Besviken...

Jarmo vann inte Robinson! Jag är besviken! Visst Ellinor var en bra tjej men Jarmo, tycker jag, var helt klart den bästa överlevaren av alla deltagare.

Annars händer inte så mycket. Jag läser, läser och läser. Stiger upp tidigt och går långpromenad. I morse var vi nästan själva i Hagaparken. Sjukt skönt att slippa tänka på att hundarna är i vägen för folk som går, springer eller cyklar. Har varit en snabbis ut till Ekerö idag i det härliga vädret. Imorgon tror jag det blir plugg ute i solen, måste skaffa lite bränna!


Skräll?

Skotträning ikväll med Sofie och Tristan. Sofie och jag var taggade över överenskommelsen om apellen i september. Vi började med att Sofie kommendera oss i ff, läggande och inkallning. Ett ord: katastrof! Jag skulle helt enkelt aldrig skrivit eller tänkt på debut för klart att det ska komma och bita en där bak! ;)

Efter träningen åkte killarna och jag till Lötsjön. Först promenerade Dalton och jag med Camilla och tjejerna runt Lötsjön. Sen sprang Camilla, jag och Doc runt Lötsjön och sen kyrkogården och kolonilotterna. Kändes som en bra sväng! Doc sprang faktiskt lös mest. Han jagade lite fåglar, fick då en avhysning av mig. För att vara säkert att det verkligen var fågeljakten som inte var tillåten testade han lite till. Jag kopplade honom vid snäva hundmöten, blev faktiskt inte så många. Skönt att kunna springa med honom lös!


Chenin förra onsdagen


Sötaste Poisan! Observera glada Chenin i bakgrunden!


Plugg och snabbträning

Dagarna går åt till läsning, läsa, läsa, läsa. Jag har sittsår och killarna långtråkigt. De får bra med promenader men inte så kul när jag bara sitter och läser. Ludde tycker i alla fall att det är jätte mysigt och ligger och spinner i min famn nästan hela dagarna, gos kisse!

Igår var det måndagsträning med Malin och Sofie i vanlig ordning. Det fick bli ett kort och intensivt pas för Doc. Dalton var mest irriterande och jobbig. Jag vill inte träna med honom då jag vill vara försiktig med att ge honom godis för hans mage, så han satt mest och skällde eller gnällde när vi skulle mysa. Sofie la förslag på apellstart i september. Kändes snart men samtidigt tror jag att jag behöver lite piska annars kommer jag att dutträna i en evighet. Så Sofie, jag är med! :)


Förstöra!


Helgen...

Igår kväll kom tentaångesten över mig likt ett svart moln. Därav tidig morgon idag och läsa läsa läsa. Lunchpromenad med killar. Doc attackhälsade på en dam som insisterad på att få hälsa på hundarna, jag varnade henne. Dalton och Doc var jobbiga på promenaden och jag irriterad,  inte så värst trevligt med andra ord. Blir förannad på mig själv när jag låter mitt dåliga humör över plugget gå ut över killarna! Som tur är har jag min älskade bättrehälft som tog initiativ till grillning i Ursvik på eftermiddagen. Solen sken och det var alldeles underbart. Dalton stjälpte Jakob med grillen och lyckades stjäla en Choritzo säkert var jätte bra för hans mage, som precis blivit bra! Doc och jag tränade lydnad. Efter maten uppletande, båda killarna skötte sig exemplarisk och sist en budföring med Doc. Även den gick bra! Känner mig på mycket bättre humör nu!

I fredags sprang Jakob, jag och Doc i Hagaparken. Det kändes bra, kanske börjar jag komma igång lite nu, hoppas det! Efter springningen kom Camilla och Jocke över på tacomiddag och rabarberpaj. Väldigt trevligt! Chenin och Choice var med, Ludde satte respekt i Chenin. Coola lilla kissen!



