Skjut hunden

I kväll har killarna och jag haft en riktigt mysig kväll. Jag smet från jobbet en timme tidigare och åkte ut till Ursvik. Vi tog en promenad i ömson regn ömsom sol. Killarna sprang lugnt bredvid varandra för att sedan få busryck. Världens finaste killar. Efter promenaden fick Doc springa budföring med skott till ny mottagare. Första gången vi har skott på sträckan och det gick super bra. Sen tränade vi lite lydnad, dammade av krypet och framförgående. Framförgåendet började hetsigt men slutade bra. Nu ska jag äta popcorn och försöka att komma i säng tidigt.

Söndagstävling

Jag kan inte bestämma mig om jag är nöjd med söndagens tävling eller inte. Känslan var bra men misstagen var många, alldeles för många. Känns lite jobbigt att vi inte får till det. Jag hoppas att det lossnar snart. Nu när jag har mina nerver i schack och Doc är fokuserad genom hela programmet så  borde det väl börja bli mer rätt. Nåt som känns riktigt bra är att båda platsliggningarna var lugna. Doc känns lugn och sansad när vi står och ska lägga ner, det känns tryggt och det är väl alltid nåt.

Tävlat

Idag har Doc och jag varit och tävlat på Bro Håbo bk, en jätte trevlig klubb. Jag kände mig som vanligt livrädd för platsliggningen. Jag började vela och tänkte hoppa över men röck upp mig och la. Platsliggningen var lugn och det kändes jätte bra! Jag vet att Doc ligger men känner mig orolig över vad de andra hundarna ska hitta på. Programmet kändes bra, fokuserat och inte alltför hetsigt. Inte ett pip men lite hetsflås. FF kändes bra, lägandet är stabilt men långsamt, dk på uppsättande för att jag tränat att ligga kvar och inte sätta sig på kommenderingen (Doc i ett nötskal!), inkallningen gick bra, ingen tjuvstart men han flyttar fram rumpan när jag går, fint ställande. Rutan gick bra, inga konstigheter. Apporteringen var bra, lite tugg vid avslut. Sen gick det inte lika bra. Doc låste sig på apporten (han har gjort det förut också) och fick fnatt på fjärren då han inte la sig ner i skiftena. Jag fick göra många dk. Jag har tränat mycket uppsättanden och att inte lägga sig innan kommando. Doc tänker ganska mycket (tro det eller ej) så jag måste tänkte på vad och hur jag tränar innan tävling. När han var valp tränade jag mycket sitt stanna kvar, så den duktiga valpen kom inte på inkallning istället. Känns jätte kul att vi kan samarbeta på tävlingoch inte flippa ur som tidigare. Reultatet blev ett första pris med 165p.

Utvärdering

Ikväll har vi varit på klubben i sällskap av Camilla, Jocke, Malin, Maria, Amanda, Malin och Isabell. Jag var duktig och började med att kedja hela tvåan.
FF- Doc började ofokuserat och oengegerat men röck upp sig.
Läggande - satte sig upp på kommendering
Inkallning - Tjuvstart. Gjorde om och då fint
Rutan - Fint
Apportering - Fint
Hopp - Tendens att hoppa tillbaka för tidigt
Fjärr - Fina uppsättanden men flyttade på sig när han la sig ner
La två platsliggningar, en medan jag kommenderade Choice och en dold. Doc låg fint båda gångerna. Det känns riktigt roligt att träna nu.
Dalton är billigt för intresserade. Han har legat i sängen och sandat ner idag och på klubben knockade han mig. Tur att han är så gullig!
En gullig hund och en klängig matte.

