Helgen

I lördags åkte vi till Kista med Malin och Moa för att träffa Camilla och Chenin och Minna med boxern Milan. På schemat stod spår. Doc tyckte Milan var lite läskig och var tvungen att skälla ut honom lite. Det var första gången Milan gick personspår och han imponerade, jätte duktig! Doc fick ett litet spår, det gick jätte bra och han gick med låg nos precis där jag gått och hittade slutet som var en burk med lite godis. Doc tyckte det var jätte skoj och ville gå spåret igen. Daltons spårinsats orkar jag knappt skriva om, han var omotiverad, tog inte en enda apport och spårade dåligt om man alls kan kalla det han gjorde för att spåra. Alla kort för dagen är tagna av Malin Hamner.

image239
Leker med spårapport

image240
Doc somnade i sin kattbur så det blev "bara" ett spår för honom.

I söndags åkte Malin och jag med hundar till U-DM i Nacka. Där mötte vi upp Lisa med Loi och Gipsy. Vi såg på när Camilla dömde handling. Sen hejade vi på Lisa och Gipsy som tävlade i agility. Väldigt duktiga var de, snyggt och städat men ändå väldigt snabbt.  Doc skötte sig exemplariskt, Dalton lite mindre exemplariskt, han blev less i slutet och var jobbig men det var inget som Doc brydde sig om. Duktig liten. Även här är det Malin som varit framme med kameran.

image241
Loi och Doc                                                                      

image242

I går var Dalton och jag och simmade i Arninge. Det gick inte riktigt lika bra som sist. Jag tyckte Dalton gick upp lite i stress när han simmade. Han var väldigt enveten och skulle upp på rampen hela tiden så jag fick vara lite sträng med honom och till slut gav han upp. Efter vi simmat åkte jag förbi djurmagasinet som låg brevid och köpte ett örthalsband mot fästingar till Doc. Det luktar precis som det myggmedel vi använder i stallet hemma så jag ligger och luktar på Doc och drömmer mig bort till alla härliga sommar minnen i stallet och på hästryggen. Har lite hemlängtan, ska bli så skönt att komma hem och vara härliga sommaren hemma!

image243
På bastuflotten i Kalixälv tillbringar vi soliga dagar. Ni kanske förstår varför jag har hemlängtan.


Simning

I dag har Dalton och jag varit på Arninge djurklinik och simmat. Dalton var så himla duktig! Vi började med att han hade två linor i flytvästen, en bak och en fram. Ganska snabbt kunde vi ta bort den främre linan och Dalton simmade fram och tillbaka efter långsidan efter mig. Efter vilan tog vi bort även den bakre och Dalton fick simma själv runt i bassängen. Jag gick runt kanten och han följde mig runt. Lotta som jobbade där var väldigt duktig och positiv, kände mig jätte glad när vi åkte därifrån. Kändes som att det här blir bra. Vi fick även mycket beröm och det är ju aldrig fel ;) Hon tyckte att Dalton och jag verkade ha en jätte bra relation, att han litar mycket på mig. Och det värmer när man får höra nåt sånt. I kväll har jag masserat Dalton, han tyckte det var jätte skönt! Han däckade ganska snabbt och sen låg vi i en hög på golvet och mös.

image238
Finaste kille

Doc har varit ganska lugn ikväll, han brukar vara som vildast på kvällarna annars. Han sprang som en galning när vi var ute så det har väl tagit ut sin rätt. Känns bättre och bättre med honom var dag som går. Han är en stabil liten kille med  egen vilja och en röst som han gärna använder om han inte är gillar situationen så får man höra det. :)

Spårdebut

I dag har jag varit ut i skogen med Dalton och Doc. Först promenerade vi lite, utanför stigarna så att Dalton får lyfta sina ben ordentligt.  Innan promenaden hade jag lagt ett litet spår till Doc, så efter promenaden gick vi spåret. Doc förstod inte riktigt vad det handlade om. Men vi ska testa igen i helgen så snart faller nog poletten ned. Här kommer lite bilder från dagen.

image229

image237
Doc undersöker en ticka

image231
Doc´s "showsida" ;)

image232
Dalton balanserar

image233
Hur har de lyckats med detta???

image234
Måste göra samma som "storebrorsan"

image235
Dalton solar

image236
Spårslutet

I tisdags var Jakob och jag på Albano för rehab med Dalton, vi fick lära oss att massera och stretcha honom. Det ska vi göra ca två gånger i veckan. Dalton fick även gå på ett treadmill, ett gåband under vatten. Dalton tyckte det var lite jobbigt men skötte sig bra. Efteråt fick han massage och vi fick lära oss hur vi skulle göra,  det var jätte mysigt så mysigt att  Dalton somnade. Sjukgymnasten rekommenderade oss att simma med Dalton då han har tappat mycket muskler i bakdelen och ryggen och avbelastar höger bakben där artrosen är som värst så nu ska vi bygga upp hans muskler så att han börjar belasta normalt igen. Så imorgon ska vi och simma med Dalton på Arninge djurklinik. Som att jag inte var nog fattig innan allt det här. Men som tur var ingick rehabilitering i Daltons försäkring annars vet jag inte vad vi hade gjort för det kostar att ha en sjuk hund! Och det är inte så enkelt att säga nej till nåt som man vet är det bästa för sin älskling!


