Med en spinnande katt i famnen

Till reaktionerna på mitt förra inlägg: Dalton har inte ätit upp Doc! ;)
Sitter och dricker thé med en spinnande katt i famnen. Nyss hemkommen efter lite träning med killarna. Jag la ett 150m långt trappspår till Doc och ett 300m krigelkrokspår till Dalton. Doc fick börja, fint påsläpp, jobbade bra i alla vinklar och tog pinnarna fint. Han kändes taggad och motiverad. Nöjd! Dalton fick sedan ta Doc´s och sitt spår. Han kändes lite yvig och springig i Doc´s spår, i det anda spåret spårade han kanonbra! I spårkärnan, lugnt och noggrannt! Nöjd nu också! Jag har (som ni kanske märkt) börjar lägga mycket kortare spår till Doc än tidigare. I våras och somras la jag ganska långa spår till Doc och det kändes som att jag "dödade" hans motivation lite. Så nu har vi backat en massa för att få tillbaka motivationen och jag tycker det har funkat bra. Ett tag tränade vi bara spårstarter och då kändes de som att Doc blev lite besviken när spåren tog slut så fort, toppen. Vi kommer nog att lägga ganska korta spår en tid framöver också.
Efter spåren åkte vi till Stockholms avdelningen och körde lite lydnad med Doc. Ett kort och effektivt pass med fokus på höger och vänstersvängar i ff, snabba lägganden och ställanden, stadga i stå och apportering. Det som ställer till det lite grann är att jag har tränat ganska mycket gripanden med Doc, var så fjesig när han var valp. Men med den löjliga apporteringen i ettan måste jag nu träna Doc att inte ta de direkt. Känns helt dumt!
Ikväll ska Camilla och jag springa, känns tungt men det är ett måste!
MysLudde i Lansjärv.


(Varför går det inte att göra styckesindelning längre?!)

"Dalton och hunden"

I helgen  har mamma varit hos oss. Kul med besök, blir som en minisemester för oss också, shopping, fika och restaurantmat. Alla fyrbentingar är överlyckliga när mamma är här. Ludde har sovit med mamma varje natt, mamma som (innan Ludde) var rädd för katter. Dalton har legat och myst med mamma i soffan och Doc har gjort lekinviter hela tiden. Rubriken är citerad mamma när hon pratade i telefon med pappa och sa "det är Dalton och hunden som busar". Skillnad mellan hund och hund tydligen.
Igår åkte killarna och jag till klubben för måndagsträning. Vi var ett riktigt trevligt gäng Camilla, Malin, Sofie, Mikko och Lisa. Lisa hade med sig underbara Lakki, sheltivalp på 3(?)månader. Doc och jag ville ta hem honom, undra vad Jakob och Lisas mamma sagt? Doc och jag var tidiga och hann med ett riktigt bra och effektivt träningspass innan gänget kom och valpen tog över intresset totalt.
Fick tentaresultatet igår. Jag klarade den! Jag trodde aldrig det!!! Känns så himla skönt! Mycket ångest som nu är som bortblåst!
Gammal bild på Dalton med enormt ben

Dåligt med uppdateringar och Tack

Jag känner mig dålig på att uppdatera nu! Händer kanske inte så mycket att uppdatera om heller. Helgen gick inte i hundens tecken. Efter en kväll på metropol med Camilla mådde Jakob och jag som vi förtjänade på lördagen, därav gick dagen åt till filmtittande och små promenader. På söndag blev det lite snabb träning på morgonen. Uppletande där Doc skötte sig ganska bra, bytte förmål en gång. Gjorde misstaget att ta Doc direkt från uppletandet på spåret (tidsnöd), Doc var springig och slarvig. Men stundtals spårade han kanon. Dalton fick gå Doc spår sen, han spårade ganska likt Doc. Fast svammlade nog än mer. Innan vi åkte hem fick Dalton lufsa omkring och nosa och må gott. Han är som Ferdinand!
Idag har killarna och jag varit och tränat med Sofie, Tristan och Frasse. Det var stökigt när Frasse var med. Dalton var spännig och Doc galet intresserad. Doc var taggad ut i tåspetsarna idag och det var kul att träna. Dalton fick söka brödsmulor men var inte särskilt nöjd med det. Sofie och jag grubblade om tävlingsplaner, jag håller med Sofies Johan när han sa att vi inte är bra för varandra! Vi har båda prestationsångest och grubblar en massa.
Nu måste jag läsa rättsfall inför morgondagens seminarium, spännande att läsa om Sven Eriks hustru som köpt en traktor under marknadsvärdet.
Tack för alla grattis angående Doc´s röntgenresultat! Vi är glada och lättade!

