Gott Nytt år!

Väldigt blåsig dag idag! Killarna och jag har varit oh gått på Lappviksheden, de var busiga båda två. Det är nånting med blåst som gör att djur blir som galna. Kommer ihåg när jag var i stallet förut då var alltid hästarna galna när det blåste och så var även mina killar idag. Jag hade med kameran och tog en del kort men nu hittar jag inte kabeln så att jag kan föra över dem till datorn. Mamma har nog städat bort den.

Jag sitter och väntar på att mitt nagelack ska torka. Ska på nyårsmiddag och fest hos Jakobs moster. Ska bli roligt! Blir en massa festande nu, juldagen också nu nyår. Kanske inte är så mycket för andra man jag är ju inte direkt en festprisse. Killarna ska vara hemma med mamma och pappa. Skönt att de ska vara här, de är inte alls mycket smällare om det är nån som smäller alls. Dalton vet jag att inte bryr sig och jag tror inte att Doc bryr sig heller. Han har hört smällare när vi varit ute och inte brytt sig. Jag har sagt till mamma att killarna ska sova i mammaoch pappas sovrum och inte i hallen så att de måste ligga ensamma där. Mamma var inte så pigg på den idé men vad gör man inte för sina barnbarn :D

Gott nytt år på er!




Några dagar...

...sedan jag skrev. Vi har gjort mycket och ingenting. Firat jul hos Jakobs mormor och morfar och hos min mormor. Mycket god mat och gott sällskap! På Juldagen hade vi tomte och packetöppning med Moa och Maja och sen åkte jag till Överkalix för släktmiddag hos Jakobs föräldrar. Förfest med vänner, sen gick vi ut på hotellet. Trevligt att gå ut i Ökx och träffa vänner och bekanta man inte träffar så ofta.
 
I söndags var mamma, Moa, Maja och jag på pulkkalas i lappberget. Dalton stannade i Lansjärv med min morbror, kan bara tänka mig hur bra han har haft det. Mycket gott och många klappar. Morbror tyckte Dalton var mycket snäll, han hade gått bredvid honom hela tiden när de var ute. Kul att han är lydig med någon annan i alla fall :) Doc fick följa med, vara på garaget med pappa och mina bröder en stund och vara i pulkbacken. Så skönt med Doc, han var helt lugn hela tiden, klart att han var tvungen att hälsa på alla men aldrig att han skulle stressa upp sig (som Dalton har en tendens att göra). Så skönt!

I går morse fick jag magsjuka och låg sänkt hela dagen. I dag mår jag lite bättre men är trött. Blä för att vara sjuk! Familjen har fått ta hand om killarna som har fått en tur på isen både idag och igår. Nu ligger de förnöjt och tuggar på varsitt ben. 

Litet tillägg
Vägde och mätte Doc här i dagarna han väger 18 kg och är ca 52 cm hög. Höjden är väldigt mycket cirka, inte så lätt att mäta en liten buse.






GOD JUL!

God Jul & Gott Nytt År
Önskar
Anna, Dalton o Doc


Måndag

Skönt att vara hemma. Mamma går morgonpromenad med killarna så att jag får sova. Imorse drog de omkull henne. Till deras försvar är det väldigt halkigt. Doc och Dalton men speciellt Doc stjälper till med det mesta här hemma, städning, fördisk i diskmaskinen, inslagning av julklappar och så testar Doc Moa och Majas julklappar så att de är barnsäkra ;) Dalton stormtrivs att vara i Lansjärv men saknar nog pappa som varit på jobbet idag, Dalton får så mycket mindre korv när inte han är hemma.



Idag hade Pernilla och jag planerat en skidtur på sjön men det grinade så illa så vi tog en tur i skogen  istället. Doc och Nova sprang och busade, jagade lite renar hann de också med. Busar! Dalton fick stanna hemma, hans höfter klarar inte av hundbus :( Vi ska ta en promenad med klövjeväskan bara Dalton och jag istället...

Tog lite bilder, tror kameran håller på att lägga av, alla bilder blir så dåliga...


