Tillbaka till verkligheten

agharhunnitkommanertillSolna.Kändesrättmotigt.Regnochtråkväder.Fulltpåjobbet,pussletmedattvaraensammedhundarnanärdetkrävsövertidärtufft.Kändesonekligensomattlandahårtiverkligheten.Trötthetenärettfaktum,hurmycketjagänsoverblirjagintepiggare.
Fokusliggerpåfjärrochvittringsomjustnuärdetsomsätterstopppådebutitrean.Detgårmycketsaktaframåt.Iveckanharvigjortliteframstegivittringen.ViharvaritiEnköpingochtränatmedCamilla,Sanna,Malin,Maja,SusannaochMikaela.Camillaochjagspårade.Camillahadelagtett900mlångtspårtillDoc.Hanbörjaderiktigtbrauppförettbergföratttappaspåretnärvikomupp.Viirraderuntochficktillslutbackatill därvivissteattspåretgick.Dockompåspåretbraochspåradejättebrasen.Bradragilinanochallapinnarin.Duktiglillis!Daltongickettgodisspårlugntochstädat,heltutanhets.SenlydnadstränadeCamillaochjagmedanviväntadepåattdeandrasomkördesökskullebliklara.KedjademedDoc.Docgickintebra.GemensamfikaochsenåktevitillEnköpingsBK.NågraföllbortsådärvarviSusanna,Malin,MajaochSanna.Vikördeigenomenochenmedhjälpochtipsfrånåskådarbänken.Docochjagkörderutanochfjärr.Vifickbratipspåbåderutanochfjärren.Kulmednyagranskandeögon.LördagenåktejagtillEnköpingigen.Dåvardetvallningpåschemat.FicktipsavMajapåflankeringar.Ettheltannatsättändetsomvikörtpåmedpress.KändesschysstareochjaghardessutomsvårtattfådenpressenpåDocatthansläpperfåren.Såviskatestadettaetttag.Docgickbraocvificktilltvåbrapass.DenplaneradelydnadenbleviställetlångLunch/middagmedenmassasurr.TvåväldigttrevligaträningsdagariEnköping!ExtratrevligtattträffaSannaochDoc´sfinasysterMisty.
Påsöndagvardetåterigenvallningpåschema.NuiBrohosIngrid.Vibörjadestarktmedettbraförstapass.Sistapassetsköttajagmigintealls.Ställdealldelesförhögakravochblevarg.Fy! CamillaochjagåktesentillBroHåboochtränadelydnad.Docochjagkördeigenomdetreansmomentvihar.Inkallningochrutansomstrulade(sammamomentsomifredags).Inkallningharvaritvårtsäkramomentsomjagtagitförgivet.Rutanharbörjatstrulanärjagtagitutavståndet(förmodligenförfort). Passetstarkavarapporteringarna.
  • I måndagstränadeviiIcaMaxisparkeringshus.Såsköntatttränai15plusgrader!Fokuspåvittringochfjärr.Vårtalltimehighvittringspass,vilketiochförsigintesägersåmycket.MåstetänkapåattDocblirliteivrignärjagskickarfleragångereftervarandrautangodismellanpinnarna.Viharmycketatttränapåhar hunnit komma ner till Solna. Kändes rätt motigt. Regn och tråkväder. Fullt på jobbet, pusslet med att vara ensam med hundarna när det krävs övertid är tufft. Kändes onekligen som att landa hårt i verkligheten. Tröttheten är ett faktum, hur mycket jag än sover blir jag inte piggare.i

Vi har hunnit komma ner till Solna nu. Kändes rätt motigt. Regn och tråkväder. Fullt på jobbet, pusslet med att vara ensam med hundarna när det krävs övertid är tufft. Kändes onekligen som att landa hårt i verkligheten.

 

Vi har varit i Enköping och tränat med Camilla, Sanna, Malin, Maja, Susanna och Mikaela. Camilla och jag spårade. Camilla hade lagt ett 900m fint spår till Doc. Han började riktigt bra uppför ett berg för att tappa spåret när vi kom upp. Vi irrade runt och fick tillslut backa till där vi visste att spåret gick. Doc kom på spåret bra och spårade jättebra sen. Bra drag i linan och alla pinnar in. Duktig lillis! Dalton gick ett godisspår lugnt och städat, helt utan hets. Sen lydnadstränade Camilla och jag medan vi väntade på att de andra som körde sök skulle bli klara. Kedjade med Doc. Det gick inte bra. Gemensam fika och sen åkte vi till Enköpings BK. Några föll bort så där var vi Susanna, Malin, Maja och Sanna. Vi körde igenom en och en med hjälp och tips från åskådarbänken. Doc och jag körde rutan och fjärr. Vi fick bra tips på både rutan och fjärren. Kul med nya granskande ögon. Lördagen åkte jag till Enköping igen. Då var det vallning på schemat. Fick tips av Maja på flankeringar. Ett helt annat sätt än det som vi kört på med press. Kändes schysstare och jag har dessutom svårt att få den pressen på Doc att han släpper fåren. Så vi ska testa detta ett tag. Doc gick bra och vi fick till två bra pass. Den planerade lydnaden blev istället lång lunch/middag med en massa surr. Två väldigt trevliga träningsdagar i Enköping! Extra trevligt att träffa Sanna med Doc´s fina syster Misty.

 

På söndag var det återigen vallning på schema. Nu i Bro hos Ingrid. Vi började starkt med ett bra första pass. Sista passet skötta jag mig inte alls. Ställde alldeles för höga krav och blev arg. Fy!  Camilla och jag åkte sen till Bro Håbo och tränade lydnad. Doc och jag körde igenom de treans moment vi har. Inkallning och rutan som strulade (samma moment som i fredags). Inkallning har varit vårt säkra moment som jag tagit förgivet. Rutan har börjat strula när jag tagit ut avståndet (förmodligen för fort).  Passets starka var apporteringarna.

 

I  måndags tränade vi i Ica Maxis parkeringshus. Så skönt att träna i 15 plusgrader! Fokus på vittring och fjärr. Vårt all time high vittrings pass, vilket i och för sig inte säger så mycket. Måste tänka på att Doc blir lite ivrig när jag skickar flera gånger efter varandra utan godis mellan pinnarna. Vi har mycket att träna på!


Kommentarer
Postat av: Lisa

Kul att ni fått till så mycket vallning nu. Hejja hejja! Dockan är så duktig, & du med förstås!

2012-01-12 @ 22:47:00
URL: http://lisak.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0