Text

Då var det måndag igen och sista veckan i Mars. Veckorna flyger förbi. Ända tills imorse då det var nysnö på backen kändes det som att våren kommit. I lördags var killarna och jag och gick i Hagaparken med väldigt många andra. Doc skvallrade några hundar och jag kände mig nöjd. Vi stannade i en solig backe för hårvård. Båda killarna fick en ordentlig genomgång med borsten, Doc´s stump friserades och jag kände mig nöjd. Den blev ganska snygg. Tog ståbilder på killarna, Dalton blev snygg som vanligt och Doc inte lika snygg som vanligt, Doc är inte så fotogenik. Ställde upp sig som en schäfer och halvblundade på alla bilder. Nåja, han är ju i alla fall ganska charmig som mamma brukar säga när Doc´s utseende kommer upp på tapeten.

 

På söndag vaknade jag tidigt. Vår planerade utflykt kändes inte så aktuell när Jakob kom hem kl 05.00 på söndagsmorgonen. Jag gick istället till Hagaparken igen. Borstar och sax med även då. Jakob klagade på att jag klippte Doc´s svans fult, att det är för rakt av. Så jag tänkte snygga till den lite. Slant med saxen och vips så var det inte alls snygg igen. Kom hem och väckte Malin med sms om spårning. Medan Malin vaknade till liv fixade jag nya orangea snitslar. Vi la ut våra spår och fika i snålblåsten, fikat var gott med det var lite kallt. Följde med i Moas spår för att preparera för Dalton. Moa gick väldigt bra! Dalton var taggad och spårade så bra. Riktigt kul var det. Han blev lite besviken när han hittade leksak i slutet, ”hallå, mat ska det vara!”. Doc´s spår var ca 400m med toarullar med godis och pinnar. Doc spårade bra på barmark, koncentrerat och motiverat men hade svårt i snön och blev springig. . Årets första spår blev två lyckade. Känns bra.

 

Nu ska jag slänga i mig några paltar och sen ut och träna lite lydnad med gänget.


Förberedelser

100media_imag042 (MMS)

Förberedelser


Sax och kam

SnyggDalton

Nyfriserad stump.


Nyfriserad och nyborstad

Hm? Är det en aussie?


Cool kid

Förra helgens utflykt till Gålö. Det var så otroligt vackert. När livet är som bäst!


Dalton solar

Och svalkar sig sedan i snön.


Solar

och dricker kaffe.


Bilder i massor

Dagen i bilder.
Trio i hundrumpor. Doc, Dalton och Labben Milla.
Dalton bontar med en ölflaska.

Jakob på höga höjder.

Dalton svalkar sig i snön.

Förra helgens bilder.

Helena och jag dricker vin.

Doc tycker att sovmorgonen är slut kl. 07.00. Matte är inte riktigt lika pigg.

Såklart fick killarna sina viljor igenom och några timmar senare är vi ute på en längre promenad än vi trodde sådär dagen efter dans i city. Vi tittade inte så noga på kartan och hamnade på slingan som var 10,8km.



Äldre bilder.
'
Solar, grillar korv, dricker kaffe och myser.
Doc testar om plats ger korv


En solig fredag eftermiddag på Brunsvikens isvägen.

Vacker morgon i Hagaparken

Födelsedagspresenten uppskattades!

100media_imag038 (MMS)

Födelsedagspresenten uppskattades!


Grattis älskade Prick!

100media_imag025 (MMS)

Grattis älskade Prick!


SMS-inlägg

100media_imag037 (MMS)

Lite blogg från mobilen kanske kan höja bloggfrekvensen lite.


Ute på lång skogspromenad ihelgen.

100media_imag036 (MMS)

Ute på lång skogspromenad ihelgen.


Inte alltid som man tänkt sig

I helgen har vi varit till Lerkulan för vallkurs för Peter Nilsson. Doc och jag började med ett dåligt pass på stor yta. Kände mig besviken, hade gjort upp en plan men det funkade inte alls. Doc var för vild. Vi fortsatte dagen inne i fårhuset. Doc och jag fortsatte jobba på flankeringar och press. Känner mig riktigt nöjd med dagen (förutom att jag försov mig precis som förra gången)! Det var så kul att se alla hundar som utvecklades mycket under dagen. Vi hann med många pass under dagen så vi var rätt så trötta Sofie, jag och våra prickar när vi åkte hem i bilen som förövrigt luktar som ett fårhus nu.
Choice och Doc på första parkett.






RSS 2.0