De kunde faktiskt sitta still...


Men inte hur länge som helst! (Kolla Doc's öron! )


Tåvid???




Den lilla pricken längs bort är Doc...


Knasig bild!







Äntligen hemma!

Nu har vi äntligen kommit hem. Hemresan var tung, Jakob fick feber på kvällen så jag fick köra hela vägen hem. Höll mig vaken med energidryck (usch!) vilket känns i magen idag! Vi kom till Lansjärv vid halv åtta, killarna var speedade, Doc sprang omkring som en kanonkula på gården och Dalton skällde och var uppspelt som få. Gick en promenad med dem, Doc tyckte det var ganska kallt om tassarna, vekling, men det ska nog bli norrlänning av honom snart ;)  Försökte sova lite sen men jag kune inte riktigt så jag är ganska trött nu, blir en tidig kväll ikväll.

Så skönt att vara hemma, det är en massa snö, så ljust och fint. Jag har hunnit vara och hälsa på moster, mormor och kusin med barn och sambo som var på besök. Sånt jag saknar nu när vi bor så långt bort, släkten är bäst! Pernilla fick inte vara i fred länge efter att jag kom hem, kväll ska vi ta en promenad. Nu ska jag lägga mig framför tvn och äta mammas nybakta dumlekakor...

100 mil away from home...

Snart packar vi in oss i bilen och startar vår road tripp hem på 100 mil. Vi är nog framme vid 9 tiden imorgon bitti, känns länge nu, men när man väl börjar köra går det ganska bra. Man är inställd på att det ska ta länge. Killarna har fått extra lång promenad i Hagaparken för att de inte ska få alltför mycket myror i brallan under resan. De brukar gå bra. Dalton vet vad som väntar han går och vankar fram och tillbaka medan vi packar och Ludde har gömt sig för transportburen har kommit ner från vinden, blir sedvanlig kattjakt innan vi ska åka. Nu ska jag packa det sista innan vi åker...


Hem ljuva hem


R.E.A

I går var Jakob och jag på Hamburger Börs och såg R.E.A. Vi åt smördegsinbakad oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås och bearnaisesås. Super gott! Vi hann äta mycket och länge innan showen började. Showen var riktigt bra, en riktigt bra kväll med andra ord.

På dagen var planerna en långpromenad men jag kom inte så långt, började må illa och fick gå hem och sova nån  timme  istället. Långpromenaden fick vi ta senare då det tyvärr var kolsvart ute. Direkt det börjar skymma så tar hararna över Solna. De är överallt!

Idag har jag tagit bilen till Hagaparken och gått med killarna en och en. Doc fick vara utan långlinan och skötte sig mycket bra. Dalton fick springa lös hela promenaden, han njöt varje sekund!  När jag sen gick tillbaka till bilen var den inparkerad. Jag hade en decimeter fram och en bak, inte så lätt att komma ut. Så bilen fick stanna kvar där, hade inte mer parkeringspengar, jag hoppas verkligen att jag inte får böter. Så irriterande!

Doc tjuvade kartonger och agerade dokumentförstörare en morgon. Som vanligt ligger Dalton och spelar oskyldig, han vet att han inte får ta dem men när Doc redan har gjort det då är det fritt fram anser Dalton.





Mina varulvar!

Kärleksförklaring

Har varit på pajseminarie idag. Gick ganska bra. Känner lite panik att få klart uppsatsen men det måste ju gå. Killarna har fått vara ensamma medans, en galge fick sätta sitt liv till och när jag kom hem fick jag en kärleksförklaring av Doc som hette duga, därav är min underläpp lite fylligare än vanligt ;)

Seminariet började nio så jag har fått stiga upp alldeles för tidigt för att gå lång promenad i Hagaparken. Det var kolsvart ute och inte en människa i hela parken. Hararna var i alla fall vakna.

Nu ska jag maratontvätta. Sju timmar tvättstuga väntar! Vilket spännande inlägg, håll i hatten!