Skjutna

Så var helgen slut och ny veckan påbörjad igen. Tiden går verkligen fort nu. Planen för helgen var att ligga ute och sola och dricka vin men med helgens väder kändes det inte så mysigt som planerat. Efter en lång sovmorgon på lördag begav vi oss ut i skogen, Camilla och jag. Först lite skotträning och sen spår. Dalton var duktig och hittade Camillas tappade telefon i spåret. Doc hade jätte svårt i sitt spår och bytte ganska fort spår, Camilla och jag var lite osäkra på om det var rätt så vi lät honom spåra, han var så himla självsäker. Men efter att han hittade en pinne som var fast knytt i ett träd var det definitivt att var på fel spår. Kändes trist att Camilla lagt en långt fint spår till ingen nytta. Det positiva i det hela var i alla fall att Doc  hela tiden jobbade på med att leta spår eller spåra på fel spår. Inget fjes. Och han lät bli att jaga rådjur som vi mötte. Känns skönt att han mjuknat lite och blivit lite mer förig. Nu är det slut med spårandet på ”nya stället”, vi måste ut en bit för att få renare marker. Får bli mer kvalité istället för kvantitet. På söndag åkte Camilla och jag till klubben i regnet för skotträning. Vi var bara två nu så det blev nytt upplägg men det gick finfint. Vi promenerade med alla vilddjuren och tränade lite. Camilla kommenderade igenom Doc och mig i tvåan sånär som på apport och fjärr. Doc var inte med från början, stannade inte på inkallningen (för mycket släta inkallningar inför lägre)  och gjorde återhoppet på eget bevåg men sprang till rutan fint och hade bra attityd. Så en massa träning i veckan måste det bli!
Gamla bilder på snyggDalton. Observera den då blygsamma skinnmängden kring halsen!

Spring för livet

Så var det fredag igen. Hela veckan har det varit jätte soligt och fint väder så nu när det drar ihop sig till helg hopar sig molnen och väderprognoserna visar regn. Typiskt. Vi är precis hemkomna från en springtur. Det är så sjukt tungt, Jakob och Doc håller ett tempo som är alldeles för högt för mig. Jag blir arg när jag inte orkar och vill ge upp men tjurar ihop tuggar på. I onsdags var Sofie, Johan och jag och skottränade. Det gick bra fast jag känner mig lite kriminell som är och skjuter lite var som helst, Sofie är coolare och går och viftar med pistol och hörselkåpor medan jag smusslar.

 

Gammal bil på en cool kille.

 

Jag har lite tävlingar framöver. Känns kul alla förutom på hemma klubben där jag mailat om efteranmälan. Förra våren var vi med om en inte så trevlig händelse där och det har verkligen satt sina spår. Direkt jag skickat mailet fick jag ont i magen och började svettas. Med 23 hundar anmälda i lydnadsklass I känns det som att det kommer att vara  ganska stökigt där. Känner att jag får ångest direkt jag tänker på det. Känns som att jag offrar Doc. Jag vet att risken att det händer nåt inte är större där men det är lättare sagt än gjort att ändra sina känslor och inställning.

 

Nu måste jag göra mig iordning, vi ska in till stan och äta middag och lite representabel kanske man ska se ut.


Sommar och sol

Det har verkligen varit ett par underbara dagar nu. Sommar är här, det blommar för fullt och allting är grönt. Morgonpromenaderna är så sköna nu. Soligt, vackert och killarna är mysiga. Doc har landat lite på jorden nu och är ganska lättsam på promenaderna. Har valt att komma istället för att dra på vilt som sprungit framför nosen på honom och lyssnat vid hundmöten. För att jag skriver så nu kommer han säkert att vara odräglig dagarna framöver. I måndags var vi och tränade på klubben med Malin, Sofie och Camilla. Nu är det fokus på lydnadsklass II momenten igen. Doc´s position i friaföljet har blivit mycket bättre, tänkte på det på tävlingsprotokollen, inget avdrag för position. I fjärren har vi tappat de fina uppsättanden vi haft så det måste vi nöta. La Doc en platsliggning innan vi skulle gå. Vi fick redigt med störning då det kom två hundar in på planen. Första gången blir jag livrädd, killarna på olika sidor av planen, vem av hundarna ska man rädda. Shit vad störd jag blivit efter alla påhopp vi varit med om. Det var en snäll hund som bara ville hälsa i detta fall. Andra gången blev jag arg och jagade bort hunden. Doc låg faktiskt kvar när jag skrek och sprang efter hunden Malin la in ett stanna till honom men tyckte ändå att han gjorde det bra med tanke på hur han är/har varit.

 

Igår var Jakob och jag och sprang. Vi sprang femman i Ursvik. Det gick vansinnigt tungt, till och med Doc var helt slut. Måste vara värmen. Släppte Doc ett tag för att han skulle få springa lös och bada. Insåg fort hur mycket tyngre det är utan draghjälp och kopplade honom igen.

 

Nu ska vi ut och skotträna i det fina vädret, kanske hinner jag med ett litet lydnadspass också.


