Spår och promenad

Idag har Dalton och jag varit till Ursvik. Det första Dalton gjorde när vi kom dit var att rulla sig i något som luktade väldigt äckligt! God parfym verka Dalton tycka för han var skitnöjd! Han var dock inte alls lika nöjd när vi kom hem och han fick hoppa i badet.

Jag la ett lite kortare vinkelspår med en massa vinklar  och kringelkrok för att Dalton behöver träna på att ta vinklar. Jag tycker inte att han spårade bra, han var inte lika koncentrerad och noggrann som han brukar. Däremot så villade han inte bort sig lika mycket i vinklarna som han ibland gör. I andra vinkeln tappade han motivationen när han inte fixade den direkt, han sökte litegrann men gav sen upp och stod väntade på att jag skulle fixa det. Jag väntade ut honom, efter ett tag fortsatte han att spåra. I spåret hade jag lagt en toarulle med godis i, Dalton älskar dem!

Efter spåret tog vi en härlig promenad i skogen, det var soligt och jätte skönt ute! Jag hade faktiskt, med kameran och det blev en hel del bilder. Vi gick även förbi klubben så jag tog lite kort på Dalton när han hoppade, fick en rolig bild!


image80
"Får jag godis nu?"

image81


image82
Konstigt att det ligger toarullar i skogen

image83
...och med godis i

image84
Dalton med slutapporten

image85
"Jag byter gärna mot nåt gott"

image86
Flygande Dalton

image87
Snygging!

image88
Det finns skog i Stockholm!

image89


Långpromenad

Idag har Camilla och jag varit på en härlig långpromenad i Ursvik. Det var soligt ute men lite kallt och blåsigt, men det är så härligt att vara ute när solen skiner, man blir så glad. Ljusterapi! Dalton och Chenin var rätt så lugna, försökte inte busa så mycket som de brukar. Men några busförsök hann de med, det skadar ju inte att försöka! Vi hade med oss matsäck och stannade för fika och även att lapa lite sol.

När vi kom tillbaka till klubben gick vi in i klubbstugan och tog något att dricka, hundarna låg i soffan och sov. Dalton låg i min famn och var så gosig. Efter den lilla på "power napen" gick vi ned till lydnadsplanerna och tränade lite, Camilla hade med sin kameran så vi tog några träningsbilder. Dalton var väldigt taggad och det kändes jätte bra det lilla vi tränade. Blev en hel del fina kort! Hoppas att Camilla mailar över dem till mig senare.

Jakob åkte till Idre med skolan igår kväll för att åka skidor, jag är verkligen inte avundsjuk! Att åka skidor är ju inte alls kul speciellt inte om det är i fjällen. Jag hade gärna bytt med honom! Nä, nu ska jag ta och plugga lite grann. Har seminare på onsdag som jag måste förbereda mig inför.

image78
                                                                                                                         Foto: Malin Hamner

image79
Så passande att sitta i tvättkorgen ch tvätta sig, en smart kisse vår Pudding!

Spårdag

Idag har vi varit och spårat med Malin och Moa, Camilla och Chenin, Linda med Wilma och Lizzy, Mikko och Tim och Anders och Sigge. Ett väldigt trevligt gäng! Anders la ett spår till Dalton, det var ca 300- 350 meter långt med två vinklar och fyra eller fem apporter varav tre var tomma toapappers rullar med godis i, för att det ska vara lite roligare. Dalton spårade bra, väldigt sakta och noggrant men han missade båda vinklarna ändå. Vid den första jobbade han tillbaka till spåret ganska bra. Den andra vinkeln tog han lite försent och kom av spåret, han gav upp och nosade omkring litegrann men inte alls med något engagemang. Jag väntade ut honom och till slut tog han sig tillbaka på spåret och spårade bra resten av spåret. Jag höll väldigt låg profil i spåret för att inte styra Dalton och för att han skulle jobba på själv för att få bättre självförtroende, jag vill att han ska klara av svårigheter själv och inte söka stöd och hjälp av mig när det blir svårt för att jag ska fixa det.

