Hagaparken

Idag har Dalton och jag varit och promenerat i Hagaparken. Det var soligt och härligt! Kameran var med så här kommer lite bilder från idag.


image125
Balansgång över bron till Hagaparken

image126

image127


image128
Bästa godisträdet

image130

image131

image132

image133

image134

image135
Dalton är en riktig karl, han bär hem ved så att vi slipper frysa


Onsdag

I kväll har vi varit och tränat, jag sa till Malin innan att jag inte orkar träna fritt följ i kväll. Ändå blev det de som vi tränade mest. Jag tyckte det gick ganska bra, försöker att tränat upp Daltons uthållighet och förlänga tiden mellan belöningarna och det kändes ganska bra. Direkt vi kom ner på plan la vi en platsläggning, Dalton var inte alls med, han började med att inte lägga sig när jag sa och sen kröp och nosade han så jag gick tillbaka och la om honom. Då fattade han vad det handlade om och låg bra. Platsläggningen är något som alltid gått bra med Dalton. Vi körde rutan som vanligt och den gick bra, vårt favorit moment! Fjärren gick ganska bra, om Dalton hade varit tyst så hade det varit mycket bättre. Jag har börjat träna lite med klicker och det går ganska bra, tidigare har Dalton blivit alldeles för pipig när jag använt klicker men nu går det bättre och bättre. Efter träningen tog vi en liten prommis med mycket hundsnack som vanligt.

Dalton har glömt bort att han åt en tidig middag idag och går och tror att han ska få mat, så här är det nästan varje kväll. Vilket djur har längre minne hund eller guldfisk?

image124

Träning igår och roadtrip

I går var vi och tränade på hundungdoms måndagsträning. Det var ganska mycket folk på klubben faktiskt, känns som att det bara varit Malin, Camilla och jag på sista tiden. Träningen gick bra, Dalton var ganska tyst när vi tränade hoppet, rutan gick bra förutom att jag sa stanna för sent en gång men det är inte Daltons fel utan helt klart mitt. Vi har verkligen börjat gilla det momentet, jag började med att ställa upp rutan direkt när vi kom dit och Dalton ville sticka dit på en gång! Fritt följ orkar jag inte ens skriva om, känns varken bra eller dåligt, men han piper oftast för mycket. Vi körde inkallning med ställande men sen jag har börjat att lägga ihop det till ett helt moment så stannar Dalton inte alls lika bra som innan. Sist la vi en platsläggning, det var ganska många hundar och några "nya". Jag gömde mig och enligt de andra så låg han bra, hade inte ens pendlat med rumpan som han har en tendes att göra. Så det känns jätte bra. Funderar på att anmäla mig till en tävling snart, skulle behöva förbättra vårt resultat i tvåan, lite bättre tror jag att vi kan!

image117

Dalton var på "kamphumör" igår!                                                     Foto: Camilla Appelgren

I söndags tog Malin och jag en roadtrip till Baggebo för att hälsa på Riitta som har Kreivis kennel. Det blev en väldigt trevlig dag med mycket hundsnack, god mat och många mil i passaten med allsång. Raffa och Zorba är verkligen trevliga hundar, blev väldigt förtjust i dem båda. Tack Riitta för det varma välkomnandet och den goda maten! Här kommer några bilder från dagen, alla tagna av Malin Hamner.

image118
Raffa vill busa

image119
Zorba

image120
Raffa med pipleksaken hon hittade

image121
Zorba äter upp leksaken


Miljöträning

I morse efter att jag och Dalton gått morgon promenden tog Dalton och jag en åktur med pendeltåget. Jag trodde att Dalton skulle bli väldigt stressad, vi lantisar är ju inte alls van vi sånna saker.  Men han skötte sig jätte bra, inga problem alls. Dalton tyckte att det var lite smutsig på tåget och ansåg att han skulle städa lite, det kan ju inte ligga en massa matrester och skräpa. Dalton står sitt kast för samhället, renhållning är viktigt.
 


Sen tog Jakob, Dalton och jag en promenad med Malin och Moa, vi gick runt Råsta och Lötsjön. Vi stannade vid Lötsjön och fikade i Gröna stugan, världens godaste äppelpaj hade dom där! Dalton hittade en kompis vid bordet brevid som han satt och tiggde mat av. Han är inte blygsam han!  Mitt i allt såg vi en liten röd aussi tik som gick och nosade för sig själv, det var Moa som tyckte det var lite långtråkigt med fikapaus. Hon är så rolig Moa utger sig för att vara en liten ängel men hon är skenhelig. Det tar ett tag innen man kan se förbi det gulligt yttre och se det.
 Det var så skönt att vara ute idag, så härligt med sol!


image116
Lilla ängeln!?                                                              Foto: Malin Hamner

Längesen sist!

