Gnäll!

Idag ska jag agera styrelseordförande i ett styrelserollspel. Nervöst! Inte alls så förberedd som jag brukar och vill vara. Har mig själv att skylla, har så svårt att plugga nu. Känner mig trött och omotiverad! Vår seminariegrupp känns tillknäppt och oengagerad, känns ännu värre att bjuda på sig själv inför en sån grupp. Kronan på verket är att min rollfigur är pengagalen och tycks inte ha upptäckt Sveriges rikes lag.

Inlägget kan sammanfattas som ointressant gnäll!


Bra och dåliga hundmöten

Ämnet hundmöten behandlas nog inte mer i någon annan blogg/hemsida än vår. Efter att vi kom hem efter sommaren tycker jag att hundmöten har gått ganska bra. Bättre än jag trodde efter en sommar utan några hundmöten på promenaderna. Men för några dagar sedan tycker jag att Doc har börjat låsa sig mer igen och är svårare att få kontakt med. Han är visserligen tyst men jag tycker inte man ska stirra ut andra hundar. Igår sprang Doc och jag med Camilla och Choice. Hundmöten gick visserligen inte så dåligt som de brukar när vi springer (då Doc låser sig sjukt mycket). Sista svängen runt kyrkogården fick Doc springa lös ( i orangasnöret som vanligt), han spårade ikapp två hundar och sprang fram. Inte gruff eller så från Doc, jag sprang ikapp och gav honom en utskällning. Fy så förbannad jag blir! Kändes som att luften gick ur mig, blir så besviken och känner mig så dålig då det inte känns som att vi kommer nånstans. Kommer jag någonsin kunna lita på honom? Plockade fram klickern när vi gick hem och klickade alla hundmöten. Gick galant.  Till och med när vi mötte en hund som gjorde utfall och skällde som en galning skötte sig mina killar bra. Kände att mitt självförtroende behövde det.

Dalton var underbart söt på vägen hem. Jag tappade mina vantar  och klickern x antal gånger. Bad Doc hämta men han verkade inte fatta så Dalton var tvungen att kliva in och vara duktig storebror. Han visste myckt väl att han var bror duktig då. Sötisen!



Bror Duktig!


Spring

Sitter med en thékopp i handen och träningsvärk i kroppen, underbart! Anledningen till träningsvärk idag är springning med Camilla och Choice igår. Jag tror nästan att jag körde slut på Doc igår, först långpromenad på morgonen, sen springning och sist race med Choice. Han gick till och med lugnt i kopplet tillbaka till bilen, när vi kom hem busade han lite med en boll innan han stupade. Daltons kropp tycker jag ska besparas på springning så han fick promenad innan och efter springningen.

I måndags  var det måndagsklubben som vanligt men bara Sofie och jag och en tjej med en aussie från Western Ranch. Vi var ganska strukturerade och kommenderade varandra. Doc fick kommendering i linförighet och sen apport och hopp med fokus på att släppa Sofie som tog apporten vilket gick bra (men som inte gick så bra på tävlingen).

Ikväll väntar skotträning på klubben... Nu väntar plugg...



Sept. 21, 2009

Jag är alldeles för trött för att skriva så text från helgen får vänta. Men här kommer i alla fall en drös bilder från vallningen hos Linda i söndags. Tack Linda för att vi fick komma!


Florence och Milton (som är Choice kullbror)












Fina fina Elsa



Alla bilder på Doc och mig har Lisa tagit. Tack!






