Årets sista dag idag.

Årets sista dag har killarna och jag hittills hunnit med promenad och bus med Pernilla och Nova. Doc älskar att reta Nova som egentligen tycker att Dalton är mycket stiligare än en liten prickig byracka. Hon har god smak! När vi kom hem tränade Doc och jag ett litet träningspass på parkeringen. Doc var duktig och fokuserad och hade riktigt bra position i ff. Medan vi tränade åkte några av byns innevånare förbi på spark på väg till kyrkogården som vi bor alldeles brevid,fast inte så nära att Dalton ska vakta den som han tycker. Doc uppvaktade en gammal terrierdam som inte uppskattade en ungnos i rumpan. Doc tok artigt emot tillsägelser och kom och la sig brevid mig när jag sa att det räckte, duktig prick. Doc har lite svårt att vara lagom när han hälsar, blir överlycklig, hoppas, pussar, busar och välter lätt omkull den äldre befolkningen. Men idag var han så duktig och hälsade fint som de duktiga hundarna gör ;)

2009
Jag har inte tänkt skriva en årskrönika men några ord om året som varit tänkte jag få ner. Dalton har mått bra mest hela året och har hittat glädjen i att spåra igen. Vilket jag tycker är väldigt kul för han är verkligen en bra spårhund när han vill. Dalton och Doc´s relation har inte alltid varit den bästa under året. Botten tror jag nåddes någon gång under sommaren, då kopplena var på dem även inomhus för att snabbt kunna avbryta. Nu känns det bra mellan dem men det förändras lite från dag till dag. Men helt klart mer stabilt.

Doc har vuxit på många sätt under året, mer massa och mer man. Träningen har gått väldigt mycket framåt under året och vi har tävlat med lite varierad framgång, tredje gången gillt i appellen blev vi uppflyttade. Tyvärr har vi inte startat i lydnaden, för att jag fått kalla fötter och "missat" sista anmälningsdagen. Förbättring med det får det lov att bli! I vallningen har vi utvecklats väldigt mycket känner jag. I början av året var jag vilsen och bortkommen. Ingrid och vänner har stöttade mycket, Tack! Nu  har jag fått lite mer koll och Doc har utvecklats enormt mycket. Han känns mycket lugnare och det känns som att jag har mycket mer kontroll. Jag hoppas på ett 2010 med mycket vallning och fortsatt utveckling!

Som spårhund känner jag att Doc har backat lite i utvecklingen och det tar jag på mig helt och hållet. Jag har gått för fort fram och pressat för mycket. Vi har backat vilket har gjort Doc gott. Under 2010 ska vi sakta men säkert jobba oss framåt och en start i lägre får vänta tills vi är mogna för det. Under hösten har vi även nosat lite på sök, nånting som jag verkligen skulle vilja fortsätta med. Hoppas vi kan pussla ihop ett litet sökgäng, det är så kul!

För min del är 2009 det sista året som student, i början av 2010 får jag min Magisterexamen i företagsekonomi. Med många delade känslor! Skönt att börja tjäna pengar men jag sörjer all förlorad fritid speciellt den med killarna. Men jag hoppas och tror innerst inne att det ska bli bra, ångestfyllt som ni märker!

Nu ska jag avsluta med att säga GOTT NYTT ÅR OCH GOD FORTSÄTTNING!


Mina finaste killar! De gör mig varm i hjärtat...


Dec. 29, 2009

När bloggen legat vilande ett tag är det alltid jobbigt att sätta sig och skriva igen. Mycket som har hänt men svårt att få ner det. Vi har firat Jul hos min Mormor som mådde bättre än på länge, var så pigg och glad! Bara det en underbar julklapp! Höjde stämningen för alla i sällskapet. Vi åt god mat, fikade gott och öppnade fina paket. Jag fick lite kläder bland annat en jätte fin rutig skjortklänning och en efterlängtad "wavemaker" som jag önskade redan i födelsedagspresent men då var det slut överallt. På juldagen kom min bror, flickvän och Moa och Maja. Vi åt gott igen och öppnade julklappar, Moa och Maja öppnade många! Jag fick en så fin present av Moa, finaste tjejen! Kvällen spenderade jag först med Jakobs familj, sedan i goda vännerslag och sist dansade jag in till småtimmarna, kul!

Dalton och Doc har också fått julklappar. Dalton fick ett enormt ben som han tuggade på så att det blödde från mummen. Doc mjukisdjur, en skunk och en krokodil med bebis (ICA-djuret). Båda klapparna föll killarna i smaken. Vi har promenerat en massa i snön, mycket frihet för killarna. resulterade i hälta för Dalton. Skar nåt så fruktansvärt i hjärtat när han inte ville ställa sig upp på söndagkväll.