På lördag tog jag en skogspromenad med killarna i regnet, tränade med Doc och borstade igenom Dalton. Sen åkte Jakob och jag in till stan och åt Falafel i Kungshallen. Riktigt smarrigt! Vi satt i Kungsträdgården och titta på förbi passerande människor och fotograferande turister innan vi åkte hem. Diskade bort från gårdagen och såg på Robinson. Heja Jarmo!



Inte där bak, tack...

Då Dalton bajsade blod idag igen (tre dagar nu) ringde jag till Annica som tyckte jag skulle komma förbi med honom. Dalton var uttorkad och hade lite hög temp, inte så lätt att veta tempen, Dalton var väldigt motsträvig med att ha nånting i rumpan. Jag förstår honom fullt ut! Han fick en spruta antibiotika också den var inte heller enkel. Jag fick lite tabletter med mig hem och ett recept på antibiotika. Om det inte blir bättre till imorgon får jag åka till Annica igen så får han ligga med dropp. Annica föreslog att jag skulle ta med mig en kompis så att vi får in droppet på honom, jag förstår inte alls vad hon talar om! ;) Jag fick träffa lilla Mido också, så himla söt, så liten och så härlig! Jag blev kär! Kanske ska fråga om Annica och Kim skulle vilja ha en prickig?

TACK snälla Annica som öppnade kliniken för att hjälpa Dalton! Guld värt!



Dalton och jag i Hagaparken


Förövrigt är jag sjukt förbannad! Har fått parkeringsböter!

Lydnad, springning, spår och uppletande

Idag har Camilla och jag varit och spårat. Camilla la spår till Doc, det var lite svårt och han blev  trött men löste det bra. Körde lite uppletande också, tre skick som alla gick väldigt bra. Dalton fick gå Doc´s gamla spår och jobbade på bra. Duktiga killar. Dalton har ätit nåt olämpligt och är jätte dålig i magen, han har varit det sen i onsdags. Stackarn! Nu får han gå på ris och vällingdiet. Jag märker att han är påverkad, skällde inte på Camilla och tjejerna ida, drog inte i kopplet när vi alla gick på promenad. Det känns inte bra när han uppför sig så väl.

I onsdags var vi på skotträning utan skott. Jakob var med (stort kors i taket!), vilket var jätte trevligt!  Efteråt sprang Camilla och jag runt Råsta och halva Löt. Doc sprang i koppel, gick bättre än förväntat. Springningen kändes bra och det var inte alls lika tungt som det brukar, skönare att hålla Camillatempo än att hålla Jakobtempo ;)



Dutta hit och dutta dit...

Ikväll har killarna och jag promenerat till vår egna lilla lydnadsplan och tränat. Med Doc har jag duttat med ingångar, fotposition vid stegförflyttningar, höger och vänstersvängar, apportering, läggande och ställande och sist framförgåendet. Det kändes som ett väldigt bra pass, kul! Saker börjar falla på plats! Dalton fick träna på rutan, fjärren och lite trix.  Vi har varit på skogspromenad idag, några hundmöten lös med Doc och alla gick bra. När vi drack kaffe snodde Dalton fräckt en påse med korv och kände ingen som helst skam utan mumsade i sig allting!


Två gottegrisar!

Träning och vallbilder

Igår var vi på klubben och tränade. Jag började med att köra, ff, läggande, inkallning och ställande tävlingsmässigt, fast utan kommendering. Doc gick ganska bra i ff, bara lite sneda sättanden och långt fram i position, läggande gick väldigt bra, inga steg enligt Malin och Sofie, på inkallningen tjuvstartade han och har lite svårt att komma in och sätta sig bra. På ställande la han sig, körde om och han la sig flera gånger, fick använda handtecken för att han skulle fatta att det var ställande. Så det vi måste träna på är, position och sättanden i ff, att inte tjuvstarta och ingångar på inkallning och att skilja mellan liggande och ställande. Det kändes jätte bra! Doc hade bra kontakt och var fokuserad. La även en platsliggning mellan två nya hundar som gick bra, Doc ligger lugnt och fint men är lite nyfiken på vad som händer runt ikring, är man nyfiken så är man ;)

Dalton fick ett pass rutan, skickar på kort avstånd och från olika håll till target mitt i rutan. Sen tränade vi ff, läggande, ställande och sittande under gång.