Busar med fåret ;)






Baggarna utmanade en del under andra passet i fållan












Camilla och Choice






Camilla sitter och slappar



Florence och Milton myser



Doc, så söt och så trött







Det senaste

Lite dåligt på bloggfronten här. Har svårt att hitta ord. I veckan har vi tränat lite lydnad, på måndag måndagsklubben, massa hundar på plan men Doc kunde fokusera bra ändå. En platsliggning med bara nya hundar, direkt när vi kom ner på plan. Doc låg lite lätt och oroligt, nyfiken på de andra hundarna men han låg.  I onsdags var det skotträning på klubben. Kort träning med Doc och sen la Camilla, jag, Choice och Doc korvspår till Chenin. Inte det lättaste då Doc och Choice var väldigt sugna på korven. Ibland är ideér inte så bra i praktiken. Tog hela 20 minuter att lägga spåret. Sen var det de äldre och visas (kan väl ifrågasättas) tur att komma ut ur bilarna. Dalton jobbade som en tok för att hitta alla korvbitar som Chenin lämnat kvar. Jag är övertygad om att han får jobba hårdare på ett korvspår än ett vanligt spår i samma längd. I alla fall en Dalton som aldrig skulle lämna kvar en korvbit ensammen i skogen.

Idag skyndade jag hem från tråkig föreläsning för att hinna med lydnadsträning med Sofie innan hon skulle iväg till akuten och brodera ihop människor. Körde fritt följ, belöning bakåt, apport med usla ingångar, framförgående med fokus på att hålla koppel och klicker i för mig fel hand och snabbt slita ut bollen ur fickan efter klicket. Vi avslutade med budföring, Doc är seg i sättandena och lite tveksam när han ska springa tillbaka till mig. Dalton fick också träna lite och han gick bra, mycket mindre frustration  och därmed tystare än på klubben. Han gjorde till och med uppehåll med skällandet när han satt uppbunden också.

Ikväll har Camilla och jag sprungit runt Lötsjön med Doc och Choice. Kändes bra, inte alltför tungt och Doc skötte sig bra. Var roligt så nu måste jag komma igång med springningen igen.


Dalton i Ursvik i vintras


En gång i veckan

Min bloggmotivation är absolut inte den bästa just nu. I lördags spårade Camilla, Lisa och jag på Värmdö. Lisa hade hittat ny mark som vi invigde. Den var verkligen perfekt! Mycket varierande mark plus en lydnadsplan! Annars i veckan har vi tränat en del lydnad, gått många långpromenader. Doc är galet aktiv och känns outtröttlig. Dalton och Doc busar väldigt mycket med varandra nu. Får sära på dem ibland av denna angelägna anledning. Nu har de busat och mystuggat på varandra sedan halv nio, de verkar aldrig tröttna.

Lisas familj har förlorat sin underbara vän Eskil i veckan, overkligt och väldigt ledsamt. Vilket har skänkt många tankar.



Loi får belöning för hittad spårpinne


Camilla och Choice


Lisa och Loi


Choice gillar platsbiten


Loi

Tack för en trevlig dag!


Film

Snälla Sofie har gjort en film på Doc och mig på budföringen och lydnaden Tack. Jag vet inte hur man lägger in så där snyggt så att man kan se filmen i inlägget. Så en gammal hederlig länk får det bli.

http://www.youtube.com/watch?v=psbw8tXADo8


Appelldebut

I dag har Doc och jag debuterat i appellen. Resultatet blev godkänt med 202p. Jag är supernöjd med Doc! Det kändes så himla bra! Han höll bra kontakt och fokus genom lydnaden och spårade bra. Duktiga lilla pricken!

Vid spårpåsläppet strulade Doc väldigt mycket och jag tänkte inte att vi skulle komma iväg men när han tillslut började spåra så spårade han bra. Tog första vinkeln väldigt fint och apporterade alla pinnar. Budföringen gick bra, Doc tvekade bara lite innan han stack till mottagaren. På platsliggningen låg Doc lugnt och tryggt medan jag stod på andra sidan planen och skakade av nervositet.  Lydnaden kändes superbra. Linförigheten gick kanon och Doc hade SÅ fin kontakt nästintill hela tiden. På framförgåendet gick Doc ut bra båda gångerna och gick på fint men vände sig om och stannade precis innan vi skulle stanna. Han tjuvstartade lite vid apporten och när han kom in la han sig vid min sida. När vi kom till hoppet var Doc trött och låste sig vid tävlingsledaren som tog apporten Doc hoppade ut och satte sig men efter alltför mycket tjorv.


