Slyngel och träning

Vi tränar på nu. Doc pysslar mest med drag, han verkar träna inför SM eller nåt sånt för fasiken vad han har börjat dra i kopplet nu! I måndags var vi och tränade med Camilla och tjejerna. Spår och lydnad. Spåret gick kanon för alla hundar men i lydnaden  saknade jag fokus. Ikväll har vi varit och tränat med Malin och Sofie hos Malin i Bromma. Framförgåendet gick dåligt men annars gick det hyfsat.







Vi har haft kräftskiva i helgen, trevligt sällskap och god mat gjorde kvällen lyckad!


Från stekande solpromenad till regning morgonpromenad

Igår eftermiddag lämnade vi skinande solsken för att åka  mot Solna och regn! Killarna var lugna och skötte sig bra i bilen och jag fick sova ända till kl 9 nu på morgonen! Med lite tysta protester från Dalton. Ludde hostade upp grässtrået han haft i näsan i nästan en vecka i bilen. Skönt att slippa åka till veterinären!


Doc och Nelson















Stugan...

Idag har jag gjort det sista för sommaren på stugan. Jag har tagit bort maskeringstejp som skulle tagits bort för några veckor sedan. Måste nog säga att det är det värsta jag gjort, arbetsställningen var inte den bästa då det var under taket. Vissa stunder tvivlade jag på mig själv andra var jag förbannad på alla andra som inte sagt att maskeringstejp ska tas bort direkt efter målning. Men det är helt och hållet ett rookiemisstag av mig! Nåja, nu är det mesta bort i alla fall.





 









Söndag

Förutom att städa diverse bilar i helgen så har jag tränat många småpass lydnad med Doc. Jag känner mig riktigt träningspeppad! Går bra så jag hoppas att jag ska våga mig ut på tävlingsbanorna till hösten. Har cyklat med Doc för första gången i dag, Doc började med att bita mig i benen men slutade snabbt och sprang på så fint vid cykeln sen. Dalton har spenderat helgen mitt i stekande solen. Idag har han bökat omkring i hallonbuskarna bakom huset. Dalton älskar hallon och plockar själv. Doc är mer fräck och försöker sno de jag plockar!

Mamma tog motvilligt några bilder på Doc och mig. Teknik och mamma går vanligtvis inte riktigt ihop men idag gick det riktigt bra!


Snyggt med strumpor i ballerinaskorna!












Kisse Ludde

Kisse Ludde leker med en mus. Han är så stolt och visar mer än gärna upp vad han hittat! 















Filmer!

Vår snälla webmaster Malin (Tack igen!) har filmat och lagt ut filmer från Doc´s Mh på vår hemsida. Så kika in där om ni har lust! :)


Morgonpromenad






Mer bilder från helgen

Vi kommer precis in från en promenad med Pernilla och Nova. Nova löpte så Doc var väldigt förtjust i Nova och sprang vid hennes sida hela tiden. Förutom när några renar sprang förbi och han stack och jagade istället, kom tillbaka väldigt snabbt i alla fall. Även Dalton var intresserad av Nova, han brukar inte vara det men Dalton och Nova är så förtjusta i varandra med eller utan löp. Har tränat lite lydnad med Doc ikväll, han var lite för busig och svammlade bort mycket.

Igår var vi och spårade med Lillemor och Jenny. Jag la ett spår på väldigt torr mark, jag vet att Doc har svårt för det vilket han även visade då. Dalton svamlade också så det var inte så lyckade spår men trevligt hade vi i alla fall, Lillemor och Jenny hade med gott fika som förgyllde kvällen ytterligare!



Billy






Misty







Freja










Toya Chess Player Birdie Nam Nam

Tågresor, vallning,träning, Choicetokig Doc och Mh = Monsterinlägg!

Torsdag. Jobbade halvdag, packade och styrde sedan Volvon till Luleå tågstation utan säkerhetsnyckeln till lägenheten. Levde i tron om att den var överflödig i några timmar tills Camilla ringde och jag kom på att alla Doc´s papper var i lägenheten. Ångest hela natten för att jag inte skulle komma åt dem och inte kunna göra Mh.  Tågresan gick annars bra, satt bakom en Spaniel herre som envisades med att morra åt Doc och Doc envisades med att svara med detsamma. Efter en liten stund var de lugna och vi kunde sova hyfsat bra.