Här är några bilder som Malin tagit i lördags.














Helgen

På lördag åkte Camilla, Lisa, Malin, Linda, Anita och jag  till Ingrid för att valla. Dit kom även Inger, Tina och Anders. Jag började med Doc i fållan, jag hade en plan i mitt huvud men det var lite svårt. Det var fem får i fållan och det kändes som lite mycket, jag hamnade hela tiden mitt i och kunde inte rör mig som jag tänkt. Men Doc vallade bra! Andra rundan gick vi i stora hagen. Doc höll ihop fåren bra men han rundade mig mycket. Jag tyckte det var svårt att hinna stoppa Doc från att runda, det går så snabbt när man väl är inne så det är så svårt att göra som man planerat. Jag fick många bra tips av bland annat Tina som sa att det är lätt att kontrollera för mycket och skapa frustration. Det är nånting jag ska tänka på, jag är lite av en kontrollmänniska och måste försöka släppa lite, Doc är balanserad inne i hagen så jag behöver inte vara på och kontrollera honom så mycket.


Malin med Loi och Choice


Lizzy


Linda och Lizzy


Lisa


Loi är törstig




När vi kom hem gick vi till Hagaparken för att kolla på lite båtar i de olika hamnarna i Brunnsviken, Jakob är båtfantast.


Jakob vid kameran, därav bajsbilden ;)


Dalton på väg att rulla sig!








Vårt mål






Doc på väg att attackera Dalton


"Jag?! Aldrig!"


Dalton simmar


Med den här bilden kan vi nog konstatera att Doc är en hyena!







Mina fina killar





Idag har Jakob och jag varit ute och grillat vi en fin sjö vid Järvafälten. Var jätte härligt! Dalton har simmat och Doc har toksprungit i skogen.

Spring och träning

I tisdags sprang Jakob och jag, Doc var med för andra gången. Den här gången sprang han mer normalt, bara tokstuds och tacklingar den första lilla biten. Vi sprang om en hund, jag fick göra några ryck för att få med mig Doc, pust!

I onsdagsmorgon gick vi långpromenad i Hagaparken, Doc hade nog bilden av springningen på hornhinnan för när jag släppte honom gjorde han ett ärvarv och kom sen och tacklade ner mig, galning! Jag skrattade men Doc verkade lite chockad efter att jag föll omkull.

Vi missade skotträningen på grund av en föreläsningen som visade sig vara urusel, blev sur för att jag gick på den men orkade ändå inte gå därifrån när jag väl var där, som tur var var den bara två timmar. Vi infann oss på klubben kl 19 istället, tränade med Sofie och Malin. Träningen gick bra, tränade apportering med extrem konkurrens mellan killarna, Doc (och jag! Samband!) gillar inte apporten, så varje gång Doc var oengagerad fick Dalton istället ta den och vara jätte duktig på apportering. Funkade superbra!

Idag har vi inte gjort nåt speciellt, gått halvlånga promenader och tränat lite lydnad. Körde apportering, Doc var taggad hela tiden så jag behövde inte använda Dalton. Jag känner att jag måste skärpa mig lite med lydnadsträningen, jag duttar med smågrejer hela tiden och kommer aldrig till helheten, nu måste jag börja kedja ihop momenten lite. Men det är lite skrämmande, blir så lätt slarv då.



Doc och jag i lördags, Malin bakom kameran

Bilder från i helgen

I lördags träffades Malin Camilla, Lisa och jag för att spåra på "det nya stället". Gulliga Camilla och Lisa hade med sig smaskigt fika och födelsedagspresenter till Malin och mig! 

Jag är nöjd med killarnas spårinsatser, Doc tappade spåret och fick kämpa mycket men hittade rät till slut utan hjälp. Dalton fick Chenins gamla spår som han tog i en rasande fart och med mycket motivation, sötaste Dalton! Innan jag skyndade hem till Jakob sprang de flesta hundar budföring. 