Nu är det längesen jag skrivit men jag har haft så mycket att göra. Jag hade tenta i dag, vill inte prata om hur det gick! Så jag har suttit och pluggat hela den här veckan plus att vi har haft besök. Dalton tycker det är roligt med gäster och speciellt sånna som förstår att han ska ha 100%-ig uppmärksamhet, få ligga i soffa, stöka oavbrutet och även ligga i sängen. Det har inte blivit mycket träning i veckan bara lite grann på promenaderna. Varenda  minut jag inte pluggat har vi varit i Hagaparken. Det är så fint att promenera där! I morse tog vi en långpromenad där, det var riktigt härligt 7 plusgrader och en enorm SOL. Jag älskar solen!  Dalton passade på att ta årets första dopp, verkade som att det var väldigt skönt han tänkte till och med ta en simtur. Började längta efter sommaren när det var så fint väder ute idag så här kommer sommarbilder från Överkalix!

image112
Sommar i Överkalix = på Kalixälv med bastuflotten. Livet kan inte bli bättre!

image115
Jakob med Lillsvarten som är vit



Duktig Balooba!

Ikväll har vi varit och tränat på klubben med Malin och Moa, Carro och Jessie och Camilla och Chenin. Träningen gick jätte bra idag! Först körde vi fotgående och la tyngdpunkt på vänster och högersvängar och helt om vändningar då Dalton hamnar alldeles för långt fram. Dalton hade bra fokus idag och var inte alltför pipig. Vi tränade hopp över hinder med fokus på att vara tyst, om Dalton skällde så fick han ingen belöning, det fungerade bra på honom, han tänkte efter en extra gång innan han skällde. Vi gjorde några skick till rutan också, testade från olika håll och det gick jätte bra, jag gillar det momentet nu! Vi hann  även med inkallning med ställande, jag måste börja lägga ihop allting till ett helt moment och försöka behålla de blixtsnabba ställandena, svårt. Det blev väldigt effektiv träning idag så vi hann även med platsläggning, jag gömde mig och enligt uppgift så låg Dalton bra. Jag är så stolt över min duktiga Balooba! En skrytblogg blev det idag!

image110


image109

Effektiv spårning

Idag stod spårning på schemat, igen, med Malin och Moa, Linda med Wilma och Lizzy och Caro med Jessie. Vi åkte ut till klubben och utgick från en eldplats. Jag skulle hämta Jakob från Arlanda så jag hade lite bråttom, men jag hann med det jag skulle, fika, surra och spårning såklart! Jag la spår till Moa idag också och Malin la spår till Dalton. Daltons spår var ganska kort men med många vinklar och apporter, ännu en gång lyckades Malin lägga ett spår till Dalton som var precis ett sådant som han behöver nu. Han spårade bra även idag men slarvade och missade två apporter. Men det känns jätte roligt att han höll motivationen genom hela spåret! Här är lite bilder från idag, tyvärr är det jag själv som tagit dem och därav kvalitéen :)


image101
Väldigt mörkt kort men det föreställer Jessie

image102
Gosigaste Wilma och fina damen Lizzy

image105
Moa busar

image107
Balooba i skepnaden av en varulv

Träning på Värmdö Bk

Idag har Dalton och jag varit och tränat på Värmdö Bk med Malin och Moa , Camilla och Chenin och Lisa och Loi. Chenin löper och var väldigt inställssam för lilla Loi, hon gillar unga killar hon! Loi hade blivit stor sen sist och jätte fin!  Jag la Moas spår som hon klarade av väldigt bra! Första gången jag ser henne spåra och jag  tyckte det såg väldigt bra ut, tog vinklarna och apporterna väldigt bra. Hon var så gullig i spåret när hon hittade apporterna, blev så glad och ville visa dem för både Malin och mig. Malin la spår till Dalton, det var ca 200meter,  många vinklar och mycket grejer och framförallt var det klurigt. Vinklar lite här och var, uppför och nedför branta backar. Med andra ord var det precis ett spår som Dalton behövde, han tyckte det var jätte roligt och spårade jätte bra! Han virrade bort sig litegrann i den första vinkleln men letade sig tillbaka på spåret själv. De andra vinklarna tog han jätte bra och han plockade alla apporter. Jag är jätte nöjd med min duktiga kille! Känns så himla kul att han gick så bra och höll motivationen genom hela spåret! Alla hundar gjorde ett jätte bra jobb i spåret idag så vi var ett gäng mycket nöjda förare efter dagens träning!