Lyckat spår :D

I går åkte Jakob och jag till Kista med Dalton och Doc. Jakob gick ut ett spår till Dalton, ca 250-300 meter med tre föremål. Dalton var jätte motiverad och det känns skit kul! Duktiga Balooba! Vi fikade och hade trevligt. Doc spillde kaffe på mig så jag brände mig, är inte riktigt van vid att ha valp ännu. För då vet man att man inte kan hälla upp kaffe med en nyfiken valp i närheten. Vi promenerade även lite i skogen, Doc har blivit så duktig och fattar att man inte ska jaga andra utan oss. Han måste testa men sen när vi ropar så kommer han direkt. Dalton tyckte det var jätte kul att komma ut i skogen. Jag och Dalton var till veterinären i början av förra veckan för att kolla upp hans hälta. Svaret kändes inte alls bra. Dalton har artros på höfterna. :( Känns väldigt ledsamt. I morgon ska vi på rehab och då får jag veta hur jag ska träna och hur mycket han kommer att kunna röra på sig i framtiden.  Jag orkade inte fråga nåt sånt när jag var där, blev så ledsen. När veterinären sa artros fick jag panik! Uschan min lilla älskling, vill absolut inte att han ska gå och ha ont! Eller att han inte ska kunna röra sig så mycket som han behöver för att må bra.

image228
Min älskling! Bästa killen!

image220

image221

image222

image223
Det är fint i Ursvik

image224

image225

image226
Snygg Losa!

image227
Grävling på språng

Nu ligger Dalton och Doc i min famn, Doc tuggar på ett ben och Dalton väntar på att han ska tappa det så att han kan sno det.  Igår kom Camilla och Malin och hälsade på, Dalton blev så glad att alla kom och hälsade på honom ;) Doc tyckte det var roligt med nya människor att tugga på och tyckte att Moa var spännande.  Han är bara för söt och man kan inte låta bli att bli förälskad i honom.

Lördag

I dag har vi åkt bil till Arlanda för att hämta Jakob, Doc var väldigt tyst och snäll i bilen. Innan vi åkte hem åkte vi till Ursvik och promenerade lite i skogen. Doc jagade joggare, man han fattade fort att han istället skulle komma till oss. Duktig liten! Dalton får ännu inte vara lös så han fick tyvärr gå i koppel :( Men han tyckte också att det var trevligt att komma ut i skogen och äta massa gräs. Tyvärr så glömde jag kameran hemma. När vi kom hem var Doc väldigt speedad! Han rusade fram och tillbaka mellan vardagsrummet och köket, rev sönder kisstidningarna, fastnade i skohyllan och var helt galen! Men nu har han slocknat vid mina fötter. Han är så mysig, han gillar verkligen att vara nära och mysa. Nu ska jag fortsätta skriva uppsats.

image212
Sötaste killarna!

image213
Pusshögen på Jakob

image215
Försök till gruppbild

image217


image219
Med favoritbollen

image218

Nu har Doc flyttat in!

I går åkte Dalton och jag till Riitta för att hämta Doc. Bilresan hem gick bra, efter Jönköping sov Doc nästan hela vägen. Till Jönköping ägnade sig han åt annat stundtals :)  Nu skäller han åt katten som han gett honom två blängare sen han kom hem. Vet inte när kisse skaffat sig så där mycket skinn på nosen, när Dalton kom så lät han Dalton gör vad som helst med honom och gör fortfarande.

Doc är jätte härlig och precis som en valp ska vara, han är jätte nyfiken och om han blir lite skraj för nåt så är han snabbt framme och undersöker vad det var. Om det är nåt som är läskigt söker han stöd hos Jakob och mig, tills han märker att det inte var farligt. Han skäller och piper ganska mycket för att få sin vilja igenom, men slutar när han inser att han inte får det. När vi är ute springer han efter Dalton och ska nosa och kolla överallt där Dalton är. Utomhus går det jätte bra med Doc och Dalton. Inne så vill Dalton "äga" alla leksaker och har mitt i allt blivit jätte intresserad av leksaker och att busa. Doc är ganska tuff igår busmorrade Dalton åt Doc men jag tror Doc missuppfattade det och gläfsade tillbaka mot Dalton, Dalton blev rätt så chockad och backade iväg. En riktig liten tuffig!

