Med nosen

Idag har vi varit och tränat med vårt lilla aussiegäng. Först spår med Camilla och Sofie på nya stället. Jag la ett trappspår till Doc. Var först lite missnöjd då jag tycker Doc snurrar lite för mycket i vinklarna. Men efter lite uppdaskning av Camilla känner jag mig mer och mer nöjd med Doc´s insats. Han jobbade självständigt, motiverat och i bra tempo (inte sådär fjesigt som han kan spåra ibland). Ibland måste någon utomstående komma och ta tillbaka en till verkligheten och att se det positiva, tur att vi har så bra träningskompisar! Dalton fick Tristans gamla spår och han spårade jättebra. Jag vet inte varför men jag blir så mycket mer glad när Dalton spårar bra än när Doc spårar bra. Jag blir varm i hela mitt hjärtat! Choice och Tristan spårade också kanon så vi var tre himla nöjda mattar som körde vidare till Stockholms avdelningen för lydnadsträning där Malin och Vanessa var och tränade lydnad. Ett bra träningspass med Doc. Bara apporten som tjorvade lite. Doc har tidigare haft en tendens att tjuvstarta så när vi har tränat på att inte tjuvstarta så har det gett resultatet att Doc inte alls springer iväg. Så typiskt Doc som är ganska eftertänksam. När han var valp kom han inte på inkallning för vi hade ju tränat att sitta kvar, gullehund! Hoppet som tjorvade lite inför sista appelltävlingen gick hur bra som helst. Avslutade med en platsliggning med störning av två busande och skällande schäfrar. Doc låg bra förutom att han vid ett tillfälle åt lite gräs och nosade.


Doc med långtunga efter bus med Choice


Igår var Choice här, bus hela dagen lång. Doc fick en paus i buset när vi åkte till klubben försökträning med Annica och Mido. Vi gjorde några enkla hitta övningar. Doc tycker det är jättekul och Annica (som är mer rutinerad) tyckte Doc var en bra sökhund, alltid kul att höra. Mido är en charmig kelpiekille på 7 (?) månader med mycket spring i benen. Han kampade som en ettrig terrier och var intensiv som få. Tror både Annica och jag var väldigt nöjd med våra småkillar. Jag ser fram emot höstens sökträningar, ska bli kul att se hur Doc utvecklas! Både han och jag tycker det är jättekul med sök!

Kvällen spenderade Jakob och jag hos Camilla och Hebbe med tacosmiddag och buzz. Trots att Hebbe vann så var det en trevlig kväll ;)


Dagen

Idag har vi spenderat dagen i goda vänners lag. Först träning med Camilla vid starten i Ursvik. Doc var lite "bakfull" efter gårdagen. Träna lite av varje, ganska bra träningspass ändå. Efter ica maxi handling och lunch tog killarna och jag en promenad med Sofie och Tristan. Känner inte riktigt för att skriva så jag låter bilderna tala istället.


Chenin och Doc


Camilla solar. Härligt med sol!


Busarna


Choice attackhälsar




Choice snygga fritt följ






Onsdag

Då var tentan gjord. Känns väldigt skönt! Trots att det inte gick bra känner jag mig rätt likgiltig, bara skönt att ha gjort den nu och ha den ur världen. Efter tentan åkte killarna och jag till Akalla med Camilla och tjejerna. Doc och Choice busade som galning. Choice fortsätter att vara en lite bitch mot Doc, som tycker det är kul. När vi kom hem såg Doc ut som en levande lerhög så han fick snabbt hoppa i badkaret. Doc gillar inte alls att bada, han står blixtstilla med huvudet sänkt och ser så ynklig ut.