I går var vi på måndagsträning. Mycket folk och hundar på klubben. Linda och Lizzy kom och tränade med oss,  trevligt att träffas men alldeles för längesen sist! Doc var lite ofokuserad till en början, Dalton var supertaggad och skällde, gnällde och flamsade omkring.


Malin och Moa


Det smarriga fikat!


Chenuskan


Chenin spårar


Dålig bild men kolla hur söt Tjabo är!


Moa


Doc vill ha godis


Choice springer budföring


Doc


Loi på budföring

Skotträning

Ikväll har killarna och jag varit på skotträning med Camilla och Sofie. Vi promenerade medan de sköt och sen ett kort träningspass, apport, ställande under gång och lite framförgående. Sen hämtade jag Dalton, när vi gick förbi alla bilar med skällande hundar (Dalton blir lite stressad av det) gav jag honom en godis, han bet mig i fingrarna så jag började blöda, skithund! Nu är det bara två finger på vänster handen som inte är omplåstrade.

Dalton låg en platsliggning med Chenin och sen tog jag och killarna en  lite promenad. Dalton fick springa lös hela tiden och lullade på i gräset och busade lite lagom. Känns som att stämningen mellan Dalton och Doc har varit lite mer avslappnad i eftermiddag. De blev glada att se varandra när jag hämtade Dalton från bilen, inte så ofta de är glada i varandra just nu. De som annars verkligen gillar varandra, vad hormoner kan ställa till!


Mamma Raffa och Doc



Bröderna blå


Freja i uppletandet


Doc och Zorba






Rötägg och mer bilder...

Idag är ingen bra dag, Dalton och Doc rök ihop på promenaden i Ursvik och Dalton fick en del jack. Doc ligger lågt i kurs efter att ha massakerat Dalton, skitprick! Ibland älskar man sina fyrbenta mer och ibland mindre så är det bara. De har varit väldigt spänt mellan dem den sista veckan och jag är less på att de går omkring på testosteronnålar hela tiden.  Dalton går omkring och bär ett kylskåp här hemma och jag får vara en nagel i ögat på honom hela tiden. Oj, vad positivt det här blev! Kan berätta att vi var på klubben och tränade igår, bara killarna och jag så det blev ett effektivt pass. Camilla kom sen och vi la platsliggning och sen fick hon kolla på Doc´s fritt följ och hur det ser ut, inte alltid så lätt att se själv. Doc vred ut rumpan lite så det får vi jobba lite på. 

Så lite mer bilder från helgen...


Fina Freja




Misty spårar











Glad Billy!


Billy spårar

Hundlig helg!

Doc och jag har spenderat en underbar helg i Baggebo på kennelträff. Helgen har bestått av mycket trevligt sällskap, Madde och Billy, Malin och Freja, Sanna och Misty och Riitta med Raffa och Zorba, på lördag kom även Andreas, Camilla och Sara med deras flock och även Kicki och Mats med Molly.

Vi har främst tränat spår och uppletande i de fina skogarna kring Baggebo. Vi har även myst i solen och på kvällarna har vi ätit gott och druckit vin. Doc och jag har bott i en stuga i Norra Unnaryd tillsammans med Madde och Billy, Sanna och Misty och Malin och Freja. Det var jätte trevligt att bo tillsammans och hundarna har skött sig exemplariskt.

Jag hinner inte skriva mer nu, Jakob ska ha datorn, tydligen är det viktigare att förbereda sig för jobbet än att blogga!?


Raffa väntar på belöning för hittad spårapport


Freja och Doc




Malin och Freja


Doc och en gäspande Misty


Billy mumsar på skinkost


Vi fikade en del också


Riitta


Söta Sara vill ha mer bulla


Riitta och Zorba


Madde testkör Sannas kamera


Raffa på uppletandet


Malin och Freja


Zorba på väg i uppletanderutan



Mer bilder kommer imorgon...

Tack allihopa för en jätte trevlig helg!

RSS 2.0