På onsdag, torsdag och fredag har Dalton varit hos Malin och Moa på dagarna då jag har haft långa dagar i skolan och då ska ju inte lillkillen behöva vara själv så länge. Så han har haft kalas hela dagarna hos Moa, dom har nog haft det väldigt roligt och busat mycket om jag känner dem rätt. I fredags när jag var hos Malin efter skolan kom även Linda med sina tjejer Wilma och Lizzy. Lizzy, Moa och Dalton busade järnet medan Wilma satt och myste med oss som fikade ;) Hon är så mysig Wilma en riktig gosvovve! Dalton har fått en mjukisvovve av Malin och Moa, han gillar den väldigt mycket och går och bär på den hela tiden och nu ligger han och sover med den på bädden.  Väldigt snällt av dem att stölla upp! Dalton hoppas nog att jag har långa dagar i skolan den här veckan också så att han får vara med Moa men tyvärr Dalton den här veckan får de hänga med mig!

image76
Mysig Dalton                                                                                                Foto: Malin Hamner

image77
Fin Dalton                                                                                                    Foto: Malin Hamner


Onsdag

Idag har Dalton varit hos Malin och Moa som varit snälla och ställt upp som hundvakt då jag har långa dagar i skolan nu. Jag skulle tro att Dalton har haft en väldigt rolig dag med bästa kompisen Moa! TACK så jätte mycket!

Vi har varit och tränat ikväll med Malin, Camilla och Mikko med  Aussin Tim. Tim är väldigt fin, vilket även Dalton verkade tycka, han var ganska intresserad av Tim. Träningen gick jätte bra ikväll igen. Känns jätte bra! Körde det vanliga och det gick bra. Fin kontakt i fritt följ och bakdels kontrollen blir bara bättre och bättre. Rutan gick även den bra, bra fart ut och snabbt stanna. Jag har börjat gilla det momentet. Oj, vilken skrytblogg det blev! Men som Camilla sagt; det är det man ska göra i en blogg. 

image75
Bästisen Moa

Lyckad träning

Idag har vi varit och tränat på klubben med Malin och Camilla. Förra veckan bestämde jag mig för att inte fortsätta med att träna bort pipet på träningarna då det gjorde Dalton alldeles för låg och omotiverad på träningen. Jag tycker inte att det är värt det, det vikigaste är ju att vi har roligt tillsammans. Idag väntade jag ut Dalton, han piper oftast när han kommer och sätter sig i fotposition, nu väntade jag tills han blev tyst och lite lugnare. Jag är väldigt nöjd med träningen idag, bra kontakt och motivation genom hela passet. Mest nöjd är jag med rutan som gick jätte bra, bra fart och tvärnit! Jag gillar det momentet. När det går bra ;)


image74
Fina killen                                                                                                    Foto: Malin Hamner

image73

Spår hos Lisa och Loi

Idag har Malin, Camilla och jag åkt ut till Lisa och Loi på Värmdö för spåra och självklart sitta och prata och ha trevligt i den härliga solen. Dalton och Moa låg och myste i bilen, dom är verkligen bara för söta! Moa passade på att tvätta Daltons öron som säkert var jätte smutsiga så nu hoppas jag på bättre hörsel. Loi hade blivit väldigt stor sen vi såg honom sist! Han grävde så att det sprutade jord  och busade med allt.! Det är så gulligt med valpar så positiva och glada till allting! Medan vi satt och surrade och fikade fick Dalton sitta uppbunden, vilket han inte tycker är rättvist så han protesterade ljudligt!

image68
Soligt och härligt!                                                                                       Foto: Malin Hamner

Idag så tänkte jag hålla lite lägre profil i spåret så att Dalton skulle få lösa det själv. I början vinklade spåret till höger men Dalton vinklade vänster, jag var tyst och lät honom fixa det själv, vilket han inte gjorde. Han stod still jätte länge och funderade eller egentligen inte. Sen drog han iväg och  flummade, helt åt fel håll. Vi tog tillbaka honom och bestämde att Camilla skulle hålla i linan och se om det gjorde någon skillnad.

