Måndag

Ett tag sen jag skrivit, jag skyller på att jag bott i Jakobs föräldrars hus. Vi har hunnit med en massa (men tyvärr utan kamera). Vi har varit på allmänträning i ökx två gånger, Doc tycker att andra hundar är väldigt spännande och sticker till dem direkt han får chansen. Speciellt spännande var en annan prickig vän, en dalmatiner tik. Den skulle skällas ut!  Doc har även varit och busat med en aussievalp Tale som är tre veckor (?) yngre än Doc. Doc tyckte det var väldigt kul och terroriserade Tale, han fick inte en lugn stund. På Tales blogg finns det bilder på busarna, mylifestale.blogg.se/.

Vi har även hunnit vara och spåra med Lillis, Gubben och Ida (Gubben är Lillis hund och inte man som mamma trodde). Dalton gick bra, han fick ett lite klurigt spår med en vinkel precis innan en väg så att spåret gick längs vägen en bit och sen vinklade över. Det ställde till det lite, som vanligt tog han vinkeln fint men två meter efter den villade han bort sig och skulle över vägen. Han har inte riktigt motivationen för att lösa det själv men när jag tog tillbaka honom och släppte på honom igen så spårade han fint. Doc fick en spår på ca 20 meter som gick fint, han blir bara mer och mer motiverad och i slutet drog han i kopplet till "luktbollen". Jag la ett klurigt spår till Ida, hon slarvade men jobbade jätte bra som vanligt och löser alla svårigheter bra. Hon är ju trots allt viltspårschampion och det märks! Gubbens spår såg jag inte men han hade gått bra han med, en lyckad spårdag med andra ord. Vi har även varit och lagt blodspår med Lillis och hundarna. Men tyvärr så fick jag feber på kvällen och var fortfarande risig på morgonen så jag orkade inte gå spåret. Snacka om irriterande när man varit och lagt och allt! Men Lillis var snäll och plockade in mina snitslar så de blev jag inte av med iaf.

None
Gammal bild. Men den är ganska söt!

Doc har träffat kaniner som han tycker är väldigt roliga, springa runt buren och skälla är livet tycker han. I kväll har vi varit till stallet och hälsat på, Doc tyckte att hästarna var väldigt läskiga så han skällde ut dem rejält. Han visade dem vart skåpet ska stå! Vi har varit och sett Jakobs fotbollsmatch vilket Doc tyckte var skittråkigt och stökade med Dalton och sökte diverse saker att tugga på allt för att sysselsätta sig. Jag tycker att Doc börjar bli lite mer vild nu men han är fortfarande lugn och lättsam. Än så länge tycker jag att Doc´s öron ligger stadigt, har läst i syskonens bloggar att öronen börjat leva ett eget liv (vilket stävjas med tejp). Jag som vill att Doc´s ska få galna öron (så fint!), men det kanske kommer och då blir det inget tejpande här inte ;)

Daltons rehabträning går bra, vi går i högt ris och mossa, i backar och i sandtag. Jag har inte sett något tecken på att han får ont eller så efter att vi varit ute eller något annat bakslag och det känns bra. Jag har även börjat minska på hans smärtstillande nu och vi är uppe i 30-40 minuters promenader så det känns som att det går framåt nu. Jag har köpt ett flexikoppel (som jag hatar så!) så att Dalton ska få lite mer frihet när vi går i skogen och jag ser att han uppskattar det. Det enda som känns dåligt är att vattnet i älven stigit väldigt mycket på sistone och därmed är det svinkallt så det lär inte bli någon simning på ett tag :(

Oj, vilken novell det här inlägget blev, så blir det när man inte skriver på länge...


Midsommar med lyckade spår.

