Sitter på verkstaden och väntar på Asa som...

whatsapp images_ (MMS)

Sitter på verkstaden och väntar på Asa som blev lite krasslig i tisdags. Inte ett dugg roligt att hon redan strular, jag hoppas det dröjer till nästa gång. Skönt i alla fall att bilfirman står för kostnaden. Inte många timmar jobbade idag därför och det känns rätt skönt. Mitt huvud är tungt och jag är trött. Killar lever och mår väl även om det nog är lite ledsna att mamma åkte hem i måndags. Vi har inte tränat mycket de sista dagarna. Vi har däremot varit ute mycket och promenerar mycket. Dalton hänger med riktigt bra fortfarande och det är längesedan han varit halt. Vilket känns toppen. Doc är just nu lätt översexuell och går mig lite på nerverna. Lös går det bra men i koppel det en världans hets mellan kissfläckarna. Förmodligen löper någon av tikarna i vårt hus för såhär har Doc inte varit tidigare.


Onsdagsmys - Vesuvio, vin och vaccin

I onsdags hade Sofie och jag bestämt myskväll med lite sadistiskt inslag. Då jag i slutet av februari ska till Thailand måste man tydligen ta en massa sprutor till mig skräck. Om det finns nåt som jag verkligen inte gillar är det sprutor. Jag förstår i mitt förstånd att det inte är något farligt och att andelen som överlever är stor men det är inte alls kul. Jag har så länge jag kan minnas svimmat eller börjat må illa av sprutor. Jag har varit nervös och nojjat över det länge. Det gick ändå ganska bra. Lite hyperventilering och skräck men jag svimmade inte. Nästa spruta blir om en månad och jag känner mig faktiskt lite taggad att visa den där nålen vad jag går för. Säger jag nu i alla fall.  Doc tyckte det var jobbig att jag blev konstig och var klängig. Dalton låg på soffan och sov i godan ro. Mina killar i ett nötskal.



Mästerkock?


Finaste kissen


En bra helg är nu över. Började fredagen med (först jobb så klart) klubben och lydnadsträning med Sofie. Vi körde strukturerat med en hund i taget. Jag kommer inte ihåg i detalj hur det gick men Doc ville gärna låste lite på att Sofie gick med en liten lapp i handen.  Tror inte det kändes så bra överlag. Efter lite tvättstuga gick killarna och jag över till Johan och Sofie, surrade strunt, åt dipp och morötter och drack lite vin. På lördag åkte Sofie, Johan, Camilla och jag ut till Bogesundslandet för spår. Medan jag la Tristans spår hörde jag skott. Fick lite lätt panik och traskade på i god tak och bytte riktning ner mot vägen. Träffade en man på parkeringen som bekräftade att de jagade i skogen men lugnade (?) med att det bara var hagel. Nåja, ingen blev skjuten och alla hundar var duktiga. Doc gick motiverat med bra drag i linan. Han plockade alla pinnar utom slutet fint. Skönt att höstens missande av pinnar verkar vara över. Doc brukar alltid få med sig pinnarna hem men missade flera pinnar de få gånger vi spårade i höstas. Dalton gick ett godisspår. Han gick lugnt och fint och tyckte det var kul. Dalton fick leka med Tristans grymtande leksaksgris. Han var alldeles busig! Gullhunden! Planen var att sedan åka till DTBK och träna lydnad men det blev så väldigt kallt att jag var tvungen att skippa det. Åkte istället och köpte nya koppel i Arninge centrum. Daltons gick sönder i julas och Sofie har tjatat sen i våras att jag måste köpa nya.

 

Busig Dalton

 

 

 

Dalton spårar

 

På lördagkväll stod jag för matlagning för spårgånget. Jag lagade citronrisotto med kallrökt lax och till efterrätt panacotta med hallon och polka. Det var trevligt fram till att jag skulle gå och lägga mig och började må illa. Låg och mådde illa och skakade i några timmar innan jag kunde somna. Tydligen mådde inte Camilla heller så prima. Fint att matförgifta sina gäster (Malin, du hade tur som anslöt efter middagen :P). Man måste göra nåt speciellt för att göra sina bjudningar minnesvärda.

 

Söndagen började med välbehövlig sovmorgon efter nattens bravader. Åkte sen till klubben. Promenerade med Camilla och tränade sen lite lydnad. Vittringen börjar arta sig ( i alla fall för Doc, jag har fortfarande svårt att komma ihåg vilken pinne som är min). Johan och Sofie hjälpte mig med lastgaller och mellanvägg till bilen så nu har killarna ordning i bilen. Dalton är inte så nöjd då den nya mellanväggen inte är förhandlingsbar. Den förra kunde han trycka lite åt sidan till sin fördel.

Doc ligger och väntar på Hagaparkpromenad medan Johan hjälper mig med lastgalret i bilen.