image207

image208


image209

image210

image211


Måndag

I dag har vi varit och tränat på klubben med Malin och Camilla.  Vi tränade lite allt möjligt som inte belastar Daltons ben för mycket. Blev fritt följ med fokus på att vara tyst, fjärrdirigering då vi tränade på att sitta kvar och inte lägga sig ned som Dalton börjat med. Apportering men bara att inte tugga och ingångar också la vi två platsläggningar. En med flera nya hundar då jag gömde mig, tjuvkikade lite och tyckte att Dalton pendlade alldeles för mycket med rumpan så sen la Malin, Camilla och jag en till och då stod jag nära för att hinna förebygga allt rumppendlande. Dalton fick sitta uppbunden när jag kommenderade Camilla och Chenin och han låg så snällt sa inte ett pip. Bra träning då han snart kommer att få vänta på sin tur när vi ska träna :)

image205
Dalton solar i Hagaparken

Imorgon ska jag med Dalton till veterinären, jag är nervös. Hoppas att de ska hitta nåt så att de kan behandla men jag hoppas verkligen att det inte är nåt allvarligt...

Hemsida!

Malin har gjort en hemsida till oss! Kolla här!  http://www.dalton-doc.webb.se/
Tack snälla Malin för den snygga hemsidan!


Sommartider!

I helgen har det varit kanon väder! Vi har varit ute hela dagarna och solat! I lördags åkte vi till klubben kl 10 för att spåra med Malin, Camilla, Linda och Vanessa och hundar. Spåret gick inte bra, en kombination av värmen och motivationen tror jag. Efter spåret for vi hem och packadelite grejer sen gick Jakob, Dalton och jag till Lötsjön för att grilla med Camilla och Hebbe, Malin och Niklas och Hebbe och Camillas vänner. Det var en toppen trevlig och solig eftermiddag. Satt barbent och med kort ärmad klänning hela kvällen. Så härlig kväll! Nedan kommer lite bilder från kvällen. I dag har Jakob, Dalton och jag gått till Hagaparken för att ligga och sola och läsa. Malin och Moa kom och gjorde oss sällskap, även Malins pappa gjorde en paus i sin cykeltur för att göra oss sällskap. Ännu en trevlig dag i solen!

image197
Cool kille!

image198
Gosig Chenin!

image203
Malin och Niklas
image200
Förlorarlaget i kubb

image201
Jakob steker i Hagaparken

image202
Vid Råstasjön på väg hem

Träning i underbart väder

I går var Malin och jag och tränade på klubben. Det var alldeles underbart väder, soligt och varmt. Vi satt och mös i solen! vi tränade också. Jag fick testa Malins kamera och tog kort på Malin och Moa, därav inga bilder i Malins blogg ;)

Träningen gick lite sisädär. Dalton var väldigt bont och höll på och fjanta sig mest, wouade och låg och åmade sig. Han ville nog impa lite på Moa, hon har nyss löpt och han har varit lite intresserad av henne. Men vi tränade fritt följ och belönade med klicker, jag tycker Dalton går bättre när man belönar med klicker, mer uthållig och med större förväntning. Vi invigd också en kamp leksak som Dalton fått av Malin (så snällt!) den var verkligen populär, Dalton var alldeles galen i den!


I väntans tider...

Har inte berättat här att vi går i väntans tider. I slutet av nästa vecka flyttar aussie valpen Kreivi´s Legend Doc Holliday från Kreivi´s Kennel hem till oss! Ska bli väldigt spännande att se vad det är för en och vad Dalton säger. Jag tror att han kommer att tycka det är alla tiders att ha någon att busa med tills han inser att Doc´s mamma och pappa inte kommer och hämtar honom ;)

Här kommer några bilder på Doc som jag har snott av Riitta Kreivi Sturedahl
(http://www.kreivis.com/ och blogg.kreivis.com)

Blog Image
Har ni sett sötare? Så blåa ögon!


Blog Image
Har somnat mitt i allt busande

Busfrö



Senaste tiden...

Har mest bestått av uppsatsskrivande dopad av kaffe och korta solpromenader. Dalton är ännu inte bra i sitt ben så på tisdag ska vi och kolla upp det hos veterinären. Hoppas vi får något svar på vad det är. I helgen har mamma varit här och då har vi varit ute i solen en hel del, i Hagaparken fick Dalton simma lite vilket var mycket uppskattat av honom. Dalton har varit alldeles galen när mamma varit här, så kul tycker han! Han har fått röra på sig lite mer nu på sistone, han mår verkligen inte bra när han fått vila så här länge så vi har prioriterat den psykiska hälsan lite mer på sistone. Det hjälper inte att träna och spåra. Han vill springa!!!

I måndags var vi och tränade lite på klubben men mest njöt vi av det härliga vårvädret. Tränade inte så mycket, mest att Dalton ska sluta pipa och gnälla, funkar jätte bra med klickern, han fattar snabbt. Annars var han lite frustrerad och så och det förstår jag.

image196
Höstbad funkar också bra!

RSS 2.0