Idag har vi varit till Albano för HD och AD röntgen med Doc. Veterinären tyckte det såg bra ut, sköna lugnande ord. Doc blev också av med lite tandsten. Trots sin ringa ålder tycker jag att han har mycket tandsten, iaf om man jämför med Dalton som nästan inte har någonting. Inhandlade därför tandbortste och tandkräm, undra vad Doc ska tycka om det? Han hade nog hellre velat att jag gjorde några investeringar från leksakshyllan som vi kollade in när vi väntade. Doc försökte klättra och ta en pipande avlång rosa grej, vet inte vad den skulle föreställa men rolig verkade den iaf. Nu sitter jag och har lite småtråkigt, borde fara en sväng till Solna centrum och Ica maxi och handla men jag vill inte lämna Doc ensammen när han är så groggig och det känns inte heller schysst att släpa med honom heller. Väntar tills han piggnar till...


SnyggisDalton


Bara spring

I söndags åkte Jakob till Turkiet med sin familj. Nu kan jag inte fatta att jag VALDE att inte åka på grund av en tenta. Tror ni jag har ångrat mig?! Skulle jag missa tentan nu så kommer jag att gå och dö! Nåja,vad är en bal på slotten. Jag har suttit och läst hela veckan, har haft så tråktigt att jag stundtals varit på väg att självdö. Killarna har inte heller haft så spännande vecka, promenader och spring i tisdags och torsdags. Har inte tränat nånting med Doc i veckan, har blivit så mycket träning på sistone inför tävlingarna så jag tänke att han skulle få träningsvila i veckan. Inte för att jag tror Doc behöver det, han skulle kunna träna hur mycket och hur ofta som helst. Spingningen i tisdags gick väldigt lätt, sprang båda sjöarna. Så på torsdag satsade Camilla, Jocke och jag på Ursvik. Slingorna där är mycket backigare och tyngre. Det var 5 mycket tunga kilometer. Gick långpromenad med killar i Hagaparken idag, flera hundmöten både lös och i koppel. Doc skötte sig mycket bra vid samtliga!

Nu åter till pluggandet!

Hittade ett gäng bilder som jag fått av Malin. Finaste Dalton!






Söt bild på Dalton och liten Loi


TACK för alla gratulationer! Det värmer.


Uppflyttade!

Idag blev Doc uppflyttad till lägreklass spår! Jag är så nöjd med honom! Så här såg poängen ut idag:

Linförighet   7,5/7  tränger ngt, studsar, ngt före (Jag tyckte han gick skitbra, språngmarschen som ställde till det)
Framförgående 7/7,5   stretar. (Mycket nöjd, jag tyckte han stretade väldigt lite)
Platsläggande  0/5 springer iväg. (Doc trodde det var framförgående igen)
Inkallning 9,5/10 avsl.
Apportering  6,5/8  hoppar efter apport vid kast, omtag.
Hopp över hinder 9,5/9,5 Avs, lite förarhjälp.
Platsliggande 10/10 (Låg lugnt och fint)

Budföring 9/8,5 dk, puff på fig. (Jag kallade in Doc då han var på väg till domarna istället för mig)
Spår 6,5/6,5 Bra påsläpp, strul i vinklar. (Jag är nöjd över påsläppen. Missade andra pinnen, jätte konstigt! Även om poängen inte är bra så är jag nöjd för jag tycker Doc var väldigt motiverad och kämpade på bra)








Foto: Malin Hamner


Bråkstakar

Igår bråkade killarna. Känns lite trist, det har fungerat så bra mellan dem så länge nu. Jag vet inte riktigt vad det var som utlöste det. De hade tuggat ben, Dalton var ovanligt vaktig men sluta efter tillsägelse. Sen såg jag att han var osäker på Doc. Doc försökte med lekinviter men det hjälpte inte. När jag såg att de höll på att ryka ihop hann jag ta tag i dem båda så det blev inte så mycket. Lite spänt vid ett tillfälle idag men jag hann vara en nagel i ögat. Får se hur det ska gå ihelgen när Jakobs familj kommer och sover hos oss, bäddar för bråk känns det som.

Igår var vi och spårade med Sofie och Tristan. Bakom Ikea i Barkarby fanns det mycket fält. Doc spår kändes väldigt bra. Fin fina starter, plockade pinnarna bra och löste vinklarna bra. Bara bra med andra ord, nöjd! Dalton fick inget spår då jag la Doc spår på ett lite otänkt ställe.  Spåret låg i en hage, lite längre bort i hagen stod det kossor. När jag släppte in Doc trodde han att vi skulle in och valla och började eye kossorna. Nu är det för längesen vi vallade!

