Även solen har fläckar

Sitter i soffan och är så trött som man bara är en fredagkväll. Den senaste tiden har vi tränat mycket lydnad och det har gått riktigt bra faktiskt. Men i tisdags vände det. Vi hade vårt sista tillfälle på lydnadskursen och Doc var som på en annan planet. Satt och tittade in i skogen och var riktigt disträ emellanåt. Körde frittfölj första passet, även om Doc var lite borta så kändes det helt ok. Med Doc är det allt eller inget så när han väl fokuserade gick det bra. Positionen har blivit bättre men vi måste jobba på den hela tiden, höger om halt var nog det som gick sämst. Fick tips på hur jag kan gå för att förenkla för Doc. Började med vittring också, Doc började faktiskt bra Sen pressade vi och det slutade med smärre pinnvansinne. Har en klar bild över hur jag ska träna, så nu måste vi fixa pinnar i massor. Åkte till klubben direkt efter jobbet idag. Inget gick direkt dåligt men det kändes inte helt bra. Doc var lite flesig, inte riktigt sig själv.
Dalton mår som en prins. Äter äppelskrutt i mängder, har beslutsångest över vilken sida av dörren han vill vara på, surar på Milo i massor och annat som bara Dalton gör.

Dagens

I dag har Camilla, Sofie och jag varit och valla hos Micke i sällskap av Crofter Holdings hundar. Doc vallade kor för först gången. Kändes riktigt nervöst, jag är rädd om min lillis! Camilla fick gå med som stöd och munkavel. Kändes bra och jag kände mig ganska lugn faktiskt. Gick in sen till fåren som var för springiga för Doc och mig för att kunna träna som jag tänkt.  Fick snälla ord av Nina när det kändes hopplöst och tips på vad jag kan träna. Lina åkte på och vi tränade fösning vilket gick riktigt bra. Det är lite av Doc´s grej. Gick ett till pass på fåren på större yta och träna på samma sätt. Kändes bra, Doc lyssnade väldigt bra fast fåren sprang mycket. Körde två pass på ankorna. Doc är jätte duktig, lugn och fokuserad men vi fick inte till det. Ankorna hade stor dragning och jag placerar mig inte rätt. Så kan det gå. Andra passet på kor gick Doc och Choice tillsammans. De ville självklart röja men fick skärpa sig och gjorde det bra. Var kul att gå tillsammans, ta varsin sida och se hur hundarna samarbetar. Väldigt trevlig dag helt enkelt! Solen har värmt hela dagen och det kändes som en underbar vårdag.
Milo äter lunch från Sofies skor.

Bara bilder

Mysiga killar i klubbstugan
Mysigt att tugga pinnar
Attackprick med enorm rumpa

RSS 2.0