Har sparkat med Doc några gånger och poletten börjar trilla ner, sist drog han i ljusets hastighet tills han blev trött och fjantsprang resten av biten. Men han vill absolut inte dra i björkisselen, han tycker den är jätte obehaglig. Förstår inte, tycker den sitter bra på honom. Säkert en vanesak.  Tränar lite lydnad också, mamma och pappas parkering är en utmärkt liten lydnadsplan, bara kylan som sätter lite käppar i hjulet. Nu ikväll är det -25 grader ute, brrr! Gårdagskvällen var strömmen borta i fyra timmar (!!!), inte så mysigt, för att ytterligare förgylla kvällen försvann även vattnet och var borta i morse också, men är nu tillbaka. Så är livet i glesbygden...

Nu ska jag försöka läsa lite, tillbaka till verkligheten och tentaplugg. Tyvärr...



Vännen E´s lilla dotter och jag myser


Vår julgran som Moa klätt


Mamma och Mormor


Julhälsning från oss!


Slående likheter?

Idag började killarna och jag dagen med en drygt en och en halvtimmes snöpuls med Pernilla och Nova. Doc och Nova busade som galningar trots att Nova hellre velat leka med Dalton. Hon gillar verkligen honom. Pernilla och jag underskattade längden av promenaden i kombination av snödjupet och sista biten gick långsamt framåt med tunga ben. Får se hur Dalton mår imorgon, misstänker att det kanske blev för mycket av det goda trots att han inte visade nånting idag. 

Doc och jag har även hunnit med ett litet lydnadspass. Frittfölj som var riktig fint, väldigt bra position. Doc har en tendens att komma för långt fram men idag var det riktigt bra. Rutan, har tränat med små koner men nu fått stora av Malin (Tack igen), de två första gångerna med dem sprang Doc bara ut och hämtade koner men nu pillade han inte på dem en enda gång. Inkallning med ställande gick också bra, galopp alla sträckor! Ja, ett väldigt lyckat pass med andra ord. Vi har haft ett litet ofrivilligt träningsuppehåll som verkar ha gjort gott. 

Konversation igår:
Jag: Brittany Murphy har dött. Hon som Jakob tycker jag är lik.
Mamma: Har Eddie Murphy dött?
Jag: Tycker du jag är lik honom!?
Min mamma är roligast!


Igår var jag fasligt stolt då Moa på Julavslutningen läste en rad så högt och så tydligt! Stora tjejen!


Konsten att dra när man ska.

Idag har jag testa drag med Doc. Skulle nog inte säga att det blev så lyckat. Tog sparken, selade på Doc med Daltons gula Björkissele som passade förvånansvärt bra på Doc, måste ha varit lite liten på Dalton. Gick med ekipaget ner till vägen och började sparka i hopp om att Doc skulle springa ut i linan och hjälpa till. Doc studsar i jämnhöjd med mitt huvud alternativt kampar med den fina gula linan med elastisk del. Efter några hundra meter vänder vi om och nöjer oss med den turen. Imorgon tar jag Dalton som hare.


Dec. 20, 2009
















Och ibland stavas olycka snö...

Egentligen skulle jag sitta i bilen på väg hem nu,men snöovädret här i Stockholm satte stopp på planera. När man inte ser att köra från porten till parkeringen känns det inte så lyckat att ge sig ut på en 100mils tur. Känner mig lite sur och besviken, men egentligen spelar det väl inte så stor roll, en dag hit eller en dag dit. Imorgon skulle det blir bättre väder så då hoppas jag att vi kommer iväg, då SKA vi komma iväg!

Lycka stavas snö!

Idag när vi vaknade låg snön vit! Härligt! Killarna var glada och busiga när Hagaparken var vitklädd! Fördelarna med snön är många. Rena hundar, rena skor och fantastiskt vackert självklart! Om det skulle finnas en nackdel med snön skulle det nog vara sommardäck. Dalton är väldigt snygg i snön, han ser så svart och glansig ut, snygghunden!
Doc´s prickar är precis lika prickiga i snön.
På torsdag eller fredag (beror lite på när seminariet på torsdag slutar) styr killarna, alla utom Jakob, och jag Volvon mot Lansjärv för Julfirande. Redan på lördag kommer mina prinsessor till Lansjärv och det ska självklart bli himla kul att träffa dem! Jag ska vara ute i snön så mycket som möjligt! Ska testa drag med Doc, med skidor och spark. Det borde falla honom ganska naturligt. Så synd att killarna inte kan bilda ett fint dubbelspann, då tror jag båda två skulle dra riktigt bra.
Nu ska jag kolla i kylen vad som kan tänkas kombineras till en god middag...