Tillbaka till verkligheten

agharhunnitkommanertillSolna.Kändesrättmotigt.Regnochtråkväder.Fulltpåjobbet,pussletmedattvaraensammedhundarnanärdetkrävsövertidärtufft.Kändesonekligensomattlandahårtiverkligheten.Trötthetenärettfaktum,hurmycketjagänsoverblirjagintepiggare.
Fokusliggerpåfjärrochvittringsomjustnuärdetsomsätterstopppådebutitrean.Detgårmycketsaktaframåt.Iveckanharvigjortliteframstegivittringen.ViharvaritiEnköpingochtränatmedCamilla,Sanna,Malin,Maja,SusannaochMikaela.Camillaochjagspårade.Camillahadelagtett900mlångtspårtillDoc.Hanbörjaderiktigtbrauppförettbergföratttappaspåretnärvikomupp.Viirraderuntochficktillslutbackatill därvivissteattspåretgick.Dockompåspåretbraochspåradejättebrasen.Bradragilinanochallapinnarin.Duktiglillis!Daltongickettgodisspårlugntochstädat,heltutanhets.SenlydnadstränadeCamillaochjagmedanviväntadepåattdeandrasomkördesökskullebliklara.KedjademedDoc.Docgickintebra.GemensamfikaochsenåktevitillEnköpingsBK.NågraföllbortsådärvarviSusanna,Malin,MajaochSanna.Vikördeigenomenochenmedhjälpochtipsfrånåskådarbänken.Docochjagkörderutanochfjärr.Vifickbratipspåbåderutanochfjärren.Kulmednyagranskandeögon.LördagenåktejagtillEnköpingigen.Dåvardetvallningpåschemat.FicktipsavMajapåflankeringar.Ettheltannatsättändetsomvikörtpåmedpress.KändesschysstareochjaghardessutomsvårtattfådenpressenpåDocatthansläpperfåren.Såviskatestadettaetttag.Docgickbraocvificktilltvåbrapass.DenplaneradelydnadenbleviställetlångLunch/middagmedenmassasurr.TvåväldigttrevligaträningsdagariEnköping!ExtratrevligtattträffaSannaochDoc´sfinasysterMisty.
Påsöndagvardetåterigenvallningpåschema.NuiBrohosIngrid.Vibörjadestarktmedettbraförstapass.Sistapassetsköttajagmigintealls.Ställdealldelesförhögakravochblevarg.Fy! CamillaochjagåktesentillBroHåboochtränadelydnad.Docochjagkördeigenomdetreansmomentvihar.Inkallningochrutansomstrulade(sammamomentsomifredags).Inkallningharvaritvårtsäkramomentsomjagtagitförgivet.Rutanharbörjatstrulanärjagtagitutavståndet(förmodligenförfort). Passetstarkavarapporteringarna.
  • I måndagstränadeviiIcaMaxisparkeringshus.Såsköntatttränai15plusgrader!Fokuspåvittringochfjärr.Vårtalltimehighvittringspass,vilketiochförsigintesägersåmycket.MåstetänkapåattDocblirliteivrignärjagskickarfleragångereftervarandrautangodismellanpinnarna.Viharmycketatttränapåhar hunnit komma ner till Solna. Kändes rätt motigt. Regn och tråkväder. Fullt på jobbet, pusslet med att vara ensam med hundarna när det krävs övertid är tufft. Kändes onekligen som att landa hårt i verkligheten. Tröttheten är ett faktum, hur mycket jag än sover blir jag inte piggare.i

Vi har hunnit komma ner till Solna nu. Kändes rätt motigt. Regn och tråkväder. Fullt på jobbet, pusslet med att vara ensam med hundarna när det krävs övertid är tufft. Kändes onekligen som att landa hårt i verkligheten.

 

Vi har varit i Enköping och tränat med Camilla, Sanna, Malin, Maja, Susanna och Mikaela. Camilla och jag spårade. Camilla hade lagt ett 900m fint spår till Doc. Han började riktigt bra uppför ett berg för att tappa spåret när vi kom upp. Vi irrade runt och fick tillslut backa till där vi visste att spåret gick. Doc kom på spåret bra och spårade jättebra sen. Bra drag i linan och alla pinnar in. Duktig lillis! Dalton gick ett godisspår lugnt och städat, helt utan hets. Sen lydnadstränade Camilla och jag medan vi väntade på att de andra som körde sök skulle bli klara. Kedjade med Doc. Det gick inte bra. Gemensam fika och sen åkte vi till Enköpings BK. Några föll bort så där var vi Susanna, Malin, Maja och Sanna. Vi körde igenom en och en med hjälp och tips från åskådarbänken. Doc och jag körde rutan och fjärr. Vi fick bra tips på både rutan och fjärren. Kul med nya granskande ögon. Lördagen åkte jag till Enköping igen. Då var det vallning på schemat. Fick tips av Maja på flankeringar. Ett helt annat sätt än det som vi kört på med press. Kändes schysstare och jag har dessutom svårt att få den pressen på Doc att han släpper fåren. Så vi ska testa detta ett tag. Doc gick bra och vi fick till två bra pass. Den planerade lydnaden blev istället lång lunch/middag med en massa surr. Två väldigt trevliga träningsdagar i Enköping! Extra trevligt att träffa Sanna med Doc´s fina syster Misty.

 

På söndag var det återigen vallning på schema. Nu i Bro hos Ingrid. Vi började starkt med ett bra första pass. Sista passet skötta jag mig inte alls. Ställde alldeles för höga krav och blev arg. Fy!  Camilla och jag åkte sen till Bro Håbo och tränade lydnad. Doc och jag körde igenom de treans moment vi har. Inkallning och rutan som strulade (samma moment som i fredags). Inkallning har varit vårt säkra moment som jag tagit förgivet. Rutan har börjat strula när jag tagit ut avståndet (förmodligen för fort).  Passets starka var apporteringarna.

 

I  måndags tränade vi i Ica Maxis parkeringshus. Så skönt att träna i 15 plusgrader! Fokus på vittring och fjärr. Vårt all time high vittrings pass, vilket i och för sig inte säger så mycket. Måste tänka på att Doc blir lite ivrig när jag skickar flera gånger efter varandra utan godis mellan pinnarna. Vi har mycket att träna på!


RSS 2.0