Helgen

Då var en händelserik helg till enda. Jag kan börja från början. Lisa kom till Råsundavägen för gemensam avfärd till Skärblacka. När vi packade över packningen i min bil såg jag Lisas kudde och kom på att jag kanske skulle ha en med. Medan jag gick tillbaka till lägenheten kom jag på att min sovsäck inte var i bilen utan uppe på vinden. Tur att jag kom på det! Loi och Dalton satt och misstyckte varandras sällskap den första biten. Lisa och jag pratade om alltmöjligt innan vi precis innan Skärblacka började prata om trailen och blev väldigt nervösa båda två. Väl framme socialiserade vi lite, byggde upp mitt tält och fixade. Den lilla praktiska pumpen som mamma och jag köpt till luftmadrassen visade sig inte vara så bra. Försökte blåsa innan jag fick låna en pump av Gunnar och Marianne. Det var väldigt kallt och jag insåg snabbt och linne och jeansshortsen kanske inte var så passande. Det var ruskigt kallt i tältet på natten. Hela jag kände mig som en isbit, inte alls kul. Lördagen började med perfekt väder, svalt och bra för djuren. Vaknade tidigt och gick promenad med killarna innan samlingen kl 9.00, mycket nervöst. Doc och jag var med på eftermiddagens trail, vilken kändes perfekt. Jag hann se en trail, hur det går till och hur fåren fungerade. Fåren var springiga och jag blev ännu mer nervös.

Efter lunch började det regnade och gjorde det hela helgen. När det blev vår tur hade jag ganska ont i magen. Planen var att hålla Doc kort och under kontroll. Han tog ut fåren ur fållan mycket fint och la sig på kommando när jag skulle stänga grinden, mitt i öppningen la jag honom, smart. Fåren spring ner långsidan, vi gick efter lugnt, min nagel var i ögat på Doc. Vi lyckades tyvärr inte få fåren igenom andra grinden. Jag kanske skulle ha släppt Doc lite men kände att jag inte vågade. Känner mig riktigt nöjd med passet, Doc var lugn, lyssnade och var väldigt fokuserad på fåren. Med 65p och inte många från qualifying score (som jag tror är 67p eller 68p) känner jag mig riktigt nöjd med på vår allra första start. Duktiga Doc!


Inte förrän vid kl 20.00 var sista hunden klar. Emelie och jag stod och såg och frös in i det sista. På kvällen tändes grillen och vi satt ute och åt gott och hade det trevligt trots att det var kallt. Vi avslutade kvällen i Mackans husvagn med vin, whiskey och trevligt sällskap. Det var varmt i husvagnen och riktigt skönt att inte gå och lägga sig iskallt. Vinet och värmen gjorde sitt och natten blev ganska bra. Bara framåt morgonen som det blev lite kyligt men då tvingade jag upp Dalton på madrassen med mig. Doc var så trött att jag inte fick väckt honom.

Även på söndagen var Doc och jag med på eftermiddagens trail.  Lisa och jag satt som tidtagare med Walley, att få sitta i en varm (trodde vi) bil tackar man ju inte nej till. Vi tog tid, hade det trevligt och bjöd Walley på vindruvor. I väntan på att det var Doc och min tur hade vi det trevligt och tittade duktiga ekipage. Sanna och Carina kom på söndagen, trevligt att träffa dem. Misty var sig lik, lika söt och härlig som vanligt. Carina hade med sig lilla Joy som var söt som socker och verkade vara en mysig liten tjej. Camilla och Choice kom också på söndag förmiddag. De startad två gånger på får, en gång på anka och en gång på kor. Choice var duktig om än lite het. Så duktig att de tog ett leg på kor!


Jag är supernöjd med vårt run på söndagen. Lite för ostyrigt i början, flera misstag från min sida (inte ovanligt!), men Doc var super duktig. Jag är verkligen sugen på att tävla mer. Nu ska vi rabiesvaccinera! Min duktiga älskade lilla prick! <3

 

Doc med sina vimplar, qualifying score och second place.


Det var många det gick bra för, riktigt bra för 6 hundar som fick titeln working trail champion, bland dem är Linda och Elsa och Mackan och Skippo. GRATTIS!!! Lisa och Loi tog Leg på ankor och kor, Linda och Modja tog leg på kor (kommer inte ihåg om det var fler), Emelie tog en massa leg med Vinna och Kiwi, Camilla och Choice tog leg på kor, Mackan och Rosso tog två leg på alla tre djurslag. GRATTIS alla duktiga!

Ingrid och Lava.



Doc är väldigt intresserad.


Nina och Bluff.

Tina och Milo.



Linda och Elsa.



Älskade Dalton som skött sig exemplariskt under helgen. (observera vårt smutsiga golv, blä)



Mot Skärblacka!

Väntar på att Lisa ska rulla in på Råsundavägen med Golfen. Vi ska åkte till Skärblacka för ASCA tävlingar hela helgen. Känns väldigt nervöst men jag försöker bara tänka på hur trevligt vi ska ha det och inte tävlingarna. Nu ska jag dubbelkolla packningen innan det är dags att åka. Trevlig helg!
Doc och jag i onsdags. Bilder har jag snott av Camilla.

En torsdag kväll


Ludde myser i solen på balkongen.