Hagaparken, hundmöten och sista måndagsträningen

Hagaparken och hundmöten idag igen. Gick bra! Duktig stump. Han har verkligen börjat fatta att han inte får springa fram. Vi mötte en läskig Dobermann, som kom rusande och skällde mot oss (har träffat den tidigare då den gjort likadant mot oss och en gammal farbror som blev jätte rädd). Doc var väldigt förväntasfull när vi gick in i Hagaparken, när han och jag går själv busar vi mycket och jag fick ha mycket tålamod till koppelträning. Dalton var också galen på vägen till Hagaparken, är det verligen så kul? Han sprang alldeles för mycket för sitt eget bästa idag men det struntar jag i för han var så glad och busig. Blir glad när han är så! Vi tränade busigheter och fick publik av en skrattande bebis :)

Ikväll har vi varit på måndagsträning, sista innan vi åker hem över Jul. Jag var tidigt och fick ihop ett mycket bra träningspass med Doc innan de andra kom. Då fick Dalton komma ut och agera spårläggare och spåra hack i häl med Chenin. Lite hejdå kramar på parkeringen innan vi åkte hem. Nu sitter jag och tränar på redovisning av vår opponering som vi har imorgon. Lite nervös över vad de kommer att säga om vår uppsats... Hoppas de har många snälla ord!


Ska bli härligt att komma hem till en massa snö!

Tredje advent

Att det redan är tredje advent är galet och att vi ska åka hem nu på fredag känns så roligt! Jag vill hem nu!

Idag har jag tvingat med Jakob till Hagaparken för promenad. Doc fick vara i långlina och träna på hundmöten lös, det gick bra sånär som på ett litet missöde. Dalton fick leta korv, vilket alltid uppskattas av honom. Sen åkte vi ner till Solna centrum för att inhandla de sista julklapparna. Nu är alla inköpta, skönt! Ska bli spännande att se hur allt ska rymmas i bilen när vi ska åka hem.

Ikväll på promenaden tränade vi lite på vår egna lilla lydnadsplan, en upplyst parkering vid begravningsplatsen. Doc hade glömt bort hur man lägger sig snabbt och fick pigga upp minnet lite. Dalton fick träna å lite av varje som han tycker är kul. Han hade bra attityd och var med hela tiden. Mest energi lägger Dalton dock (hihi) när det är Doc som tränas, det är så orättvist och det ska då hela Solna få veta ;)

Nu ska vi se Wallander och dricka glögg. Mums!


Tyvärr så har jag inga nya bilder. Kameran glömde vi hemma idag igen...


Idag har ...

Idag har Camilla och jag varit till "det nya stället" och spårat.  Tränade lite med Doc medan vi väntade på Camilla. La spår och tog en promenade med Dalton och Chenin medans spåren låg. Dalton var först på sitt spår. Han spårade jätte bra förutom lite snurr i slutet. Han var väldigt motiverad och for fram i en väldig fart. Kul! Sen var det Chenins tur, blev lite galet efter ett möte med rådjur. Doc var sist ut, han spårade bra tills det sprang ett rådjur framför nosen på honom, han blev lite galen och var splittrad resten av spåret, pendlade mellan att söka rådjur och att spåra. Slutet var en väl kamouflerad snörboll som vi alla tre fick leta efter  till slut hittade Camilla den. Vi hann beskylla "dom där schäfrarna" för stöld först ;)

Efter spåren gick killarna och jag en liten promenad, fick bli lite arg för att få killarna att sluta söka rådjur, varför måste man alltid bli arg? Doc fick ett till litet lydnadspass innan vi åkte hem. Väl hemma hoppade jag i badet och sen åkte Jakob och jag till Zinkensdamm  för att möta upp några av Jakobs kompisar på Southside för att se fotboll och äta engelsmat. Maten var god, sällskapet trevligt men fotbollsmatchen var inte direkt bra. Jag var väl mest där för maten, inte så intresserad av fotboll, speciellt inte på tv.



