Lydnad lydnad lydnad

Som rubriken lyder så är det mest lydnad vi pysslar med just nu. I lördags tävlade Sofie med Tristan och Camilla med Choice på Nacka cup. Sofie och Tristan visade upp många fina moment men det nådde inte riktigt fram. Camilla och Choice  visade upp ett fint program och vann lydnadsklass I. Vinsterna för de deltagarna som kvalade till cupen var riktigt bra så vi var tvungna att vänta tills cupfinalen på eftermiddagen. Vi fick ganska många timmar att döda. Vi åkte till McDonalds och åt långlunch, vi promenerade och jag tränade med Doc. I cupfinalen visade tjejerna upp ännu ett snyggt program och kom trea i cupen. Duktiga!

 

Lydnaden känns verkligen riktigt kul nu. Vi går framåt och har lagt om träningen en del i höst. Mer fokus på helhet och kedjor nu och bättre struktur. Det ger resultat på träningen. Jag hoppas det ska visa sig på tävlingsresultat framöver också.

 

Nu iväg och träna!


Lydnad

Igår var Sofie, Camilla och jag hos Anne och tränade. Jag ville att Anne skulle kolla på vårt fria följ. Jag tycker Doc går lite svajigt. Han har lätt att hamna långt fram och höger och vänster om halt blir inte alltid bra. Anne kommenderade oss i ett ff med stegförflyttningar och vändningar på stället. Jag tyckte känslan var bra men att Doc hamnade snett vid halterna och var långt fram i slutet.  Anne frågade vad jag hade gett för betyg om jag var domare. Jag sa 7. Anne gav oss en 9a med avdrag för långt fram och hur jag går i stegförflyttningar. Anne gav fina ord om vårt fria följ och det kändes jätte bra. Vi bröt ut höger och vänster om halt och det gick bra. Jag har svårt att se hur Doc sitter, jag tycker ofta att han sitter snett när han faktiskt sitter rakt.Jag känner att jag har dåligt självförtroende och blir osäker i vår träning, speciellt när vi har nya ögon på oss. Eftersom fria följet gick så bra så gick vi över till att kolla på vår fjärr. Fjärren är vårt ”hatmoment” och jag känner att jag direkt ändrar min inställning när vi börjar träna det, blir lätt irriterad och frustrerad. Först körde vi uppsättanden. Vi varierade längden innan kommando och det gick bra. Inte en enda låsning. Vi ska succesivt lägga på fler moment innan fjärren utan belöning och belöna första uppsättandet. Ofta hamnar Doc i låsning när vi kört igenom hela tvåan utan belöning. Vi kollade på ligg-stå. Jag måste ge Doc en chans att tänka vilket han gör och jag måste variera träningen, planka, stå på sten och våga utmana lite för att komma framåt. En bra kväll helt enkelt!


Vad hände sen?

Alltför längesedan. Igen. När tiden känns lite knapp så blir inte bloggen prioriterad. Vi har hunnit gå vallkurs för Peter Nilsson. Jag är jätte nöjd med kursen, Peter är duktig och Doc gick bra. Vi har nu flera övningar att träna på och många saker att tänka på. Bland annat att jag alltid ska ha fokus på fåren, få ner Doc  i tempo och fortsätta jobba på flankeringar. Jag är verkligen taggad på att träna vidare.

 

Vi har varit och spårat, två gånger till och med. Jag har tur som har Sofie och Camilla som lurar ut mig att spåra för det var faktiskt kul och Doc spårade bra. Förut gillade jag spår, jag gillade det väldigt mycket men sen svalnade intresset. Jag tror det blev lite för mycket och både Doc och jag tappade suget när vi ett tag spårade varje helg. Doc gillar att spåra men han älskar det inte och ledsnar om vi spårar för mycket.

 

I höstmörkret och slasket är klubben inte ett ställa som man längtar till så vi har tränat lydnad lite utspritt i Solna på diverse upplysta planer. Hittade en toppen bra parkering som vi tränade på igår. Riktigt bra var det, stora ytor och lite bilar. Doc gick bra men jag måste verkligen tänka på att vänta på med kommandon när vi kör med kommendering. Igår gick Doc på kommenderingen minst två gånger.

 

Dalton mår väl och lever som om han vore en kung (vilket han iofs är). Han äger soffan, bestämmer promenad takt och väg. Man får försöka hålla tillbaka storhetsvansinnet lite grann ;)


RSS 2.0