Dalton började spåra och spårade jätte bra! Två gånger tappade han spåret och stannade upp men vi väntade och sa ingenting, han började spåra igen, super bra! Slutet av spåret låg på en äng, när vi kom ut på ängen var det som om någon slagit på off knappen på Dalton, han stannade och stod, gick omkring lite grann och råkade hamna på slutet men han spårade absolut inte. Känns så trist när han gör så här, för när han spårar så spårar han verkligen bra, lugnt och noggrant! Vet inte varför han gör så, om det är osäkerhet, att han tappar motivationen eller om han är nonchalant. Ska ta och lägga spår som är roligare och kanske lite kortare och se om det blir någon förbättring. Här kommer lite bilder från vår härliga dag! Tack tjejer för den trevliga dagen!

image70
Efter att ha hittat pinnen vill Dalton ha godis

image69
Härlig bild!                                                                                                Foto: Malin Hamner

image71
Chenin är glad!

image72
Sötaste Loi




Spår

På lördag trotsade Camilla, Malin och jag vädret och åkte ut till klubben för att spåra. Som vanligt satt vi och surrade och hade jätte trevligt. Alla hundar spårde jätte bra. Moa hade ett spår med två vinklar som hon, enligt rapport, tog jätte bra. Chenin spårade jätte bra, hon for fram som en dammsugare! Dalton tjorvade i början av spåret, han tog inte spåret och var helt fel ute. Efter att han tagit första föremålet så började han spåra jätte bra, tog vinkeln jätte bra!  Problemet med Dalton är att när han tappar spåret så kämpar han inte för att komma tillbaka på det utan ställer sig och väntar på att jag ska fixa det. Men han tog alla föremål och spårade stundtals jätte bra så jag är väldigt nöjd! En lyckad spårdag helt enkelt!


Träning

Idag har Malin, Camilla och jag varit och tränat på klubben med hundarna. Dalton och jag forsatte att träna på att inte pipa. Det gick ganska bra, det verkar som att Dalton fattat vad jag vill och försöker vara tyst. Men det är inte så lätt att låta bli. Det är jobbigt att försöka få bort pipet och jag tycker att det påverkar träningen och motivationen negativt. Dalton tycker inte att det är särskilt roligt att träna på det här sättet. Jag tror att jag ska ta det lite lugnt med träningen för att få bort pipet och se lite mellan fingrarna. Jag vill ju absolut inte att Dalton ska bli omotiverad på träningarna, då får han hellre pipa lite grann! Vi körde en platsläggning, jag gömde mig och det gick jätte bra. Dalton låg bra med mycket svårt störning, en godisautomat på varsin sida om honom!

Igår var jag och Dalton i Hagaparken och promenerade, jag vallade upp två korridorer för uppletande men det blev bara pannkaka. Det kom tre lösa hundar och sprang i dem och det vara bara ett enda kaos! Jag gjorde tre skick,det första gick jätte bra, jag vart förvånad då jag inte alls trodde att det skulle fungera. Så jag gjorde ett skick till men det gick inte alls bra, Dalton sprang inte alls ut på djupet och var okoncentrerad, fast det förstår jag. Skulle göra ett tredje i den korridoren som han gjorde ett bra skick i för att få ett bra avslut, men tyvärr så gick inte det heller så bra så vi gav upp och fortsatte vår promenad istället.

image65
Kolla in min hållning!!!                                                                               Foto: Malin Hamner

image66
Attack!                                                                                                           Foto: Malin Hamner

Tålamod!!!

Idag har vi varit och tränat med Malin och Moa. Jag har länge skrivit att jag måste ta tag i Daltons pipande på träningarna och i dag gick vi från tanke och snack till handling. Varje gång Dalton pep så gick jag och knytte upp honom. Det var verkligen ett test för mitt tålamod kan jag säga! Dalton hann inte mer än komma och sätta sig i fotposition innan han gjorde ifrån sig oljud. Så idag bestod träningen av att gå och knyta upp Dalton. Han vart ganska låg och osäker så vi körde några moment som jag vet att Dalton inte piper vid och då fick han massa beröm och mycket bus. Det gav resultat, efter fikat verkade poletten ha trillat ned och han pep bara en eller två gånger! Känns bra men matchen har bara börjat, 1-0 till Anna!

image64
Min lilla mistlur!

