lördagsbilder

Inte mycket tid för att skriva här nu. Dagarna spenderas på jobbet, trivs sjukt bra och kvällarna ägnas åt killarna.
Docksöta Elda
Härliga Chispa
Tina och Milo. Milo som faktiskt är Doc´s farbror.
Fin Milo
Ingrid och Lava. Choice mamma, likheten är slående!
Camilla och Choice
Doc och söta Phoebe
Doc och jag lyckas ta ut fåren lugnt och fint ur fållan på första försöket.

fyra

I skrivandets stund ligger Chenin och Choice vid mina fötter. Killarna och jag har hämtat dem från dagis efter jobbet. Åkte till klubben direkt för promenader och träning. Gick först med Chenin som var lugn som en filbunke och drog inte en gång i kopplet. Tog sen ut resten, Doc och Choice har sprungit och busat. Doc är nu snabbare än Choice och det retar gallfeber på henne. Tränade lite med Choice och Doc innan vi åkte hem. Har förövrigt jobbat min första vecka nu (ledig resten av veckan, lyx!) och det känns superbra, dagarna går fort för det är himla kul. Kollegorna är dessutom mycket trevliga, jag trivs som fisken i vattnet!
I veckan har vi hunnit träna och springa. Måndagsträningen gick bra, tränade lite tävlingsmässiga ingångar på plan och kedjade lite moment. Tisdagens springning gick tungt, Doc hade eld i baken. I helgen har vi spåret både lördag och söndag. Dalton spårade bra båda dagarna, på söndag imponerade han med sin spårkondition. Doc´s facit blev två riktigt bra spår och ett fjesigt. Jag lyckades gå vilse i lördags, inte så kul men Sofie och Dalton hittade mig till sist. Vet inte ur jag lyckas gå vilse hela tiden.
Nu ser jag framemot en långhelg, har inte så mycket planer ännu men jag hoppas på hundträning i många olika former, springning och lite shopping!

Medan det blir rent...

Medan tvättmaskinen jobbar räknar jag ner minuterna tills jag måste springa ner till tvättstugan igen. Hittills har det varit en bra dag, på morgonrundan ringde verkstaden, vår älskade bil var nu friskförklarad. Jippi! Köpte frukost till killarna (ingen lyxfrukost bara vanlig runda kulor) innan vi promenerade till verkstaden och hämtade bilen. Åkte direkt till klubben för skogspromenad. Underbart väder! Killarna sprang längs Igelbäcken, badade, fick tokryck, grävde, blev leriga och badade. Mysigt! Dalton simmade massa och fick söta tokryck, det finns ingen som är så söt som honom, mitt hjärta smälter. Efter promenaden tränade Doc och jag lite, mest fokus på frittfölj. Dalton låg och solade medan vi tränade, nästintill helt tyst!
Igår var vi och tränade hos Malin. Trasig bil =buss. Trångt på bussen, hundrädda fick lite terapi, killarna skötte sig bra. Dalton kan bli lite stressad men var hur lugn som helst. Doc blir aldrig stressad. Träningen gick bra, Malin kommenderade läggande, inkallning och ställande, enligt Malin såg det bra ut. Dalton satt och gapade hela kvällen, mitt hjärta smälte inte så mycket då.
Ikväll är det styrelsemöte igen, ska försöka hinna träna lite innan.

Spår

Idag har vi varit och spårat med Johan och Sofie och deras killar. Milo har vuxit så mycket på sistone, så härlig liten. Doc fick ett vanligt spår på ca 150 meter med älgen som slut. I början slog han lite mycket men han slog ner på tempot till lagom ganska snabbt och spårade riktigt bra sista halvan av spåret. Duktig prick! Jaktspåren har gjort sitt. Nästa gång ska vi lägga lite längre och se hur det går, men jag måste komma ihåg att skynda långsamt, inte göra samma misstag igen! Vädret var underbart och vi slog läger i solen och blev fast där ganska länge, planen var att hinna med uppletande också men vi solade och hade det trevligt istället.
Snart ska killarna och jag promenera till hunddagiset och hälsa på, nästa vecka ska de skolas in. Känns trist att behöva lämna bort dem hela dagarna, kommer att sakna dem så! Ska gå förbi grusplanen och träna lite med Doc också, jag är riktigt peppad på lydnadsträning nu. Tänk vad lite tävlingsanmälningar kan göra.

Underbar helg och bilbekymmer

Den underbara helgen började med ett telefonsamtal som gjorde mig ett jobb rikare. Känns så himla bra! Bra företag, väldigt trevliga människor, fint kontor och precis en sån tjänst jag vill ha! Lycklig är bara förnamnet. Fortsatte med stresstädningen för att hinna klart till 10.45 då jag sprang över gatan för att låna Johan och Sofies bil (Tack, snälla ni!), då vår bil dog utanför Råsunda på torsdag kväll, även då var Johan och Sofie snälla och kom med starthjälp (Tack nr 2) tyvärr dog den snabbt igen och idag har jag varit in till stan och köpt reservdelar och på onsdag ska förhoppningsvis Volvon rulla problemfritt igen efter besök på verkstaden. Rattade sedan till Arlanda och terminal 4 där jag mötte mamma, pappa, storebror Henrik och brors dotter Moa. Helgen har spenderats med familjen och det har varit härligt. På fredag shoppade vi lite (Moa shoppade medan vi andra assisterade), vi firade Valborgs vid Skytteholm men vädret var inte riktigt med oss, det var kallt och regnade så vi sökte skydd på Max där middag intogs. Bror förvånade och tog falafelburgare som han dessutom gillade. Avslutade kvällen med en hyrfilm. Lördagen spenderade vi på Gröna Lund, Moa och jag åkte thékopparna och Jakob var galen och åkte Insane.  Åt galet god middag efter vår gata, riktigt bra köttbit. Inte ofta vi äter sånt lyx. På söndag var vi till fjärilshuset, såg fina fjärilar, pratade med papegojor och såg det sötaste jag någonsin sett; små små fågelungar. Lånade Camillas bil ( Tack nr 3) och skjutsade familjen till Arlanda. Avslutade söndagen med inköp av springskor i Kista, det börjar bli dags när halva sulan är lös.
Killarna har fått nöja sig med långpromenader på mornarna, tror inte det har gått någon nöd på dem. De älskar verkligen när vi har gäster, speciellt familjemedlemmar. Hälsningsceremonin var helt galen på fredag när alla kom!
Ikväll väntar lydnadsträning och styrelsemöte. Höll på att glömma, vallningsfilmer på Doc finns på Camillas hemsida, även film när Doc och Choice busar!

RSS 2.0