Lydnadsträning och sommarkänslor


Efter att lägre tävlingen var avklarad skiftades fokus till lydnaden. På lördag ska vi debutera i trean, förhoppningarna är låga men det blir bra att stämma av lite och se hur vi ligger till.  Det mesta har känts  bra under veckan förutom sorgebarnet fjärren. Eftersom fokus legat på lägre förra veckan så har fjärren helt legat åt sidan och det märks. Har kört med lite quick fix lösningar under veckan för att rädda situationen lite. Men det känns högst otroligt att det skulle fungera på tävling.

 

Måndag och tisdag har vi varit på klubben och tränat. Vi har gått igenom alla moment i trean. Det mesta har gått bra men fjärren strular. Så jäkla kul att träna i veckan, Doc är en guldklimp. Han försöker alltid göra sitt bästa och är alltid glad och taggad. Att han inte kan sitt, ligg, stå (hur svårt ska det vara!?) får man bortse från ibland.

 

I onsdags var det skotträning och träningstävling. Det var köer på väg hem från jobbet så jag missade skotten. Doc var lite lätt asjobbig utanför planen då det var en höglöpande tik utanför. Jag tycker han ska kunna sköta sig ändå men. Reviderade min tävlingsplan och tänkte bara köra ingång på planen. Doc gick väldigt bra och fokuserat så vi improviserade ett ff och metallapport. Kändes bra att han kunde släppa kärleken när vi gick in på planen. Han är ganska dyr efter denna träningsvecka men kompenserade med att på morgonpromenaden rulla sig i jord och sen härja runt i en sandgrop. Skitungen!

 

Jag har nu börjat gå den vanliga morgonpromenaden runt slottet. Mornarna har varit fantastiskt fina och det ger sån energi nu när sommaren är i luften. Dalton har pinnat på riktigt bra, han har också tyckt det har varit kul att gå längre runda. Men idag var han lite trött så vi kortade av lite. Energin fick han tillbaka när han på hemvägen hittad ett äpple och sedan fyllde på med mer så väl vid porten hade han ett helt äpple och ett äppelskrutt i munnen.

Idag skulle egentligen vara en träningsfri dag men jag kunde inte låta bli så jag åkte till klubben efter jobbet. En fin eftermiddag på klubben! Sol och lydnadsträning i linne. Vad mer kan man begära? Åkte sen till Camilla och Hebbe för att mysa lite med lillan och äta alldeles för mycket pizza. En bra fredag!


På väg tillbaka till bilen öppnade sig himlen och det började spöregna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0