På lördag kväll var Malin och jag till Camilla på födelsedags fest, det var väldigt trevlig! God mat, gott fika, sång till aukustisk gitarr och dans kan en kväll bli bättre!?

I södags var Jakob och jag och promenerade runt sjöarna. Vi mötte Malin, hennes pappa och Moa som vi gjorde sällskap med. Det var soligt och fint väder och väldigt trevligt! Malin hade med sig kameran och fotade alla fina fåglar.


Spår och uppletande

I dag eller rättare sagt imorse har Malin och Moa, Linda, Wilma och Lizzy och Dalton och jag varit till Kista för att spåra och köra uppletande. Det var fyra väldigt taggade och busiga hundar som turades om att underhålla med sin skönsång! Uppletandet gick bra, Dalton gick ut på djupet bra och letade bra men Moas leksaker var för roliga! Istället för att komma in med mig stannade han för att förstöra leksaken han hittat! Demolitionman!  De andra skicken fick han lite tråkigare leksaker. Överlag så var alla väldigt busiga i uppletandet, Lizzy ville bara inte sluta busa när hon hade hittat leksaken! Moa var verkligen jätte duktig, gick ut på djupet jätte bra och blev överlycklig när hon hittade sina pipisar. Dalton fick tre skick. Två med kraftig synretning och ett med lite mindre. Jag tror att vi skulle kunna ta bort synretningen mer nu, han är säker på vad han ska göra och går nästan alltid ut bra på djupet. 

Spåret gick bra, det hade regnat mer eller mindre hela liggtiden så det var nog inte så lätt. Dalton spårade väldigt försiktigt och lugnt. Men han var lite väl osäker tyckte jag, sökte stöd i början av spåret men sen kom han igång och spårade mycket bättre. Han tog alla föremål  och vinklarna tog han mycket bättre än han brukar, förmodligen för att han spårade så lugnt att han hann känna av vinkeln och inte bara rusa förbi som han brukar. Jag är helnöjd med Daltons insatser idag! Men dagens insats gjorde nog Wilma som spårade jätte bra och bara ville inte sluta! Dalton var som vanligt enda killen i gänget, han har det bra han!  Jag tog med mig kameran i hopp om att komma hem med några fina bilder från idag men kameran lämnade aldrig bilen så några fina bilder blev det inte :( Jag måste skärpa mig! Men Malin däremot är väldigt duktig på att fotografera så jag har bilder av henne! Tack!

Ikväll ska Malin och jag till Camilla på födelsedagsfest, det sa bli väldigt roligt! Grattis på födelsedagen Camilla!

image60
Kissekatten var rolig!                                                                              Foto: Malin Hamner

image61
Men den luddiga kampisen var bäst!                                                Foto: Malin Hamner

image62
Vill ha godis!                                                                                             Foto: Malin Hamner

 

Promenader

I tisdags var Malin och jag och promenerade i Hagaparken. Det var väldigt trevligt att ha promenadsällskap både för mig och Dalton, Dalton gillar verkligen Moa! De busade lite grann med en pinne och Daltons bortskämda snorunge jag kom fram. Han kan verkligen vara ego!

I går gick Dalton och jag till Hagaparken när jag kom hem från skolan, vi tränade, busade och promenerade lite grann. Senare på eftermiddagen gick vi på en promenad med Malin och Moa. Vi träffade Malins faster och hennes hund Angie. En jättefin svartvit amstaff. Moa och Angie busade och Dalton var jätte avundsjuk. Men är man en harjägare så får man vara i koppel, var nämligen en hare och skuttade där när vi kom.

Lägger in lite kort från Lansjärv.

image57
Dalton och Ludde hos mamma och pappa

Försökte arragera ett fint kort men bättre än så här blev det inte!

image58
Dalton ligger och myser i vårsolen, våren 2006

image59
Favoritplatsen!


