20090722

Ett tag sen jag satt vid tangenterna här. Vi pysslar på med stugan, Jakob är Byggare Bob och jag byggassistent som flyttar stegar, hämtar brädor, kokar kaffe och fixar lunch. Imorgon tror jag att jag ska ta och måla för nu är det nästan klart med vindskivor och underspikning. Det är lite bättre mellan Dalton och Doc nu. Daltons krigsskada är också bättre och imorgon tror jag han får sluta med antibiotikan. Han har inte fått alltför mycket vila,  jag vill att de ska få gå så  mycket som möjligt tillsammans när de inte kan hållas sams, trots detta tycker jag att han är jobbig och understimulerad.

Igår var jag och spårade. La ett ca 500-600 meter långt spår med vilseirrande i slutet (inte lätt är det avverkat mitt i allt sen sist!). Bra och varierande terräng. Doc hade lite svårt i början innan han fäste ordentligt på spåret men sen spårade han kanon bra (jag bortser från en badpaus och uppletande och ätande av hjortron mitt i spåret). Dalton spårade också riktigt bra, själständigt och självsäkert.  Ikväll var vi på brukshundklubben och tränade. Dalton var skällig och jobbig. Doc var ganska duktig men lite ofokuserad och lätt störd. Nu kom Jakob hem från fiske så nu ska vi slöa framför tvn och äta popcorn!


Gammal bild på liten pluttDoc


Stugan

Inte mycket bloggande på sistone. Här är anledningen...








Byggare Bob

Också lite bilder på killarna så klart!


Dalton med sedvanlig dryg uppsyn




Killarna som just nu har det lite stormigt mellan sig. Resulterade i ett veterinärbesök för Dalton i dag :( Inget allvarligt som tur var.




Dalton och Doc

Imorse. Jag ska åka till jobbet, mamma har semester och är hemma. När jag ska gå till bilen trycker sig Doc tätt mot ytterdörren. Måste försäkra sig om att han ska få komma med och inte bli kvar. Dalton ligger på bädden i hallen och låtsas inte se att jag ska åka så att han ska slippa komma med och får vara hemma med mamma. Jag trycker ner dörrhantaget, Doc trycker upp dörren och rusar ner för trapporna och stannar och ser på mig "jag ska med". Dalton ligger fortfarande på bädden och låtsas inte se att jag åker, han får stanna hemma med mamma och har ätit fyra nybakade kanelbullar idag.


Bortskämd Dalton ligger i hammocken.

RSS 2.0