Hund2009

Igår satt Doc och jag i aussiemontern på hund2009 tillsammans med Lisa, Linda, Elin, Modja och Vinna. Det var en trevlig men lång dag. Doc njöt av att bli klappad av förbipasserande i 7 timmar men kämpade med två tjejer som luktade så himla gott. Doc blev förvisad till en sida och brudarna till en annan, var lugnast så. Fick tjata en del men jag tycker ändå att det gick bra. Jag känner mig väldigt nöjd med Doc i mässituationen och i montern. Han är så stabil, glad och nyfiken men aldrig stressad. Han är väldigt social (i mina ögon i alla fall), mös när han blev klappad även den 7e timmen men visst blev hälsningarna lite mer lugna under dagen i takt med en tröttare Doc. Första timmarna höll staketet på att vicka några gånger. Doc och jag gick även i rasparaden, förväntade mig ryck och slit i kopplet men Doc gick lugnt och fint (trots att han skulle gå på höger sidan, förvirrande för mig!) men kunde inte riktigt sitta fint på ledet då han insisterade på att hälsa på collietiken bredvid, så jag fick skämmas lite, busprick :) Annars skötte han sig väldigt mycket bra bland en massa hundar. Shoppade lite också en ny klotång då den gamla är för slö för Daltons hårda klor, en mjukispingvin till Doc, en massa klickers med armband och en ny långlina. I lördags gjorde nämligen vår långlina sitt när en dobermann sprang efter en boll i Hagaparken, mer kanske jag inte behöver skriva... Blev besviken, trodde vi hade kommit längre med hundmöten men det är bara att fortsätta jobba.
Har träningsvärk i armarna idag efter att ha kånkat hem på gratisfoder som Linda fick tag på som vi alla delade på utifrån bärförmåga. Kanske borde börja på gym? Men det är så mycket trevligare att få motion och samtidigt frisk luft och nöjda killar på köpet.

Älskar

Igår sprang Doc och jag med Camilla, Jocke och Choice. Hade håll mer eller mindre hela tiden och fick lite kramp i ena vaden. Ingen skön springtur med andra ord. Men det känns bra att vi har kommit igång med springningen, man känner sig onekligen ganska duktig efter att man sprungit.
Imorse kom Choice och hälsa på mig och grabbarna. Doc blev överlycklig! Han gillar verkligen Choice, tror nästan att han älskar henne. Han blir alltid så glad när han ser henne och när vi är ute på promenader går han alltid väldigt nära Choice. Dalton blev först inte så glad att se Choice (då Choice har varit lite bitsk mot honom en gång). Han blev osäker, spänning och morrig men sen blev han busig. Vi tog en promenad i Hagaparken. Doc och Choice busade järnet som vanligt! Jag får väldigt mycket uppmärksamhet när jag går med tre hundar, många kommentarer om hunddagis, känner mig som en cirkus! Jag tycker ju egentligen att två hundar är en för mycket. Speciellt när vi bor som vi gör nu.
På vägen hem hämtade vi upp Jakob som skulle och hyra film och gick till Lövgatan för att lämna av Choice. Doc blev ledsen och promenaden hem var betydligt lugnare. Fick stressa som en galning för att hinna med bussen till skolan där det väntade några timmar av grupparbetsskrivande. Suttit och skrivit hela kvällen också. Lite stressigt, ju mer man sätter sig in i ämnet desto mer finns det att skriva om och desto mer intressant blir det.
Pluttig Choice och Doc

Nyemission istället för frittföljposition

Jag är inte alltför pigg på att uppdatera. Har suttit här flera gånger men inte funnit orden. Jag ska göra ett försök nu. Summerar de senaste dagarna lite. I måndags tränade Malin och jag i Rissne på underbar grusplan, stor och upplyst är detsamma som perfekt.  Träningen kändes väldigt bra också, bra kväll med andra ord! Efter träningen i Rissne åkte killarna och jag vidare till klubben för att hämta ett par byxor från Camillas rena bil, gå Dalton promenad och "hjälpa" lite hundungdomar på allmänträningen. En massa surr med andra ord.
Började tisdagen med en långpromenad i Hagaparken, så himla trött på morgonen men väl i parken känns det skönt med en promenad. Hade skola hela eftermiddagen så när jag kom hem skyndade killarna och jag till Ursvik. Först ett liten promenad alla tre och sen sprang Doc och jag. Doc hade eld i baken vilket gjorde att jag tog slut efter tre kilometer. Fick kämpa rejält den sista biten.
Kvällen hade jag tänkt förgylla med träning i Rissne med Malin men skolan kallade och jag måste plugga istället. Killarna får nöja sig med långpromenaden i morse. De känns ganska nöjda, Dalton ligger och pruttar vid mina fötter och Doc tjuvar julklappsband. Kisse Ludde trampar runt och spinner i min famn för att hitta det bästa stället.