image98


Vi hann även med lite lydnadsträning, Dalton var super taggad i början men höll inte motivationen särskilt länge. Vi tränade mest fot, med fokus på helt om halt och vänster och höger svängar också busade vi mycket! Vänster svängarna har blivit bättre men Dalton kommer ofta ur position när vi gör helt om, måste fila lite på det.

image97
Bus                                                                                                        Foto: Camilla Appelgren

Igår kom Malin och Moa förbi för att se på Let´s dance, vi hade jätte trevligt, åt godis och chips och surrade en massa. Moa är så rolig! Hon tycker att vår kisse Ludde är jätte läskig, till saken hör att Ludde är världens mesigaste katt. Det blev inte bättre av att Ludde "attackerade" Moa, han brukar göra så på Dalton när han vill busa, men Moa tyckte inte att det var så roligt. Moa låg och tittade på Ludde hela kvällen, man måste ju hålla koll på vart besten är! Dalton och Moa hann självklart med en del bus och Moa passade på att tvätta Dalton. Dom är verkligen bra kompisar Moa och Dalton!

image100
Han ser ganska farlig ut!


Veckan som gått

Har inte skrivit något i veckan, har haft så fullt upp med skola och en massa plugg. Dalton och jag har stigit upp före kl 6 på mornarna för att ta en långpromenad i Hagaparken innan skolan. Men lite annat har vi hunnit med, i måndags var vi och tränade på klubben med Malin och Moa. Det gick ganska bra, Dalton var pipig och skällig men om jag bortser från det så tycker jag att träningen gick bra.

image95
Duktiga killen!                                                                                         Foto: Camilla Appelgren

Idag har Camilla och jag varit och spårat, jag la båda spåren då Camilla var väldigt förkyld och egentligen borde ligga i sängen men för oss hundägare är det bara att pallra sig ut! Det var rådjur i Chenins spår men hon brydde sig inte alls om det, hon är en riktigt bra spårhund! Och snabbt går det ska ni veta, svårt att hänga med! Jag höll i linan då Camilla inte orkade, jag är van vid 40 kilo stor hund så jag tänkte att en lite tjej på 20 kilo är ju inte så mycket, men jäkla vad hon drog, vilket tempo! Det var roligt att spåra med Chenin och väldigt annorlunda jämfört med att spåra med Dalton. Till Dalton hade jag lagt ett kort spår ca 200 meter med en massa apporter och en vinkel, han spårade ganska bra, vinkel gick bra  och han tog alla apporter. Kändes bättre nu än vad det gjorde sist vi spårade då han bara gav upp men det känns inte som att han spårar som han brukar. Jag hoppas verkligen att motivationen ska komma tillbaka snart!

image94


Spårbekymmer

I lördags var Camilla och jag och spårade med Chenin och Dalton även Lazy var med men hon spårade inte, om ni känner Lazy så förstår ni varför. Som vanligt la vi spår till varandra, i både spåren var det en del vinklar för att båda hundarna behöver träna på det, men speciellt Dalton. Chenin hade lite vilt vittring i sitt spår så hon var lite distraherad men började spåra mer koncentrerat i slutet av spåret. Daltons spårande däremot bekymrar mig! Han var taggad innan spåret men spårade bara ca 100-200 meter sen la han av. Det känns skit tråkigt att han blivit så här! Jag vet inte varför och hur jag ska få honom att spåra som han brukar. Ska testa lägga kortare spår med godis och många förmål i så kanske han kommer igång igen. Jag hoppas verkligen det!

image92
Spårhunden Dalton, hoppas verkligen att han kommer tillbaka!

I dag har Camilla och jag tagit en promenad i Ursvik, det var jätte mysigt, har kommit en del snö så det var alldeles vitt ute! Dalton var lite intresserad av Chenins rumpa då hon började löpa igår. Lazy var med och var på hugget idag måste jag säga, hon galopperade två gånger och pinnade på väldogt bra hela promenaden. Hon är så söt den hunden!

image93
Söta Lazy                                                                                                      Foto: Malin Hamner






RSS 2.0