På midsommarafton åkte vi till min pappas föräldrahem i Paharova för att fira midsommar. Där åt vi god mat och hade trevligt. Men det allra bästa med dagen var Daltons spårinsats! Vilken motivation han hade och den höll hela spåret! Han slog en del i spåret, kanske då det blåste väldigt mycket och en vinkeln tog han  dåligt och de andra tre halvdant, men det struntar jag för jag är så glad att han var motiverad! :D Även Doc fick ett litet spår, han spårade bra och även han var väldigt motiverad. Han har börjat förstå vad han ska göra nu. Mina släktingar var förvånade över hur lugn Doc är, han är verkligen en lugn och lättsam valp. Annars så har han inte lyckats charma med sitt utseende här, mamma tycker han är ful, pappa tycker han ser så bekymmrad ut och min moster sa "han växer nog till sig, det blir säkert bra". Haha!

None
Sötis eller fulis? (Fotot är gammalt, han har växt mycket sedan dess.)            Foto: Malin Hamner

I kväll har Jakob och jag varit och fiskat, eller Jakob har fiskat och jag gick med Dalton och Doc. Doc var storm tokig och sprang omkring som en galning och lyckades ramla i vattnet. Så han såg ut som en bäver när vi kom hem, fast en söt sådan. Dalton var mest sur över att han måste vara i koppel hela tiden. Ska snart börja simträna honom här i sjön men jag tycker det är lite kallt ännu. Vi har gått i skogen i högt ris så att Dalton får lyfta benen ordentligt och så har vi gått lite i backarna i sandtaget.


Bulgarien

I tisdags kom vi hem från en trevlig vistelse i Sunny Beach. Samma dag åkte jag ned till Stockholm och på onsdag hämtade jag Doc hos Riitta. Ännu en gång Tack för hjälpen! Sen på torsdag morgon åkte jag och Doc flyg till Luleå. Doc skötte sig exemplariskt på väg till flygplatsen, tunnebana, promenad på centralen och arlanda express. På Arlanda fick Doc mycket uppmärksamhet. När vi väl skulle gå ombord på planet var Doc helt slut och sov hel resan, som medvetslös, mannen brebvid trodde att han dött.  :)  Tack Malin och Niklas för husrum!

Vår Bulgarien resan i korthet:

Sol och bad


Shopping


Iskall hotellpool

"I ordered french fries"

"Two minuts"

"Från vilken film kommer det här...?"

Kamenitza


Hem ljuva hem!

Nu är vi hemma i Lansjärv, efter en lång natt i passaten med tillhörande rump- och nackont.  Men nu är vi framme och allting är som vanligt här hemma. Det är väldigt kallt bara 10 grader och ruggigt ute. Men det är ändå skönt att vara hemma. Dalton blev väldigt glad när vi kom fram och var tvungen att börja woua och skälla när vi kom hem halv sex på morgonen, det uppskattades av alla här hemma ;) Ludde är överlycklig och springer in och ut genom ytterdörren! Men han har inte kommit med någon råtta ännu.

Doc är hos Riitta nu då vi ska åka till Bulgarien imorgon. Jag var ch lämnade honom där i lördags och det märktes att han kände igen sig, han blev så glad att han inte visste vad han skulle ta sig till när han såg Raffa och Zorba och sen när han såg Riitta, Jennifer och Jerker så fortsatte kalaset. Doc har det jätte bra där! Han har träffa brorsan Billy i helgen, kan tänkta mig att det var mycket bus mellan bröderna. Jag väntar med spänning på bilder i Riittas blogg! Hoppas bara han vill komma hem med oss sen. Känns även bra att Riitta ska få känna hur det känns att ha världens bästa valp! :D För det är han lilla Dockan! Ett jätte stort TACK till Riitta och hennes familj som ställer upp och tar hand om Doc!







Tisdag

I går var vi till klubben och bara var, inge träning utan bara lite promenader. Till Daltons stora lycka hade fåren flyttat in i hagen brevid lydnadsplan. Han var helt galen först men lugnade ner sig relativt snabbt. Sen kunde han stå och titta på dem utan att börja skälla. Men när någon rörde sig var han tvungen att skälla lite grann.  Doc förstod inte alls vad Dalton pysslade med och utforskade planen istället, man vet aldrig var det kan finnas gamla tuggummin och fimpar som är så mumsiga. Vi tränar bakdelskontroll med kloss här hemma och Doc är så duktig, han fattar snabbt och tänker verkligen på vad det är jag vill att han ska göra.  Så roligt att se hur han funderar och testar sig fram! Men han gör inget förhastat utan tänker efter först.