Vallning och lycka

Igår åkte Sofie, Johan, Tristan, Doc och jag med Camilla och Choice för vallkurs med Gunnar tillsammans med Florence och Milton, Linda och Modja och Sofie och Jackson. Trots att vädergudarna inte var med oss och jag var blöt hel och hållen så var det en väldigt trevlig dag. Jag känner mig nöjd över Doc´s insatser under dagen. Första passet i koppel i fållan var Doc lite mer taggad än han varit de senaste gångerna men de andra passen var han lugnare. Sammanlagt gick Doc och jag fyra pass, tre i fålla och ett på fält. Jag är nöjd över Doc´s insatser, tycker han är en bra vallhund. Han är fokuserad, samlar fåren bra, modig och snäll. Det vi ska jobba på härnäst är tempot som ska ner, ett fungerande stanna och ligg och att Doc ska ta ut avståndet till fåren.
Ikväll har Doc och jag varit och sprungit. Det var tungt att ta sig ut, mörkt och regnigt men det är så skönt nu efteråt. Doc travade jättebra alla 5km, ingen passgång och inget drag. Jag har alltid tyckt att det är så mysigt att ta en lugn promenad efter att man sprungit men det är ingenting som killarna varit med på. Dalton brukar ha taggat i bilen och Doc vara uppe i varv efter springningen. MEN plötsligt händer det. Idag gick vi en nedvarvningspromenad på 25min, lugna killar och två slaka koppel hela promenaden. Lycka!!!


Mina finaste killar!

Bilder från förra helgen

På begäran kommer vallningsbilder från förra helgen.
Anders coachar Sofie och Tristan

Såg riktigt fint ut

Camilla ramlade. Självklart var jag snabb med kameran!




Elda och Blå

Mikko och Tim

Jag är i en period med en massa lydnadsmotivation, det är härligt! Har blivit ett pass varje dag i veckan. Kul med en hund som Doc som aldrig skulle bli less. I onsdags var Malin och jag och tränade på klubben. Tycker träningen gick riktigt bra. Har börjar med rutan och inkallning med ställande. Rutan är ännu inget problem. Inkallning med ställande är däremot lite knivigt med Doc, han är så eftertänksam så det blir mycket raka inkallningar med belöning bakåt för att han alls ska komma. Men jag tror poletten kommer att trilla ner, ingen galopp inget ställande eller belöning.
Sprang igår, Doc travade riktigt bra och därmed gick springningen mycket lättare än sist trots lite håll på slutet. Idag har jag städat, shoppat lite julklappar, gått skogspromenad och tränat lite. Började skymma lite i slutet av promenaden och jag blev rädd varje gång en joggare dök upp från ingenstans.

Tillbaka

Äntligen tillbaka i internetvärlden. Både Jakobs och min dator vägrade starta i lördags. När man är utan dator förstår man hur mycket tid som spenderas vid den. Men hinner med så mycket mer utan! Förra helgen var vi och vallade hos Ingrid i Bro. Kändes bra, måste börja jobba på Doc´s avstånd till fåren, alldeles för nära. Jag är verkligen nöjd med Doc i vallningen, han är lyhörd, snäll och modig. Vi har hunnit med spår, lydnadsträning och springning. Lydnadsträningen känns väldigt rolig och har gått så bra på sistone, spåren har också varit bra. Speciellt Dalton har spårat bra och trappspåren har gett resultat  på Doc´s arbete i vinklar. Har som mål att springa 1,5mil i veckan, förra veckan lyckades vi och idag har Doc och jag sprungit femman i Ursvik. Doc var jobbig och därmed även springningen, ryck och slit. Så nej Camilla Choice behövs inte ;) Doc fortsatte att förgylla min vardag är vi kom hem på gatan. Möter skällig terrier, Dalton mullrar (skithund nr 1) och Doc går på Dalton (skithund nr 2). Nolltolerans mot sånna dumheter så jag får ett raseriutbrott och skrämmer förmodligen livet ur gamla farbrorn med sin lilla terrier. Doc läste nog vad jag skrev om honom för nu kom han och la sitt fina huvud i min famn och tittar på mig med sina blåa ögon, älskade prick!


RSS 2.0