Nu är killarna och jag allena igen. Vi skjutsade mamma till Arlanda på tisdag kväll. Innan dess var vi och åt i Kista och inhandlade nödvändig luftmadrass inför kommande helg i Skärblacka, då det ska tältas. Jag har aldrig tidigare sovit i tält och det ska bli spännande, hoppas vi slipper regnet som tydligen ofta brukar förgylla just den helgen. Camilla och jag åkte till Ingrid för genrep igår, likaså gjorde Linda, Kjetil, Tina. Där var även två tjejer vars namn jag tyvärr inte kommer ihåg.  Det var väldigt trevligt och vädret var väldigt fint, hade t-shirt och shorts till 22.30 utan att frysa. Första passat i hagen började katastrofalt men slutade bra och andra passet gick riktigt bra. Doc är mycket förälskad i de svarta tjejerna, Chenin löper och Choice är på väg in i löp. Igår kväll fick han hälsa på Chenin som ställde upp sig och sen flörtade han hej vilt med alla tjejer utanför fårhagen fick tyvärr inte så mycket positivt gensvar.


Idag efter jobbet åkte killar och jag ut till Ursvik. Först promenad i sällskap av alltför många pissmyror, sen lydnadsträning. Lite ostrukturerat med nöjd med första skicket till rutan. Dalton fick leta godis och var mycket nöjd med det. Åkte vidare till nya stället för spår med Sofie och hennes killar. Vi la varsitt 500 meters spår till prickarna. Medan spåren låg fick de prickiga hundarna springa lite budföring. Vi fokuserade på fart för samtliga tre och struntade i finlir. Milo kampmorrade när han närmade sig, sötvalpen! Gjorde misstaget att köra lek hos Sofie och Doc ville gärna stanna kvar där, så mycket är man värd! Sen till spåren,Tristan spårade bra som vanligt. Dalton fick gå det sen och spårade pckså bra, lugnt och noggrant men hade lite svårt vid en stig. Doc spårade bra igen, "det går bra nu". Motiverat, självständigt och i perfekt tempo. Mina fina duktiga killar.


Nu måste jag försöka komma i säng, ska bara... Det blev alldeles för sent igår kväll och det kändes på jobbet idag.



190710

Frekvensen under sommaren är inte den bästa. Mamma är här på besök, vi äter ute, promenerar med killarna, shoppar lite och turistar.

Vi har varit och promenerar i Hagaparken, på drottningholm och inne i stan. Dalton fick stanna hemma när vi åkte in till stan. Stadspromenader är inte riktigt hans grej. Med ett grisöra som muta stannade han villigt hemma. Doc var hur lugn och cool som helst bland alla turister inne i stan. Han drar till sig kanske mycket uppmärksamhet. Många som vill klappa och fråga vad det är för ras.

Vi har varit på Kanaanbadet också, tyvärr den enda dagen som det inte var soligt. Vi badade, fikade och läste skvallertidningar ändå. Dalton simmade först efter dummie och sen tog han och jag en simtur. Han gillar att simma. Vi tävlade in i land, jag hade inte en chans, snabb som tusan är han! Doc har också vågat simma efter dummien, han är riktigt duktig faktiskt. Lite panik i ögonen men han vill inte komma upp ur vattnet när vi kastat klart så kul tycker han att det är. Han blev lite väl ivrig när vi skulle simma i Hagaparken igår och bet mig i fingret, ett jack, ont och blod blev det tyvärr. Sen åt vi god lunch vid Fjärilshuset och killarna fick dela på resterna.


Idag efter jobbet åkte vi ut till Järvafälten för picnick. Satte oss i solen vid vattnet och åt middagen då en orm simmar förbi oss i vattnet, usch! Vi flyttade bort från vattnet och det blev ingen simning för killarna. La ett spår till killarna, ca 450meter, 3pinnar och älgslut. Jag är riktigt nöjd med Doc´s insats, lite slarvigt men han var riktigt laddad hela spåret, inget överanalyserande och bra tempo. Hade rådjur i spåret när jag la men det var inget Doc brydde sig om. Dalton hade det jobbigt och flängde och hade svårt att hålla spåret, la hans spår innan rådjuren och det var nog tur det, det var lite för jobbigt för honom idag, kanske värmen.


Nu ska jag hoppa i duschen innan jag gör Dalton sällskap  sovrummet...


Mysig sommarpromenad i Hagaparken

Dalton gick ut i vattnet och la sig och tuggade på en pinne.


Doc gillar att bada, inte att förväxla med simma för det törs han inte. "Jag törs men jag vill inte!" säger Doc.


Ute på djupt vatten.




Dalton njuter av den vackra utsikten.

Och äter lite...

Nicke nyfiken tittar på förbipasserande.

Min finaste kille!



Sol i massor

Vi har tränat lite lydnad i veckan och lydnadens känns riktigt bra nu, rutskick att vara nöjd över till exempel. Promenerat en massa har vi också gjort. Känns som att Doc mognat en del och konflikterna mellan oss blir färre och färre, bättre koppelgående och fina hundmöten är mer regel än undantag nu. Kanske iofs varit det ett tag nu men det känns skönt i alla fall. Går en timme varje morgon innan jobbet och det är verkligen underbart att göra det. Varje dag är det strålande sol och varmt. Tänk att kunna gå före sex på morgonen med bara armar och med stor sol som sällskap, underbart! Spårat har vi också gjort, igår kväll med Johan, Sofie och deras killar. Det var varmt och soligt hela kvällen. Doc spårade riktigt bra medan Dalton hade det svårt och irrade mest runt och letade spår. Körde uppletande också, längesen sist. Fokuserade på att ha på nosen hela tiden och inte bara springa järnet längst ut i rutan. Funkade bra. '
Idag har Johan, Sofie, jag och alla hundarna varit på Kaananbadet. Varmt och fint väder, riktigt varmt i vattnet nu också. Killarna och jag är allena i helgen. Jakob är nere i Helsingborg, Malmö och Skanör och hälsar på sina gamla klasskompisar. Vi saknar honom mycket, det är så tomt här nu och till det värst, jag är för svag för att öppna vinflaskan!
Bästa killarna <3

Tristan på Kaanan idag


Milo

RSS 2.0