I dag har Doc och jag åkt till Kista för att lämna igen en klänning jag hade köpt, men som jag (beslutsångestens drottning) inte tyckte var lika fin när jag kom hem. Först åkte vi buss och sedan tunnelbana. Doc är så duktig! Men tycker inte det är så kul att sitta still på bussen eller  tunnelbanan. Tur att det finns mycket smarrigt att äta och slicka på. Doc charmar väldigt mycket folk! Vet inte hur många som stannat och frågat vad det är för ras och velat klappa honom. Det roligaste var när vi stod och väntade på tunnelbanan och det stod en man i kostym och pratade i telefon, ett affärssamtal lät det ut som, många viktiga ord och väldigt formellt men när han såg Doc tappade han helt bort sig och sa "Ursäkta, men jag såg en så himla söt hund".  Väl hemma har Doc slocknat direkt, det är jobbigt att vara ute och shoppa.
image254
Charmtrollet!                                                                                              Foto: Malin Hamner

Har en sån där tråkig dag idag, ska tvätta som en galning och fixa med annat som måste göras . Så att det är snyggt när vi kommer tillbaka efter sommaren. På söndag styr vi kosan norrut! Gruvar mig för bilresan, speciellt när det är så här varmt och vi har en gammal bil utan AC. Resan upp brukar gå ganska snabbt, man är ju lite uppspelt  över att komma hem :)

Miljöträning, ofrivillig långpromenad och aussieträff

Miljöträning har bestått av att sitta på pendeltågsstationen med Doc vilket gick över förväntan. Tågen dundrade förbi men det var inget Stumpen brydde sig om. Han blir inte rädd för nånting i första taget! Att åka buss var inga konstigheter, roligt med många skor att tugga på och ben att slicka på tyckte Doc.

I lördags var Dalton, Doc och jag ute i skogen för en promenad. Vi skulle inte gå så långt utan bara lufsa omkring i skogen. Vi gick utanför stigarna, det är lite roligare tycker jag och Dalton för lyfta på benen ordentligt. Men det kan också vara lite förvillande att inte ha någon stig att hålla sig till. Så vi gick vilse! Haha typiskt mig! Lyckat att gå vilse med Dalton som inte får gå långt och Doc som inte orkar gå så långt. Till slut hittade jag ett par att fråga om vägen, hade glömt min mobil hemma också. Jag bar Doc en liten bit men det var inte så populärt av "herr jag kan själv". Som tur var hade jag med mig mycket vatten för det var ju riktigt varmt ute. Men ingen av oss klagade direkt på att vara ute i skogen i det härliga vädret!

image244

image245
"Saaaktaaa" Jag släppte kopplet för att Dalton skulle få gå och bajsa ifred...

image246

image247
Självklart ska Doc göra samma

image248

I söndags var det aussieträff i Hagaparken, mycket trevligt var det. Vi åt en massa tårta (då Lisa fyllde år, Grattis igen!) och Malins goda kladdkake muffins, mums! Det enda jag gjorde var att sitta och lapa sol och fika! Livet är bra härligt! Roligt att träffa Doc´s halvbror  Pajas (Robbys son från Blue Wingfire´s kennel), en väldigt snygg och trevlig redmerle kille, väldigt lik Robby. Doc och han busade som galningar, Pajas var så snäll och försiktig med Doc. Doc fick även träffa sin favorit Singha. Hon är så snäll och försiktig med honom!  Efter en lång dag i Hagaparken var Doc väldigt trött och sov nästan hela kvällen! Blider som Malin tagit finns på hemsidan...

image250
Doc och Singha


RSS 2.0