra till men lugnade snabbt ner sig och skötte sig väldigt bra.  Dagen blev långdragen, från nio på morgonen till fyra på eftermiddagen, men tack vare fint väder, trevligt sällskap och kaffetermos så fördröjde vi tiden. Här kommer bilder från utställningen, alla bilder har Lillemor Landin tagit.


Dalton ligger och surar, han uppskattade inte riktigt att sitta i bur.




Cecilia och Sweet Working Mr A Winters Tale


Glada över alla rosetter!


Mia och Taflegården Eldiga Elza visar hur det ska gå till!


I BIS finalen (Collien bredvid blev BIS-1)




Finast!


Utställnings debuten!

I går gjorde vi vår utställnings debut. Det resulterade i att Doc blev BIR och BIS-3! Vi är jätte nöjda och Doc skötte sig mycket bra. 

Kritik:
"Korrekt huvud. Bra ögonfärg. Tunga öron. Bra proportioner. Välkroppad med bra benstomme o vinklar. Mjuka mellanhänder. ...(Ord som jag inte ser vad det står). Rör sig för åldern väl. Välvisad."

Mest nöjd är jag nästan över att vi fick välvisad, känns roligt för två rookisar som oss också fick vi massa lovord av domaren och det var jätte roligt.

Uppdaterar senare med bilder, nu ska vi fara ut och grilla.

RSS 2.0