Lägre spår

Idag har Doc och jag tävlat lägre (Läs igår då blogg.se inte fungerat under helgen). Jag kände mig ganske osäker på spåret, vi har bara hunnit spåra några få gånger sen snön försvann. Annica var spårläggare och det kändes bra. Påsläppet gick finfint, Doc fäste på spåret fint och tuffade på bra. Jag vet att Doc kan vara lite långsam i spåret om nåt strular så jag sprang på efter honom lite stressad över tiden. Doc tappade spåret två gånger men jobbade fint tills han hittade det. Efter fyra pinnar kom slutet. Rundan gick på tolv minuter så jag hade nog inte behövt springa så mycket. Med facit i hand kanske vi skulle tagit det lite lugnare så att vi fick med alla pinnar. Något att komma ihåg till nästa gång. Jag valde att avstå från platsliggning och budföring med skott då vi inte har tränat skotten tillräckligt mycket. Känslan i lydnaden var bra, men Doc behöver fortfarande lugna ner sig. Blir en del knasigheter när han är så taggad, som man kan se på betygen. Men det är ett stort framsteg. Vi måste träna på ingången på plan. Doc är ofokuserad och jag får jobba med honom för att få med honom, men när vi börjar gå så har han fint fokus.
027
Framförgående. Fotot är fräckt stulet av Lisa Sundström
.
Linförighet....................9/9............Strul i vänster sväng. 
Framförgående.............6,5/5.........Sen utgång, DK, stretar
Platsläggande...............8,5/10.......Lägger sig i två steg
Inkallning.....................0/0...........Tjuvstart
Krypande.....................5,5/5.........Sätter sig för tidigt
Apportering..................10/9,5.......Tveksamt gripande
Hopp............................8/7,5........Islag
.
Påsläpp........................10/10
Spår.............................7/7
Totalt 374,75 och godkänt
(Strul med styckesindelning och tabbar därav alla punkter)

Springning, spår, valborg, anfall, valpar och vallning

Längesen nu. Som vanligt, nästan. Vi har gjort ganska mycket och då är det svårt att börja skriva, jag vet liksom inte vart jag ska börja. Vi har tränat mycket lydnad, fokus på brukslydnaden då vi ska tävla lägre på söndag. Har sprungit med Camilla och sen med Jakob. Camilla och jag sprang så fort att vi blev tysta (hur ofta är vi tysta?!), tyvärr visade klockan annat. Spårade i fredags eftermiddag, kort och mycket pinnar. Kände mig väldigt nöjd. Spårade i lördags, började riktigt bra för att sluta katastrofalt, härlig uppladdning för tävlingen. På lördag kväll samlades vi ett gäng i Hagaparken för att grilla. Kallt men trevligt och gott. Vi gick hem till oss, jag avslutade kvällen där med tanke på morgondagen medan resten dansade(?) till Garbo. På söndag åkte Doc och jag som sällskap till Sofie och Maria då de skulle ställa ut Milo och Cash i Enköping. Min tanke var en trevlig dag i solen, bra träning för Doc med massa hundar. Tänkte passa på att träna lydnad där. Vi kom in på området, jag hann inte ens sätta ner mina grejer innan en enorm Lenberger flög på Doc som låg ner vid mig helt oprovocerat. Såg monstret hugga mitt lilla hjärta  över rygg och nacke. Doc svarade inte upp utan försökte bara fly och jag kunde inte hjälpa honom. När den väl var borta från Doc kände jag mig bara ledsen. Det är bara sånt som inte får hända. Trots att hunden var kopplad och hade nosgrimma lyckades den attackera min lilla Doc då hussen inte orkade hålla hunden. Doc är absolut inte en ängel men han tittade inte ens på hunden. Sofie gick direkt och anmälde hunden. Flera funktionärer hade sett vad som hänt och skrev anmälan och vittnade. Ägarna till hunden tog inte ens ut sin egen hund från området utan det fick en funktionär göra. De frågade inte hur det gick och bad inte heller om ursäkt.
Milo och Cash skötte sig båda bra i ring. Vi avslutade med att träna lite lydnad. Sen åkte vi till Linda, Modja och alla valparna. Jättefina små! Efter valpmys åkte vi till Lindas får och vallade lite.  Doc och jag började frustrerat men avslutade med två bättre pass. Känns som att vi aldrig utvecklas. Vi inte får den kontinuitet som vi behöver. Vi får börja om varje gång.

RSS 2.0