Veckan

Längesen jag skrev, har inte riktigt haft tid. Uppsatsen lämnades in i onsdags för opponering, mailade iväg på minuten när den skulle vara inne. Blev ganska stressigt. Satt och skrev hos min uppsatskompis föräldrar, Dalton fick stanna hemma och Doc fick följa med. Han tyckte det var ganska trist och roade sig med att tigga och gosa med J's föräldrar. Även om han hade trist och fick vara stilla många timmat skötte han sig exemplariskt.

I måndgas fick killarna varsin ensam promenad. Jag tog bilen till Hagaparken för promenader där, Doc var först ut, långlina på för hundmöten, vi mötte inte så många men han var jätte duktig. Vi busade en massa, han är så rolig att busa med han blir alldeles galen! Vi mötte en trevlig kvinna som tovade hundfigurer av ull och tyckte det skulle bli en spännande utmaning att få ihop Doc's teckning. Doc var jätte mysig med henne. Strök sig och var alldeles till sig av glädje! Vi promenerade en liten bit tillsammans och surrade lite, trevligt! Hon vart förvånad att Doc bara var 9 månader (snart) och tyckte han var så lydig, jag fick sträcka på mig! ;)

Dalton var helt galen på sin promenad, han fick springa lös nästan hela tiden och busade med pinnar. Vi tränade lite knasigheter och sökte godis i träd. Välbehövlig promenad för Dalton. När jag går med båda två så får ju Dalton nästan alltid vara i koppel.

På kvällen åkte vi ut till klubben för måndagsträning, blev ingen aktiv träning utan mest passivitetsträning för Doc och mig, Doc var lugn och skötte sig bra. Avslutade kvällen med regning promenad med Dalton innan vi åkte hem. Vi åkte till klubben på tisdag kväll för att träna när det inte blev så mycket träning på måndag.

Igår åkte killarna och jag ut till Ursvik. Killarna fick lite egen tid. Dalton fick en löspromenad med lite aktivering. Jag tränade ett kort träningspass med Doc, två schäfrar som sprang och busade i fårhagen brevid, bra störning för Doc. Sen gick vi med långlina och tränade hundmöten lös. Gick superbra. Till skillnad från koppelmöten som han är i en bråkperiod med nu.

I morse tog vi en lång morgonpromenad i regnet. Dalton och Doc fick turas om att vara lös. Vi var sjöblöta allihopa när vi kom in. Härliga Stockholms vinter! Längtar hem så mycket nu! Vi åker hem fredag den 19e på kvällen och kör hela natten så det är bara en vecka kvar nu! Jakob och jag har varit och ätit lunch i Solna centrum, när Jakob gick tillbaka till jobbet shoppade jag lite julklappar. Hittade en massa till Jakob men jag har kvar en grej som jag inte hittade. Kanske får åka in till stan i helgen och kolla.

Nä, nu måste jag plugga och sen ska här städas, ser rent ut sagt förj*vligt ut här! All tid den senaste veckan har gått till plugg och sen ska ju killarna ha sitt.

Lyckades inte ladda uppnån bild, skit dator...


Sitter med...

...ett vinglas i handen och myser efter en mycket trevlg kväll. Jakobs släktingar har varit och ätit hos oss ikväll. Jätte trevligt! Killarna har fått spendera kvällen i sovrummet då lillkillen var rädd för dem. Så söt liten buskille, han tyckte jag skulle ta på mig skorna och komma hem med dem :)

I morse har vi varit och gått i Hagaparken, Jakob var med så jag passade på att träna hundmöten med långlina. Det gick jätte bra! Sen åkte vi in till stan och fotograferade oss på model house. Det var roligt men lite jobbigt också, jag gillar inte riktigt att stå frmför kameran speciellt inte själv! Det blev många bra bilder, roligt!



Oj, vad klockan var mycket! Jag som alltid går och lägger mig vid 22 tiden! Nu måste killarna ut och kissa och jag i säng! God natt!

.