Träning på vår fotbollsplan med grannarna idag. Vi har faktiskt kommit ganska långt med ett lugnare framförgående. Fast jag märker att Doc går igång när kopplet tar emot och bara måste dra. Budföring, Doc var lite galen och tacklade Sofie lite men satte sig snabbt i alla fall. Innan vi gick hem la vi en platsliggning. Doc låg bra, Dalton tjorvade lite innan han låg. Han är bara för söt!

Samtidigt som Jakobs dator lämnade in handduken idag fick Jakob igång min dator. Härliga valpbilder på pricken!












Vintertid

Har svårt att skriva. Vet egentligen inte varför jag ska göra det då. Det snöade nyss, ganska mycket och lite snö ligger fortfarande på trottoaren utanför. Solen skiner så det ser onekligen härligt ut.

Igår var vi på klubben och tränade med Malin, Linda och Madelene som hade en schäfer-afghanhundblandning. Det var galet kallt ute! Direkt Malin och jag klev ur bilen på klubben ångrade vi vårt val att fara och träna. Doc och jag tränade på språngmarsch, framförgående med fokus på att inte streta enorm och dra iväg med mig, gick faktiskt bra.  Budföring med Madelene som mottagare och Malin och Linda som domare och tävlingsledare. Sen även kommendering på apport och hopp. Doc tjuvstartade på apporten och jag sa apport vid hoppet. Bra träningspass, blir inte så mycket dötid när man håller på att frysa sönder. När vi kom hem tog jag först ett varmt bad sen stekhet dusch och sen en varm kopp thé innan kroppstemperaturen kändes normal. Måste börja klä på mig mer!

Nu ska killarna och jag gå ut på promenad med lite träning, sen seminarie och när vi kommer hem ska vi och spåra med Sofie och Tristan.  Efter spårningen ska vi och se Sverigematchen på Råsunda.  Då vet ni hur min dag ser ut!


Godkända appellklass spår igen

Vi blev godkända igen. Lite surt då vi hade uppflyttningspoäng med inte nog med poäng på specialen för att bli uppflyttade. Bara 6/6,5 på spåret och 0 på budföring då Doc innan han sprang fin budföring var tvungen  att kolla vad de var för gäng som hängde på plan.  Platsliggande fick vi 10/9 på, lite snällt tycker jag så Doc nosade och flyttade rumpan lite. Men jag är så himla nöjd över att han inte alls bryr sig om de andra hundarna när han ligger.

Kändes inte så bra inför lydnaden då Doc inte alls var med mig när vi gick in på plan för platsen och budföring. Nosa, nosa, nosa och dra i kopplet. Har tränat mycket ingångar på plan i veckan och då har det gått väldigt bra så jag kände mig lite förundrad. Körde kontakt med kanonbelöningar innan vi gick in. Doc var med mig när vi gick in och var det hela lydnaden förutom en liten stund då han var tvungen att kolla vart tävlingsledaren tog apporten. Underbar känsla! Min älskade prick är faktiskt världens bästa prick!

Så här såg poängen ut:
Linförighet   7,5/7,5   tränger, långt fram, pendlar i pos
Framförgående   0/0  Stretar enormt! Drar iväg förare! (Haha! Ligger väldigt naturligt för Doc att dra i kopplet :D)
Platsläggande  7,5/7,5  Kroppshjälper från förare (vet inte vad jag gjorde. Malin? Sofie?), sätter sig före.
Inkallning   10/10
Apportering 8/7  
Slarvigt gripande. Tugg. Sitter snett.
Hopp över hinder 10/9 Segt sittande
Platsliggande 10/9

Budföring 0/0 Springer inte till mottagare
Spårning 6/6,5  Fint ut. Lite strul 1a vinkeln, 2a vinkeln tappar och kissar.

