Helgen

Då var en händelserik helg till enda. Jag kan börja från början. Lisa kom till Råsundavägen för gemensam avfärd till Skärblacka. När vi packade över packningen i min bil såg jag Lisas kudde och kom på att jag kanske skulle ha en med. Medan jag gick tillbaka till lägenheten kom jag på att min sovsäck inte var i bilen utan uppe på vinden. Tur att jag kom på det! Loi och Dalton satt och misstyckte varandras sällskap den första biten. Lisa och jag pratade om alltmöjligt innan vi precis innan Skärblacka började prata om trailen och blev väldigt nervösa båda två. Väl framme socialiserade vi lite, byggde upp mitt tält och fixade. Den lilla praktiska pumpen som mamma och jag köpt till luftmadrassen visade sig inte vara så bra. Försökte blåsa innan jag fick låna en pump av Gunnar och Marianne. Det var väldigt kallt och jag insåg snabbt och linne och jeansshortsen kanske inte var så passande. Det var ruskigt kallt i tältet på natten. Hela jag kände mig som en isbit, inte alls kul. Lördagen började med perfekt väder, svalt och bra för djuren. Vaknade tidigt och gick promenad med killarna innan samlingen kl 9.00, mycket nervöst. Doc och jag var med på eftermiddagens trail, vilken kändes perfekt. Jag hann se en trail, hur det går till och hur fåren fungerade. Fåren var springiga och jag blev ännu mer nervös.

Efter lunch började det regnade och gjorde det hela helgen. När det blev vår tur hade jag ganska ont i magen. Planen var att hålla Doc kort och under kontroll. Han tog ut fåren ur fållan mycket fint och la sig på kommando när jag skulle stänga grinden, mitt i öppningen la jag honom, smart. Fåren spring ner långsidan, vi gick efter lugnt, min nagel var i ögat på Doc. Vi lyckades tyvärr inte få fåren igenom andra grinden. Jag kanske skulle ha släppt Doc lite men kände att jag inte vågade. Känner mig riktigt nöjd med passet, Doc var lugn, lyssnade och var väldigt fokuserad på fåren. Med 65p och inte många från qualifying score (som jag tror är 67p eller 68p) känner jag mig riktigt nöjd med på vår allra första start. Duktiga Doc!


Inte förrän vid kl 20.00 var sista hunden klar. Emelie och jag stod och såg och frös in i det sista. På kvällen tändes grillen och vi satt ute och åt gott och hade det trevligt trots att det var kallt. Vi avslutade kvällen i Mackans husvagn med vin, whiskey och trevligt sällskap. Det var varmt i husvagnen och riktigt skönt att inte gå och lägga sig iskallt. Vinet och värmen gjorde sitt och natten blev ganska bra. Bara framåt morgonen som det blev lite kyligt men då tvingade jag upp Dalton på madrassen med mig. Doc var så trött att jag inte fick väckt honom.

Även på söndagen var Doc och jag med på eftermiddagens trail.  Lisa och jag satt som tidtagare med Walley, att få sitta i en varm (trodde vi) bil tackar man ju inte nej till. Vi tog tid, hade det trevligt och bjöd Walley på vindruvor. I väntan på att det var Doc och min tur hade vi det trevligt och tittade duktiga ekipage. Sanna och Carina kom på söndagen, trevligt att träffa dem. Misty var sig lik, lika söt och härlig som vanligt. Carina hade med sig lilla Joy som var söt som socker och verkade vara en mysig liten tjej. Camilla och Choice kom också på söndag förmiddag. De startad två gånger på får, en gång på anka och en gång på kor. Choice var duktig om än lite het. Så duktig att de tog ett leg på kor!


Jag är supernöjd med vårt run på söndagen. Lite för ostyrigt i början, flera misstag från min sida (inte ovanligt!), men Doc var super duktig. Jag är verkligen sugen på att tävla mer. Nu ska vi rabiesvaccinera! Min duktiga älskade lilla prick! <3

 

Doc med sina vimplar, qualifying score och second place.


Det var många det gick bra för, riktigt bra för 6 hundar som fick titeln working trail champion, bland dem är Linda och Elsa och Mackan och Skippo. GRATTIS!!! Lisa och Loi tog Leg på ankor och kor, Linda och Modja tog leg på kor (kommer inte ihåg om det var fler), Emelie tog en massa leg med Vinna och Kiwi, Camilla och Choice tog leg på kor, Mackan och Rosso tog två leg på alla tre djurslag. GRATTIS alla duktiga!

Ingrid och Lava.



Doc är väldigt intresserad.


Nina och Bluff.

Tina och Milo.



Linda och Elsa.



Älskade Dalton som skött sig exemplariskt under helgen. (observera vårt smutsiga golv, blä)



Kommentarer
Postat av: Riitta

Grattis till ert första leg! Bra jobbat :)



/Kram

2010-07-26 @ 21:04:16
Postat av: Lisa

Ni var så himla duktiga! DU som aldrig ens sett en trial, går in så fint. Nu är vi taggade inför nästa år, träna träna!!

2010-07-26 @ 22:35:53
URL: http://eskil-isak.com
Postat av: Annelie

Grattis!

2010-07-27 @ 21:42:27
URL: http://www.mrcollin.com
Postat av: LInda

Det var så hilma roligt att ha er med, duktiga ni.!!! Nästa år kör vi, innan dess tränar vi massor här hemma, hiih.!

2010-07-28 @ 08:42:24
URL: http://elsabella.webb.se
Postat av: Sofie & fläckarna

GRATTIS! Det var så roligt att prata med dig efteråt, så härligt entusiastisk så nu längtar även jag massor till nästa år ;)

2010-07-28 @ 11:54:52
URL: http://aussiemonster.se
Postat av: Mackan

Grattis till leget!!! Jag såg många riktigt fina kvalitéer i din vovve och när du har lärt dig att se bakåt vad hunden gör och lite andra regler kommer ni att bli kanon!! Du har känslan, det syns.

Åh vad jag önskar att du sett vad Doc gjorde när du gick med ryggen åt honom när lammet vände sig mot honom. Han släppte det inte med blicken och de hade en liten kamp - men så ropade du. ;) haha synd.

Träna på så syns vi i något sammanhang!

2010-07-29 @ 08:38:28
URL: http://www.skippo.org
Postat av: kjetil

Helt enig med det de andre sier! Dere gikk kjempebra :)

2010-07-29 @ 11:39:18
Postat av: Sofie & fläckarna

Jag har messat dig men jag antar att det är mottagningen som spökar. Ja, du är anmäld bekräftelse ska komma på mailen :)

2010-08-17 @ 21:58:30
URL: http://aussiemonster.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0