Mulligt är gulligt!

I går var vi och tränade med Malin och Moa. Dalton blev så glad när han såg Moa! Var tvungen att pipa/yla HELA vägen till klubben! Camilla och Chenin kom dit men bara för passivitetsträning då Chenin lyckats skada sig. Träningen gick sådär. Fast jag får ha i åtanke att vi inte tränat på nästan två veckor. Innan jul så tyckte jag att Dalton hade fått mycket bättre bakdelskontroll i vänstersvängarna men i går gick det inte bra. Han var lite överladdad efter att ha haft så lång semester. Men nu måste jag verkligen ta tagit pipandet på träningarna, det går mig på nerverna! Tips emottages gärna för jag vet inte riktigt hur jag ska få bort det utan att det påverkar träningen negativt.

Camilla kommenterade att Moa och Dalton är tjocka! Jag fattar verkligen inte vad hon surrar om! Dom är ju så snygga och slanka! Fast visst kan det ha blivit nåt extra kilo nu när vi varit hemma så länge. Dalton får nog minst tre gånger så mycket mat där, och bara smarriga saker. Så nu är det bantningskur som gäller för Dalton, GI kanske? Malin och jag har bestämt att vi ska börja promenera några kvällar i veckan. Ska bli kul med promenadsällskap!


image53
Dalton och Nova (bilden är från förra vintern)

image54
Glada kompisar!

image55
Baltos farbror Salto. Världens finaste Finska Lapphund!


Slut på jullovet :(

Nu börjar våran vistelse här hemma lida mot sitt slut. I morgon åker vi till Solna, en resa på drygt 100 mil, en heldag i Passaten med andra ord. Mysigt!  Det låter faktiskt värre än vad det är, går väldigt bra. Känns lite skönt att åka tillbaka till vardagen men samtidigt vemodigt att åka hemifrån. Det har varit skönt att vara hemma och vila upp sig.

Dalton och jag har varit ut med skidorna en sväng idag. Det var lite kallt men ändå skönt att vara ute och åka. En sista sväng innan vi åker tillbaka. Vi har hunnit med ganska mycket när vi varit hemma, vi har promenerat i skogen, åkt skidor, sparkat och varit ute  med Pernilla och Nova och Helena och Balto. Pernilla och jag har varit ute väldigt mycket så nu får Nova ta och vila upp sig tills vi kommer hem nästa gång, och förhoppningsvis är hennes trumhinnor inte allvarligt skadade efter att ha umgåtts med Dalton i över två veckor :P

Jag har tyvärr inga bilder på den här datorn, får lägga in sen när jag kommer hem...

Skidtur med ajaj

I söndags var Pernilla och jag och åkte skidor med hundarna. Vi bestämde att vi skulle åka över Lillberget, vi satte på skidorna och förberedde oss för att åka nerför. Det var brant och vi var lite nervösa för hur det skulle gå. Efter bara 20-30 meter låg jag i spåret med smärtor i mitt ben! Alla Pernillas och mina äventyr slutar med att nån gör illa sig eller svimmar och så även detta. Efter att ha legat och jämrat mig en stund fortsatte vi att åka. Det var verkligen härligt! Perfekt skidföre och väder! Hoppas  att vi hinner ta en till skidtur (förhoppningsvis utan smärtor) innan vi åker tillbaka till Stockholm.

I går var det väldigt kallt ca 20 minus! Faktiskt ganska skönt att slippa sådana kalla vinterdagar, fast då finns det ju ingen härlig snö heller. Dalton och jag trotsade kylan och åkte till Lappberget, det blev ingen långspromenad direkt, det var så kallt! Dalton verkade inte berörd men mina tår var som isbitar när vi kom hem. I dag har mamma och jag varit och promenerat på Lappviksheden, ska nog ta en sparktur sen men först måste jag ta tag i lite skolgrejer som jag måste lämna in innan helgen. Känner mig inte alls motiverad men det är inte mycket, går fort bara jag tar tag i det.


RSS 2.0