Molly

Doc's halvsyster från Riittas (Kreivi's kennel) första kull är till salu. Molly (Kreivi's Pirate Jane de Belleville) är en väldigt trevlig, charmig och arbetsvillig tik. Molly är friröntgad på både höfter och armbågar och har genomfört Mh med en 1a på skott. Mer information finns på Kreivi's hemsida

Blog Image

Torsdag

I dag har vi varit och gått i Ursvik, Doc stack efter rådjur mot stora vägen och var borta många många minuter. Dalton och jag fick panik och sprang och letade. Tillslut hittade vi busen när han stod och åt sopor, verkade ha stått där ett bra tag också! Doc fick många pussar av både mig och Dalton! Gud vad orolig jag var!

Ikväll har vi tagit en liten promenad och stannade för lydnadsträning på en upplyst parkering. Doc fick ett första pass med fot, vi tränade på halter. Sen var det Daltons tur, fot, läggande och ställande under gång, inkallning med ställande, slalom mellan mina ben, snurra och backa. Dalton älskar att backa! Andra passet för Doc blev läggande och ställande under gång. Jätte kul att träna med killarna! ikväll, Doc är ju alltid rolig att träna med, men Dalton har inte alls tyckt att det varit roligt på sistone men ikväll hade vi skitkul både han och jag!

Doc var så duktig och låg snällt tyst och väntar medan jag tränade med Dalton, tyvärr kan jag inte säga detsamma om Dalton ;) När vi gick hem hittade Doc en gammel tandborste, kan inte förstå hur en äcklig gammal tandborste kan vara så kul.

Sitter på Jakobs dator, hittade de här bilderna från när vi var i Madame Tussauds vaxkabinett 2005.


Jakob med paret Beckham.


Mel Gibson och jag, han ser ganska läskig ut tycker jag.


Johansson, Anna Johansson. Haha!


Promenader och träning

Idag tog killarna och jag bilen och åkte till Ursvik. Först gick Dalton och jag en promenad, Dalton fick nys på rådjur och blev lite galen men kontrollerat galen och släppte det snabbt. Duktig! Vi gick på ängarna och Dalton sprang lös och var lycklig hela tiden. Doc och jag tog också en promenad, vi busade och härjade. Doc var verkligen följsam och lyhörd hela promenaden. Härligt! Vi tränade lite också. Fot och snabba lägganden. Det gick bra men Doc har börjat hamna långt fram i position. Vi avslutade med en platsliggning innan vi gick upp till bilen.

När vi kom hem så hade posten kommit, ett vitt kuvert som det stod "Anna Dalton Doc Johansson" på. Oj, vad nyfiken jag blev! Innan jag öppnade det var jag tvungen att klura lite vem det kunde vara, kände inte igen handstilen. Kunde inte hålla mig så jag öppnade med ytterkläderna på. Det var ett jätte fint julkort från Lisa, Eskil och Loi och några kort på Dalton och mig! TACK Lisa, så gulligt!

Nu ska jag färga håret och börja med maten, kyckling och ris med currysås och broccoli blir det idag.


Gammal träningsbild...

Måndagsträning och hundmöten

I måndags var Doc och jag till min uppsatskamrat. Hon har en liten terrier, Doc och den var verkligen "a match made in hell" men efter att de fått springa lösa på en skogspromenad gick det bra. Doc låg snällt ute i hallen medan vi satt och skrev. På kvällen var vi på klubben och tränade, Doc var först ut, skötte sig bra. Tränade inte så mycket med Dalton, han piper som att han vore riktigt taggade men när man väl ska träna så blir han seg. Han fick ligga en platsläggning som han skötte exemplariskt. Sen tog vi en promenad, en tjej som var och tränade hade med sin lillebror, Dalton var verkligen förtjust i honom!

Idag har vi tagit det ganska lugnt, är förkyld och orkade inte gå till Hagaparken idag. Vi tog en mellanlång promenad med lite träning istället. I kväll har vi hängt vid Lötsjön nån timme, promenad med Dalton med Camilla och Chenin. Sen fick Doc komma ut och träna på hundmöten, han skötte sig bra idag. Poletten börjar nog trilla ner nu.



Doc's andra dag hos oss.

RSS 2.0