GRATTIS TILL OSS!

Doc har HD A och ED au! Jag är så glad och lättad!
Visst syns det att han har det lilla extra! Kennelmamma Riitta som tagit bilden.

Sök och lite annat

Igår träffade vi vår sökgrupp för första gången (räknar inte med Annicas och min tjuvstart). Började med den mest rutinerade SchäferNachos, uppflyttad till elitsök om jag inte missminner mig. Han gick som en klocka. Sen två till schäfrar, Ross och Kiwi. Nybörjare som vi körde tre hitta övningar med. Sen var det Doc´s och min tur. Doc var taggad på väg till rutan. Han fattade vad som gällde. Trots en massa dagisbarn alldeles bredvid (nästan i) rutan fokuserade han på figuranten. Vi körde tre skick med mer eller mindre synretning. Doc tycker det är kalas att få springa allt vad han orkar ut och leka järnet. Jag hoppas verkligen att vi kommer kunna träna sök kontinuerligt för det är så kul! Vi avslutade med SchäferHäxa (tre schäfrar och en prick) som också var mer rutinerad.
Fick frågan igår om Doc var en tjej, väldigt många som tror att Doc är en tjej. Min lilla prinsessa, hihi! Ingen har någonsin frågat om Dalton är en tjej ;) Förutom söket igår fick killarna inte göra nåt vettigt. Snöade hela förmiddagen, så jag kom hem alldeles blöt och kall. Snöandet övergick till regn på eftermiddagen och det lockade inte uteaktiviteter. Vi gick motigt (läs jag) och mötte upp Jakob vid jobbet för promenad hemåt tillsammans.
Idag är det plugg som gäller. Började ny kurs i måndags, en riktigt tuff kursstart. Bra att komma igång direkt men det är lite svårt att göra gruppövningar innan man hunnit läsa kurslitteratur och haft föreläsningar. Mycket huvudbry och många pauser med andra ord. Tänkte ta en lunchpromenad i Ursvik med killarna idag, hoppas att regnet håller sig borta.
Bilder på Doc´s snygga pappa Robby får pryda bloggen idag. Jag tycker att de har lite samma ansiktsuttryck faktisk.

Solna i guld

Som rubriken lyder är Solna nu guldprytt. Camilla, Hebbe och Camillas bror Hebbe såg på matchen hos oss. Jag satt mest och åt, klappade på Chenin och agerade Luddes livvakt. Kanske inte så populärt att skriva men jag bryr mig inte så mycket om fotbollen. Visst, jätte kul att de tog guldet, roligast är att se alla glada och höra firandet från Råsunda igår.
Känner mig jämt trött och frusen. Känns som att det varit så i flera veckor nu. Vissa mornar känns värre än andra och springet har legat på hyllan ett tag nu. Känns svårt för ena dagen känner man sig ganska frisk och nästa vaknar man med ett rivjärn i halsen. Kanske ska satsa på att springa bort det? Kanske är jag för slö för det ;)
Sofie var entusiastisk till träning igår så hon lyckades dra med mig och tur var det. Det var kul att komma ut och träna och även om det blåste en del så kändes det inte kallt. Jag hjälpte Sofie med kommendering in på plan. Träningen med Doc kändes lite ostrukturerad men vi hade kul och det är ju det viktigaste! Dalton satt vid sidan av plan och gapade hela tiden, han måste vara världens mest envisa hund. Jag är övertygad! Tur att han är lika söt!
Nu tvättstugan!

RSS 2.0