Fredag. Framme på Centralen vid 7. Tog pendeltåg till Solna. Kom fram och försäkrade mig om att jag inte kom in i lägenheten. Doc och jag satt ute och delade fralla medan klockan blev 8 och jag ringde till fastighetsbolaget och efter 10 minuter var lägenhetsdörren öppnad. Gick promenad med Doc, skulle vila medan jag väntade på att Camilla skulle packa klart, istället blev kylen skinande ren. Så enkelt att städa det när det inte finns nån mat så jag var tvungen att passa på. Camilla hämtade upp oss så åkte vi tillsammans och fixade sovsäckar och madrasser hos Camillas föräldrar. Doc var helt galen i löpande Choice och ylade i bilen. Vi rullade mot Skärblacka och Nina med Fätorpets kennel för vallning. Doc och jag började på får, en helt underbar känsla! Doc var fokuserad och lyhörd, han lyssnade på minsta lilla signal från mig! Vallningen har aldrig gått så här bra! Choice hade verkligen tänt till på fåren sen sist, riktigt taggade och fokuserad på fåren. Sen gick vi in tillsammans med Doc och Choice och föste kor. Doc hade inte riktigt trycket att fösa dem själv då han var lite för fokuserad på Choice men fattade snabbt när Choice flyttade dem. Sen gick vi in till ankorna, jag har sett framför mig Doc röja inne hos dem och var lite nervös att någon skulle få sätta sitt liv till så när Nina ropade "släp kopplet" så kan man minst sagt säga att jag tvekade men Doc gick riktigt bra. han kände av ankorna bra  och var försiktig med dem men väldigt nyfiken på vad de var för ena. Choice var lika duktig hon med så Camilla och jag var ganska malliga när vi åkte vidare efter kaffe och fika hos Nina och Hasse. Dagen avslutade vi med popcorn och vin till middag och filmvisning från Ungern i Götene Bk´s fina klubbstuga.


Sötaste Poisan!

Lördag. Började dagen seriöst med att vid frukost strukturera upp dagens träning, uppletande, spår och lydnad. Började med uppletande medan spåren låg. Doc svammlade mest, tror jag skyller det på att Choice löper ;) Han spårade dock oväntat bra även om Choice gick bakom. Vi hittade finfina kantareller som vi plockade med oss. Det sköt överallt kring klubbstugan hela eftermiddagen, i skogen på skjutbana och skotträning på appellplan, Doc och Choice gick oberörda. Malin med Freja anslöt vid lunch. Efter lunch (som var vid 16 tiden) körde vi lydnad och sen figurerade Camilla och jag på en klickersökövning med Freja. På kvällen satt vi ute och åt och drack gott, Camilla, Malin, Inger och björn (som har Toya från Chess player och Jack från Mr Binks), Marit och Kari-Lise (som har Trixie och Dina från Chess player), Sanna med sin mamma Helen och Carina och Kjell (som har Chenins syster Azzie). Trevlig kväll!


Fina kantarellfynd



Söndag. Dagen D. Jag vaknade före klockan ringde och kände mig ganska lugn faktiskt. Doc hade spytt ner rummet under natten utan att jag märkt något så tydligen hade jag sovit hårt. Jag var ganska nervös vid frukost men när jag väl började gå med Doc mot Mh-banan så kände jag mig lugnare. Väl inne på banan så hade Doc och jag skitkul! Det var jätte roligt att se hur Doc reagerade och jag är jätte stolt över honom! Domaren gav Doc fina lovord, kallde honom skolexempel och sa att jag hade en härlig hund (vilket jag redan vet!). Han ville även att Camilla skulle skicka filmen på Doc till honom. Som ni förstår är jag mäkta stolt! Fick fina ord av publiken också som värmer! Tack! Tack till Sanna som tog en massa fina kort på oss! är Doc var klar kändes det som en skön urladdning, jag kunde slappna av (tills jag kom på att jag nog skulle vara nervös för de andra Legenderna). Det var jätte roligt att se hela Doc´s kull och vilka likheter de har. Så kul att se allihopa och vilka bra hundar de är! Mh´t var tillsammans med en kull från Chess Player som är född dagen efter Doc´s kull, det var jättekul att se dem också speciellt Toya som var riktigt cool. Sammantaget en mycket trevlig dag med mycket aussiesar och många fina Mh´n! Jag var lagom mör i bilen hem!
















Roligare har jag haft




Världens roligaste farbror enligt Doc




Jag var inte riktigt med och förflyttades lite














Doc vill till kennelmamma Riitta. Jag är nöjd!


Jag = STOLT! Syns det???




Måndag. Doc och jag tog en rejäl sovmorgon sen begav vi oss ut i Hagaparken i det härliga vädret.  Många soldyrkare och picnicfiltar gjorde oss sällskap. Vi var ute länge, Doc badade, skötte sig bra vid hundmöten lös och i koppel. 18.15 satt vi på nattåget mot Luleå med en katt i kupén var Doc sysselsatt hela natten ;) Vid 7 var vi framme i Luleå, promenerade och åt frukost för att 8.15 ta bussen till Lansjärv. Hemma hos mamma och pappa vid 11, hungrig som ett djur! Sitter nu vid tangenterna efter lite promenader i värmen, kaffe hos moster och mormor och ekorrfynd under matbordet (Ludde).

Blev galet långt och galet mycket bilder men det får ni stå ut med eller blunda ;)

Mer bilder kommer! Nu tycker jag att jag suttit vid datorn nog länge!

RSS 2.0