Väldigt nöjd över spårstarten som vi tränat mycket sen förra tävlingen och nu var klockren. Nu verkar det vara vinklar vi ska träna på för där hade Doc stora problem idag. Pinnarna plockar han fint och apporterar bra, nöjd!

Avslutar med att Gratta Malin och Moa till sitt 1a pris och Vanessa och Singha till sitt 2a pris. Duktiga tjejer ch duktiga rävrumpor! ;) Tack för sällskapet idag Malin, Sofie och Johan!




Finaste Pricken


Fredag

Sitter och pustar ut efter en springtur i Ursvik. Sofie ringde och frågade om inte jag och Doc skulle göra dem sällskap i springspåret. Lite motvilligt tackade jag ja. Det var ruskigt tungt ute i spåret idag. Doc sprang ganska dåligt idag, galopperade och passade mycket.  Vi har hunnit med lite träning idag. Fokus på att gå in på plan med fokus, starten i linförighet (så att det inte blir framförgående) och kommendering på kedjan apport och hopp.

Idag har många tankar varit med våran bästa Chenuska som ligger på operationsbordet. Korsbandet ska fixas. Till våren ska vi gå långa promenader i Ursvik i normal takt och lägga spår som inte har godis i varje steg. Nu ska Chenin bli bra!


Glad Chenin på klubben


Träna träna träna...

Träningsmotivationen är på topp, jag älskar den känslan! Doc är underbar att träna med, spelar ingen roll om vi redan har tränat ett pass på dagen han tycker det är minst lika kul när vi tränar igen på kvällen. Spelar ingen roll hur många dagar i rad vi tränat han ger alltid järnet. Jag älskar det!

Igår blev det två pass. Ett mitt på dagen på Sofies och min fotbollsplan, bara vår! ;) Med fokus främst på det som gick mindre bra på träningstävlingen. Språngmarsch och att inte tugga på apporten. Sen tränade vi även framförgåendet som fortätter att ge mig huvudbry, tjuvstarter och toksnett. Sofie och jag bollade idéer och testade lite grejer, vi kom fram till att jag måste ha lyckats kasta belöningen snett för det syntes vart Doc förväntade sig belöningen. Kortfattat; allt är mitt fel! Som vanligt med andra ord. Är lite rädd för vad mer jag ska hinna sabba inför tävlingen på söndag. Vi hann även med platsliggning och budföring. Dalton briljerade med sina kunskaper, han är bara för söt när han springer på budföringen, så duktig. På kvällen var det dags för dagens andra pass, måndagsklubben. Ny bekantskap i form av Janne med Dino från Crofter Holding´s. Nej då, vi umgås inte alls bara med aussiesar ;) 

Planen var att träna kedjan mellan apportering och hopp då Doc låser sig på tävlingsledaren när denne tar apporten. Cecilia fick agera tävlingsledare och Camilla kommenderade. Gick ganska bra, Doc var mest intresserad av Camilla. Avslutade Doc´s träning med kommendering på linförighet, tyckte det gick bra. Sen fick Dalton komma ut, körde lite frittfölj, sättande under gång och sen en platsliggning som Dalton pep i hela tre minuter, knashund.

Idag har killarna och jag varit ut till klubben. Träning med Doc, tränade att gå in på plan, linförighet (måste träna med koppel!), framförgående som faktiskt gick ganska bra. Apportering och sen hopp med apporten liggandes brevid. Hann även med en inkallning och läggande under gång innan vi avslutade med platsliggning. Duktig Doc idag. Efteråt gick vi liten promenad, Doc i koppel hela tiden och Dalton lös. Tydligen mycket orättvist enligt Doc.

Som sagt det är kul att träna nu!


Doc med galen blick


De senaste dagarna...

I fredags fortsatte mitt städrally. Vid lunch tid var städningen avklarad, killarna och jag belönade oss med en eftermiddag i Ursvik. Först ett litet lydnadspass med Doc. Inte alls bra, Doc tjorvade i framförgåendet och jag blev frustrerad, inte alls nöjd med mig själv. Struntade i framförgåendet och tränade annat som gick bättre för ett bra avslut. Sen begav vi soss ut på skogspromenad, luften var kylig och det var underbart att vara ute! Sen hem för att snabbt byta bort de smutsiga hundkläderna. Hämtade Jakob från jobbet, sen handla lite på Solna centrum och Ica maxi innan vi åkte hem och Jakob gjorde hemmagjorda hamburgare som vi avnjöt till Idol.