Poängen
Spår                    6,5/6,5 
Budföring             9,5/8,5 
Linföringhet          8,5/8,5
Framförgående       0/0
Platsläggande         9/9
Inkallning               8/9
Apportering          5,5/5
Hopp                      0/0
Platsliggande        9,5/10



Innan spårstart


Huvudbry vid spårstart











 
Kolla in vår goda fredagsmiddag!


Aussieläger! Bättre sent än aldrig...

Hur ska jag kunna sammanfatta helgen, jag gör ett försök i alla fall. Camilla och jag anlände på minuten till samlingen på Tånga Hed kl 19. Vi var med i träningsgruppen tillsammans med Elin med Vera och Tvist, Viktoria med Plopp och Ingrig med Sanni. Lite olika bilder av helgens träning hade vi men till slut lyckades vi sätta ihop ett schema för helgens träning. Vi lyckades klämma in spår, uppletande, sök och lydnad. Förmiddagarna spenderade vi i skogen och eftermiddagarna på Tånga Hed för lydnad. Vår träningsgrupp var toppen. Vi var strukturerade och hann med mycket träning. Vi la spår till varandra och gick med och kollade och kom med lite tips och råd.

Doc och jag hade blandad framgång i träningen, mest lyckade spår och upplet men på lördag gick spåret inte alls, kombination av trötthet, lååång liggtid och ofokuserad Doc. Han tog dock igen det och spårade kanonbra på söndag! Uppletandet har gått ganska bra, Doc har slutat använda nosen lite där och springer omkring som en galning men har svårt att hitta. Fick tips på övning som ska få honom att slå på nosen också av Ingrid som vi ska testa. Doc fick testa på sök också, han fick se när figgen gick ut och sen gick jag iväg med honom och kom tillbaka och skickade. Han fick tre skick där synretningen minskades lite för varje skick. Doc skötte sig bra och tyckte det var kanonkul! 

Lydnaden tränade vi inte så mycket, på första passet lydnad tränade vi budföring. Istället för att springa till mig sprang Doc fram till en annan hund som också sprang budföring. Den var också en unghane och det blev spänt mellan dem och Doc valde att gruffa medan den andra inte svarade. Jag blev så j'vla förbannad och besviken. Jag har kunnat  lita på honom när vi tränat så länge nu så det kändes verkligen som ett stort bakslag!  Det kanske låter fjantigt men när man jobbat så himla mycket med nåt och det blir ett sånt bakslag känns det inte alls roligt. Vi och tränade igår och då var det inga tendenser att springa fram till någon annan hund så det kändes bra iaf...

Vi har sovit hos Emelie under helgen så mycket valpmys har det blivit! Undra om jag hade kunnat byta Doc mot lilla Vila? ;) Vi har haft det väldigt trevligt på kvällarna med mycket prat och goda drinkar som Klas har blandat! Tack Emelie och Klas för att vi fick bo hos er! Alltid lika trevligt! På lördag var det gemensam grillning och aktiviteter för alla. Camilla och jag stannade kvar till midnatt och pratade och hade trevligt. Roligt med nya bekantskaper!

Tyvärr blev det väldigt få bilder tagna i helgen!


Ingrid och Sanni


Viktoria och Plopp


Glad Plopp


Vera i uppletanderutan


Doc´s fina syster Sirpa


Doc tyckte också att Sirpa var fin!

 


Vallning

I helgen har det varit en intensiv helg. På torsdag vid lunch tid åkte Camilla och jag med tjejerna och Doc till Vårgårda för aussieläger. På vägen var vi bara tvugna att stanna hos Linda och valla lite :) Vallningen börjar verkligen kännas bra med Doc, han är lugn och lyhörd. Det enda som ställde till det lite är att han, när han blir trött börjar äta fårbajs från rumporna på fåren. Choice var duktig och har verkligen tänt till på fåren!



























Rapport från aussielägret kommer...


RSS 2.0