På lördag var det träningstävling på SoSu bk. Jag lyckades dra nr 17 av 19 tävlande. Lång väntan gjorde hela kroppen frusen! Kände mig inte alls nöjd när jag kom av plan. Doc var inte riktigt med mig och det känslan är inte så kul. Fick härliga kommentaren "två kommandon på allt" på hoppet, haha! Sofie har avrit snäll och gjort en film, Tack! Här är den. Doc gör ett härligt ryck i linförigheten, trodde det var framförgående :) Efter prisutdelningen åkte Camilla och jag och snabbspårade. Dalton fick Chenins gamla godisspår och Doc tre spårstarter. Spårstartträningen börjar verkligen ge resultat! Sen tokskyndade jag hem och bytte om för att åka in till stan och träffa Faster med familj, trevligt! Kvällen spenderade jag hos Camilla och Hebbe med lite vin och mycket prat.

Vaknade lite seg efter vinintaget dagen innan trotsade det och gick direkt till Hagaparken med killarna.  Dalton såg en papillion som han trodde var en hare och tokade lite, söta knäppisen. När vi kom hem lämnades killarna och Jakob och jag åkte till Forumnacka för lite shopping. Det var en väldigt fräsch galleria med många bra affärer. Vi åt lite lunch och fikade men ingen shopping blev det. Jag hittade ett par toksnygga skor, tyvärr var de tokdyra också, iaf för min lilla plånbok. När vi kom hem bytte jag om och stackoch sprang med Doc. Stolt över mig själv att jag tog mig ut, det var kallt och blåsigt och Jakob satt kvar hemma. Doc och jag sprang båda sjöarna, första kilometern var Doc jobbig, slet och stretade, vägrade trava osv. Efter ett kort bajsstopp travade Doc på bra resterande kilometer. När vi kom tillbaka tog vi en nedvarvningspromenad. Doc var uppe i varv och Dalton hade legat och laddat i bilen medan vi var borta, så promenaden blev inte så mysig som jag tänkt det och därmen lite förkortad ;)

Nu kaffe och gamla tentor...

Gamla bilder på mysig Dalton



Vardag

Styrelserollspelet igår gick bra. Livligare diskussioner än jag trodde, kul! Alla gick in i sina roller och bjöd på sig själv. Vi pratade om hur mycket vi skulle gå i i roller till exempel klädsel men kom fram till våra vanliga kläder så det fick bli en styrelseordförande i leopardtights. Kände att jag kanske var den första.

Igår blev det skotträning på klubben. Doc och Choice sprang och busade som galningar medan skotten gick av. Choice är väldigt tuff mot Doc, till exempel hälsar hon ofta på Doc med att fräsa mot honom. Igår när de busade var Choice bulldozer och Doc pep som en liten flicka. Doc hade stor respekt för Choice medan hon sprang med svansen i vädret och var störst sen, haha!

Lite träning efteråt blev det också. Snett framförgående, platsliggning och hoppstå. Blir knäpp på framförgåendet, ena gången är det jätte fint och rakt och nästa gång går Doc helt snett.

Idag är det städdag här hemma, köket och kattlådan är skinande rent nu. Efter internet och kaffe paus ska jag plocka och sen är det golven som ska få en omgång. Lite jobbigt bara att vi inte får ha mattorna på balkongen, känns inte som att det blir fräscht när man inte har haft mattorna ute på vädring (vår granne gillar inte när vi har mattorna på balkongen och visst kan jag förstå honom, han gillar att sitta ute på sin balkong och vill inte ha vår skit där då). Nu åter till städningen!



Doc busar med sin fina svarta syster, Freja. Utan att bli manglad.

 


RSS 2.0